سیستم های گرمایشی مختلفی وجود دارند که از پر کاربردترین آن ها رادیاتور است. رادیاتورها در انواع مختلفی موجود هستند. در این مبحث قصد داریم به بررسی رادیاتور پنلی یا پره ای بپردازیم. از شما همراهان گرامی دعوت می شود؛ برای آشنایی بیشتر با این محصولات همراه ما باشید.
رادیاتور از سیستم های گرمایشی است که به موتورخانه مرکزی و یا پکیج وصل شده و گرما را به محیط منتقل می کند. جنس این سیستم ها از فلز، مس، چدن، فولاد و آلومینیوم بوده و کاربردهای مختلفی دارند. جنس مسی آن هزینه بالایی دارد ولی گرما را به صورت بهتری انتقال می دهد. این دستگاه معمولا توسط کنسانتره محیط را گرم می کند.
رادیاتورها انواع مختلفی دارند که دو نوع پرمصرف آن شامل رادیاتور پنلی یا پره ای است. این سیستم ها هر کدام ویژگی های خاصی دارند و نمی توان گفت کدام بهتر است. باید با این سیستم ها آشنایی کامل داشت و سپس با توجه به کاربرد مورد نظر نوع رادیاتور مناسب را انتخاب کرد تا از عملکرد آن راضی بود.
آشنایی با رادیاتور پنلی
رادیاتور پنلی یا پره ای از سیستم های جدید انتقال گرما می باشند. این دستگاه ها معمولا مسطح بوده و انرژی تابشی را به محیط داخل منتقل می کنند. این سیستم از لایه های فولادی تشکیل شده که بیرون آن دارای جنس پلی استر است. از ویژگی های این محصول می توان به ضد زنگ زگی و خراشیدگی آن اشاره کرد. همچنین بدنه این سیستم در برابر خوردگی ها نیز مقاومت خوبی دارد.
رنگ بدنه خارجی این دستگاه سفید بوده ولی در صورت نیاز می توان رنگ آن را با توجه به سلیقه تغییر داد. در تولید این محصولات از فناورز های روز استفاده شده است و دارای کیفیت و کارایی بالایی می باشد.
لازم به ذکر است که این نوع رادیاتور ایرادات دستگاه های قبلی را جبران می کند. این سیستم در برابر رطوبت و زنگ زدگی مقاومت خوبی از خود نشان داده و دارای دوام زیادی است. ظرفیت گرمادهی این رادیاتور ۲۰۰۰ کیلوکالری بر ساعت می باشد.
آشنایی با رادیاتور پره ای
رادیاتور پنلی یا پره ای از چندین پره آلومینیومی تشکیل شده است. این سیستم انتقال گرما از پر کاربردترین این دستگاه ها به شمار می رود. میزان گرمادهی این دستگاه بین ۱۰۰ الی ۱۳۵ کیلوکالری بر ساعت است.
این دستگاه سبک بوده و حمل و نصب آن به راحتی انجام می شود. این سیستم به دلیل ویژگی های زیادی که دارد توجه بسیارز از خریداران را به خود جلب کرده است از جمله این ویژگی می توان به عمر طولانی، ضریب حرارتی بالا و هزینه نگهداری کم آن اشاره کرد.
مقایسه رادیاتور پنلی و پره ای
رادیاتور پنلی و پره ای را از چند جهت با هم مقایسه می کنیم که به شرح زیر است:
میزان گرمایش
از پارامترهای مهم که در زمان خرید این دستگاه به آن توجه می شود میزان گرمایش آن است. واحدی به نام بازده حرارتی در این سیستم ها وجود دارد که میزان حرارت منتقل شده را نشان می دهد. بازده حرارتی در رادیاتور پنلی برابر با ۱۸۳۲ کیلوکالری بر ساعت بوده و در رادیاتور پره ای ۱۸۹۶ کیلوکالری بر ساعت است. در نتیجه می توان گفت بازده حرارتی هر دو سیستم تقریبا به یک میزان می باشد.
ماندگاری
رادیاتور پنلی از فولاد بوده و رادیاتور پره ای از آلومینیوم است. مقاومت فولاد از آلومینیوم بیشتر بوده به همین دلیل ماندگاری رادیاتور بالاتر است.
تعمیر پذیر بودن
رادیاتورها سیستم هایی هستند که خیلی کم نیاز به تعمیر دارند. به طور کلی می توان گفت در صورتی که یکی از پره های رادیاتور پره ای دچار مشکل شود می توان آن را حذف کرد ولی در رادیاتور پنلی اگر سیستم دچار مشکل شود باید کل آن را عوض کرد.
قیمت
از دیگر نکاتی که می توان این دو رادیاتور را با هم مقایسه کرد از نظر قیمت است. به طور معمول قیمت فولاد از آلومینیوم پایین تر است که به موجب همین رادیاتور پنلی که از فولاد است نسبت به رادیاتور پره ای از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. لازم به ذکر است که در زمان خرید رادیاتور پنلی تمامی لوازم مورد نیاز برای نصب درون کارتن موجود بوده و نمی خواهد آن ها را جداگانه خرید کرد.
در صورتی که لوازم رادیاتور پره ای را باید به صورت جدا خریداری کرد. این علت نیز خود باعث بالا رفتن قیمت رادیاتور پره ای می شود. بنابراین می توان گفت رادیاتور پنلی قسمت پایین تری دارد و در مصرف هزینه صرفه جویی می کند.
زیبایی
از دیگر مواردی که می توان دو رادیاتور پره ای و پنلی را با هم مقایسه کرد از نظر ظاهری آن ها است. رادیاتور پنلی دارای بدنه یکپارچه بوده و هیچ درزی روی آن وجود ندارد.
این سیستم ها با هر دکوراسیونی همخوانی داشته و به راحتی می توان آن را مورد استفاده قرار داد. همچنین به دلیل بدنه یکپارچه این دستگاه تمیز کردن آن آسان تر بوده است. در نتیجه از نظر ظاهری رادیاتور پنلی به نسبت رادیاتور پره ای بهتر می باشد.
قابلیت کارکرد با پکیج دیواری
مبدل حرارتی پکیج دیواری از جنس مس بوده و با آلومینیومی که در رادیاتور پره ای وجود دارد پیل الکترولیتی را تشکیل می دهد که باعث تولید گاز هیدروژن به صورت مداوم به داخل رادیاتورها می شود.
در این صورت باید دستگاه را مداوم هواگیری دارد تا گازها خارج شوند. همچنین هواگیری زیاد و مداوم سیستم باعث می شود عمر منبع و پمپ کاهش یابد. بنابراین رادیاتور پنلی برای پکیج دیواری گزینه مناسبی به شمار می رود.
نصب بر روی دیوار
رادیاتور پنلی به دلیل اینکه از فولاد ساخته شده وزن زیادی دارد و نصب آن بر روی دیوار مشکل بوده ولی رادیاتور پره ای وزن کمی داشته و به راحتی می توان آن را بر روی دیوار نصب کرد.
معرفی فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام
فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام ارائه دهنده انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی می باشد. برخی از این سیستم ها می توان به انواع رادیاتورهای پنلی اشاره کرد. شما مخاطبین گرامی برای تهیه و خرید این سیستم ها می توانید از طریق وبسایت https://tasisat.com/ اقدام نمائید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
رادیاتور پنلی چیست؟
این سیستم از فولاد تشکیل شده و دارای سطح مسطح است که به وسیله آن گرما را به داخل منتقل می کند.
رادیاتور پره ای چیست؟
این رادیاتور از پره های آلومینیومی تشکیل شده است و گرمادهی آن ۱۰۰ الی ۱۳۵ کیلوکالری بر ساعت است.
موارد قابل مقایسه در رادباتور پره ای و پنلی کدامند؟
میزان گرمایش، ماندگاری، تعمیر پذیر بودن، قیمت، زیبایی، قابایت کارکرد با پکیج و نصب روی دیوار