Search
Close this search box.

تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور

تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور

تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور

سیستم های تهویه مطبوع از تجهیزات مهم در هر ساختمانی هستند که تنوع زیادی دارند. فن کویل و رادیاتور نمونه ای از این تجهیزات به شمار می روند که با هم تفاوت هایی دارند. فن کویل ها خود از نظر موقعیت نصب در چند مدل تولید می شوند که هر کدام از ویژگی هایی برخوردارند. در ادامه همراه ما باشید تا با تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور بیشتر آشنا شوید.

آشنایی با فن کویل زمینی

در ابتدا مبحث تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور بهتر است اول با این سیستم ها آشنا شوید.‌ فن کویل زمینی دستگاهی است که شامل یک فن و مبدل حرارتی بوده و در ساختمان های مختلف برای فراهم کردن سرما و گرما به کار برده می شود. این سیستم از فن کویل های پر مصرف ترین است که به طور عمودی بر روی زمین نصب می شود. این سیستم نوعی مبدل حرارتی است که کار آن با جریان یافتن آب سرد و گرم در کویل های دستگاه انجام می شود.

این دستگاه معمولا در فضاهای مسکونی، اداری و تجاری که نمی توان در آن سقف کاذب ایجاد کرد استفاده می شود. هزینه نصب این سیستم کم است اما برای نصب قسمتی از محیط را اشغال می کند. آب سرد مورد نیاز برای این وسیله از چیلر و آب گرم آن از پکیج و یا موتورخانه مرکزی فراهم می شود. فن کویل زمینی خود در دو نوع دو لوله و چهار لوله موجود است که نوع دو لوله آن یا بایستی عمل سرمایش و یا گرمایش را انجام دهد.

در فن کویل زمینی دو لوله امکان فعالیت همزمان سرمایشی و گرمایشی وجود ندارد. در نوع چهار لوله کویل آب سرد و گرم جدا بوده و می توان همزمان از سرمایش و گرمایش آن استفاده کرد. فن کویل گرین، فن کویل آکس، فن کویل میدیا از جمله دستگاه های موجود در بازار می باشند.

تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور

آشنایی با رادیاتور

در ادامه تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور باید بدانید رادیاتور چگونه دستگاهی است. رادیاتور نوعی مبدل حرارتی است که با هدف گرمای محیط انتقال انرژی را برعهده دارد. معمولا در فضاهای مختلف می توان از این سیستم برای گرم شدن محیط استفاده کرد.‌ این سیستم از محصولات متداول است که به صورت فلزی و نیمه فلزی بوده و در انواع مختلفی موجود است.

برای نصب این سیستم مناسب ترین جا در زیر پنجره است که باعث ایجاد هوای گرم و مطبوع در محیط می شود. با این سیستم می توان هوای گرم و مناسبی را در محیط تجربه کرد. مناسب‌ترین مکان برای نصب رادیاتور، زیر پنجره‌ها است که باعث می شود هوای مطبوع و گرمای مناسب در فضای اتاق ایجاد شود.

آشنایی با تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور

تفاوت از نظر توان و سرعت

در ساختار فن کویل فن های دمنده وجود دارد که سرعت و توان دستگاه را بالا می برد.‌ بنابراین در زمان کمی دمای محیط متعادل سرد و یا گرم می شود. اما رادیاتور هیچ فن دمنده ای نداشته و گرمایش محیط را براساس تبادل گرمایی انجام می دهد. در نتیجه می توان گفت فن کویل زمینی توان بالایی داشته و در بازه زمانی کوتاه تری محیط را به دمای مطلوب می رساند. در پروژه های مختلف با در نظر گرفتن شرایط می توان هر کدام از این سیستم ها را مورد استفاده قرار داد.

تفاوت از نظر مصرف برق و انرژی

دیگر تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور در مصرف برق و انرژی آن در زمان کار است. برای تامین انرژی رادیاتور از سیستم های حرارتی مرکزی و پکیج استفاده شده و سوخت آن از گاز شهری فراهم می شود.‌ در حالی که فن کویل زمینی با جریان برق الکتریکی راه اندازی شده و عملکرد خود را انجام می دهد.

همچنین برای چرخش الکتروموتور در این سیستم نیز از انرژی الکتریکی استفاده شده و آب گرمی که برای گرمایش آن نیاز است از منابعی چون موتورخانه تامین می شود. بنابراین با توجه به این موارد می توان گفت مصرف برق و انرژی در فن کویل زمینی نسبت به رادیاتور بیشتر است‌.

تفاوت از نظر تغییر و کاهش رطوبت

رادیاتور به عنوان یک سیستم گرمایشی عمل کرده و دخالتی در تغییر یا کاهش رطوبت هوا ندارد. در حالی که فن کویل زمینی رطوبت هوا را کاهش داده و هوایی مطبوع و یکپارچه در محیط فراهم می کند.

تفاوت از نظر موقعیت نصب

به عنوان دیگر تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور می توان به موقعیت نصب آن ها اشاره کرد. رادیاتور اغلب به صورت زمینی و در زیر پنجره ها نصب می شود و فضای کمی را اشغال می کند. در مقابل فن کویل زمینی ابعاد و اندازه ی بیشتری داشته و در قسمتی از محیط و بر روی زمین نصب شده و بخشی از محیط را درگیر می کند‌.

تفاوت از نظر سیستم مدیریت و کنترل

کنترل و تنظیم‌ آب گرمی که در لوله های رادیاتور جریان دارد؛ توسط شیری که در آن تعبیه شده به صورت دستی انجام می شود. در مقابل کنترل فن کویل زمینی را می توان به صورت دستی و دیجیتال انجام داد. همچنین می توان در محل نصب سیستم یک ترموستات نصب کرد تا بتوان درجه دمای مناسب و دلخواه را تنظیم و کنترل کرد.

تفاوت از نظر سرمایشی و گرمایشی بودن

دیگر تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور از نظر عملکرد سرمایشی و گرمایشی است. رادیاتور فقط یک سیستم گرمایشی است و بر مبنای مکانیزم جا به جایی هوا توزیع گرما در محیط را انجام می دهد.‌ بنابراین این سیستم فقط قادر به اعمال گرمایش در محیط بوده و برای فراهم کردن سرمایش محیط بایستی از تجهیزات سرمایشی جداگانه استفاده کرد.‌

اما فن کویل علاوه بر عملکرد سرمایشی دارای قابلیت گرمایشی نیز بوده و می توان همزمان با یک دستگاه گرم و سرد کردن محیط را انجام داد.‌ کویل های این دستگاه متناسب با هوا و بسته به نیاز برای آب سرد و یا آب گرم به کار برده می شوند.

تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور

خرید رادیاتور و فن کویل

شما مخاطبین گرامی برای خرید فن کویل و رادیاتور از سراسر ایران می توانید از طریق وبسایت https://tasisat.comا قدام کنید. جهت دریافت راهنمایی و مشاوره با کارشناسان فروش در تماس باشید. در این صورت بدون شک انتخاب بهتری را تجربه خواهید کرد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

فن کویل زمینی چگونه سیستمی است؟

سیستمی متشکل از یک فن و مبدل حرارتی است که دارای دو عملکرد سرمایشی و گرمایشی می باشد.

رادیاتور چیست؟

سیستمی گرمایشی است که به صورت فلزی و نیمه فلزی می باشد.

تفاوت فن کویل زمینی و رادیاتور در چیست؟

تفاوت از نظر توان و سرعت، مصرف برق و انرژی، تغییر و کاهش رطوبت، موقعیت نصب، سیستم مدیریت و کنترل،‌ سرمایشی و گرمایشی بودن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *