بررسی فن های به کار رفته در هواساز

بررسی فن های به کار رفته در هواساز

بررسی فن های به کار رفته در هواساز

در این مقاله تصمیم گرفتیم به بررسی فن های به کار رفته در هواساز بپردازیم. همانطور که می دانید امروزه سیستم های تهویه مطبوع دارای تنوع بالا بوده که با در نظر گرفتن ویژگی های هر یک می توانید یک سیستم متناسب با شرایط پروژه خود را تهیه کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه پیشنهاد می کنیم این مطلب را تا پایان با ما همراه باشید.

هواساز

قبل از اینکه به بررسی فن های به کار رفته در هواساز بپردازیم؛ لازم است که به صورت مختصر با این دستگاه آشنا شوید. هواساز دستگاهی می باشد که در سیکل سرمایش و گرمایش و تهویه مطبوع گردش هوا را کنترل خواهد کرد. این سیستم ها معمولاً جعبه فلزی بزرگ می باشند که دارای دمنده، محفظه فیلتر، کویل های سرد و گرم صداگیر و دمپر می باشد.

توجه داشته باشید که دستگاه هواساز به مجرای کانال سیستم های تهویه مطبوع یعنی قسمتی که هوای برگشتی ساختمان به آنجا وارد می شود؛ گفته خواهد شد. در برخی مواقع هواساز هوای تازه و هوای برگشتی را از فضای داخل دریافت خواهد کرد. سیستم هواساز تنها یک دستگاه مبدل حرارتی می باشد که قدرت انجام عملیات مربوط به تهویه مطبوع یک فضا مثل تنظیم دما، رطوبت، پاکسازی هوا و … را دارد. به همین خاطر استفاده از هواساز یکی از پرکاربرد ترین دستگاه می باشد که معمولاً در مسیر چیلر و بویلر به عنوان کانال هوا تعبیه می شود.

این دستگاه از قسمت های مختلفی همچون فیلتر، کویل، جعبه تقسیم کننده و فن سکشن تشکیل شده است. فن معمولاً به عنوان قلب دستگاه به شمار می‌رود. چگونگی کارکرد دستگاه هواساز توسط فن انجام خواهد شد. فن مهمترین قسمت دستگاه در مصرف انرژی یک ساختمان به شمار می‌رود. به همین دلیل رعایت نکات استاندارد در طراحی و انتخاب درست از آن از جمله مهمترین فرایند طراحی و انتخاب هواساز می باشد. این دستگاه ها با توجه به ظرفیت هوادهی تقسیم‌بندی خواهند شد. در هواسازها واحد هوادهی بر اساس فوت مکعب در دقیقه نشان داده می شود.

بررسی فن های به کار رفته در هواساز

انواع فن سیستم هواساز

در بررسی فن های به کار رفته در هواساز باید ذکر کنیم که فن به کار رفته در این سیستم به طور کلی به دو دسته سانتریفیوژ و آکسیال دسته بندی خواهد شد. فن های آکسیال دارای ظرفیت هوادهی بالا و همچنین فشار استاتیکی پایین می باشد. فن های سانتریفیوژ دارای عملکردی برعکس فن های آکسیال می باشد. این فن دارای هوادهی پایین بوده و میزان فشار استاتیکی بالایی دارد.

معمولاً در سیستم هوادهی از فن های سانتریفیوژ بیشتر استفاده می شود. این فن ها از یک محور گرداننده با تعدادی تیغه شعایی محفظه حلزونی قرار دارند؛ تشکیل می شود. توجه داشته باشید که هوا در جهت محور فن به دستگاه وارد شده و از جهت عمود بر محور تیغه ها از آن خارج خواهد شد. این فن ها به خاطر کم صدا بودن و کارایی عملیاتی کافی و فشارهای بالا استفاده شوند. لازم به ذکر است این محصولات به گونه ای هستند که ورودی آن ها به هواساز با مقطع بزرگ بوده و خروجی کانال آن ها با مقطع نسبتا کوچک اتصال داده خواهد شد. جریان هوا معمولاً طبق توزیع هوا به آسانی توسط وسایل کنترلی قابلیت تنظیم را به همراه دارد.

فن های سانتریفیوژ

در فن های سانتریفیوژ که یکی از فن های به کار رفته در هواساز می باشد؛ انحنا تیغه در مسیر چرخش محور می باشد. به گونه ای که در منحنی مشخصه این نوع فن در دستگاه هواساز فشار استاتیکی فن توسط افزایش دبی هوای خروجی از دستگاه تا حدود ۲۰ درصد ظرفیت فن کاهش پیدا خواهد کرد. پس از این مرحله با افزایش دبی تا حدود ۶۰ درصد میزان فن نیز افزایش پیدا می کند.

لازم به ذکر است که از این مرحله به بعد توسط افزایش دبی فشار استاتیکی فن بسیار افت پیدا می کند. فن ها در سرعت پایین و حجم هوادهی بالا در فشار سطحی پایین کار می کنند. حداکثر فشار استاتیکی این نوع فن ها حدود ۵ اینچ ستون آب می باشد.

فن های بکوارد

دسته دوم از انواع فن های به کار رفته در هواساز فن های بکوارد می باشد. در این  فن ها انحنای تیغه در جهت عقب و در خلاف جهت چرخش محور می باشد. فشار استاتیکی این فن ها توسط گرما گیری هوای خروجی از هواساز تا به ۲۰ درصد ظرفیت خود افزایش پیدا می‌کند؛ پس از آن با افزایش دبی نیز کاهش پیدا خواهد کرد. توجه داشته باشید که قدرت نیز توسط افزایش دبی به میزان ۶۵ درصد بیشتر می شود و پس از آن رو به کاهش می رود.

در نتیجه می توان ذکر کرد که موتور این نوع فن به هیچ عنوان نباید دارای اضافه بار باشد؛ چرا که این فن ها از تعداد کمتری تیغه بلور برخوردار بوده و اما وزن آن سنگین تر می باشد. به همین خاطر برای کار در دورهای بالا طراحی شده اند. ناگفته نماند که برای هوادهی کمتر در فشار استاتیکی کمی بالاتر دارای عملکرد مناسبی می باشند. فشار نرمال کاری این فن ها بین ۴ تا ۱۰ اینچ ستون آب می باشد.

بررسی فن های به کار رفته در هواساز

خرید انواع هواساز

شما مخاطبین عزیز برای خرید انواع دستگاه هواساز باید سعی کنید ابتدا اطلاعات لازم درباره دستگاه را کسب کنید. برای انتخاب این سیستم باید فاکتورهای بسیاری همچون موقعیت جغرافیایی منطقه، شرایط آب و هوایی، مساحت و متراژ ساختمان و … را مورد بررسی قرار دهید. با در نظر گرفتن این موارد می توان دستگاه را انتخاب کرد و از آن بهره مند شوید.

ناگفته نماند شما عزیزان برای انتخاب بهتر این دستگاه ها می توانید راهنمایی و مشاوره های لازم را توسط کارشناسان خبره تاسیسات دات کام دریافت نمائید. شما عزیزان با اطمینان خاطر جهت سفارش این دستگاه از سراسر ایران از طریق وب سایت https://tasisat.com/ اقدام کنید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

در ساخت هواساز از چه نوع فن هایی استفاده می شود؟

فن های مورد استفاده در ساخت هواساز به طور کلی به دو دسته فن سانتریفیوژ و فن آکسیال تقسیم‌بندی می‌شود.

در ساخت دستگاه هواساز بیشتر از چه نوع فنی استفاده می شود؟

سیستم هواساز به طور معمول از فن سانتریفیوژ استفاده می شود.

دستگاه هواساز چیست؟

هواساز به دستگاهی می گویند که گردش هوا را در سرمایش و گرمایش و تهویه مطبوع به خوبی کنترل کند.

دیدگاهتان را بنویسید