Search
Close this search box.

اجزای هواساز و عملکرد قطعات آن

اجزای هواساز و عملکرد قطعات آن

اجزای هواساز و عملکرد قطعات آن

در این مقاله از سری مقالات وب سایت تخصصی تاسیسات دات کام قصد داریم به بررسی اجزای هواساز و عملکرد قطعات آن بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

آشنایی با دستگاه هواساز

بهتر است بدانید دستگاه هواساز از جمله تجهیزات تهویه مطبوع بسیار پرکاربرد می باشد که امروزه در بازار موجود است. توسط این دستگاه ها می توان دما، رطوبت، آلاینده‌ها و سرعت گردش هوای محیط مورد نظر را به خوبی کنترل کرد. لازم به ذکر است که این سیستم در انواع مختلف و ظرفیت‌های متنوع موجود می باشد.

مخاطبین گرامی برای اینکه بتوانید از عملکرد و بازدهی فوق العاده سیستم ها برخوردار شوید؛ باید سعی کنید تا نوع مناسب این دستگاه ها را انتخاب کنید. این دستگاه معمولا از اجزا و قطعات مختلفی تشکیل شده است که دارای کاربرد و ویژگی های خاصی می باشد.

اجزای هواساز و عملکرد قطعات آن

اجزای اصلی هواساز

  • جعبه مخلوط کن

اولین بخش اجزای هواساز جعبه مخلوط کننده می باشد که هوا از آن عبور می کند. لازم است بدانید که این محفظه از انتها به کانال هوای تازه و از محفظه دیگری که در بالای آن است؛ به کانال برگشت ارتباط دارد. به گونه ای که هوای این دو کانال با یکدیگر در محفظه مخلوط خواهند شد.

هوا از روی فیلترهای قابل شستشو عبور داده شده و تصفیه می‌شود. توجه داشته باشید که جعبه مخلوط کننده هوا با دمپر های که در روی هوای برگشت و هوای تازه تامین شده را به صورت یکپارچه در کارخانه تولید شده و بر روی دستگاه مونتاژ خواهد شد.

  • اطاق بادبزن

این قسمت از دستگاه هواساز با توجه به ظرفیت دستگاه از یک یا دو بادبزن استفاده می شود. این بادبزن ها در برخی از مواقع از جنس و نوع سانتریفیوژ یا ایرفویل نصب خواهد شد. لازم به ذکر است که بادبزن ها توسط الکتروموتور حرکت کرده و هوا از سمت جعبه مخلوط کننده مکیده شده و سپس به سمت اتاق کویل ها وارد خواهد شد. توجه داشته باشید که بادبزن های سانتریفیوژ به خاطر صدای کم و بازدهی مناسب در فشارهای بالا در بیشتر دستگاه های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

  • اطاق کویل ها

بهتر است بدانید که اطاق کویل ها معمولاً از دو بخش تشکیل شده است. به گونه‌ای که کویل گرمایی در قسمت بالا و کویل سرمایی در قسمت جلوی محفظه‌ی دستگاه نصب و تعبیه خواهد شد.

  1. کویل گرمایی: سیال که معمولا آب گرم است؛ به درون کویل گرمایی دستگاه ارسال خواهد شد. آب که توسط بادبزن تولید خواهد شد؛ گرم شده و از طریق کانال به ساختمان هدایت می‌شود.
  2. کویل سرمایی: آب سرد به چیلر یا فن کویل سرمایی ارسال خواهد شد که معمولاً توسط بادبزن دستگاه تولید می شود. آب سرد شده سپس توسط کانال کشی به قسمت های دیگر ساختمان هدایت خواهد شد.
  • دمپر های خروجی دستگاه

بخش خروجی هوا دستگاه هواساز دو قسمت گرم و سرد می‌باشد. این دو قسمت از نواحی توسط دمپر تیغ‌های که وضعیت مخالف یکدیگر را دارند؛ دبی هوا را کنترل خواهند کرد. به این صورت زمانی که نیاز به سرمایش باشد؛  و آن قسمت گرم باشد؛ دمپر قسمت سرد باز شده و در صورت نیاز به گرمایش برعکس کار می کند.

  • فیلتر های هواساز

همانطور که می دانید استفاده از سیستم های تهویه مطبوع ایجاد آرامش برای ساکنین آپارتمان های مسکونی، مکان های عمومی، پزشکی، کارخانجات، ساختمان های اداری و … می باشد. در مکان های به ویژه بیمارستان و مراکز پزشکی استفاده از دستگاه هواساز به خاطر اهمیت پاکیزگی هوا آلاینده ها بسیار رایج می باشد.

آلاینده هایی که در هوا موجود هستند؛ دارای انواع مختلفی هستند که این آلاینده‌ها باید از طریق راه‌های مختلف توسط استفاده از فیلتر قبل از ورود به محل مورد تهویه جدا و از سیستم تخلیه کرد. توجه داشته باشید که فیلترهای تصفیه هوا معمولاً دارای انواع مختلفی می باشند که هر یک کاربرد خاص خود را به همراه دارد. برخی از انواع فیلترها می‌توان به پیش فیلترها و فیلترهای کیسه‌ای و فیلترهای هپا اشاره کرد.

پیش فیلترها: یکی از اجزای هواساز انواع پیش فیلتر ها می باشد که در بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع فیلترها به صورت فلزی بوده که دارای قابلیت شستشو نیز می باشند. همچنین لازم است بدانید که این فیلتر ها دارای قاب و توری های از جنس آلومینیوم می باشند که معمولاً بر روی یکدیگر به صورت ورقه های قرار دارد و به شکل های مختلف از نظر قرار گرفتن وضعیت نصب جعبه مخلوط کننده قرار خواهند گرفت. استفاده از این نوع فیلترها در این سیستم ها باعث می شود تا طول عمر مفید دیگر فیلتر ها افزایش پیدا کند.

فیلترهای کیسه‌ای: بهتر است بدانید که فیلترهای کیسه‌ای معمولاً به صورت کیسه ای با میزان راندمان متغیر برای ذراتی تا اندازه ۳.۰ میکرون استفاده خواهد شد. به طور کلی باید ذکر کرد که قاب دور این نوع فیلترها از جنس آلومینیوم انتخاب می‌شود و جنس بستر آن برای راندمان های تا ۴۰ درصد از الیاف مصنوعی بوده و راندمان های تا ۹۵ درصد از جنس فایبرگلاس انتخاب خواهد شد. به طور معمول محل استقرار فیلتر کیسه ای در فضای بین جعبه مخلوط کننده و تبدیل های سرمایشی و گرمایشی پیش بینی خواهد شد.

فیلتر های هپا: فیلترهای هپا از اجزای دستگاه هواساز به شمار می‌رود. این فیلتر به نام فیلتر های با راندمان بالا نیز شناخته می‌شود. این نوع فیلتر ها به صورت لانه زنبوری بوده که کاربرد وسیعی دارد؛ برای ذرات بالغ بر ۳/۰ میکرون تولید شده اند. قالب این فیلترها را از جنس چوبی یا ورق گالوانیزه تولید می کنند. در هر یک از سمت فیلتر توسط لاستیک مخصوص آفریده شده به گونه ای که از اطراف آن هوا عبور نخواهد کرد.

کاربرد این فیلترها در هوا دهنده های اتاق های عمل بیمارستان ها، اتاق های تمیز و به طور کلی در مکان هایی می باشد؛ که نیاز مبرم به هوای پاک با خلوص بالا دارند. لازم است بدانید که این فیلترها قاب ضد باکتری می باشند.

اجزای هواساز و عملکرد قطعات آن

خرید هواساز

همانطور که ذکر شد دستگاه هواساز از دستگاه های محبوب و پرکاربرد می باشد که امروزه از استقبال بالایی برخوردار شده است. به همین دلیل شما مخاطبین گرامی این سیستم ها را می توانید از طریق فروشگاه های معتبری همچون فروشگاه تاسیسات دات کام https://tasisat.com تهیه کرده و از آن بهره مند شوید. در نظر داشته باشید در صورتی که نیاز به اطلاعات و مشاوره برای خرید بهتر دارید؛ کافیست با کارشناسان فروش مجموعه در تماس باشید و به صورت کاملا رایگان اطلاعات لازم را دریافت کنید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”اصلی ترین اجزای هواساز کدامند؟” answer-0=”جعبه مخلوط کننده، اطاق بادبزن، اطاق کویل ها، دمپر های خروجی دستگاه، فیلتر ها” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”انواع فیلتر مورد استفاده در دستگاه هواساز کدامند؟” answer-1=”پیش فیلترها، فیلترهای کیسه ای، فیلتر های هپا و …” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”به چه صورت می توان جهت خرید دستگاه هواساز اقدام کرد؟” answer-2=”از طریق وب سایت تخصصی https://tasisat.com می توانید دستگاه هواساز را تهیه کرده و از آن بهره مند شوید.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *