Search
Close this search box.

آشنایی با انواع کمپرسور چیلر + توضیح صفر تا صد انواع کمپرسور

انواع کمپرسور چیلر

انواع کمپرسور چیلر

کمپرسور از بخش های اصلی و حائز اهمیت برای شروع فرآیند سیکل تبرید در سیستم های تهویه مطبوع، به ویژه دستگاه های چیلر به شمار می رود. در چرخه تبرید تراکمی، کمپرسور با تامین انرژی الکتریکی لازم، با مکش و فشرده سازی ماده مبرد، آن را به بخش کندانسور دستگاه هدایت می کند.

به طور کلی، انواع کمپرسور چیلر در چهار دسته اسکرال، اسکرو، سانتریفیوژ و پیستونی قرار می گیرند.

هر کدام از این کمپرسورها متناسب با نوع و مدل از ویژگی ها و مشخصات متمایز و منحصر به فردی برخوردار می باشند. در ادامه با کمپرسورهای استفاده شده در ساختار چیلر بیشتر آشنا خواهیم شد.

انواع کمپرسور چیلر

بررسی انواع کمپرسور چیلر

۱- کمپرسور اسکرال

از انواع کمپرسور چیلر می توان به کمپرسور اسکرال اشاره نمود. این مدل از کمپرسور در ساختار بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع به کار می رود. کاربرد در تجهیزات سرمایشی خانگی و تجاری، مینی چیلرها، چیلرها، داکت اسپلیت، اسپلیت و … از عمده ترین موارد کاربرد کمپرسور از نوع اسکرال محسوب می گردد.

باید خاطر نشان نمود که کمپرسورهای اسکرال در ظرفیت های بالا (۳ الی ۱۲۰ کیلووات) بسیار کاربرد دارند.

در ساختار این محصول از آخرین تکنولوژی ها و فناوری ها استفاده می شود. در ساختار اصلی کمپرسور اسکرال دو قطعه متحرک و ثابت حلزونی شکل به کار می رود. بر همین اساس، این دسته از کمپرسورها با عنوان کمپرسور حلزونی نیز شناخته می شوند.

لرزش و ارتعاش کم، سطح صدای پایین در هنگام کارکرد، راندمان و کارایی بالا و برخورداری از قطعات باکیفیت و مرغوب از مهم ترین ویژگی های کمپرسور Scroll تلقی می گردد. دانفوس، پاناسونیک و کوپلند، از برندهای معتبر و شناخته شده در این زمینه محسوب می شوند.

انواع کمپرسور چیلر چیست

۲- کمپرسور اسکرو

یکی دیگر از انواع کمپرسور چیلر، کمپرسور مدل اسکرو بوده که در ساختار بسیاری از دستگاه های تبریدی و تراکمی، در مقیاس گسترده ای مورد استفاده واقع می شود. در ساختار این مدل از کمپرسورها یک جفت روتور پیچشی تعبیه شده که در این روتورها ماده مبرد قرار گرفته و متراکم می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که کمپرسور اسکرو قابلیت تولید فشارهای بالا برای مقادیر کم گاز را امکان پذیر می سازد. همچنین، کمپرسورهای مارپیچی علت برخورداری از ظرفیت های بهینه، در ساختار دستگاه های چیلر دارای ظرفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرند. شرکت های Hanbell تایوان و Bitzer آلمان، از برندهای مطرح در زمینه تولید کمپرسور اسکرو می‌باشند.

لازم به ذکر است که قابلیت کنترل و مدیریت ظرفیت های بالا، تعداد قطعات و متعلقات فنی کم، مصرف بهینه و مناسب انرژی و کیفیت ساخت بالا، از مهم ترین مشخصات این نوع از کمپرسور چیلر به حساب می آید.

۳- کمپرسور پیستونی

کمپرسور پیستونی یا رفت و برگشتی را می توان از دیگر انواع کمپرسور چیلر قلمداد نمود. این نوع از کمپرسورها در صنعت تهویه مطبوع در طیف وسیع و گسترده ای مورد استفاده واقع می شوند. همچنین، کمپرسورهای پیستونی در سه دسته باز، نیمه هرمتیک و Hermetic موجود می باشند.

در ساختار کمپرسورهای رفت و برگشتی قطعاتی مانند دریچه خروجی و ورودی، میل لنگ، شاتون، رینگ و سیلندر به چشم می خورد. به طور معمول، سیلندر کمپرسورها از جنس چدن ساخته و پرداخته می شود. فرآیند متراکم سازی گاز مبرد از طریق حرکت رفت و برگشتی پیستون داخل سیلندر صورت می گیرد.

شایان ذکر است که سطح صدای کمپرسورهای پیستونی در مقایسه با سایر مدل ها، بیشتر می باشد. به منظور کاهش سطح صدا، غالبا کمپرسورهای پیستونی در فضای بیرونی سازه یا موتورخانه نصب و مورد بهره برداری قرار می گیرند.

علاوه بر این، کمپرسورهای رفت و برگشتی به علت تحمل فشار بالا، در مناطق و اقلیم های دارای آب و هوای گرمسیری بسیار کاربرد دارند. به همین جهت، این مدل از کمپرسورها برای استفاده در مناطق جنوبی کشور، از بهترین گزینه ها محسوب می شوند. از معتبرترین برندهای مطرح جهانی تولیدکننده کمپرسور پیستونی می توان به ال جی، بوک، کولترن و بیترز، اشاره نمود.

انواع کمپرسور چیلر

۴- کمپرسور سانتریفیوژ

از انواع کمپرسور چیلر می توان کمپرسور سانتریفیوژ یا گریز از مرکز را عنوان نمود. در ساختار این نوع از کمپرسورها قطعاتی مانند ایمپلر آلومینیومی، شفت و یک محفظه مخصوص به چشم می خورد. استفاده از پروانه یا دمنده در ساختمان داخلی کمپرسور گریز از مرکز، امکان فشرده سازی حجم بالایی از ماده مبرد را به راحتی محقق می سازد. مبنای کار و مکانیزم عملکرد این نوع از کمپرسورها بر اساس تغییر دادن انرژی جنبشی گاز صورت می‌گیرد.

ناگفته نماند که گاز مبرد استفاده شده در ساختار کمپرسورهای سانتریفیوژ غالبا از نوع r410a می باشد. استفاده از این نوع گاز مبرد، در افزایش بار سرمایشی و کارکرد دستگاه با حداکثر راندمان و کارایی بسیار تاثیرگذار و مؤثر می باشد

کمپرسورهای سانتریفیوژ در دسته کمپرسورهای دینامیکی قرار می گیرند. فرآیند تبدیل انرژی جنبشی به استاتیکی به وسیله یک دیفیوزر انجام می شود همچنین، در مصارف صنعتی، این نوع از کمپرسورها کاربرد فراوانی دارند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *