کدام بهتر است رادیاتور پنلی یا پرهای ؟ امروزه با توجه به استفاده روزافزون از سیستمهای گرمایشی جدید از قبیل پکیج دیواری، اغلب مردم به دنبال این هستند که کدام نوع رادیاتور میتواند گرمایش بهتری ایجاد کند. از انجایی که سیستمهای گرمایشی از لوازم ضروری و نیازهای اساسی یک ساختمان به حساب میآیند.
در حال حاضر با سردتر شدن هوا، در این میان عمده رقابت بین دو گروه است. رادیاتورها از لحاظ جنس بدنه به دو بخش تقسیم میشوند. رادیاتور پرهای (آلومینیومی) و رادیاتور پنلی (پانلی) فولادی در ادامه به مقایسه گستردهای از این دو گروه خواهیم پرداخت.
رادیاتور پرهای آلومینیومی
این رادیاتور از کنار هم قرار گرفتن پرههای آلومینیومی تشکیل شده است همین امر سبب شده که در صورت نیاز به تعداد پرههای آن اضافه نمود. و اگر پرهها دچار آسیب شدند در صورت لزوم به منظور رفع خرابی آنها اقدام کرد. خوب است بدانید که وزن رادیاتور پرهای نسبت به مدل پنلی کمتر است.
این یک نکته مثبت به حساب می آید. زیرا بدون محدودیت شما میتوانید ان را در مکانها و فضاهای مختلف نصب و اجرا نمایید. میزان حرارت دهی هر پره در این رادیاتور ۱۲۵ کیلو کاری در ساعت است. به طور کلی رادیاتورهای آلومینیومی به دلیل به کار رفتن آلیاژ الومینیوم در بدنه خود با قیمت بیشتری نسبت به رادیاتورهای پنلی در بازار به فروش میرسند.
رادیاتورهای پرهای در طی زمان استفاده نیازی به هواگیری ندارند. این امر به دلیل سازگاری و واکنش آلومینیوم و مس پکیج و ایجاد گاز هیدروژن در صورت استفاده از ان است. به طور معمول در مناطق جغرافیایی که اب و هوای معتدلی دارد و زمستانهای خیلی سردی را شاهد نیستید. استفاده از رادیاتورهای پرهای گزینهیایدهآلی به شمار میآید. زیرا رادیاتورهای پرهای به نسبت رادیاتور پنلی گرمادهی کمتری دارند.
مزایای رادیاتور پرهای
به طور کلی مزایای رادیاتور پرهای عبارت است از:
۱. امکان تعویض و اضافه نمودن یک تا چند پره رادیاتور
۲. ضریب هدایتی بیشتر
۳. نصب در هر شرایط اب و هوایی
۴. سبک بودن
۵. تنوع طرح و قالب
۶. به راحتی در هر فضایی نصب و اجرا میشود.
رادیاتورهای پنلی(نسل سوم رادیاتور)
این نوع رادیاتور کاربرد بسیار زیادی دارد و از جنس فولاد است علت استفاده از الیاژ فولاد در این رادیاتور مقاومت بسیار بالای این آلیاژ در برابر خوردگی و پوسیدگی است. به علاوه اینکه این آلیاژ به راحتی گرما را منتقل میکند. در این رادیاتور از ورقهای فولادی ۱/۱۵ میلیمتری یا ۱/۲ میلیمتر استفاده شده است که نسل جدیدی از رادیاتورها در بازار هستند.
این رادیاتورها به صورت استاندارد با سایز متغیر ۴۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر تولید میشوند و از بازده حرارتی ۲۰۰۰ کیلو کالری برخوردار هستند. همان طور که قبلاً اشاره شد این رادیاتورها قابلیت گرمایشی بالایی در فضای نسبتاً کم را دارند. این قابلیت به علت بدنه صاف و مسطح رادیاتورهای پنلی است. راندمان کاری بالای رادیاتورهای پنلی منجر به این شده که در مصرف انرژی نیز صرفهجویی شود.
اما استفاده از فولاد در ساخت این رادیاتورها منجر شده است که وزن انها بالا رود به همین دلیل برای نصب انها بر روی دیوارهای از پیش ساخته حتماً باید از پایههای زمینی استفاده شود وگرنه ممکن است منجر به مشکلاتی شود.
مزایای رادیاتورهای پنلی
به طور خلاصه مزایای رادیاتورهای پنلی عبارت است از:
۱. قیمت کمتر
۲. راحتی در نصب
۳. هزینه نصب کمتر
۴. عدم نیاز به هواگیری مداوم
۵. صاف و مسطح بودن سطح ان
۶. در برابر ضربه متسحکم است
۷. جاگیری کمتر و افزایش فضا در منازل
۸. یکپارچه بودن
۹. گرمای مطلوبتر به دلیل گرمای تابشی بیشتر
معایب رادیاتور الومینیومی در مقابل رادیاتور پنلی
رادیاتورهای الومینیومی بدنه بسیار گرمی دارند به همین دلیل خطر سوختگی برای کودکان در رادیاتورهای پنلی کمتراست. همچنین رادیاتورهای پنلی در مقایسه با رادیاتورهای الومینیومی با پکیج سازگاری بیشتری دارند. رادیاتورهای الومینیومی قیمت و ضمانت کمتری نسبت به رادیاتورهای پنلی دارند.
بهتر است بدانید رادیاتورهای پنلی دارای ضمانت ۱۰ ساله هستند. همانطور که میدانید در پکیجها چون از لولههای مسی استفاده میشود در واکنش با الومینیوم دچار خردگی، ایجاد رسوب و تولید گاز میشود که شما را وادار به اقدام هفتگی هواگیری در رادیاتورهای الومینیومی میکند. این در صورتی است که در رادیاتورهای پنلی معمولاً کافی است سالی یکبار یا دو بار با یک دستمال حولهای ان را تمیز کنید.
در هنگام اب دهی و ریزش رنگ تمیز کردن رادیاتور الومینیومی به نسبت سختتر از رادیاتور پنلی است. چون رادیاتور الومینیومی گرمایشی تابشی دارد اما در رادیاتور پنلی سی درصد تابشی و هفتاد درصد همرفتی است که باعث کمتر سیاه شدن دیوار میشود.
بازده انرژی در رادیاتور پنلی حدود شصت درصد و در در رادیاتور الومینیومی حدود چهل درصد است. رادیاتور الومینیومی همچنین حجم ابگیری بیشتری نسبت به رادیاتور پنلی دارد.
کلام آخر
در این مطلب سعی کردیم بدون هر گونه غرض ورزی مقایسهای جامع میان رادیاتور پرهای و پنلی داشته باشیم تا شما مصرفکنندگان گرامی بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید امروزه با استقبالی که از رادیاتور پنلی صورت گرفته است بسیاری از تولیدکنندگان را به فکر تولید رادیاتور پنلی انداخته است. تولیدکنندگان داخلی با تلاش روز افزون بهترین رادیاتورهای پرهای را با کیفیتهای گوناگون تولید میکنند.
این نکته را فراموش نکنید که رادیاتورهای پنلی که با نام المان و یا ترکیه به فروش میرسند متأسفانه در نود درصد مواقع غیر واقعی هستند. زیرا کشور ایران از نظر منابع فولاد در منطقه بسیار غنی است و میتوان گفت توزیعکننده این ماده در منطقه است.
پس وارد کردن رادیاتور پنلی با توجه به شرایط گفته شده اصلاً به نفع شخص واردکننده نخواهد بود. پس تهیه رادیاتور پنلی از یک تولیدکننده معتبر داخلی میتواند خیال شمارا از بابت گرمایش محل کار و منزلتان راحت نماید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید