Search
Close this search box.

چرا داکت اسپلیت خنک نمی کند؟ + ویژگی های داکت اسپلیت

3.6

چرا داکت اسپلیت خنک نمی کند؟

چرا داکت اسپلیت خنک نمی کند؟ دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت برودتی چیست؟ چه ارتباطی بین کمپرسور داکت و خنک سازی این سیستم وجود دارد؟ آیا برد داکت اسپلیت نقش مهمی در خنک کردن کولر دارد؟ شرکت های سازنده و برند محصول چقدر در حل این مشکل دخیل هستند؟ آیا باد گرم داکت ها، ناشی از فیلتر نامناسب یا سرویس دیر هنگام دستگاه است؟ و …

برای اینکه به پاسخ سوالات خود دست پیدا کنید و دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت را جویا شوید، پیشنهاد می شود تا پایان مقاله امروز در کنار ما باشید تا با شناخت بخش های مختلف داکت همچون برد، لوله اتصال، کمپرسور و دیگر اجزا، به دلایل سرد نکردن متعادل این داکت پی ببرید و در صورت نیاز به تعمیر و سرویس داکت بپردازید. مسلما پرداخت هزینه تعمیر این دستگاه نیز به اجزای آن بستگی خواهد داشت.

قبل از بررسی عوامل مختلف خنک نکردن داکت اسپلیت و خروج باد گرم از آن و همچنین معرفی اجزای آن شناختی از این سیستم تهویه هوا داشته باشیم.

معرفی داکت اسپلیت و عملکرد آن

گرمی هوا یک موهبت الهی است و نیاز زمین است اما برای انسان تحمل گرمای زیاد می تواند طاقت فرسا باشد. به همین دلیل با پیشرفت زندگی روزمره، کارخانه های بزرگ دست به تولید انواع خنک کننده ها زدند.

یکی از این دستگاه های خنک کننده داکت اسپلیت نام دارد. این سیستم یک تهویه ساز قوی است که هوای مطبوع و خنکی را خارج می کند. عملکرد آن و در واقع فرایند خنک سازی یا تهویه هوا از طریق تجهیزات پیشرفته و با کیفیتی است که در ساخت و تولید دستگاه به کار رفته است.

این دستگاه دارای یونیت های داخلی و خارجی است که بخش اصلی داکت به شمار می آید. درجه سرمای آن نسبت به دیگر کولرها بسیار قابل توجه است و شاید همین موجب شده است علیرغم مشکلاتی که بعضاً ممکن است در خنک سازی آن رخ دهد، افراد دست به سرویس و تعمیر آن می زنند و حاضر به تعویض یا جایگزینی برای آن نیستند.

عملکرد داکت اسپلیت به قسمت های داخلی و خارجی آن مربوط است و کیفیت آن ها نقش مهمی در خنک سازی مناسب داکت خواهد داشت. هواساز یا یونیت داخلی و کندانسور یا یونیت خارجی بخش های مهم داکت در ایجاد سرما می باشند.

داکت ها بر خلاف کولرگازی ، در قسمت سقف کاذب یک ساختمان نصب می شود و سپس از طریق کانال های اتصالی موجب پخش هوای خنک و مطبوع در فضا می شود.

عملکرد تهویه هوا به صورت مطبوع و مناسب در داکت اسپلیت از طریق هواساز، مشابه کولرگازی و اسپلیت ها است. به این ترتیب که برای ایجاد یک سرمای قابل قبول گازهای مبرد از داخل لوله های مربوط به اپراتور عبور کرده و بعد طی یک پروسه سرمایش ایجاد می شود.

خرید انواع داکت اسپلیت

ویژگی های داکت اسپلیت

از لحاظ کارایی و پروسه تهویه هوا، شاید داکت مشابه کولر یا اسپلیت باشد اما نکته مهم در مورد داکت اسپلیت که موجب برتری آن نسبت به اسپلیت ها و کولرهای گازی شده است، کاهش مصرف انرژی است که سیستم با حداقل برق مصرفی عمل سرمایش را انجام می دهد.

نصب داکت اسپلیت به طور حرفه ای و کارشناسی اصولی  و همچنین قیمت بسیار مناسب خرید و نصب آن نیز از دیگر ویژگی های این محصول است. داکت ها می توانند به دلیل نوع عملکرد، چند محیط را همزمان خنک کنند و این خصوصیت در مناطقی که با اوج گرما همراه هستند مانند جنوب کشور، بسیار گزینه مناسبی است.

فیلتر داکت اسپلیت برخلاف کولرگازی و اسپلیت های دیگر دارای جنس مرغوب ضد قارچ است. ناگفته نماند به تعویق انداختن تعویض این قسمت می تواند از دلایل خنک نکردن duct split باشد. به همین دلیل توصیه می شود هر چند وقت یک بار بنا به تشخیص کارشناس یا نصاب، فیلترها عوض شود.

به دلیل نصب در سقف کاذب، لوله کشی های پی در پی و کانال کشی حذف شده و همین می تواند از ویژگی های این سیستم تهویه مطبوع باشد که محبوبیت آن را افزایش داده است. اندازه و ابعاد متناسب داکت با محیط برای آپارتمان های کوچک بسیار مناسب خواهد بود. امکان نصب آن به صورت مستقل در هر واحد از ساختمان از دیگر مزایای این سیستم تهویه هوا می باشد.

این نوع از سیستم های تهویه هوا در دو نوع متفاوت طراحی و تولید می شوند. تقسیم بندی داکت اسپلیت ها، به داکت اسپلیت اینورتر و داکت اسپلیت معمولی، بر اساس نیرو محرکه موتور صورت می گیرد. اختلافی که باعث شده این دو با یکدیگر تفاوت کنند در سرعت متغیر آنها  می باشد که این میزان سرعت در داکت اسپلیت های اینورتر، بیشتر است. بالا بودن این سرعت، به بهبود عملکرد سیستم های تهویه اسپلیت، کمک زیادی می کند.

سیستم های اینورتر نسبت به سیستم های معمولی مزیت های فراوانی دارند، اما موضوعی که بسیار اهمیت دارد، بحث مقرون به صرفه تر بودن است. اسپلیت های معمولی قیمت بسیار پایین تری نسبت به اسپلیت های اینورتر دارند. اما مصرف بالای انرژی در مدل معمولی این دستگاه باعث شده تا قیمت نهایی برای اسپلیت های اینورتر، مقرون به صرفه تر شود.

همچنین داشتن حسگر دمای داخلی در اسپلیت های اینورتر باعث شده است تا با تغییر فرکانس در برق وارد شده، به دستگاه، تعداد دور و قدرت کمپرسور آن تغییر پیدا کند. حسگر دما در اسپلیت های مدل معمولی وجود ندارد.

صدای داکت اسپلیت

دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت

شرکت های سازنده داکت های اسپلیتی با دقت تمام و بکارگیری تجهیزات بروز و با کیفیت تولید دستگاه سرمایشی و گرمایشی داکت را به صورت انبوه انجام می دهند. اما گاهی بنا به دلایل مختلف در فصول گرم این دستگاه سرمای مناسبی را خارج نمی کند.

گاهی علت خنک نکردن duct split عامل ساده ای مانند ریموت کنترل است. یعنی ایجاد باد گرم یا باد نامتعادل می تواند از دکمه کول باشد و به قسمت های اصلی داکت مربوط نباشد. در نتیجه قبل از هر چیز ریموت را بررسی کرده و با یک بار خاموش و روشن کردن به راه اندازی مجدد داکت بپردازید در صورتی که همچنان به جای باد خنک و سرد، باد گرم خارج شد حتما با نمایندگی های فروش و کارشناسان مربوطه به تعمیر و سرویس کولر بپردازید.

در حالت کلی اجزای داکت اسپلیت می بایست توسط فرد ماهر و متخصص بررسی گردد تا دلایل خنک نکردن دستگاه مشخص شود. این اجزا که می تواند وجود باد گرم و عدم باد سرد را تشدید کند عبارتند از:

  • یونیت داخلی یا کمپرسور:

همان طور که قبلا ذکر شد یونیت قسمت بیرونی یا همان کمپرسور نقش مهمی در سیستم تهویه هوا دارد و نقص در آن می تواند یکی از دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت باشد. محل قرارگیری این قطعه داخل کندانسور یا همان هواساز است.

در صورتی که عدم ایجاد سرمایش توسط duct split به این بخش مربوط باشد، تعمیر و سرویس آن نیازمند شخصی با مهارت و تجربه کافی دارد که کاملا با اصول فنی آشنا باشد. زیرا این قطعه بسیار گران قیمت است و ممکن است تعمیر نامناسب آن هزینه بردا باشد.

  • یونیت خارجی یا کندانسور در داکت اسپلیت:

اگر مکان یونیت خارجی یا همان کندانسور مناسب نباشد هوای مطلوبی از داکت خارج نمی شود. یک نکته بسیار قابل اهمیت در عمر مفید داکت و در واقع جلوگیری از آسیب به duct split بکار بردن کاور بر روی کندانسور است.

تکنسین یا کارشناس نصب می بایست داکت را در مکانی نصب کند که در معرض مستقیم تابش آفتاب نباشد؛ زیرا گرم شدن یونیت خارجی قسمت های داخلی را نیز گرم خواهد کرد و موجب عملکرد نادرست قطعات و در نتیجه بروز باد گرم خواهد شد. توصیه می شود در فصل های سرد که بر روی یونیت کاور یا محافظ می گذارید بعد از گذشت فصل های سرد کاور را برداشته تا کندانسور خنک بماند.

  • اشکال در برد داکت اسپلیت:

نمی توان گفت که داکت دارای تنها یک یا دو جز مهم است زیرا در یک سیستم گرمایشی یا سرمایشی تمام اجزا در کنار هم موجب عملکرد درست سیستم می شوند. در داکت اسپلیت نیز، برد سهم بزرگی در کارایی کولر و ایجاد باد سرد دارد.

داکت اسپلیت چه مارکی خوب است؟

تعمیر داکت اسپلیت

دستوراتی که داکت انجام می دهد از طریق همین برد است. همین نشان دهنده آن است که نقص در برد موجب دریافت نادرست سیستم می شود و داکت محیط را خنک نمی کند یا باد گرم خارج می شود. در این حالت نیز باید نقص مربوط به برد داکت اسپلیت برطرف شود تا آسیب جدی به دستگاه وارد نشود.

  • لوله های مسی متصل شده به داکت:

بخش های اصلی داکت که یونیت های می باشند، از طریق لوله های مقاوم مسی با یکدیگر در ارتباط هستند. یکی از دیگر عوامل خنک نکردن داکت همین لوله ها می باشند. در واقع اگر این اتصال خوب انجام نشود دستگاه خوب خنک نخواهد کرد.

آسیب های مختلف لوله ها یا انسداد آن موجب قطع اتصال خواهد شد که جلو تهویه هوا را خواهد گرفت و یا باد گرم را به بیرون منتقل می کند.

  • بررسی فیلتر:

یکی دیگر از دلایل آنکه چرا داکت اسپلیت خنک نمی کند، این است که فیلتر داکت تمیز نباشد و بعد از مدتی که آلاینده های مختلف هوا را جذب کرد، کثیف شده باشد.

فیلتر نیز بسیار کاربردی و مهم است. زیرا موجب جلوگیری آلودگی ناشی از هوا به داخل داکت و آسیب به آن خواهد شد. در نتیجه کثیف شدن آن می تواند عامل مهمی در تهویه نشدن هوای مطلوب و خروج باد گرم شود. تمیز کردن یا تعویض آن می تواند به ایجاد سرمایش عالی کمک کند.

دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت

اجزای داکت اسپلیت

  • بررسی گاز داکت اسپلیت:

اگر بعد از بررسی موارد بالا همچنان هوای گرم خارج شد و محیط خنک نشود، احتمال آن می رود که  گاز دستگاه تمام شده باشد یا به حداقل رسیده باشد. زیرا وجود گاز در امر خنک سازی فضا بسیار حائز اهمیت است. شارژ شدن این گاز مجددا باید از طریق متخصص و تکنسین های فنی حرفه ای انجام شود تا به بهترین شکل ممکن مشکل برطرف شود.

  • چک کردن ترموستات:

ترموستات قسمت مهمی در داکت اسپلیت است و کارایی مناسب آن در نحوه عملکرد دستگاه قابل توجه است. ایجاد عیب در ترموستات نیز از دیگر عوامل خنک نکردن داکت است. وظیفه اصلی ترموستات تنظیم هوا است.

طوری که در فصل های سرد باد بسیار سرد و در فصول گرم باد گرم به محیط وارد شود. اگر به هر دلیل در فصل های مربوطه باد مناسب خارج نشود، این قسمت از داکت اسپلیت نیز به عنوان یکی از علل سرد نکردن فضا مورد بررسی قرار می گیرد.

  • فن و موتور داکت:

معیوب بودن موتور فن داکت از دیگر موارد خنک نکردن داکت است. اگر موتور فن یا فن داکت خراب باشد دیگر سرمای مورد نیاز محیط فراهم نخواهد شد. چرا که فن این سرمای تولید شده در پروسه خنک سازی را به بیرون انتقال می دهد.

اگر فن موتور داکت بسوزد فن کار نخواهد کرد و نمی چرخد و هیچگونه هوایی به محیط نخواهد داد. در نتیجه بعد از چک کردن قسمت های دیگر و سالم بودن آن ها، فن موتور کنترل شود.

  • سرویس داکت اسپلیت:

بعد از اینکه تمام عوامل خنک نکردن دستگاه کنترل شد و سلامت قطعات قابل قبول بود، متخصص به سرویس کامل داکت می پردازد. زیرا سرویس کردن سیستم های برودتی می تواند موجب کارکرد بالا و بازدهی فوق العاده آن شود.

زدودن گرد و غبار از هر گونه وسیله برقی یا گازی می تواند به عمر مفید دستگاه کمک کند. پس بهتر است هر چند وقت یک بار سرویس داکت اسپلیت یعنی در واقع سرویس تمام قسمت های مهم مانند پنل های داخلی و خارجی، موتور، فیلتر و … توسط کارشناس فنی انجام گیرد.

حل مشکل خنک نکردن داکت اسپلیت و تعمیر آن

در عناوین بالا به دلایل خنک نکردن داکت اسپلیت اشاره شد. مرحله مهمی که برای رفع این مشکل یعنی حل مشکل نکردن داکت اسپلیت باید انجام گیرد، تعمیرات آن است.

تعمیر duct split نیازمند سرویس کاران و تعمیرکاران حرفه ای و کار بلد است تا بتوانند به خوبی و به صورت اصولی با شناختی که بر قطعات گوناگون سیستم دارند، مشکلات و نقص ها را رفع نمایند.

تعمیر دستگاه توسط تکنسین های فنی شرکت های معتبر انجام پذیر است. این افراد با بررسی تمامی عوامل خنک ساز، با کمترین هزینه و بهترین نحو، مشکل خنک نکردن داکت شما را رفع می کنند. طبیعتا انتخاب شرکت های با اعتبار و خدمات ارزشمند آنان و همچنین ضمانت تعمیر داکت اسپلیت برای کاربران قابل اهمیت است.

به عنوان نمونه یک تعمیرکار حرفه ای در صورتی که عامل خرابی داکت یا وجود باد گرم در فصل های سرد، فیلتر باشد، با مواد شوینده مناسب که آسیبی به فیلتر نزند، به شست و شوی آن می پردازند و یا در صورت نیاز آن را تعویض می کنند.

یا اگر اشکالی در سیم های مسی رابط یونیت ها وجود داشته باشد و این سیم ها دچار شکستگی و خمیدگی به تعمیر آن می پردازند. در مجموع بررسی علل خنک نکردن داکت را به افراد متخصص بسپارید تا با تعمیر یا تعویض قطعات آن به عملکرد سیستم خنک کننده شما کمک کنند.

هزینه تعمیر دستگاه نیز بسته به تعویض یا تعمیر قطعات دارد. زیرا اجزای داکت اسپلیت از لحاظ قیمت و کارکرد و همچنین برند متفاوت هستند. اما مجموعه های فنی و تعمیرکاران حرفه ای با حداقل هزینه تعمیر سعی می کنند رضایت افراد را جلب نمایند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

مزایای داکت اسپلیت چیست؟

تزریق هوا مطبوع به محیط

کدام داکت اسپلیت ها، کم مصرف هستند؟

داکت اسپلیت های اینورتر بسیار کم مصرف هستند.

برتری داکت اسپلیت ها نسبت به کولرهای گازی و اسپلیت ها در چیست؟

داکت اسپلیت به مراتب مصرف انرژی کمتر در نتیجه هزینه های کمتری دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *