توجه داشته باشید که یکی از انواع فن کویل ها؛ فن کویل سقفی می باشد که با توجه به متفاوت بودن محل نصب معمولاً در دسته بندی جداگانه قرار خواهد گرفت. این نوع فن کویل با توجه به اینکه فضای زیادی را اشغال نمی کند، امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار است. در ادامه مطلب قصد داریم جزئیات نصب فن کویل سقفی را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت راهنمایی لازم با ما همراه باشید.
جزئیات نصب فن کویل سقفی از جمله کارهای می باشد که باید با در نظر گرفتن شکل و ابعاد این سیستم ها را به صورت اصولی و استاندارد انجام دهید. به خاطر تنوع در انواع کویل ها باید توجه کنید که نصابی که قصد نصب سیستم شما را دارد؛ اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشد و در اختیار شما عزیزان قرار دهد.
معمولاً هر برندی نصب سیستم تولیدی خود را به دست نصابان و تکنسین خود می سپارد که باید حتما سعی کنید از تکنسین شرکت استفاده نمایید. بهتر است بدانید که نصب این سیستم فرایندی پیچیده و حساس می باشد. شما عزیزان برای نصب و راه اندازی فن کویل جهت بهره برداری از سیستم تهویه مطبوع مناسب باید با یک برنامه ریزی اصولی و استاندارد جهت نصب سیستم اقدام نمایید.
محل قرارگیری و نصب انواع فن کویل سقفی
در ادامه مبحث جزئیات نصب فن کویل سقفی باید ذکر کنیم که فن کویل های سقفی معمولاً به سه دسته توکار، کانالی و کاستی تقسیمبندی خواهند شد. با توجه به اینکه در شکل، اندازه هر یک از آن ها تفاوت هایی وجود دارد؛ نحوه نصب و راه اندازی هر یک با دیگری متفاوت خواهد بود. شما باید به هر یک از آن مسلط بوده تا بتوانید به صورت اصولی جهت نصب آن اقدام نمایید.
نصب فن کویل سقفی توکار
با توجه به مبحث جزئیات نصب فن کویل سقفی باید ذکر کنیم که فن کویل های نوع سقفی توکار حتماً در سقف کاذب نصب و تعبیه شود. از مشکلاتی که در زمان سرویس و نصب این سیستم ها وجود دارد؛ محل قرار گیری آن می باشد.
چرا که دسترسی به دستگاه چندان راحت نیست و به همین خاطر شرایط تعمیر و نصب سخت می باشد. دسترسی راحت این سیستم توسط کانال کشی جریان خروجی هوا، توزیع مناسب و یکپارچه را در ساختمان به همراه خواهد داشت.
نصب فن کویل سقفی کانالی
جزئیات نصب فن کویل سقفی از نوع کانالی از جمله اقداماتی می باشد که باید حتماً توسط نصابان مخصوص انجام شود. این سیستم نیز باید درون سقف های کاذب قرار داده شود. لازم است که در زمان راه اندازی آن ها ابعاد و اندازه سقف کاذب که قرار است دستگاه در آ نصب شود؛ دقت کافی به کار ببرید.
نصب فن کویل سقفی کاستی
زمان نصب این سیستم لازم است که داشته باشد نوع فن کویل کاستی را به درستی تشخیص دهید. به این خاطر این فن کویل ها به سه دسته مجزا به اسم های فن کویل کاستی چهار طرفه، فن کویل کاستی یک طرفه و فن کویل کاستی مدور تقسیم بندی می شود. با توجه به اینکه در شکل ظاهری آن ها تفاوت های بسیاری وجود دارد؛ مراحل راه اندازی و قرار گرفتن آن ها نیز متفاوت خواهد بود.
مراحل نصب فن کویل سقفی
جهت شروع جزئیات نصب فن کویل سقفی باید ابتدا ما محل نصب دستگاه را مشخص نمایید. سپس جهت و فاصله فن کویل را با سیستم های لوله کشی انطباق دهید. نکته مهمی که باید مد نظر قرار دهید این است که حتماً دستگاه نسبت به کانال های لوله کشی در فاصله مناسب و استانداردی قرار بگیرد.
نصاب فن کویل در حین انجام مراحل نصب باید دسترسی راحتی را به دستگاه داشته باشد؛ چرا که در صورت نیاز سیستم به تعمیر اگر به دستگاه دسترسی نداشته باشد باعث می شود تا فرایند تعمیر دستگاه با مشکل روبرو شود.
در مرحله بعد پس از اینکه دستگاه با کانال های لوله کشی به صورت صحیح اتصال داده شود؛ باید عملکرد آن را بررسی کنید. سپس باید از هم تراز بودن فن کویل در جای خود نیز اطمینان داشته باشید. در نهایت لوله تخلیه سیستم را با در نظر گرفتن شیبی به اندازه یک درصد نصب و تعبیه کنید.
روشهای مختلف لوله کشی در نصب و راه اندازی فن کویل سقفی
در ادامه مبحث جزئیات نصب فن کویل سقفی باید بدانید که توسط روش های مختلفی لوله کشی فن کویل نصب و راه اندازی می شود. می توان به لوله کشی با برگشت معکوس، لوله کشی با برگشت مستقیم، لوله کشی مختلط یا ترکیبی اشاره کرد.
- لوله کشی با برگشت معکوس: برای سیستم های بسته که مبدل گرمایی آن ها از افت فشار یکسانی برخوردار هستند؛ لازم است که از سیستم لوله کشی با برگشت معکوس استفاده شود. در اینجا از لوله کشی افت فشار در مسیر لوله کشی برای نزدیکترین و دورترین مبدل حرارتی یکسان خواهد بود.
- لوله کشی با برگشت مستقیم: توجه داشته باشید برای سیستم های بسته ای که مبدل های گرمایی آن دارای افت فشار یکسان نمی باشند؛ از لوله کشی با برگشت مستقیم استفاده خواهد شد. چرا که از نظر اقتصادی مناسب و به صرفه است. در این روش مبدل حرارتی در مسیر لوله کشی بیشترین افت فشار را به همراه خواهد داشت.
- لوله کشی مختلط یا ترکیبی: این روش تلفیقی از لوله کشی برگشت مستقیم با لوله کشی برگشت معکوس می باشد که باید تمام این نکات لوله کشی را مد نظر قرار دهید.
نکات مهم در فرآیند نصب فن کویل سقفی
جزئیات نصب فن کویل سقفی در زمان راه اندازی و نصب این سیستم ها از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه داشته باشید این نکات بر عهده نصاب می باشد اما داشتن اطلاعات در حین درخواست اعزام نصاب و انتخاب بهتر در این زمینه به شما بسیار کمک خواهد کرد. برخی از این نکات عبارتند از:
- در فضایی که به صورت مستقیم در معرض نور خورشید هستند؛ از نصب فن کویل سقفی خودداری نمایید.
- از اتصال کامل لوله ها و محکم بودن آن مطمئن شوید.
- دقت کنید که باید محل قرار گرفتن دستگاه به صورت متوازن و هماهنگ باشد.
- برای نصب فن کویل سقفی نباید به هیچ عنوان بدون استفاده از ابزارهای تخصصی لوله ها را صاف یا خم نمایید.
- عدم راه اندازی فن کویل در مجاورت با منابع و سیستم های گرمایشی دیگر
- محل نصب دستگاه را به گونه ای انتخاب کنید که در اطراف سیستم هوا جریان داشته باشد و ورود و خروج هوای دستگاه مانعی نداشته باشد.
- سعی کنید در محل های با امواج فرکانس بالا دستگاه را نصب نکنید.
معرفی فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام
مجموعه تخصصی تاسیسات دات کام ارائه دهنده انواع سیستم های تهویه مطبوع از جمله فن کویل می باشد. شما بازدید کنندگان عزیز جهت تهیه انواع سیستم های تهویه مطبوع می توانید از طریق وب سایت https://tasisat.com/ اقدام نمایید. در هر مرحله که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید؛ کافیست با کارشناسان فروش مجموعه در تماس باشید و اطلاعات لازم را به صورت کاملا رایگان دریافت نمایید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
روش های مختلف لوله کشی در نصب و راه اندازی فن کویل های سقفی کدامند؟
لوله کشی با برگشت معکوس، لوله کشی با برگشت مستقیم، لوله کشی مختلط یا ترکیبی
فن کویل سقفی در کجا نصب و تعبیه می شود؟
فن کویل سقفی معمولاً درون سقف کاذب نصب و تعبیه می شود.
چرا باید نصب و راه اندازی فن کویل سقفی را به افراد مجرب بسپاریم؟
فن کویل های سقفی دارای انواع مختلف و تنوع بالایی می باشند که لازم است نصب و راه اندازی آن را به افرادی بسپارید که شناخت کافی از اجزا و قطعات مورد استفاده در این سیستم ها را داشته باشند.