انواع تاسیسات ساختمانی

انواع تاسیسات ساختمانی

انواع تاسیسات ساختمانی

توجه داشته باشید تأسیسات ساختمانی از مهم ترین و کلیدی ترین بخش در هر ساختمان می باشد. تاسیسات ساختمانی یعنی استفاده مطلوب از تمامی امکانات تاسیساتی و مهندسی موجود در سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تهویه مطبوع، گاز، آب، برق، تلفن، فاضلاب، استفاده بین طبقات و ارتباط داخل و خارج ساختمان و … است.

در ادامه این مطلب قصد داریم انواع تأسیسات ساختمانی را مورد بررسی قرار دهیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و آشنایی با انواع تاسیسات ساختمانی با ما همراه باشید.

 

انواع تاسیسات ساختمانی

تاسیسات ساختمان

بهتر است بدانید تاسیسات ساختمانی معمولاً شرایط مطلوب و مناسبی را برای زندگی ایجاد می کند. تاسیسات ساختمان باید به صورت اصولی و طبق نقشه های معماری و مهندسی طراحی شود. توجه داشته باشید اگر تاسیسات ساختمانی به درستی و طبق اصول طراحی شود طول عمر مفید ساختمان بالا می رود.

همچنین باید تاسیسات ساختمانی و ایمنی ساختمان و … به صورت کامل و طبق استاندارد انجام شود تا خسارت جانی و مالی به همراه نداشته باشد. اگر تاسیسات ساختمانی کیفیت و کارایی مطلوبی داشته باشد نیازی به بازسازی زودهنگام ساختمان نیست.

یکی از دستاوردهای مهم تکنولوژی در حوزه ساختمان سازی؛ هوشمند سازی سیستم‌های مختلف توسط تاسیسات ساختمان می باشد. هوشمند کردن مثل سیستم های سرمایشی و گرمایشی، سیستم روشنایی، سیستم های بهداشتی و … باعث می شود تا بازدهی انرژی افزایش پیدا کرده و همچنین هدر رفت انرژی به طور چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.

استفاده از لوله های آلومینیومی و لوله های پی وی سی که رسوب گیری آن ها بسیار دیرتر از دیگر لوله ها می باشد گزینه های بسیار مناسبی برای استفاده در تاسیسات ساختمان است.

استفاده از لوله های پلیمری برای فاضلاب و لوله های pvc برای عبور سیم های برق و روکش استاندارد، عایق بندی و … از جمله موارد بسیار مهم و اساسی در ساختمان می باشند که نقش بسیار مهمی دارند. دقت و استاندارد در اجرای صحیح تاسیسات و اهمیت آن، رعایت نکات لازم باعث می‌شود تا دوام ساختمان افزایش پیدا کند.

انواع تاسیسات ساختمانی

تاسیسات ساختمانی به طور کلی به دو دسته تقسیم بندی می شوند که عبارتند از: 

  1. تاسیسات مکانیکی
  2. تاسیسات الکتریکی

 تاسیسات مکانیکی

مهم ترین بخش تاسیسات ساختمانی معمولاً تاسیسات مکانیکی می باشد. به صورت روزمره همه افرادی که در ساختمان زندگی می‌کنند با این تاسیسات مکانیکی سر و کار دارد. به نوعی که بخشی از مهندسان و ناظران در تاسیسات مکانیکی را قلب ساختمان می داند که هر گونه اختلالی که در آن ایجاد شود باعث می‌شود عواقب بد و جدی را داشته باشد.

اگر عملکرد تاسیسات مکانیکی بی عیب و نقص باشد آرامش و آسایش ساکنین را به همراه خواهد داشت. بهتر است بدانید تاسیسات مکانیکی شامل دو دسته تاسیسات مکانیکی صنعتی و تاسیسات مکانیکی ساختمان می باشد.

معمولاً فاضلاب و آبرسانی و انتقال آب تصفیه، آب تولید انرژی از سیالات و … جزئی از سیستم مکانیکی می باشد. این سیستم جهت سرمایش و گرمایش، پمپاژ آب به طبقات بالای ساختمان همچنین تهویه مطبوع، تامین آب گرم و سرد … مورد استفاده قرار می‌گیرد. این تاسیسات مربوط به صنعت می باشد و تمامی ساختمان ها آن را دارا می باشند.

برخی از انواع تاسیسات مکانیکی عبارتند از:   

  • تاسیسات حرارتی که برای گرمایش و سرمایش مورد استفاده قرار می گیرد.
  • تاسیسات بهداشتی که شامل آب و فاضلاب می‌باشد
  • تاسیسات تاسیسات گازرسانی
  • تاسیسات استخر
  • تاسیساتتهویه مطبوع
  • تاسیسات سیستم های بخار
  • طراحی و اجرا در تاسیسات پله برقی و آسانسور
  • طراحی و اجرای تاسیسات آبنما و فواره
  • تاسیسات آتش نشانی

انواع تاسیسات ساختمانی

تاسیسات الکتریکی

یکی از انواع تاسیسات ساختمانی معمولاً تاسیسات الکتریکی می باشد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تاسیسات الکتریکی در تاسیسات ساختمانی شامل سیستم روشنایی، اطفاء حریق، آنتن مرکزی و … می باشد. برق مورد نیاز ساختمان از شرکت برق تامین خواهد شد که تاسیسات الکتریکی لازم برای روشنایی گرما و دیگر تاسیسات و لوازم برقی ساختمانی را تامین خواهد کرد.

رعایت نکات ایمنی در تاسیسات الکتریکی بسیار مهم می باشد که این تاسیسات مدار وظیفه دارد تا برق فضاهای داخلی ساختمان را به خوبی تامین کند. سیم پیچی معمولاً بر اساس مقدار جریانی که حمل می کند  تابلو توزیع برق تاسیسات الکتریکی دارای فیوز می باشد.

در صورتی که جریان در سیم پیچ بالا برود باعث می شود تا مدار قطع شود. سیستم های برق در تاسیسات الکتریکی توسط مهندسین برق طراحی خواهد شد. ولی اطلاعاتی مثل محل تاسیسات روشنایی خروج و محل توزیع برق و کلیدها برای مهندسان طراح و معمار بسیار ضروری و مهم می‌باشد. با دانستن این اطلاعات به راحتی عملکرد آن ها کنترل خواهد شد.

تاسیسات الکتریکی ساختمان شامل موارد زیر می باشد:

  1. چراغ ها و روشنایی مناسب برای استفاده در فضاهای مختلف
  2. نحوه کنترل روشنایی به روش های سنتی یا هوشمند
  3. برآورد میزان برق عادی و اضطراری
  4. بررسی و اجرای سیستم های صوتی آنتن مرکزی و …
  5. نصب و اجرای سیستم های امنیتی دوربین مداربسته دزدگیر و …
  6. سیستم های ایمنی مانند برق گیر و اتصال به زمین

محاسبه و اجرای دقیق تاسیسات ساختمانی وظیفه شرکت های تاسیساتی می باشد که به کمک کارشناسان و مهندسان انجام می شود. اجرای درست تاسیسات ساختمان تضمین مناسبی برای افزایش طول عمر مفید ساختمان می باشد.

نکته بسیار مهمی که باید مدنظر قرار داد تاسیسات ساختمانی و هماهنگی آن با سیستم ساختاری ساختمان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. عوامل بسیاری در طراحی تاسیسات ساختمان موثرند که برخی از این عوامل  عبارتند از: شرایط معماری ساختمان، شرایط اقلیمی، محل احداث ساختمان، فیزیک و نحوه ساخت ساختمان می باشد.

مجموعه تاسیسات دات کام ارائه دهنده انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی می باشد که شما بازدید کنندگان گرامی می توانید این سیستم ها را تهیه کرده و در انواع تأسیسات ساختمانی مورد استفاده قرار دهید. نکته بسیار مهمی که باید مد نظر قرار دهید این است که شما در هر جای ایران که باشید به راحتی می توانید انواع سیستم ها را سفارش داده و درب منزل تحویل بگیرید.

 مجموعه تاسیسات دات کام برای راحتی و اسایش مشتریان خود ارسال به سراسر کشور را در نظر گرفته است. شما با اطمینان خاطر می توانید سیستم های مورد نیاز خود را سفارش دهید. جهت خرید این سیستم ها کافیست به وب سایت https://tasisat.com/ مراجعه نمایید. در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره می توانید با کارشناسان تاسیسات دات کام در تماس باشید و تمامی اطلاعات لازم را به صورت کاملا رایگان دریافت نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

انواع تاسیسات ساختمانی کدامند؟

تاسیسات مکانیکی و تاسیسات الکتریکی

استفاده از چه لوله هایی برای استفاده در تاسیسات ساختمان مناسب می باشد؟

لوله های آلومینیومی و لوله های پی وی سی برای استفاده در تاسیسات ساختمان می باشند که این لوله ها دیرتر رسوب می گیرند.

تاسیسات حرارتی شامل کدام موارد می باشد؟

تاسیسات حرارتی برای گرمایش و سرمایش مورد استفاده قرار می‌گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *