Search
Close this search box.

چگونه فن کویل را هواگیری کنیم ؟ + بررسی مزایای هواگیری

چگونه فن کویل را هواگیری کنیم ؟

چگونه فن کویل را هواگیری کنیم ؟

چگونه فن کویل را هواگیری کنیم؟ به طور کلی، سرویس منظم و مستمر فن کویل، علاوه بر افزایش راندمان و بازدهی، از بروز خرابی و فرسودگی اجزا و قطعات دستگاه جلوگیری به عمل می آورد. سیستم های تهویه مطبوع از نوع فن کویل، به علت برخورداری از عملکرد دو منظوره برودتی و حرارتی، از بهترین گزینه ها برای جایگزینی تجهیزات گرمایشی نظیر رادیاتور و پکیج شوفاژ دیواری محسوب می شوند. این دستگاه ها در مدل و ظرفیت های هوادهی متنوع و مختلف تولید و در اختیار مصرف کننده قرار می گیرند.

در پاسخ به این سوال که چگونه فن کویل را هواگیری کنیم باید به این نکته اشاره نمود که فرآیند سرمایش و گرمایش این مدل از سیستم تهویه مطبوع از طریق کویل حرارتی تعبیه شده در ساختار محصول صورت می گیرد. در هنگام انجام عمل سرمایش، در کویل حرارتی سیستم آب سرد جریان پیدا می کند.

در اثر کارکرد دمنده دستگاه و برخورد هوا با جریان آب سرد، دمای آب کاهش پیدا کرده و از طریق فن به محیط داخلی وارد می شود. در سیکل گرمایش دستگاه نیز همین روند انجام می شود، با این تفاوت که به جای آب سرد، در کویل حرارتی فن کویل آبگرم جریان می یابد. در برخی مواقع، فرآیند سرمایش و گرمایش دستگاه با اختلالاتی روبرو می شود.

اصلی ترین عامل این موضوع رسوب گرفتگی و هوا گرفتن فن کویل می باشد. وارد شدن هوا به داخل کویل دستگاه موجب اختلال در کارکرد و عملکرد کویل حرارتی و به تبع آن، کاهش راندمان و کارایی سیستم می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که هوا گرفتگی از مشکلات رایج و شایع سیستم های تهویه از جمله فن کویل به شمار می آید.

نحوه هواگیری فن کویل

چطور و چگونه فن کویل را هواگیری کنیم

در مقوله چگونه فن کویل را هواگیری کنیم باید خاطر نشان نمود که کارکرد و عملکرد بهینه این دستگاه مستلزم جریان یافتن آب به صورت کامل در کویل حرارتی می باشد. وارد شدن مقداری هوا در لوله های کویل، موجب مختل شدن جریان سیال می شود. در نتیجه این امر، کارکرد و راندمان و توان سرمایشی و گرمایشی فن کویل کاهش پیدا می کند.

عدم توجه به این موضوع به تدریج سبب رسوب زدگی و خوردگی و پوسیدگی سطح فلزی کویل دستگاه می شود. وجود املاح و ناخالصی های موجود در آب شهری، موجب نفوذ هوا و متعاقب آن هوا گرفتگی سیستم می گردد. این امر با تحت تاثیر قرار دادن عملکرد دستگاه، در بلند مدت می تواند منجر به از کار افتادن کلی فن کویل شود.

نحوه هواگیری فن کویل از طریق شیر مخصوص تعبیه شده در ساختار این دستگاه ها صورت می گیرد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که بسیاری از تولید کنندگان، در طراحی دستگاه های فن کویل از شیر هواگیری استفاده می کنند.

با استفاده از این شیر، فرآیند هواگیری فن کوئل به راحتی انجام می شود. با توجه به نوع و مدل دستگاه، غالبا شیر یا پیچ هواگیری در محل های متفاوتی نصب می گردد. با استفاده از کاتالوگ و دفترچه راهنمای محصول به سادگی می توان از مکان اختصاص یافته برای شیر هواگیری اطمینان حاصل نمود.

در پاسخ به این سوال که چطور فن کویل را هواگیری کنیم باید اشاره نمود که فرآیند هواگیری دستگاه از طریق پیچ یا شیر مخصوص هواگیری صورت می گیرد. در ادامه به بررسی نحوه انجام این فرآیند می پردازیم.

نحوه هواگیری فن کویل

اولین قدم برای انجام هواگیری، یافتن شیر هواگیری و اطمینان حاصل کردن از جریان داشتن آب در کویل حرارتی دستگاه می باشد. در ادامه به سراغ پیچ یا شیر هواگیری دستگاه رفته و به آرامی نسبت به باز کردن آن اقدام می‌شود.

به طور معمول، با باز کردن پیچ، جریان آب از لوله های کویل دستگاه تخلیه می شود. برای مطمئن شدن از جریان داشتن آب می توان لوله های کویل را لمس کرد. پس از باز کردن شیر می بایست تا پایدار شدن جریان آب خروجی، صبوری به خرج داد. پس از انجام این کار، به آرامی و با دقت شیر هواگیری دستگاه بسته می شود. برای جلوگیری از ریزش و سرازیر شدن قطرات آب به محیط پیرامون، می توان از سطل یا شیلنگ به منظور انتقال آب استفاده نمود.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که پایدار نشدن جریان آب می تواند موید رسوب گرفتگی و مسدود شدن لوله های کویل دستگاه باشد. در چنین مواقعی می بایست از خدمات تعمیرکاران حرفه ای با تجربه بهره برد. چراکه به منظور رفع رسوبات، نیاز به شستشوی محفظه داخلی کویل می باشد. همچنین، در برخی مواقع، علی رغم انجام هواگیری، همچنان کارکرد و عملکرد دستگاه با اختلال همراه است.

در چنین شرایطی، مشکل ایجاد شده به بخش دیگری از دستگاه مربوط می شود. بهترین راهکار در این زمینه کمک گرفتن از تعمیرکاران مجاز می باشد. در ادامه مبحث چگونه فن کویل را هواگیری کنیم باید به این مورد اشاره کرد که وارد شدن هوا به داخل کویل دستگاه غالبا با تولید سروصداهای غیر عادی و بعضا آزاردهنده همراه است. بر این اساس، در صورت شنیدن صداهای غیر عادی از دستگاه، به ویژه در هنگام کارکرد، هواگیری سیستم ضرورت و اهمیت پیدا می کند.

چطور فن کویل را هواگیری کنیم ؟

مزایای هواگیری فن کویل

در پایان مبحث چگونه فن کویل را هواگیری کنیم به مزیت ها و فواید هواگیری سیستم فن کویل می پردازیم. ارتقا و افزایش بازدهی و راندمان دستگاه و به تبع آن، افزایش طول عمر سیستم را می توان از مهم ترین مزیت های انجام فرآیند هواگیری برشمرد. بر این اساس، هوای سرد یا گرم به صورت یکنواخت و یکپارچه در محیط داخلی انتشار پیدا می کند. همچنین، انجام هواگیری سیستم از بروز مشکلات و ایرادات احتمالی دستگاه جلوگیری می کند.

باید خاطر نشان نمود که قبل از استفاده و راه اندازی دستگاه می بایست نسبت به انجام هواگیری آن اقدام نمود.

با انجام این فرآیند سیکل سرمایش و گرمایش سیستم در طول فصل تابستان یا زمستان بدون اختلال و مشکل انجام می‌پذیرد. علاوه بر این، هواگیری به موقع دستگاه، از رسوب گرفتگی و مسدود شدن لوله های کویل حرارتی فن کویل جلوگیری می کند. توزیع هوای مطبوع و مطلوب توسط فن کویل مستلزم جریان پیدا کردن کامل و یکپارچه آبگرم یا آب سرد در لوله های کویل می باشد.

فن کویل دیواری چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

فن کویل دیواری یکی از فن کویل هایی است که به عنوان بخشی از سیستم تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. فن کویل همانطور که از نامش پیداست از کویل و فن ساخته شده است که البته به همراه پمپ ها و لوله ها وظیفه تهویه و کنترل دمای هوا را بر عهده دارند.

ساختار فن کویل ساختار پیچیده ای نیست، بنابراین تنوع زیادی در نحوه ساخت و به تبع آن در نحوه قرارگیری و نصب فن کویل ها وجود دارد. به عنوان مثال فن کویل های کفی، دیواری و سقفی نمونه هایی از فن کویل ها هستند که بر اساس موقعیت مکانی تقسیم بندی می شوند.

این فن کویل ها به صورت روکار یا توکار قابل نصب هستند، به این معنی که فن کویل می تواند در داخل دیوار قرار گیرد و تمام ساختار خود را به جز شیر پنهان کند و فقط شیر توسط بیننده دیده شود. همچنین امکان نصب فن کویل به صورت کلی در خارج از دیوار و یا به صورت پایه روی زمین وجود دارد. فن کویل های دیواری و کفی به ترتیب یکسان نامیده می شوند.

فن کویل دیواری به صورت افقی روی خود دیوار و در واقع نزدیک ترین مکان به سقف یا زیر سقف به صورت افقی نصب می شود. این فن کویل کاملا شفاف است و نه تنها شیر، بلکه خود ساختمان نیز نمایان است و از دیوار بیرون زده است. به دلیل این قرارگیری، ممکن است با تهویه مطبوع یا اسپلیت اشتباه گرفته شوند.

اگر بخواهیم به کارکردهای اصلی فن کویل دیواری بپردازیم باید بگوییم که فن کویل دیواری نیز مانند هر فن کویل دیگری جزئی از سیستم تهویه مطبوع است، بنابراین باید بتواند دما را تنظیم و کنترل کند، تنظیم کند و رطوبت، جریان هوا و تهویه را کنترل کنید. نحوه عملکرد فن کویل دیواری به این صورت است که چندین ردیف لوله موازی و منحنی به نام کویل به بستری برای حرکت سیال یا آب سرد و گرم تبدیل می شود.

شیرهای ورودی و خروجی برای این آب در نظر گرفته شده است. یک فن نیز در این مجموعه تعبیه شده است که بسته به دمای مورد نیاز حرکت می کند و می چرخد. می توان گفت اکثر فن کویل ها از جمله فن کویل زمینی، دیواری و سقفی ساختار یکسانی دارند.

در فصول گرم سال آب سرد وارد کلاف می شود و فضای داخلی آن را خنک می کند. هوای گرمی که توسط شیر مکنده به داخل سیم پیچ کشیده می شود به این سطوح برخورد کرده و دما را کاهش می دهد و سپس به محیط باز می گردد. البته باید توجه داشت که خود فن کویل منبع سیال یا آب را مشخص نمی کند و این منبع به صورت دیگ یا پکیج فن کویل را است و به عنوان تا منبع آب است.

برخی از فن کویل ها دارای کانال هایی هستند که می توانند هوای داخل ساختمان را به هوای بیرون متصل کنند، اما کانال های فن بدون دیوار مانند دیوار به سادگی هوای داخل ساختمان را به گردش در می آورند. یکی دیگر از ویژگی های فن کویل دیواری امکان انتخاب جهت آن است. البته رایج ترین نوع آن به این صورت است اما مدل های دیگری نیز برای آن وجود دارد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

انواع فن کویل ها چیست؟

فن کویل ها به صورت دیواری، زمینی ،کاستی، سقفی توکار سقفی روکار تولید می شوند.

علت اینکه فن کویل هواگیری شده ولی باد سرد از آن خارج نمی شود چیست؟

در صورتی که از هواگیری فن کویل اطمینان حاصل شده است دلیل این امر عدم چرخش درست آب سرد در مدار فن کویل می باشد.

ارور فن کویل چگونه برطرف می شود؟

فن کویل دارای ارورهای گوناگونی است و برای آن که مشکل حل گردد باید با مرکز خدمات پس از فروش شرکت تماس گرفته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *