بررسی دلیل یخ زدن کولر گازی
یخ زدن کولر گازی در فصل تابستان و زمستان، از جمله مشکلات شایع بسیاری از دارندگان این مدل سیستم تهویه محسوب می شود. بنابراین، یخ زدن پنل داخلی یا یونیت خارجی کولر گازی اختصاص به فصل خاصی نداشته، بلکه احتمال بروز این مشکل در هر زمانی وجود دارد.
اواپراتور، یونیت داخلی و خارجی، لوله های مسی و کندانسور اسپلیت و کولر گازی، از بخش هایی بوده که معمولا دچار برفک زدگی و یخ زدگی می شوند. اطمینان حاصل کردن از کارکرد صحیح قطعات و سرویس و تعمیر کولر گازی، در جلوگیری از برفک زدن دستگاه کمک شایانی می نماید.
مهمترین دلایل یخ زدن کولر گازی
۱- عملکرد بی وقفه کمپرسور
یکی از علت های یخ زدن کولر گازی به کارکرد بدون وقفه کمپرسور دستگاه مربوط می شود. کمپرسور از اجزای مهم و حائز اهمیت سیستم های تبریدی به شمار می رود. در صورت بروز مشکل در کمپرسور یا قطعاتی مانند سنسور و برد فرمان کولر گازی، کارکرد اجزای کولر گازی با مشکلاتی همراه می شود. بروز نقص فنی قطعه کمپرسور، کارکرد دائمی و بی وقفه واحد تراکم کولر گازی را به دنبال دارد. یکسره و بی وقفه کار کردن کمپرسور موجب یخ زدگی لوله ها و پنل داخلی اسپلیت می شود.
۲- نشت گاز کولر گازی
کاهش میزان گاز مبرد یا بروز نشتی در سیستم کولر گازی می تواند منجر به یخ زدن و ایجاد برفک در دستگاه شود. بروز نشتی در سیستم، فرآیند سرمایش دستگاه را با اختلال مواجه می کند. این امر موجب ایجاد برفک در لوله های کولر گازی می شود. شارژ گاز مبرد، از بهترین راهکارها برای برطرف کردن این مشکل به شمار می رود. در صورت ادامه پیدا کردن روند یخ زدگی سیستم، به ویژه چند دقیقه پس از روز شدن، می بایست از خدمات تخصصی تکنسین ها و متخصصان کولر گازی، به منظور رفع مشکل بهره گرفت.
۳- مسدود شدن لوله های کولر گازی
در برخی مواقع علت یخ زدن کولر گازی از انسداد و گرفتگی لوله های دستگاه ناشی می شود. انسداد قطعاتی مانند شیر برقی یا لوله مویی، احتمال یخ زدگی دستگاه را افزایش می دهد. به منظور رفع این مشکل، مناسب است که قبل از فعال سازی وضعیت سرمایش کولر گازی، از سالم بودن قطعات و لوازم دستگاه اطمینان حاصل نمود.
۴- معیوب شدن فن دمنده
بلوور یا فن دمنده یکی از اجزای مهم پنل داخلی کولر گازی محسوب می شود. فن دستگاه هوای خنک و مطبوع را با حداکثر توان و از طریق دریچه های خروجی به محیط داخلی انتقال می دهد. در صورت خرابی بلوور فن امکان تخلیه هوای سرد و پرتاب آن به محیط داخلی محقق نمی شود
در نتیجه تخلیه نشدن هوای سرد، به تدریج در پنل داخلی کولر گازی برفک و یخ زدگی ایجاد می شود. همچنین، کثیف بودن فیلترهای تصفیه هوا و خرابی موتور فن، در عدم تخلیه هوا به صورت کامل، تاثیرگذار و موثر می باشد.
۵- خرابی شیر برقی
از دیگر دلایل برفک زدن کولر گازی می توان به خرابی و معیوب شدن شیر برقی دستگاه، اشاره نمود. شیر برقی یا شیر چهار طرفه در اسپلیت های با قابلیت سرد و گرم مورد استفاده قرار می گیرد. وظیفه اصلی این قطعه تغییر حالت سرمایش دستگاه به وضعیت گرمایش و بالعکس می باشد. این فرآیند از طریق تغییر جهت گاز مبرد انجام می شود. عدم تغییر وضعیت کولر، کند بودن فرآیند تغییر فاز و ایجاد صداهای اضافی، حکایت از خراب شدن شیر برقی کولر گازی اسپلیت دارد.
۶- خراب شدن فن کندانسور
کندانسور از اجزای بیرونی کولر گازی بوده که در محیط های باز و فضاهای آزاد نصب می شود. ایجاد باد گرم در محفظه کندانسور در فصل سرد زمستان، توسط فن کندانسور صورت می گیرد. در صورت خرابی یا از کار افتادن فن کندانسور، شاهد برفک زدن و یخ زدگی پنل بیرونی کولر گازی خواهیم بود.
راهکارهای جلوگیری از یخ زدن کولر گازی
انجام سرویس های دوره ای کولر گازی به صورت مستمر و مداوم، در جلوگیری از بروز مشکلات مختلف، از جمله یخ زدگی اسپلیت بسیار تاثیرگذار است. همچنین، در فصل زمستان مناسب است که وضعیت فن کولر گازی فعال شود. چرا که استفاده از حالت سرمایش دستگاه، یخ زدن لوله های کولر را به دنبال خواهد داشت. شارژ گاز مبرد کولر گازی، از دیگر راهکارهای موثر در جلوگیری از یخ زدن سیستم به شمار می آید.
تعویض به موقع فیلترهای کولر گازی و تمیز کردن و رفع آلودگی های کویل اواپراتور، از دیگر روش های موثر برای پیشگیری از یخ زدن کولر گازی تلقی می گردد. تجمع آلودگی ها بر روی سطح اواپراتور موجب اختلال در عملکردها و کارکردهای کولر گازی می شود.
زدودن آلودگی های ایجاد شده اواپراتور در افزایش بازدهی و کاهش مصرف انرژی سیستم تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد. علاوه بر این، جذب ذرات گردوغبار و معلق در هوا توسط فیلتر تصفیه کننده، به تدریج راندمان و کارایی فیلتر را کاهش می دهد. با تمیز کردن یا تعویض فیلتر کولر گازی، قدرت برودتی دستگاه افزایش چشمگیری پیدا می کند.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید