داکت اسپلیت چیست؟
داکت اسپلیت چیست؟ به اسپلیت های خانگی در واقع داکت اسپلیت گفته می شود و از متداول ترین سیستم تهویه مطبوع در جهان به شمار می رود که برای تهویه هوا کاربرد دارد. این دستگاه از یک هوا ساز و یک کندانسور تشکیل شده و به وسیله مجموعه ای از لوله های مسی به هم وصل می شوند. داکت اسپلیت به عنوان یک سیستم گرمایشی و سرمایشی در تابستان هوای خنک و در زمستان هوای گرم را برای فضای آپارتمان ها تامین می کند.
این دستگاه با ویژگی های منحصر به فرد خود توانسته نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. شاید خیلی از افراد آن را شبیه به کولر گازی بدانند، اما تفاوت های بارزی با هم دارند. از داکت اسپلیت ها بیشتر در فروشگاه ها و ادارات استفاده می شود و امکان گرم یا سرد نگه داشتن اتاق های یک مجموعه به نسبت بزرگ برای افراد با وجود این سیستم فراهم است.
در مقابل داکت اسپلیت هایی که از ظرفیت پایین تری برخوردار هستند، قابلیت استفاده در خانه ها و مکان های کوچکتر را دارند. که هر کدام در هر محیط مزایای خاص خود را دارند.
آیا می دانید طرز کار داکت اسپلیت به چه صورت است؟
همان طور که قبل تر اشاره کردیم، این دستگاه از دو بخش هواساز و کندانسور تشکیل شده است که ارتباط آن ها با هم از طریق لوله هایی از جنس مس امکان پذیر است. از تفاوت های داکت اسپلیت با اسپلیت های معمولی می توان به نصب هواساز یا یونیت داخلی دستگاه به صورت تو کار اشاره کرد.
که به معنی قرار دادن بخش هواساز درون سقف کاذب می باشد و انتقال هوای گرم یا سرد از طریق کانال به اتاق امکان دارد.
طرز کار این محصول به این صورت است که اگر به دنبال ایجاد هوای خنک می باشید، باید قبل از هر چیز مبرد در یونیت خارجی دستگاه تان خنک شود و زمانی که از شیر انبساطی عبور کرد، زمینه انتقال به یونیت داخلی هم فراهم شود. بعد گرمای محیط از طریق کویل های یونیت داخلی گرفته می شود و امکان ورود هوای سرد به اتاق ها توسط فن های نصب شده به وجود می آید.
در نگاه کلی پروسه ای که برای این دستگاه طی می شود تفاوت چندانی با اسپلیت های معمولی ندارد. ولی تفاوت اساسی آن در عدم استفاده داکت اسپلیت برخلاف اسپلیت معمولی از انرژی های برق و کمپرسور است. برای گرم کردن محیط توسط داکت اسپلیت به آب گرم نیاز است. بدین صورت که آب گرم موجود درون کویل ها، هوای درون یونیت داخلی را گرم می کند و بعد از طریق لوله ها انتقال هوای گرم به اتاق ها فراهم می شود.
برای ایجاد گرم به یونیت خارجی نیاز نمی باشد. با دنبال کردن این روش مصرف برق تا حد قابل توجهی در زمستان کاهش پیدا می کند.
انواع داکت اسپلیت را نام برده و توضیح دهید؟
انواع داکت اسپلیت در مدل های مختلفی تولید می گردد که هر کدام از آن ها می تواند به عنوان یک گزینه مناسب برای یک محل مشخص محسوب شود. اگر بخواهیم این دستگاه را از نظر نوع نیرو محرکه تقسیم کنیم، باید بدانید از دو دسته اینورتور و معمولی تشکیل شده است.
اینورتور به معنی استفاده از فناوری دور متغیر می باشد که در آن ها متفاوت است. سرعت متغیر در واقع مهمترین اختلاف داکت اسپلیت اینورتور و معمولی به شمار می رود که این سرعت در دور معمولی ثابت می باشد. از برتری های اینورتور نسبت به معمولی می توان به عمر مفید بیشتر، صدای کم تر، گرمایش و سرمایش سریع ترو مقرون به صرفه بودن اشاره کرد. اما در بحث قیمت می توان تفاوت های عمده زیادی بین هر دو پیدا کرد.
مزایا و معایب داکت اسپلیت چیست؟
از آنجایی که هر دستگاهی مزایا و معایب خاص خود را دارد، نمی توان این دستگاه را جدا از آن ها دانست. البته بیشترین چیزی که در مورد هر دستگاهی اهمیت دارد، برتری مزایای آن نسبت به معایب می باشد.
نصب و راه اندازی داکت اسپلیت به گونه ای است که با کاهش چشم گیر سیستم لوله کشی همراه می باشد. که این مورد نه تنها موجب کاهش هزینه شده، بلکه زمان عیب یابی هم در مواقعی که با مشکل مواجه گردد، تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. یکی دیگر از مزایای این سیستم تهویه این است که استفاده از آن، در کوچکتر کردن داکت ساختمان نقش دارد.
با توجه به اینکه امروزه انرژی در دنیا به نوعی حرف اول را می زند، جالب است بدانید اگر بخواهید این محصول را با نمونه های قدیمی تر و سنتی مقایسه کنید، با قیمت کمتر و انرژی پایین تر آن مواجه خواهید شد که از مزایای مثبت آن محسوب می شود.
با این حال هر دستگاهی در کنار مزایا، معایبی هم دارد، که یکی از معایب دستگاه، عدم تمرکز بر روی اتاق یا بخش خاصی است.
بدین معنی که زمانی که در یک خانه یا آپارتمانی دستگاه را روشن کنید، شاهد هم دما شدن تمام فضا خواهید بود که افراد زیادی همچنین موردی برای محیط خود نمی پسندند. مورد دیگر که در مورد داکت اسپلیت باید بدانید، این است که در مقایسه با چیلر یا مینی چیلر، مصرف برق نسبتا بالایی دارد، اما در مقایسه با اسپلیت دیواری مصرف برق کمتری دارد.
البته داکت اسپلیت صداهای آزاردهنده ای هم تولید می کند که تاحد زیادی این مشکل قابل حل می باشد و نیاز به نگرانی نیست.
در هنگام خرید داکت اسپلیت به چه نکاتی باید توجه کرد؟
خرید داکت اسپلیت از اهمیت زیادی برخوردار است و عدم رعایت نکاتی که در زیر به آن اشاره می شود، ممکن است پشیمانی را به همراه داشته باشد.
زمان خرید این دستگاه به دو نکته، انتخاب دستگاه و اجرای درست آن باید توجه ویژه ای داشته باشید. زیرا در مواردی مشاهده شده که با نصب نا درست دستگاه، خیلی از افراد نتوانسته اند از امکانات آن به طور کامل استفاده کنند و اگر دستگاه شان کارکرد مورد قبولی نداشته باشد، شرکت سازنده را مقصر می دانند. بخش مهمی از راندمان دستگاه وابسته به نوع نصب و اجرای صحیح آن می باشد.
از دیگر نکاتی که هنگام خرید باید به آن توجه کرد، ظرفیت دستگاه می باشد که باید در انتخاب آن، متراژ محل نصب، موقعیت و کاربری محل را در نظر گرفت. انتخاب داکت اسپلیت با ظرفیت پایین، باعث عدم بازدهی کافی و نارضایتی مصرف کننده می شود. حتی نباید بیشتر از ظرفیت محل مورد نصب باشد، زیرا مصرف انرژی بالا و مشکلات دیگری را در پی دارد.
داکت اسپلیت چیست؟
زمان خرید محصول الکترونیکی، یکی از ابعاد مهم می توان مصرف انرژی باشد که امروزه بسیار اهمیت دارد. هر دستگاهی قبل از خرید نیاز به بررسی بازدهی و مصرف انرژی دارد. پس دقت کنید محصول انتخابی شما، بازدهی و مصرف انرژی مناسبی داشته باشد. اگر مصرف انرژی دستگاه انتخابی در مقایسه با خروجی کمتر باشد، ارزش خرید بیشتری خواهد داشت.
قبل از انتخاب و خرید داکت اسپلیت، نیاز است علاوه بر موضوع ابعاد هواساز، به تک فاز یا سه فاز بودن برق مورد نیاز و آمپر برق مصرفی، با در نظر گیری توان و مشخصات کنتور برق واحد توجه نمایید.
زمانی که اقدام به اجرای کانال کشی دستگاه کرده اید، دقت داشته باشید که محل نصب دریچه های برگشت هوای داکت اسپلیت نسبت به دریچه های رفت هوا از فاصله زیادی برخوردار باشد. اجرای لوله های مسی در ارتفاع، به یک تله روغن به ازای هر ۶ متر طول لوله مسی نیاز است.
دیگر مزایای داکت اسپلیت را نام ببرید؟
- عدم اشتغال فضای زیاد از جمله، چیلر، دستگاه های فن کویل، رادیاتورها و …
- وجود سیستم تهویه مطبوع مجزا برای هر واحد جداگانه
- قرار گرفتن دستگاه در دیوار یا سقف کاذب و عدم رویت آن در ساختمان
- هزینه های اولیه که نسبت به سیستم چیلر و فن کویل پایین تر است.
- از دیگر مزایای داکت اسپلیت می توان به امکان نصب در در ساختمان های با کاربری متفاوت اداری، تجاری، مسکونی، تفریحی و … اشاره کرد.
- از قابلیت های برنامه ریزی های هفتگی و ماهانه در برخی مدل ها برخوردار است.
- حذف کانال کشی های عمومی در ساختمان و استفاده بهینه از زیر بنای ساختمان
- امکان اجرای کانال کشی هوای تازه برخلاف سیستم های رادیاتور، کولر گازی، اسپلیت و…
نصب، تعمیر و سرویس داکت اسپلیت چگونه می باشد؟
از آنجایی که نصب، تعمیر و سرویس این دستگاه یک کار تخصصی محسوب می شود و هر کسی از عهده انجام دادن آن بر نمی آید، نباید کار را به دست یک فرد نابلد سپرد، زیرا امکان آسیب رساندن به دستگاه زیاد می باشد. دستگاه در صورتی به تعمیر نیاز دارد که مشکلات زیادی و جدی نظیر خنک نکردن، گرم نکردن، ایجاد صدای زیاد و… همراه باشد.
از آنجایی که داکت اسپلیت مانند کولر گازی و سایر وسایل برقی دچار اختلال می شود، نیاز است که سرویس آن هر ۶ ماه یکبار انجام گیرد. در غیر این صورت اگر زمان دیرتری اقدام به سرویس دستگاه کنید، هزینه بیشتری برای تعمیر را به دنبال دارد. به عبارت دیگر سرویس این دستگاه شامل تعویض فیلترها، روغن کار قطعات متحرک مانند موتور، پروانه و..، پاک کردن گرد و غبار از روی کویل های دستگاه و… می باشد.
داکت اسپلیت ها برای چه فضاهایی و در چه مواقعی کاربرد دارد؟
از داکت اسپلیت ها یا اسپلیت های کانالی برای سرمایش و گرمایش آپارتمان های مسکونی، اداری، ویلاها و… به عنوان یک گزینه لوکس که هزینه برق مصرفی مناسبی دارد، استفاده می شود و به نوعی به صرفه تر از کولرهای گازی می باشد. داکت اسپلیت ها جایگزین چند اسپلیت در یک واحد می گردند. با بهره گیری از این دستگاه نه تنها گرما و سرمای هر واحد آپارتمان به صورت مستقل تامین می شود بلکه کاهش شدید هزینه نگهداری و بهره برداری از یک سیستم برودتی را هم به دنبال دارد.
کارشناسانی که در شرکت ها مشغول فعالیت در این زمینه هستند، برندها برتر و مناسب ترین آن ها را بر اساس شرایط فنی و اقتصادی به سازندگان معرفی می کنند و مصرف کنندگان را ترغیب به خرید این محصول می نمایند.
هزینه داکت اسپلیت را با مینی چیلر مقایسه کنید؟
سازندگان واحد مسکونی به دنبال هزینه تهیه و اجرا و بهره برداری داکت اسپلیت با مینی چیلر برای هر واحد مسکونی هستند، در همین راستا با محاسبات و برآوردهایی که انجام می شود و تجربه کارشناسان فروش در این زمینه، به این نتیجه می رسند که مقایسه هزینه داکت اسپلیت با مینی چیلر تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله برند انتخابی، متراژ زیر بنای واحد، محل و چگونگی اجرا و … می باشد.
در مقابل در شرایط عادی با در نظر گرفتن برآوردها، می توان گفت هزینه های تمام شده، نصب و اجرای داکت اسپلیت ۴۰ درصد کمتر از هزینه تمام شده، نصب و اجرای مینی چیلر برای واحدهای مسکونی مشابه می باشد.
اگر بخواهیم هزینه های بهره برداری داکت اسپلیت و مینی چیلر را با هم مقایسه کنیم، جالب است بدانید که این هزینه ها شامل هزینه برق مصرفی و هزینه تعمیرات دوره ای و شارژ گاز مبرد می باشد که تفاوت زیادی با هم ندارند. با این حال در صورت استفاده از داکت اسپلیت که ظرفیتی بیش از سه تن تبرید را داشته باشد، در زیر دستگاه مورد نظر که دریچه مکش نصب نشده و طراحی غیر صحیح، صدای عبور هوا را به دنبال خواهد داشت.
تامین گرمایش در داکت اسپلیت ها از چه روش هایی امکان پذیر است؟
کویل آب گرم: رایج ترین روشی که برای تامین گرمایش در ساختمان هایی که که از داکت اسپلیت بهره می برند، وجود دارد، استفاده از کویل آب گرم است که باید با ابعاد دهانه خروجی هر دستگاه هماهنگی داشته باشد.
کویل برقی: از آنجایی که استفاده از کویل برقی در این محصول، مصرف برق بالایی را به دنبال دارد، معمولا برای تامین گرمایش آن را به کار نمی برند و بیشتر مورد استفاده فضاهایی که مجهز به لوله کشی گاز یا موتور خانه مرکزی نیست، قرار می گیرد.
هیت پمپ: یکی دیگر از روش های تامین گرمایش در داکت اسپلیت ها، به کار گیری دستگاه هایی که مجهز به سیستم هیت پمپ هستند، می باشد.این سیستم نه تنها مصرف برق بالایی دارد بلکه از ظرفیت گرمایشی کافی برخوردار نیست و همین امر در زمستان یخ زدگی کندانسور در بسیاری از مناطق را به همراه دارد.
قطعات تشکیل دهنده داکت اسپلیت
-
کندانسور داکت اسپلیت
کندانسور متراکم کننده و فشرده کننده می باشد. کندانسور شامل لوله های مسی با فین آلومینیومی یا فین گلدن است. وظیفه این قطعه متراکم کردن گاز مبرد و تبدیل آن به مایع می باشد.
زمانی که گاز از کمپرسور به لوله های مسی وارد میشود. به خاطر افزایش فشار در کندانسور تبدیل به حالت مایع خواهد شد و سپس به یونیت داخلی ارسال می شود. در یونیت داخلی مایع گرما را از هوای اطراف خود دریافت کرده و دوباره دچار تغییر فاز می شود و به کندانسور ارسال خواهد شد.
-
کمپرسور داکت اسپلیت
از جمله مهمترین قطعات داکت اسپلیت؛ کمپرسور می باشد که با توجه به لحظه کارکرد مکانیکی در انواع دیافراگمی، دندانه دار، گریز از مرکز، پره ای، پیستونی، روتاری و اسکرال وجود دارد.
البته در نظر داشته باشید که در داکت اسپلیت ها از کمپرسور روتاری و اسکرال استفاده می شود. کمپرسور از جدید ترین تکنولوژی ها در ساخت آن استفاده شده است و به صورت مارپیچی طراحی شده است.
-
ترموستات داکت اسپلیت
از دیگر قطعات داکت اسپلیت میتوان به ترموستات اشاره کرد. این قطعه جهت ثابت نگهداشتن دما توسط چک کردن دمای محیط انجام می شود که معمولاً در دو نوع دیجیتالی و آنالوگ در بازار موجود است.
زمانی که دمای دستگاه بیشتر از دمای تنظیم شده باشد؛ ترموستات با فرمان به داکت اسپلیت و خاموش روشن و خاموش کردن فن هوا و کنترل شیر برقی به راحتی دمای محیط را کم یا زیاد خواهد کرد تا به درجه تنظیم شده برسد.
-
قیمت داکت اسپلیت
قیمت داکت اسپلیت با توجه به پارامتر ها و فاکتورهای بسیاری در حال نوسان می باشد. با توجه به اینکه امروزه برند های بسیاری جهت تولید این محصولات فعالیت دارند نمی توان برای آن هزینه ثابتی را در نظر گرفت. برخی از این پارامتر ها و فاکتور ها عبارتند از:
- نوع کمپرسور
- نوع کندانسور
- ظرفیت سرمایشی
- ظرفیت گرمایشی
- راندمان و عملکرد دستگاه
- کیفیت ساخت
- برند سازنده
- نوسانات ارز و دلار
- نحوه تولید و…
قیمت به روز این سیستم ها را می توانید در وب سایت https://tasisat.com/ مشاهده نمایید.
خرید داکت اسپلیت
امروزه با توجه به گسترش و اسقبال بالای سیستم های تهویه مطبوع فروشگاه های بسیاری جهت عرضه و فروش این سیستم ها فعالیت دارند. پیشنهاد ما به شما بازدید کنندگان عزیز فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام می باشد.
این فروشگاه با توجه به سابقه درخشانی که دارد محصولات با کیفیتی را عرضه می کند. شما عزیزان با اطمینان کامل می توانید از طریق وبسایت https://tasisat.com/ سیستم های تهویه مورد نظر خود از جمله داکت اسپلیت تهیه و خریداری نمایید. در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره کافیست با کارشناسان خبره این مجموعه در تماس باشید و به صورت کاملا رایگان مشاوره های لازم را دریافت نمایید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید