دلایل کاهش بازده کولر گازی و افزایش مصرف انرژی و راهکارهای رفع آن

مقایسه کولر گازی اینورتر و معمولی (غیر اینورتر)

دلایل کاهش بازده کولر گازی و افزایش مصرف انرژی و راهکارهای رفع آن

اگر این روزها کولر گازی شما کارایی و بازدهی مطلوب را ندارد و یا اینکه از رقم بالای قبض برق خود ناراضی هستید، باید دلیل آن را در نحوه استفاده و مراقبت نادرست از این دستگاه بدانید‌. در این مقاله به دلایل کاهش بازدهی و افزایش مصرف انرژی سیستم تهویه مطبوع و راه‌حل‌های آن خواهیم پرداخت.

دلایل کاهش بازدهی و افزایش مصرف انرژی سیستم تهویه مطبوع

کاهش راندمان و افزایش مصرف انرژی سیستم تهویه مطبوع به دلایل مختلفی صورت می‌گیرد. در زیر عواملی که سبب افزایش مصرف انرژی این دستگاه می‌شوند را بررسی می‌کنیم.

عدم سرویس دوره‌ای کولر گازی:

یکی از ‌علت‌های کاهش راندمان دستگاه تهویه مطبوع ، رسیدگی و تمیز نکردن اجزا دستگاه و عدم سرویس دوره‌ای آن است. در صورت بی‌اعتنایی به این موارد کارایی دستگاه کاهش و در مقابل مصرف انرژی آن افزایش می‌یابد. با تعویض فیلتر سیستم خنک کننده، کارایی دستگاه شما حدود ۱۵ درصد بهبود یافته و مصرف انرژی را به حداقل می‌رسانید. نگهداری و سرویس دوره‌ای فیلتر، تاثیر شگفت ‌انگیزی در کارکرد مطلوب دستگاه خواهد داشت.

دلایل کاهش بازده کولر گازی و افزایش مصرف انرژی و راهکارهای رفع آن

قدیمی شدن دستگاه سیستم تهویه مطبوع:

این یک واقعیت است که هر چیزی پایانی دارد. سیستم‌های تهویه مطبوع نیز همانند سایر وسایل، حتی اگر به خوبی مراقبت و سرویس شده باشند، حدود ۱۰ تا ۱۵ سال عمر مفید خواهند داشت. با طی کردن این دوره زمانی با ایرادهای زیادی در کولر روبرو می‌شوید. دستگاه قدیمی برای اینکه وظیفه‌ سرمایشی و گرمایشی خود را به خوبی انجام دهد، مجبور به مصرف بالای انرژی است. در صورتی که سیستم شما قدیمی شده است، چاره‌ای جز خرید یک سیستم تهویه مطبوع جدید یا کنار آمدن با هزینه بالای قبض برق ندارید.

نشتی هوا در کانال‌های کولر گازی:

در صورت وجود نشتی هوا در کانال‌های دستگاه، احتمال هدر رفتن حدود ۳۰ درصد از هوای درون کانال به علت سوراخ، شکاف یا اتصال غلط کانال‌ها وجود دارد. این مشکلات در سیستم‌های کولر گازی قدیمی و جدید رخ می‌دهد. اگر هیح یک از دو مورد بالا علت هزینه زیاد قبض برق شما نیست، پس باید کانال‌های هوای آن را بررسی، تعمیر یا تعویض کنید.

فیلتر‌های سیستم تهویه مطبوع را به موقع تعویض نکرده‌اید:

فیلتر وظیفه نگهداری از اجزا داخلی کولر گازی را در مقابل گرد‌‌و‌غبار و آلودگی‌های ریز معلق در هوا دارد. در صورتی که فیلتر‌های به موقع تمیز نشوند، تمام این آلودگی‌ها مانع از عبور و گردش هوا به سیستم کولر گازی خواهند شد. سیستم در صورت عدم جریان هوای کافی، به اجبار برای انجام وظیفه خود سخت‌تر کار می‌کند و در نتیجه انرژی بیشتری را برای کارکرد مطلوب مصرف خواهد کرد. در صورت عدم رسیدگی به فیلترها امکان توقف سیستم تهویه مطبوع نیز وجود دارد.

راه‌حل‌های افزایش راندمان سیستم تهویه مطبوع و کاهش مصرف انرژی ان:

کولر گازی نسبت به سایر وسایل برقی منزل انرژی بیشتری را مصرف می‌کند، با اینحال با انجام چند راهکار ساده می‌توان در جهت کاهش مصرف انرژی آن گام‌های مطلوبی برداشت. یک سیستم تهویه مطبوع در ماه‌های گرم سال حدود %۷۰ درصد از کل انرژی خانه شما را مصرف می‌کند. پس باید به دنبال راه‌هایی برای بالا بردن بازدهی دستگاه که نتیجه آن کاهش مصرف انرژی است، باشید.

بالا بردن راندمان این دستگاه نه تنها در کاهش مصرف انرژی اثر مطلوبی دارد، بلکه در بالا رفتن عمر مفید دستگاه و کارایی مناسب آن نیز تاثیر بسزایی خواهد داشت. در ادامه مطلب این راه‌حل‌ها را برای شما بررسی می‌کنیم.

تعویض فیلترهای تهویه مطبوع:

همانگونه که در بالا نیز راجع به نقش فیلتر در بازدهی دستگاه و افزایش مصرف انرژی صحبت کردیم، برای اینکه دستگاه شما از ماکزیمم قدرت جریان هوا بهره ببرد، فیلتر باید تمیز و فاقد هرگونه شکستگی و ترک خوردگی باشد. از این رو علاوه بر تمیز کردن دوره‌ای، هر دو سال یکبار فیلتر دستگاه را تعویض کنید. عدم رسیدگی و تعویض فیلترها علاوه بر کاهش بازدهی و مصرف انرژی بالا، خسارات جبران ناپذیر و پر هزینه‌ای به دستگاه سیستم مطبوع شما وارد خواهد کرد.

رسیدگی و تمیز کردن دریچه هوای سیستم تهویه مطبوع:

تمام سیستم‌های تهویه مطبوع دارای دریچه هوا می‌باشند که این قطعه در هر مدل از دستگاه در بخش‌های مختلفی قرار گرفته است. برای حفظ جریان هوای ثابت درون سیستم ، باید به طور منظم دریچه هوای آن را از زباله‌های ناخوانده پاک کنید. به طور دوره‌ای دریچه هوا را بررسی کنید تا از عدم گرفتگی ان با انواع آلودگی مانند پرز، مو، گرد‌‌و‌غبار و… مطمین شوید.

دلایل کاهش بازده کولر گازی و افزایش مصرف انرژی و راهکارهای رفع آن

تمیز کردن کویل های اواپراتور سیستم تهویه مطبوع:

کویل های اوپراتور کولر گازی گرمای درونی خانه را گرفته و هوای خنک را از کولر به بیرون هدایت می‌کنند. در صورت گرفتگی و کثیفی کویل‌های اوپراتور سیستم تهویه مطبوع، بازدهی کمی خواهد داشت. علاوه بر کاهش بازدهی این محل، مکان ایده‌آلی برای رشد کپک‌ها و قارچ‌ها است که علاوه بر آسیب بر سیستم خنک کننده در کیفیت هوای خانه نیز تاثیر نامطلوبی دارد.

تمیز کردن زهکشی سیستم تهویه مطبوع:

گرفتگی و مسدودی سیستم تخلیه دستگاه سبب کاهش بازدهی کولر گازی خواهد شد. برای اطمینان از عدم مسدودی و گرفتگی سیستم زهکشی، لوله تخلیه باید به طور دوره‌ای بررسی شود. همینطور لوله زهکشی واحد خارجی را نیز برای اطمینان از عدم مشکل بررسی کنید.

بررسی کندانسور واحد خارجی سیستم تهویه مطبوع:

واحد بیرونی دستگاه تهویه مطبوع نیز به اندازه یونیت داخلی نیاز به توجه و رسیدگی دارد. در صورت عدم رسیدگی به این بخش و گرفتگی آن با زباله، کولر گازی بازدهی خود را از دست می‌دهد. تمیز کردن کندانسور یونیت خارجی کار آسانی نیست؛ پس بهتر است قبل از انجام تمیزی، با نحوه و مراحل کار آن آشنا شوید. البته توصیه ما این است که این کار را به یک سرویس‌کار متخصص سیستم تهویه مطبوع برای پیشگیری از هرگونه صدمه‌ای به دستگاه، بسپارید.

عدم نصب ترموستات سیستم تهویه مطبوع در کنار وسایل گرمازا:

مکان نصب ترموستات سیستم تهویه مطبوع در بازدهی مطلوب دستگاه و ‌کاهش مصرف انرژی ان تاثیر زیادی دارد. در صورتیکه ترموستات در مجاورت پنحره ، لامپ یا سایر وسایل گرمازا نصب شود، قادر نیست دمای خانه را به درستی تشخیص دهد‌.

البته نصابان حرفه‌ای سیستم تهویه مطبوع به این مسأله اگاهی دارند و هیچگاه در چنین مکان‌هایی ترموستات را نصب نخواهند کرد. اگر دستگاه شما قدیمی یا در جای درستی نصب نشده است، نسبت به تعویض محل نصب آن برای بهبود بازدهی و مصرف انرژی ، هر چه چه زودتر اقدام کنید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *