معایب چیلر
به طور کلی، دستگاه های چیلر، به عنوان نمونه ای از تجهیزات سرمایشی پرکاربرد، بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می کنند. این مدل از سیستم های تهویه مطبوع، با گرفتن و جذب حرارت از سیال، فرآیند خنک سازی و ایجاد سرمایش را انجام می دهند. ظرفیت مناسب و راندمان بسیار بالا موجب نصب و استفاده از چیلرها در سازه ها و ساختمان های مختلف شده است.
علی رغم مزایای متعدد این دستگاه ها، صحبت در مورد معایب چیلر نیز خالی از لطف نمی باشد. بر همین اساس، در این مقاله معایب مهم دستگاه های چیلر را مورد بررسی قرار می دهیم.
مهم ترین معایب چیلر
۱- هزینه بالای تعمیرات و نگهداری
متحمل شدن هزینه های نسبتا زیاد برای تعمیرات، سرویس و نگهداری، یکی از مهم ترین معایب چیلر به شمار می آید. به منظور ارتقای راندمان و کارایی و بازدهی، انجام سرویس های دورهای و ماهیانه و سالیانه این دستگاه ها از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. به طور معمول، هزینه و قیمت تمام شده سرویس و نگهداری چیلر نسبتا بالا و گران برآورد می شود.
بر اساس بررسی های صورت گرفته، هزینه سرویس و نگهداری هر کدام از پمپ های چیلر رقمی در حدود ۸۰ هزار تومان اعلام شده است. این در حالی است که ۱۲۰۰۰ تومان، قیمت تمام شده نگهداری از چیلر در ازای هر تن تبرید برآورد گردیده است. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که تعرفه هزینه های مربوط به سرویس و نگهداری از چیلر توسط اتحادیه مربوطه هر ساله به صورت رسمی اعلام می شود.
چنانچه قصد دارید درخصوص نحوه سرویس و تعمیر چیلر اطلاعات دقیقتر و جامع تری کسب نمایید، پیشنهاد می کنیم مقاله ” بررسی نحوه سرویس کردن چیلر ” را مطالعه نمایید تا صفر تا صد آنچه باید درخصوص تعمیر و نگهداری دستگاه را بدانید، بدست آورید.
۲- وزن زیاد
از دیگر معایب چیلر می توان به وزن بالا و زیاد این دستگاه ها اشاره نمود. دستگاه های چیلر به علت برخورداری از ظرفیت بسیار بالا، برای ساختمان های بزرگ و دارای مساحت وسیع مورد استفاده قرار می گیرند. به منظور ایجاد سرمایش و تولید هوای خنک، در ساختار چیلرها از قطعات و متعلقات متعددی استفاده می شود.
همین موضوع موجب افزایش وزن دستگاه در مقایسه با سایر سیستم های تهویه مطبوع می شود. چیلرهای جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی، از وزن بسیار بالاتر و بیشتری برخوردار می باشند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در ظرفیت های مشابه، وزن چیلرهای جذبی دو برابر بالاتر از مدل های تراکمی برآورد شده است.
۳- حجم و اندازه زیاد
برخورداری از حجم و ابعاد و اندازه زیاد را می توان یکی دیگر از معایب چیلر برشمرد. این امر ضمن اشغال فضای اضافی، موجب عدم نصب و بهره برداری از چیلر در سازه های دارای متراژ و ابعاد محدود می شود.
بر همین اساس، در فضاهای دارای محدودیت جا، استفاده از دستگاه های چیلر توصیه نمی گردد.
مضاف بر این، چیلرهای جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی، مساحتی در حدود ۴۰ الی ۶۰ درصد بیشتر را به خود اختصاص می دهند. همچنین، ارتفاع بلندتر چیلرهای جذبی به نسبت مدل های تراکمی، موجب اشغال فضای مفید و بیشتری از سازه می شود.
۴- تولید سطح صدای زیاد
به طور معمول، در ساختار چیلرها قطعات و متعلقات فنی مانند کمپرسور، فن دمنده، شیر منبسط کننده، اواپراتور و کندانسور به چشم می خورد. کمپرسورها و دمنده های تعبیه شده در این دستگاه ها، به علت تولید و توزیع هوا با نهایت قدرت و توان، سطح صدای نسبتا زیادی را در هنگام کارکرد تولید می نمایند. این موضوع در ساختار چیلرهای تراکمی نمود بیشتری یافته است. همچنین، علاوه بر صدای بالا، ارتعاش و لرزش مدل های تراکمی در مقایسه با چیلرهای جذبی بیشتر می باشد.
۵- نیاز به انجام عملیات زیر سازی
دستگاه های چیلر به علت برخورداری از ابعاد و وزن زیاد، به منظور نصب و پیاده سازی بهینه، نیاز به زیر سازی مکان مورد نظر دارند. در غیر این صورت، علاوه بر ایجاد آسیب و صدمه به فضای نصب، راندمان و بازدهی این دستگاه ها به میزان چشمگیری کاهش پیدا می کند. با توجه به وزن زیاد چیلرهای جذبی، می بایست در فضای نصب زیر ساخت های محکم تر و ایمن تری را برای این مدل چیلر لحاظ نمود.
۶- طول عمر پایین و کوتاه
دستگاه های چیلر از طراحی، قطعات و فناوری های ساده و محدودی برخوردار می باشند. استفاده از تجهیزات و وسایل ساده و کم، طول عمر اجزا و قطعات دستگاه را کاهش می دهد. علاوه بر این، تجهیزات و ملزومات به کار رفته در ساختار چیلر در برابر عوامل محیطی، عوامل شیمیایی و نوسانات دمایی آسیب پذیر می باشند. بر همین اساس، انجام سرویس های منظم این دستگاه ها به صورت مستمر و مداوم لازم و ضروری می شود.
۷- بازه قیمت بالا
برخورداری از قیمت تمام شده بالا در مقایسه با سایر سیستم های تهویه مطبوع، یکی دیگر از معایب چیلر را رقم می زند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در ظرفیت های مشابه، چیلرهای جذبی در مقایسه با چیلرهای تراکمی، قیمت بیشتری را به خود اختصاص می دهند.
قیمت تمام شده چیلرهای جذبی از نوع شعله مستقیم، ۲ برابر بیشتر از قیمت نهایی چیلر تراکمی است.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید