نحوه نصب داکت اسپلیت چگونه است؟
هدف از نگارش این محتوا ﺁشنایی شما با نحوه نصب داکت اسپلیت است. شاید اولین سوالی که به ذهنتان خطور کند این باشد که اصلا داکت اسپلیت چیست؟ لذا ما در ابتدا به تعریف داکت اسپلیت می پردازیم و سپس نحوه نصب داکت اسپلیت را توضیح می دهیم.
به طور خلاصه می توان گفت که داکت اسپلیت نوعی سیستم تهویه است که عمل سرمایش و گرمایش را انجام می دهد و همان طور که از نام آن مشخص است متشکل از داکت ها یا همان کانال هایی است که با استفاده از این کانال ها می توان سرما و گرما به سرتاسر خانه و ساختمان ها گسترش داد.
به دلیل اینکه این سیستم تهویه دارای مزایای زیادی از قبیل سر و صدای کم، یکنواخت کردن حرارت در کل ساختمان، کنترل حرارت تمام اتاق ها و … می باشد لذا امروزه استفاده از این نوع سیستم تهویه در بین افراد بسیار رایج شده است.
لذا افراد به دنبال ﺁشنایی بیشتر با این نوع سیستم تهویه و همچنین نحوه نصب داکت اسپلیت هستند. در رابطه با نحوه نصب داکت اسپلیت باید بدانید که محل جاسازی این دستگاه در سقف و یا پشت بام منازل است و لذا باید فضای کافی برای نصب این سیستم داشته باشید. حال اگر تمایل دارید که اطلاعات خود را در زمینه نحوه نصب داکت اسپلیت افزایش دهید می توانید با ما تا انتهای ای مطلب همراه باشید.
داکت اسپلیت چیست و نحوه نصب داکت اسپلیت به چه صورت است؟
در واقع داکت اسپلیت ها متداول ترین سیستم های تهویه مطبوع هستند که به اسپلیت های خانگی هم معروف می باشند از این رو بسیاری از افراد برای تهویه هوا نیز از این سیستم استفاده می کنند. این دستگاه متشکل از یک یونیت بیرونی یا همان کندانسور و یک یونیت داخلی یا همان اواپراتور است که یونیت بیرونی در بیرون از ساختمان نصب می شود و یونیت داخلی در در سقف کاذب نصب می شود. این دو بخش از داکت اسپلیت از طریق لوله کشی گاز فریون به یکدیگر متصل می شوند.
در واقع مهم ترین ویژگی این سیستم داشتن اواپراتور است. چرا که اواپراتور داکت اسپلیت پس از گرم یا سرد کردن هوا می تواند این هوا را از طریق کانال های متعدد به اتاق ها و سالن های مختلف هدایت کند و با این کار دمای خانه را یکنواخت کند. علاوه بر این داکت اسپلیت می تواند هوای در حال انتقال به محیط خانه را فیلتر کند و هوای تازه و مطبوع به محیط انتقال دهد.
از دیگر مزایای این سیستم تهویه مطبوع وجود تنوع مدل های ﺁن است که می توان متناسب با هر محیطی مدل مناسب را انتخاب کرد. این مزایا سبب شدند که امروزه استفاده از انواع این سیستم تهویه بسیار رایج شود.
در واقع داکت اسپلیت یک فن کوئل داخلی است که در سقف یا پشت بام و یا قسمتی از منزل که به مرکز نزدیک تر است جاسازی می شود و از طریق کانال ها و مجاری که دارد می تواند هوای سرد یا گرم را در کل خانه پخش کند. حال اگر می خواهد بدانید نحوه نصب داکت اسپلیت به چه صورت است می توانید در ادامه مطلب همراه ما باشید.
انتخاب و خرید سیستم داکت اسپلیت برای مکان مناسب
تعداد بسیار کمی از فروشگاهها دارای سیستمهای داکت اسپلیت هستند، بنابراین خرید آنلاین ممکن است تنها گزینه شما باشد. خوشبختانه تامین کنندگان آنلاین زیادی وجود دارد. اندازه سیستم بر حسب BTU (واحد حرارتی بریتانیا) ذکر شده است. هرچه این عدد بیشتر باشد، ظرفیت سرمایش بیشتر است. برای انتخاب اسپلیت اندازه مناسب، اتلاف حرارت اتاق را محاسبه کنید.
تامین قدرت
در مراحل زیر، خواهید دید که نصب داکت اسپلیت عمدتاً شامل موارد اولیه زیر است: اندازهگیری، سوراخ کردن، پیچها… معمولاً بزرگترین چالش، راهاندازی برق به سیستم داکت اسپلیت است. با یک سیستم کوچک، ممکن است بتوانید از مدار ۲۰ آمپری که در آن نزدیکی کم بار شده است، برق بگیرید.
به احتمال زیاد، شما می خواهید مدار جدیدی را که به اسپلیت اختصاص داده شده است نصب کنید. این می تواند یک کار کوچک یا یک پروژه بزرگ باشد، بسته به اینکه چقدر آسان است کابل را از پانل اصلی وارد واحد اجرا کنید.
نحوه نصب داکت اسپلیت چگونه است؟
در رابطه با نحوه نصب داکت اسپلیت باید بدانید که نصب این سیستم نیز مانند نصب هر دستگاه دیگری نیازمند دانش فنی و تخصص است که بدون این دانش و تخصص نمیتوان آن را نصب کرد. اما اگر می خواهید به طور کلی در مورد نحوه نصب داکت اسپلیت اطلاعاتی داشته باشید باید بگوییم که برای نصب داکت اسپلیت ابتدا نیاز به کانال کشی است.
در واقع فرآیند کانال کشی مهم ترین و ابتدایی ترین مرحله نصب داکت اسپلیت است. در رابطه با دیگر مراحل و نحوه نصب داکت اسپلیت باید بدانید که این سیستم برای تولید هوای گرم دارای بخشی به نام کویل است که این بخش معمولا در قسمت جلویی یا پشت دستگاه قرار می گیرد.
پس از اینکه آب گرم در داخل لوله های مسی جریان پیدا کرد فنی که در درون دستگاه قرار دارد سبب چرخش هوا در اتاق ها می شود. لازم به ذکر است بدانید تولید هوای خنک در این دستگاه نیز به همین شکل است و همین برای مراحل برای آن پیاده سازی می شود. در رابطه با نحوه نصب داکت اسپلیت بهتر است این توصیه را جدی بگیرید که حتما در زمان نصب داکت اسپلیت ها از یک متخصص استفاده کنید.
آشنایی با نحوه نصب داکت اسپلیت
در این قسمت می خواهیم توضیح دهیم که نحوه نصب داکت اسپلیت چگونه است؟ اولین نکته ای که باید در زمان نصب این سیستم در نظر بگیرید داشتن فضای مناسب برای نصب است. لذا در ابتدا باید یک فضای مناسب برای نصب کندانسور در نظر بگیرید.
دلیل این امر هم این است که قرارگیری کندانسور روی زمین یا در مقابل نور آفتاب سبب می شود که عملکرد سیستم با اختلال روبه رو شود. پس از نصب کندانسور باید نصب هواساز را انجام داد. برای این کار هم باید یک فای مناسب را در نظر بگیرید.
مثلا یک تیکه از سقف کاذب درون راهرو یا هر مکان دیگری که در آن قسمت نیاز به آرامش ندارید. دلیل این امر این است که سرو صدای دکت اسپلیت از این قسمت است. پس از یافتن فضای مناسب باید هواساز را به صورت کاملا حرفه ای در داخل سقف کاذب جاسازی کنید. پس از نصب این دو بخش باید مراحل کانال کشی به تمام اتاق ها و سایر بخش های ساختمان انجام شود.
پس از اینکه هواساز و کندانسور را نصب کردید باید از طریق لوله های مسی یا پلاستیکی این دو بخش را به هم متصل کنید. مرحله بعدی از نحوه نصب داکت اسپلیت، برق کشی است. در این مرحله باید برق را به درستی وصل کنید و حتما باید آن را امتحان کنید. اگر امتحان کردید و دیدید که سیستم به درستی کار می کند صدای عجیبی نشنیدید نتیجه می گیریم که نصب داکت اسپلیت به درستی انجام شده است.
نحوه نصب داکت اسپلیت
با ﺁشنایی با نحوه نصب داکت اسپلیت اگر دیدید که خود تخصص و دانش لازم برای این کار را ندارید حتما از یک فرد متخصص و سرویس کار برای نصب استفاده کنید.
مراحل راه اندازی و نحوه نصب داکت اسپلیت
همان طور که در ابتدای مطلب نیز اشاره نمودیم داکت اسپیلت ها نوعی سیستم تهویه مطبوع هستند که دارای عملکرد سرمایشی و گرمایشی می باشند که امروزه استفاده از این سیستم در منازل و ادارات بسیار رایج و متداول شده است. با توجه به افزایش مصرف این سیستم تهویه ای باید نکته ای را متذکر شویم و آن هم نحوه نصب داکت اسپلیت است. در واقع نحوه نصب داکت اسپلیت از آن جهت مهم است که این دستگاه دارای راندمان و بازدهی بسیار بالا است.
حال اگر این سیستم را نادرست و اشتباه نصب کنید سبب به وجود آمدن مشکلات زیادی در عملکرد این سیستم می شود که طبیعتا این امر سبب می شود که کارکرد سیستم نامطلوب شود و دستگاه در تولید سرمایش و گرمایش با کاهش بازدهی همراه باشد. این نکته سبب می شود که نصب اصولی و درست داکت اسپلیت بسیار مهم و ضروری باشد.
مطمئنا شخصی که دانش و تخصص لازم در زمینه داکت اسپلیت را دارد با نصب اصولی این دستگاه هم اشنا می باشد. از این رو در ادامه به تشریح نصب اصولی داکت اسپلیت می پردازیم.
نحوه نصب داکت اسپلیت به صورت اصولی
یکی از ابتدایی ترین کارها که در زمان نصب باید انجام دهید این است که دستگاه را بررسی کنید تا از مقدار ظرفیت و ابعاد دستگاه اطمینان حاصل کنید. منظور از ظرفیت مناسب دستگاه یعنی فضای لازم برای قرارگیری یونیت داخلی و یونیت خارجی، مقدار لوله کشی و همچنین چگونگی لوله کشی بین یونیت داخلی و خارجی. از دیگر موارد مهم این است که طراحی کانال کشی ها باید به صورت کاملا تخصص و حرفه ای انجام شود.
نحوه نصب داکت اسپلیت
یا پلاستیکی بین یونیت داخلی و خارجی: مرحله بعدی که در رابطه با نحوه نصب داکت اسپلیت مهم است متصل کردن دو بخش یونیت داخلی و خارجی است که این کار توسط لوله های مسی یا پلاستیکی انجام می شود. لازم به ذکر است بدانید نصب این لوله ها باید متناسب با نوع دستگاه و همچنین میزان ارتفاع و طول مجاز آن باشد.
جاسازی هواساز یا همان یونیت داخلی در داخل سقف کاذب: این مرحله از ابتدایی ترین اصول و نحوه نصب داکت اسپلیت می باشد. در زمان نصب این قسمت از داکت اسپلیت باید دقت داشته باشید که محل قرارگیری یونیت داخلی نیازمند اصول و شرایط خاص است که حتما باید در زمان نصب این شرایط و اصول رعایت شوند. به عنوان مثال یکی از اصول این است که نصب هواساز در محیط هایی مثل اتاق خواب، نشیمن، سرویس بهداشتی و حمام غیر اصولی است.
بلکه این قسمت باید در سقف کاذب ورودی قرار بگیرد. علاوه بر این در زمان نصب هواساز در سقف کاذب باید به فضای ﺁن هم دقت کنید چرا که این قسمت باید فضای لازم و مناسب و کافی برای قرارگیری و تعمیر و سرویس و همچنین فضای مناسب با ابعاد دریچه بازدید را داشته باشد.
جاسازی یونیت خارجی دستگاه یا همان کندانسور: در واقع کندانسور از مهم ترین اجزای داکت اسپلیت است لذا در نحوه نصب داکت اسپلیت بسیار حائز اهمیت می باشد. این قسمت از داکت اسپلیت نیز باید در فضای مناسب و با در نظر گرفتن و رعایت شرایط و اصول باید نصب شود. این موارد در زمان نصب چند کندانسور مهم تر هم می شود. چرا که نصب نادرست این قسمت سبب می شود که طول عمر کمپرسور کم شود و در نهایت منجر به سوختن آن شود.
نصب لوله مسی
نصب و اجرای کانال ها: از دیگر قسمت های مهم در نحوه نصب داکت اسپلیت چگونگی طراحی کانال کشی است چرا که کانال کشی غیر اصولی از مهم ترین عواملی که سبب عملکرد نامطلوب این دستگاه می شود. لذا در زمان کانال کشی باید اصول و قواعدی را در نظر بگیرید که از جمله آن می توان به در نظر گرفتن ابعاد مناسب کانال ها، مسیر کانال کشی، محل قرارگیری و ابعاد دریچه مکش و دهش و همچنین نقشه درست و صحیح کانال اشاره کرد.
این اصول و قواعد در نحوه نصب داکت اسپلیت بسیار مهم می باشد چرا که عدم رعایت این اصول و قواعد بر عملکرد دستگاه بسیار تاثیرگذار است. لذا در زمان نصب و اجرای کانال ها مناسب ترین محل برای قرارگیری دریچه مکش ۷۰ تا ۱۰۰ سانتی متر می باشد.
نصب کامل هواساز و کندانسور: این مرحله آخرین مرحله از اصول و نحوه نصب داکت اسپلیت است.
با ﺁشنایی با اصول و نحوه نصب داکت اسپلیت در میابیم که این کار از عهده هر شخصی بر نمی آید بلکه افراد متخصصی که دارای دانش فنی هستند می توانند به نصب این دستگاه بپردازند. برای نصب این دستگاه ابتدا متخصصان، محل نصب داکت اسپلیت را بررسی می کنند تا مطمئن شوند که دستگاه مورد نظر به درستی انتخاب شده و مناسب محیط مورد نظر است یا خیر؟ سپس آن ها محل نصب یونیت داخلی و خارجی و نوع کانال انتخاب شده و همچنین نقشه کانال کشی را تنظیم می کنند.
در مرحله بعد پس از این که این موارد تنظیم شد و همچنین یونیت داخلی و یونیت خارجی و کانال کشی نصب شد با توجه به محل نصب آن ها شاسی فلزی دستگاه نصب شده و همچنین لوله های مسی نیز اجرا می شوند. پس از این مرحله متخصصان مطابق با نقشه کانال کشی به اجرای کانال ها می پردازند و در نهایت هواساز و داکت اسپلیت نصب می شوند.
راه اندازی داکت اسپلیت در زمستان و تابستان
در واقع شما فقط برای نصب داکت اسپلیت نیاز به متخصص ندارید بلکه برای راه اندازی این دستگاه در زمستان و تابستان نیز به این سروس کاران نیازمند هستید. چرا که برای راه اندازی گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت در فصل زمستان و تابستان ابتدا باید یونیت خارجی و یونیت داخلی دستگاه را تمیز و شستشو داده شود.
برای این کار باید فیلتر یونیت داخلی را بیرون آورده و تمیز کنید. سپس باید شبکه پشت یونیت خارجی را تمیز کرد در این مرحله نباید هیچ ماده شوینده و آبی به موتور نفوذ کند. پس از این مراحل باید قسمت های مربوط به گرمایش و سرمایش دستگاه را باز و بررسی کرد. به همین بهتر است قبل از راه اندازی این دستگاه ابتدا با متخصصان تماس گرفته تا علاوه بر راه اندازی دستگاه، سرویس دوره ای و عیب یابی دستگاه نیز انجام شود.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
داکت اسپلیت چیست؟
داکت اسپلیت یک نوع واحد سرمایشی و گرمایشی است.
آیا نصب داکت اسپلیت ها رایگان است؟
بله به طور معمول نصب هر برند رایگان است.
آیا داکت اسپلیت ها دارای گارانتی هستند؟
بله دارای گارانتی و خدمات پس از فروش هستند.