Search
Close this search box.

۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع

۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع

۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع

مبرد ماده ای است که سیستم های تهویه مطبوع براساس آن عملکرد خود را ارائه می دهند. این مبرد در انواع مختلفی موجود بوده و اگر سطح آن از مقدار مشخصی کمتر شود؛ مشکلاتی در سیستم به وجود می آید. در این مبحث می خواهیم شما را با نشانه های اصلی سطح پایین مبرد دستگاه تهویه مطبوع آشنا کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این مبحث بهتر است خواندن این مقاله را از دست ندهید.

آشنایی با مبرد

در ابتدای مبحث ۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع بهتر است اول با مبرد آشنا شوید. مبرد یک ماده ای است که در سیکل تبرید استفاده شده و از حالت گاز به مایع و برعکس تغییر فاز می دهد. علت این تغییر حالت خواص ترمودینامیکی آن است که با آن گرما را از محیط یا سیال گرفته و به بیرون هدایت می کند. این مبرد نقش اساسی در سیستم تهویه مطبوع داشته و عملیات خنک سازی محیط را انجام می دهد.

این مبرد در انواع مختلفی موجود بوده و ویژگی های زیادی دارند که در دستگاه های مختلف با توجه به نیازی که دارید؛ می توان از آن استفاده کرد. مبردها به دو صورت مایع و گاز موجود هستند؛ که هر کدام ویژگی هایی دارند. مقدار این مبرد در سیستم ها مشخص است و اگر از آن مقدار معین کاهش یابد؛ سبب بروز مشکلاتی در دستگاه می شود. این کمبود مبرد با نشانه هایی همراه است که با دانستن آن می توانید به این مشکل پی ببرید.‌

۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع

آشنایی با انواع مبرد

مبرد R410A: در ادامه مبحث ۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع بهتر است بدانید مبرد R410a یکی از گازهای پر مصرف می باشد. این مبرد یک ماده ترکیبی است که متشکل از دو هیدروفلوئورکربن و دی فلوئورمتان می باشد.

عملکرد این مبرد به دلیل فشار کالاری بالا از نوع R22 بهتر بوده و به دلیل سازگاری با محیط زیست صدمه ای به آن نمی زند. از ویژگی های این مبرد می توان به غیر قابل اشتعال بودن و بی رنگ بودن آن اشاره کرد. در سیستم هایی مثل چیلرها، کولر گازی ها و بیشتر سیستم های تهویه مطبوع از این مبرد استفاده می شود.

مبرد R22: از قدیمی ترین و پر کاربردترین مبردهایی که در سیستم های تهویه مطبوع استفاده می شود می توان مبرد R22 را نام برد. نقطه جوش این ماده پایین بوده و در اکثر سیستم های تهویه مطبوع مثل فریزرهای صنعتی و خانگی که دمای پایینی دارند استفاده می شود. این مبرد از نوع مخرب بوده و به محیط زیست آسیب می رساند به همین دلیل به تدریج آن را از سیکل های تبرید حذف می کنند. این ماده غیر سمی و غیر قابل اشتعال بوده و می توان آن را به جای گازهای R407C و R134A استفاده کرد.

مبرد R407C:  لازم به ذکر است که یکی دیگر از انواع مبرد نوف R407a می باشد. این مبرد از نوع ترکیبی بوده و می تواند جایگزین مناسبی برای مبرد R22 باشد. از این مبرد در سیستم هایی چون روفتاپ پکیج، داکت اسپلیت و چیلرها استفاده می شود. به طور کلی این ماده برای سیستن هایی که در دمای متوسط کار می کنند؛ بسیار مناسب است. این ماده هیچ آسیبی به محیط زیست و لایه ازون وارد نمی کند.

مبرد R134a: این مبرد از گروه مبردهای HFC بوده و خطری برای لایه ازون ندارد. این ماده جایگزین مناسبی به جای R12 بوده و مبردی خالص می باشد. از مزیت های این مبرد می توان به غیر قابل اشتعال بودن، غیر سمی بودن و عدم خورنده بودن آن اشاره کرد. در کمپرسورهای اسکرو امروزه بسیار از این نوع مبرد استفاده می شود.

آشنایی با ۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع

باد گرم زدن دستگاه

باد گرم زدن دستگاه یکی از نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع می باشد. برای کارکرد مناسب یک سیستم تهویه باید برای مبرد یک منبع و مقدار مشخصی وجود داشته باشد. اگر پنل داخلی دستگاه باد گرم بزند؛ احتمالا دچار نشت مبرد شده و سطح آن کم شده است. پس می توان گفت اولین نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع خروج باد گرم از پنل داخلی در فصل تابستان است.

یخ زدن اواپراتور

اواپراتور به گونه ای طراحی شده است که مقدار معینی از مبرد را به بخار تبدیل می کند که این کار با گرفتن دمای محیط انجام می شود. اگر مقدار مبرد از سطح مشخص شده کمتر باشد؛ بیش از حد سرد شده و سبب یخ زدن کویل اواپراتور می شود.

ایجاد حباب و صدای خش خش

 خطوط مبرد فشار زیادی دارد و وقتی سطح آن کم شود؛ صداهایی چون خش خش و حباب از داخل آن شنیده می شود. اگر چنین صداهایی شنیده شد؛ ممکن است سیستم دچار نشت مبرد شده و باید سریعا بررسی شود.

افزایش رطوبت در محیط

 سیستم تهویه مطبوع وظایف متعددی دارد که اصلی ترین آن انبساط مستقیم، گرفتن رطوبت هوا و خشک کردن است که در خنک سازی سریع محیط موثر است. با پایین آمدن سطح مبرد اواپراتور تحت تاثیر قرار گرفته و نمی تواند رطوبت موجود در هوا را تقطیر کند. به همین دلیل رطوبت از محیط خارج نشده و در محیط باقی می ماند؛ که به مرور رطوبت هوا در محیط افزایش می یابد.

۶ نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع

روشن ماندن دستگاه در مدت زمان طولانی تر

 دیگر نشانه سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع روشن ماندن دستگاه در مدت زمان طولانی تر است. پایین بودن مبرد باعث کاهش ظرفیت دستگاه شده و سیستم مجبور است زمان بیشتری کار کند.

افزایش هزینه های برق مصرفی

افزایش هزینه هلی برق مصرفی یکی از نشانه اصلی سطح پایین مبرد در دستگاه تهویه مطبوع می باشد. با کاهش مبرد مصرف برق افزایش یافته و به راحتی می توانید با مقایسه قبض برق با ماه های قبل متوجه آن شوید. با کاهش سطح مبرد ظرفیت حرارتی و برودتی دستگاه نیز کاهش یافته و باید بیشتر کار کند. همین اتفاق سبب بالا رفتن مصرف برق و هزینه های جانبی می شود.‌

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”مبرد چیست؟ ” answer-0=”مبرد ماده ای است که در سیکل تبرید استفاده شده و از حالت گاز به مایع و یا برعکس تغییر فاز می دهد.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”انواع مبرد را نام ببرید؟ ” answer-1=”مبرد R410A، R22، R407Aو R134A” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”نشانه های کاهش سطح مبرد دستگاه تهویه مطبوع را بیان کنید؟” answer-2=” باد گرم زدن دستگاه، یخ زدن اواپراتور، ایجاد حباب و صدای خش خش،‌ افزایش رطوبت محیط، افزایش هزینه برق و روشن ماندن طولانی دستگاه” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *