تفاوت های سری یا موازی بستن ۲ یا چند چیلر نسبت به هم
در این مقاله از سری مقالات وب سایت تخصصی تاسیسات دات کام قصد داریم؛ تفاوت های سری یا موازی بستن ۲ یا چند چیلر نسبت به هم را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
آشنایی با چیلر
بهتر است بدانید چیلر به دستگاهی می گویند که توسط تکنولوژی های مدرن دما آسایش را برای افراد حاضر در محیط فراهم می کند. این دستگاه ها از طریق یک چرخه ترمودینامیکی که دارای مدل های مختلفی است؛ حرارت را از جریان سیال دریافت کرده و با کمک گرفتن از مبدل ها تهویه مطبوع را برای محیط فراهم می کند. کار اصلی این دستگاه سرد کردن آب جریان در ژنراتور می باشد. از جمله چیلرهای با کیفیت و پرفروش موجود در بازار ایران می توان به چیلر میدیا، چیلر آکس، چیلر هپاکو و … اشاره کرد.
دلایل سری یا موازی بستن دو یا چند چیلر
بهتر است بدانید در برخی مواقع با توجه به محدودیت هایی که در ساخت چیلر ها، حمل آن ها، محدودیت در مکان نصب و … وجود دارد؛ به جای یکی از دو یا چند چیلر در کنار یکدیگر استفاده خواهد شد. در برخی از پروژهها ظرفیت مورد نیاز با توجه به دلایلی افزایش پیدا خواهد کرد و چیلر پاسخگوی نیاز سرمایشی محیط مورد نظر می باشد. در اینجا باید چیلر جدیدی را اضافه کنید که برودت مورد نیاز تامین شود.
در این مواقع نحوه نصب چیلر ها به صورت موازی یا سری نسبت به هم و تفاوت های آنها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. مهمترین دلایل از هم جدا کردن دو یا چند چیلر نسبت به هم می توان به محدودیت در ساخت و حمل چیلرهای با ظرفیت بالا، محدودیت در مکان نصب آن ها، افزایش ظرفیت مورد نیاز در پروژه و نیاز به افزودن چیلر جدید به قبلی و … اشاره کرد.
تفاوت های سری و موازی بستن ۲ یا چند چیلر نسبت به هم
لازم به ذکر است که اگر دو یا چند چیلر به صورت موازی نصب شوند؛ در این صورت اختلاف دمایی چیلر ها یکسان بوده و برای بهبودی چندتا از دستگاه با یکدیگر جمع خواهد شد. اگر دستگاه ها به صورت سری نصب شوند؛ باعث می شود تا دبی آب ثابت و افت دمایی که در آب ایجاد می شود، بیشتر شود. از جمله مشکلاتی که در حالت سری امکان دارد پیش آید؛ می توان به این موارد اشاره کرد که افت فشار در مسیر جریان آب بیشتر شده و پمپ باید توانایی غلبه بر افت فشار را داشته باشد.
به همین خاطر باید پمپ توان بالاتری را برای آن انتخاب کنید. همچنین ناگفته نماند که در حداقل دمای آب ورودی به آخرین دستگاه چیلر نیز محدودیت دارد؛ چرا که با کاهش دمای آب انتقال حرارت بین مبرد و آب کمتر شده و راندمان سیستم نیز کاهش پیدا خواهد کرد. اگر بخواهید یکی چیلر بعد از خروجی آب قرار دهید؛ باید در نظر بگیرید که انتقال حرارت بین مبرد و آب سرد تر در اواپراتور کمتر میشود و راندمان سیستم به این صورت کاهش پیدا خواهد کرد.
بهبود راندمان در طرح سری کردن چیلر ها به صورت SCF
افت فشار که در چیلر های سری ایجاد میشود؛ به خاطر کاهش بیش از حد دمای آب و در نتیجه کاهش انتقال حرارت بین مبرد و آب موجود در اواپراتور می باشد. اما در طرح SCF می توان دو یا چند لوله آب چیلر را به صورت سری به یکدیگر اتصال داد. اختلاف دمای آب ورودی به اول و آب خروجی از چیلر دوم حدود ۵۰ درجه سانتیگراد خواهد بود. در مرحله بعد در هر دستگاه تنها به اندازه ۲.۵ درجه دمای آب کم می شود. همچنین ناگفته نماند که برای دو چیلر ۲ یا چهار برج خنک کننده یا کولینگ تاور باید در نظر بگیرید؛ توسط این کار حدود ۲۰ درصد راندمان سیستم افزایش پیدا میکند.
دلیل بهبود و افزایش راندمان دستگاه را می توان به این صورت ذکر کرد که هرچه اختلاف دمای بین آب خروجی از کندانسور و بخار اواپراتور کمتر باشد؛ یعنی کمپرسور کمتر کار کرده و کار کمتر به معنی کاهش مصرف انرژی برای رسیدن به ظرفیت خنک کاری خاص می باشد و راندمان چیلر در حالت تمام بار و هم حالت کم باری افزایش پیدا می کند. در واقع می توان ذکر کرد که در طرح SCF این اختلاف دما در دو مرحله انجام خواهد شد که در هر چیلر این اختلاف دما نسبت به حالتی که دو چیلر را به صورت موازی نصب می شوند؛ کمتر می شود.
در چه مواقعی بهتر است از چیلر به صورت سری و در چه مواقعی به صورت موازی نصب کنیم؟
حال که با تفاوت های سری یا موازی بستن ۲ یا چند چیلر نسبت به هم آشنا شدید؛ بر اساس نیاز یک یا هر دو روش را می توانید استفاده کنید. به طور کلی می توان ذکر کرد اکثر پروژه تهویه مطبوع که دمای آب رفت به سمت فن کویل ها و هواسازها حدود ۷ درجه و دمای آب برگشتی به دستگاه چیلر حدود ۱۲ درجه می باشد؛ چیلر ها به صورت موازی نصب خواهد شد.
در برخی مواقع با توجه به افزایش پیدا کردن دمای آب ورودی به دستگاه چیلر و یا نیاز به کاهش بیشتر دمای آب باید این دستگاه ها به صورت سری نصب شود. به ویژه در چیلرهای صنعتی برای صنایع و برای خنک های ماشین آلات و فرآیندها این سیستم به صورت سری مورد استفاده قرار میگیرند.
آشنایی با تاسیسات دات کام
فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام از جمله فروشگاه های شناخته و معتبر می باشد که جهت عرضه و ارائه انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی همچون چیلر فعالیت دارد. با توجه به استقبال عموم افراد از این دستگاه ها امروزه فروشگاه های بسیاری جهت سفارش و عرضه آن فعالیت دارند. به همین خاطر باید سعی کنید تا در زمان تهیه دستگاه ها حتما از فروشگاه های معتبری همچون تاسیسات دات کام اقدام کنید.
تمامی سیستم هایی که توسط این مجموعه عرضه می شوند؛ دارای کیفیت بالا بوده و همچنین از گارانتی و ضمانت اصل کالا نیز برخوردار می باشند که با اطمینان خاطر جهت تهیه آن از طریق وبسایت https://tasisat.com/ اقدام کنید. برای انتخاب بهتر این دستگاه ها کارشناسان این مجموعه شما را همراهی کرده و در هر مرحله از خرید تمامی اطلاعات و مشاوره های لازم را به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار خواهند داد.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
دلایل سری یا موازی بستن دو یا چند چیلر کدامند؟!
محدودیت در ساخت و حمل چیلر های با ظرفیت بالا، محدودیت در مکان نصب آن ها، افزایش ظرفیت مورد نیاز در یک پروژه و نیاز به افزایش جدید به قبلی
چیلر های صنعتی برای صنایع و جهت خنک کردن ماشین آلات و فرآیندها ها را به صورت موازی نصب می کنند یا سری؟
چیلر های صنعتی برای صنایع و خنک کاری ماشین آلات و ... معمولاً به صورت سری نصب می شود.
به چه صورت می توان جهت خرید انواع چیلر اقدام کرد؟
از طریق وب سایت تخصصی https://tasisat.com/ می توانید جهت خرید انواع دستگاه چیلر اقدام کنید.