سیستم سرمایشی چیلر + چند نکته کلیدی در ارتقای راندمان سیستم سرمایشی چیلر

سیستم سرمایشی چیلر

سیستم سرمایشی چیلر

سیستم سرمایشی چیلر از قطعات و متعلقات فنی متعددی اعم از ثابت و متحرک تشکیل شده است. تعامل و مشارکت و هماهنگی این اجزا با یکدیگر، فرآیند ایجاد سرمایش و برودت سیستم را اجرایی می سازد. به همین، جهت، از دستگاه های چیلر به عنوان نمونه ای پرکاربرد از تجهیزات سرمایشی، در پروژه ها و سازه های مختلفی نظیر تجاری، اداری و مسکونی استفاده می گردد.

از لحاظ نوع عملکرد و کارکرد و منابع تامین انرژی، چیلرها در مدل های مختلفی موجود می باشند. در این میان، چیلرهای تراکمی از پرکاربردترین و متداول ترین نمونه های چیلر در بسیاری از پروژه ها محسوب می شوند.

مکانیزم کاری سیستم سرمایشی چیلر

به طور کلی، مکانیزم عملکرد و کارکرد سیستم سرمایشی چیلر، به ویژه چیلرهای تراکمی، بر اساس سیال مبرد و کمپرسور متراکم کننده یا تراکمی صورت می گیرد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که بسته به نوع و مدل دستگاه، سیال مبرد می تواند گاز خنک کننده r134a یا r22 باشد.

کمپرسورهای استفاده شده در ساختار سیستم‌های تهویه از نوع چیلر، در مدل های متنوع و مختلفی طراحی و تولید می شوند. کمپرسور سانتریفیوژ، کمپرسور پیستونی، کمپرسور اسکرال و کمپرسور اسکرو، از رایج ترین و پرکاربردترین تجهیزات مورد استفاده برای چیلرها به شمار می روند.

شما کاربر گرامی می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و تخصصی تر درخصوص کمپرسور چیلر، به مطالعه مقاله تخصصی “ آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید تا صفر تا صد آنچه باید را در این خصوص بدانید.

خوب است بدانید که نوع چیلر تراکمی، متناسب با مدل و شکل کمپرسور تعبیه شده مشخص می گردد.

سیستم سرمایش مرکزی چیلر

مکانیزم عملکرد سرمایش چیلر تراکمی به صورتی بوده که ابتدا ماده مبرد در بخش کمپرسور دستگاه جریان پیدا کرده و فشرده و متراکم می گردد. پس از فشرده سازی، گاز مبرد با دما و فشار بالا به طرف یک نوع مبدل حرارتی با عنوان کندانسور ارسال می شود. در این بخش فشار و دمای ماده مبرد، کاهش پیدا می کند.

فرآیند کاهش دمای مبرد از طریق فن های مخصوصی صورت می گیرد. این فن ها با استفاده از جریان هوا، موجب گرفتن حرارت مبرد می شوند. در صنعت تبرید، این مدل از چیلرها با عنوان چیلر هوایی شناخته می شوند. چنانچه گرما و حرارت مبرد از طریق لوله های از نوع پوسته و لوله کندانسور صورت گیرد، از این مدل چیلرها با عنوان چیلر آبی نام برده می شود.

در ادامه سیکل کاری سیستم سرمایشی دستگاه، ماده مبرد به حالت مایع تغییر فاز داده و وارد شیر منبسط کننده چیلر می شود. پس از عبور از شیر انبساط، مبرد به مبدل حرارتی دیگری با نام اواپراتور انتقال پیدا می کند. در این بخش گرمای سیال دفع شده و سپس فرآیند خنک سازی و سرد کردن آب صورت می گیرد. در نهایت، آب خنک شده برای ایجاد سرمایش به مصرف سایر دستگاه ها اعم از هواساز و فن کویل می رسد.

چنانچه قصد دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص طرز کار و عملکرد چیلر تراکمی بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” طرز کار چیلر تراکمی و مکانیزم عملکرد آن ” بپردازید.

نکات مهم در ارتقای راندمان سیستم سرمایشی چیلر

۱- سطح کیفی قطعات کنترلی و الکتریکی دستگاه

یکی از نکات تاثیرگذار در افزایش بازدهی سیستم برودتی چیلر، نوع و کیفیت ساخت قطعات و متعلقات الکتریکی و کنترلی دستگاه به شمار می رود. در ساختار دستگاه های چیلر برای کنترل فشار و دما، از سنسورهای مخصوصی استفاده شده است. از این سنسورها با عنوان مغز اصلی ساختمان چیلرها نام برده می شود.

در پرتو وجود این قطعات، قابلیت کنترل و مدیریت انرژی و بار برودتی دستگاه، به نحو مطلوب امکان پذیر شده است. علاوه بر این، سنسورهای تعبیه شده در تشخیص و برطرف کردن عیوب و ایرادات فنی چیلرها، نقش برجسته و بارزی ایفا می‌کنند.

۲- جنس و متریال به کار رفته

متریال و مواد اولیه استفاده شده در فرآیند طراحی و ساخت، در ارتقای بازدهی و بهره وری برودتی چیلرها، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. به طور کلی، متناسب با نوع نیاز و نحوه کاربری، دستگاه های چیلر در مدل های مختلفی مانند تراکمی آبی و هوایی و چیلر جذبی طراحی و تولید می شوند.

مکانیزم و سیکل کاری این تجهیزات با یکدیگر بسیار تفاوت دارد. به طور معمول، اجزای اصلی این دستگاه ها مانند کولینگ پاور و پمپ‌ها، از استیل ضد زنگ ساخته و پرداخته می شوند.

۳- راندمان و ضریب عملکرد

Chiller efficiency یا راندمان چیلر از دیگر نکات حائز اهمیت در سیستم سرمایش مرکزی چیلر به حساب می‌آید. ضریب EER (Energy Efficiency Ratio)، از شاخص های معتبر جهانی برای اندازه گیری و سنجش بازدهی چیلر بوده که با واحد kw مشخص می شود. بر این اساس، افزایش ضریب EER دستگاه، حکایت از بازدهی و بهره وری بالا و مصرف بهینه انرژی سیستم دارد.

سیستم سرمایشی چیلر

موارد کاربرد سیستم سرمایشی دستگاه چیلر

سیستم سرمایشی چیلر برای مصارف و پروژه های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده در مصارف و ساختمان های با کاربری تفریحی، مسکونی و ساختمانی، تجاری و فروشگاهی و مجتمع ها و واحدهای اداری، برخی از موارد کاربرد این سیستم قلمداد می گردد.

همچنین، ردپای سیستم برودتی دستگاه های چیلر در صنایع گوناگون مانند صنایع غذایی، شیمیایی و داروسازی، به صورت محسوس و مشهود به چشم می خورد. علاوه بر این، برای ایجاد تهویه و سرمایش فضاهای درمانی مانند بیمارستان ها، دستگاه های چیلر کاربرد دارند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید