چیلر سانتریفیوژ
دستگاه های چیلر در مدل های متنوع و مختلفی نظیر چیلر تراکمی و جذبی طراحی و تولید می شوند. چیلر سانتریفیوژ یا چیلر گریز از مرکز به عنوان نمونه ای از چیلرهای تراکمی، فرآیند گردش و چرخش ماده مبرد را از طریق کمپرسور مدل سانتریفیوژ انجام می دهد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که نام گذاری چیلرهای سانتریفیوژ به علت استفاده از کمپرسور گریز از مرکز یا سانتریفیوژ صورت گرفته است.
در ساختار کمپرسور سانتریفیوژ یک پروانه یا ایمپلر تعبیه شده که با چرخش آن نیروی لازم جهت افزایش فشار و دمای ماده مبرد انجام می شود. پس از افزایش فشار و دما، مبرد به بخش کندانسور دستگاه وارد می شود. در این بخش گرمای موجود از مبرد به وسیله آب یا جریان هوا گرفته شده و سپس در لوله های کویل تغییر حالت مبرد از گاز به مایع صورت می گیرد.
در ادامه، مبرد مایع با عبور از شیر انبساط دچار افت فشار شده و پس از آن به بخش اواپراتور وارد می گردد. در این قسمت آب سرد شده و برای انجام فرآیند خنک سازی به سایر دستگاه ها مانند فن کویل یا هواساز منتقل میشود.
مهم ترین ویژگی های چیلر سانتریفیوژ
به طور معمول، دستگاه های چیلر سانتریفیوژ در ظرفیت های متنوع ۹۰ الی ۲۰۰۰ تن تبرید ساخته و پرداخته می شوند. این مدل از سیستم های تهویه مطبوع در بسیاری مواقع برای پروژه های بیشتر از ۳۰۰ تن تبرید مورد استفاده واقع می شوند.
برخورداری از راندمان و بازدهی بسیار بالا، به ویژه در حالت تمام بار، از مهم ترین ویژگی چیلرهای سانتریفیوژ به شمار می آید. استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های مدرن دنیا در ساختار این دستگاه، پایین ترین مصرف انرژی و بالاترین نرخ بازدهی را رقم زده است. برخورداری از ابعاد جمع و جور و بهینه، ضمن جلوگیری از اشغال فضای مفید، بهینه سازی و صرفه جویی در فضای نصب را برای مصرف کننده به ارمغان آورده است.
فرآیند خنک سازی و سرمادهی چیلر گریز از مرکز یا سانتریفیوژ از طریق گاز مبرد R134A صورت می گیرد.
سازگاری با محیط زیست، بی خطر بودن و ارتقای راندمان و بازدهی سرمایشی دستگاه، از مهم ترین ویژگی های این مدل گاز مبرد محسوب می شود. عملکرد پایدار و منسجم این مدل سیستم تهویه مطبوع، صرفه جویی و بهینه سازی مصرف انرژی را به خوبی محقق نموده است. قابلیت متصل شدن به سایر تجهیزات و سیستم های سرمایشی و برودتی را می توان از دیگر مشخصات چیلرهای سانتریفیوژ برشمرد.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که چیلرهای گریز از مرکز در دو مدل هوا خنک یا سیستم بسته و سیستم باز یا هوا خنک موجود می باشند. در ساختار چیلرهای آب خنک، برج خنک کننده تعبیه شده است. در مدل های آب خنک، کندانسور دستگاه به وسیله جریان آب خنک می گردد.
اجزای اصلی چیلر سانتریفیوژ
۱- کمپرسور: کمپرسور از مهم ترین اجزا و قطعات تعبیه شده در ساختار دستگاه های چیلر سانتریفیوژ محسوب می شود. کمپرسور استفاده شده برای این مدل، از نوع گریز از مرکز می باشد. هزینه نگهداری و تعمیرات پایین، راندمان و کارایی بالا، تولید سطح صدای پایین در هنگام کارکرد، لرزش و ارتعاش پایین و برخورداری از ساختار سبک و فشرده، از شاخص ترین مشخصات کمپرسورهای گریز از مرکز تلقی می گردد.
چنانچه تمایل دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص کمپرسور چیلر بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید.
۲- اواپراتور: اواپراتور در نظر گرفته شده برای چیلرهای سانتریفیوژ متناسب با مدل کاربری، از نوع صفحه ای یا پوسته و لوله یا شل اند تیوب می باشد. اواپراتور دستگاه وظیفه خنک سازی و کاهش دمای جریان آب را بر عهده دارد. با خنک و سرد شدن جریان آب، سیال مورد نیاز برای انجام فرآیند سرمایش تجهیزات صنعتی یا تهویه مطبوع خانگی فراهم می شود.
شما کاربر گرامی می توانید با مطالعه مقاله ” اواپراتور چیلر چیست ؟ ” در خصوص اواپراتور و نحوه عملکرد آن اطلاعات جامع و کاملی کسب نمایید.
۳- کندانسور: از دیگر اجزای حائز اهمیت ساختار چیلرهای گریز از مرکز می توان به بخش کندانسور اشاره نمود. وظیفه اصلی کندانسور تغییر و تبدیل کردن ماده مبرد به مایع و خنک کردن آن می باشد. کندانسورهای به کار رفته در ساختار چیلرهای سانتریفیوژ متناسب با نوع و مدل از نوع هوا خنک یا آب خنک می باشد.
۴- شیر انبساط: تنظیم و کنترل جریان ماده مبرد به وسیله شیر انبساط چیلر صورت می گیرد.
نکات مهم در خرید چیلر سانتریفیوژ
توجه به ظرفیت و بازدهی سرمایشی، از مهم ترین نکات در هنگام خرید چیلر سانتریفیوژ محسوب می شود.
این مدل از دستگاه های چیلر در ظرفیت های متنوع ۹۰ تا ۲۰۰۰ تن تبرید موجود می باشند. بر این اساس، متناسب با نوع نیاز و متراژ و مساحت محیط، می توان نسبت به انتخاب و خرید دستگاه مورد نیاز اقدام نمود. ناگفته نماند که چیلرهای سانتریفیوژ در پالایشگاه ها، نیروگاه ها، مراکز تفریحی و محیط های مسکونی و ساختمانی، به ویژه واحدهای بزرگ و بلند مرتبه کاربرد دارد.
سطح صدای دستگاه در هنگام کار، قابلیت ها و فناوری ها، نوع گاز مبرد، کیفیت قطعات، سطح کیفی ساخت، بازه قیمت و مصرف انرژی، از دیگر موارد حائز اهمیت در هنگام خرید چیلرهای گریز از مرکز به شمار میرود.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید