روش های آتش نشانی و اطفاء حریق
بهتر است بدانید اقداماتی که برای خاموش کردن کنترل و هدایت آتش انجام می شود روش های آتش نشانی و اطفای حریق می گویند. این کار توسط مواد بسیاری انجام می شود و روشهای مختلفی را شامل خواهد شد. در ادامه این مطلب قصد داریم روش های آتش نشانی و اطفای حریق را برای شما بازدیدکنندگان گرامی ذکر کنیم. با ما همراه باشید.
آشنایی با روش های آتش نشانی و اطفاء حریق
استفاده از روش های آتش نشانی و اطفاء حریق بستگی به نوع آتش دارد. برای ایجاد اتش نیاز به هوا، ماده سوختنی و حرارت موجود است که این سه به مثلث آتش معروف می باشد. برای اینکه با آتش مقابله کرد باید یکی از این عوامل را کنترل کرده تا اتش متوقف شود.
علاوه بر این موضوع بهتر است بدانید که آتشنشانی به دو گروه خودکار و دستی تقسیم میشود. در نوع اول یعنی حالت دستی عملیات اطفاء حریق توسط آتش نشانان و به صورت دستی انجام خواهد شد.
اما در نوع خودکار بدون حضور عوامل انسانی آتش خاموش می شود. به طور کلی می توان گفت روش های آتش نشانی و اطفای حریق به چهار دسته تقسیم بندی می شوند. که عبارتند از:
- سرد کردن
- خفه کردن آتش یا حذف اکسیژن
- حذف مواد قابل اشتعال
- کنترل واکنش های زنجیره ای در آتش
-
سرد کردن
بهتر است بدانید که این روش نیز یکی از اساس مهم برای ایجاد حریق را حذف خواهند کرد و خاموش کردن باید مانع رسیدن هوا به آن شوید. کپسول های دی اکسید کربن این کار را به خوبی انجام میدهند.
همچنین در پمپ بنزینها نیز برای اطفای حریق با خفه کردن آتش از آب استفاده خواهد شد. یک ابزار دیگر برای خفه کردن آتش استفاده از پتو آتش نشانی باشد که برای اتش سوزی افراد بسیار کاربرد دارد.
-
خفه کردن آتش یا حذف اکسیژن
میتوانید پتو بین حریق و اکسیژن بیاندازید. حذف کردن و کم کردن نسبت اکسیژن محیط با استفاده از گاز co2 و گازهای بی اثر دیگر امکان پذیر می باشد.
-
حذف مواد قابل اشتعال
یکی از روش های اتش نشانی و اطفاء حریق حذف مواد قابل اشتعال می باشد. بهتر است که سریع برای حذف موادی که آتش سوزی را گسترش می دهند اقدام کرد. بستن شیر گاز یا جابجا کردن مواد از این سلاح ها امکان پذیر می باشد.
-
کنترل واکنش های زنجیره ای در آتش
در اینجا می توانید از گاز های اطفاء حریق اطفاء کننده مثل ترکیبات هالوژنه و اختلال در اکسیداسیون حریق استفاده نمایید.
خاموش کردن حریق با کپسول آتش نشانی
یکی از روش های آتش نشانی و اطفاء حریق؛ استفاده از کپسول های آتش نشانی می باشد. بسیاری از افراد متاسفانه جهت تهیه کپسولهای اتش نشانی اقدام نمی کنند و طرز کار ان را بلد نیستند. کپسول های آتش نشانی در مکان های مختلفی وجود داشته باشد و نحوه کار با آن را بدانند از خسارتهایی که وارد میشود کاسته خواهد شد.
نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که کپسول ها نیز با توجه به اینکه آتش انواع مختلفی دارند این کپسول ها نیز در انواع مختلفی وجود دارند. هر یک از ان کاربردهای خاص خود را دارا می باشد.
برخی از کپسول ها که بر پایه آب می باشند برای خاموش کردن ارزان تر و در دسترس می باشد. اما بهتر است بدانید برای آتش سوزی های تجهیزات برقی نمیتوان از این کپسول ها استفاده کرد. چرا که به آن آسیب وارد کرده و امکان گسترش آن وجود دارد .
در این موارد از کپسول های آتش نشانی co۲ استفاده میکنند که این کپسول ها مختص اتش سوزی های الکتریکی و تجهیزات برقی می باشد. پسماندی برجای نگذاشته و به تجهیزاتی که در اطراف وجود دارند نیز آسیبی وارد نخواهد کرد.
شما باید با توجه به مکانی که قرار دارید سعی کنید کپسولی را انتخاب کنید که احتمال آتش سوزی تجهیزات در محیط وجود دارد. پس بهتر است بدانید که شما نمی توانید تنها از یک کپسول اتش نشانی با یک ماده خاموش کننده برای تمامی انواع اتش ها استفاده نمایید.
روش کار با کپسول آتش نشانی
برای این که بتوانید جهت اطفاء حریق و مهار کردن آتش اقدا کنید باید نحوه استفاده از کپسول آتش نشانی را بدانید. بهترین راه این است که شما قبل از اینکه بخواهید از این محصول استفاده کنید از قبل مراحل استفاده از آن را مطالعه نمایید . نکته کلیدی در طریقه استفاده از کپسول آتش نشانی به کار گیری استراتژی PASS می باشد. سپس پین را بکشید و شلنگ آن را مورد هدف قرار دهید.
سپس باید اهرم را فشار دهید. به سرعت شلنگ را به سمت اتش بچرخانید. قبل از اینکه کپسول آتش نشانی برای مهار آتش استفاده کنید بهتر است که مشخص کنید که آیا کپسول شما برای مبارزه با اتش مناسب است یا خیر؟ می توانید آتش را خاموش نمایید یا خیر؟ اگر فکر می کنید که نمی توانید با اتش مبارزه کنید یا شک دارید باید بلافاصله ساختمان را تخلیه کنید و با آتشنشانی تماس بگیرید.
قبل از اینکه بخواهید با کپسول آتش نشانی اطفاء حریق را شروع کنید یک مسیر خروجی واضحی را مشخص کرده و پشت مسیر خروجی بیاستید. در صورتی که قادر به خاموش کردن آتش نباشید باید حتماً راه فراری داشته باشید. این مسئله را هنگام تعیین محل کپسول آتش نشانی در نظر بگیرید. پس از بازیابی مطمئن شوید گزینه های خروجی چندگانه در نزدیکی محل نصب وجود داشته باشد.
لازم است که قبل از اینکه از کپسول استفاده کنید نکات ایمنی لازم را مورد نظر قرار داده و استفاده نمایید. در شرایط وقوع آتشسوزی در فاصله مناسبی از اتش قرار بگیرید. فاصله بسیاری از کپسول آتش نشانی بین ۸ تا ۱۲ فوت یا ۲.۴ تا ۳.۷ متر می باشد. قبل از خالی کردن کپسول به سمت اتش حرکت نکنید و از آن دور شوید و در فاصله ۶ تا ۸ فوت باشید.
در این مقاله برای شما عزیزان روش های آتش نشانی و اطفای حریق را بیان کردیم تا در مواقع لزوم به راحتی بتوانید از آن بهره مند شوید. با در نظر گرفتن این نکات شما می توانید از خسارتهای ناشی از آتشسوزی بکاهید و کمتر کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان تاسیسات دات کام در تماس باشید.
شما عزیزان برای اینکه تجهیزات اطفاء حریق را تهیه کنید می توانید از طریق وب سایت https://tasisat.com اقدام نمایید. تمامی تجهیزات را با کیفیت بالا تهیه کرده و در مواقع لزوم از آن بهره مند شوید. بهتر است بدانید که در هر مرحله که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید می توانید با کارشناسان تاسیسات دات کام در تماس بوده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید