کاربرد چیلر در ساختمان
چیلر از سیستم های سرمایشی است که در انواع مختلفی موجود بوده و وظیفه خنک سازی و تامین آب های مورد نیاز برای مبدل های سرمایشی را برعهده دارد. این سیستم در محیط های مختلفی کاربرد دارد که با توجه به محیط بایستی ظرفیت مناسبی انتخاب شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کاربرد چیلر در ساختمان ما را همراهی کنید.
آشنایی با چیلر
برای آنکه کاربرد چیلر در ساختمان را بدانید؛ بهتر است اول با خود این دستگاه آشنا شوید. چیلر دستگاهی است که با یک سیال خنک کننده گرما و حرارت مایع را گرفته و دفع می کند. کار اصلی این دستگاه خنک کردن آب داخل اواپراتور و ارسال آن برای سیستم های سرمایشی درون محیط است.
این دستگاه در بیرون از محیط نصب شده و مزاحمتی برای افراد ندارد. این دستگاه توسط لوله های مسی به سیستم های درون محیط متصل شده و به خنک سازی محیط کمک می کند. چیلر میدیا، چیلر تک الکتریک، چیلر وستن ایر، از جمله پرطرفدار ترین انواع چیلر موجود در بازار ایران می باشد.
انواع چیلر
برای آشنایی با کاربرد چیلر در ساختمان اول با انواع آن آشنا شوید که به طور کلی به دو دسته چیلر تراکمی و چیلر جذبی تقسیم می شوند. در ادامه این دو چیلر را بررسی می کنیم:
-
چیلر تراکمی
اساس عملکرد چیلرهای تراکمی بر پایه ی سرمایش تراکمی_ تبخیری بوده و با استفاده از مبرد گرمای آب را گرفته و سرما را تولید می کند. چیلر تراکمی خود براساس نوع کندانسور و نوع کمپرسور به مدل های مختلفی تقسیم می شود که در زیر آن ها را به اختصار توضیح می دهیم:
چیلر تراکمی براساس نوع کندانسور: این چیلرها به دو دسته آب خنک و هوا خنک تقسیم می شوند. این دو چیلر مشابه هم بوده ولی در نوع آب خنک برای خنک کردن کندانسور از تجهیزات برج خنک کننده و آب استفاده شده و در نوع هوا خنک خنک کردن کندانسور توسط هوا انجام می شود.
چیلر تراکمی براساس نوع کمپرسور: چیلر تراکمی با توجه به نوع کمپرسور به کار رفته در آن به ۴ دسته زیر تقسیم می شود:
چیلر تراکمی اسکرال: در ادامه مبحث کاربرد چیلر در ساختمان لازم به ذکر است که چیلر تراکمی اسکرال یکی از انواع چیلر است که ظرفیت آن بین ۲ الی ۲۵ تن تبرید بوده و راندمان بالایی دارد. برای افزایش ظرفیت دستگاه تا ۲۰۰ تن تبرید باید از چند کمپرسور اسکرال به صورت ترکیبی استفاده کرد.
چیلر تراکمی سانتریفیوژ: این نوع چیلر ابعاد کوچکی دارند؛ اما ظرفیت سرمایشی آن ها زیاد است. این محصول می تواند به طور پیوسته و با متناسب با نیاز کاربران تغییر ظرفیت دهد. این سیستم درجه حرارت را به دقت تحت کنترل داشته و به نسبت نیاز تغییر حالت می دهد. ظرفیت سرمایشی این محصول ۱۵۰ الی ۲۴۰۰ تن تبرید بوده و در مواردی که نیاز به حداکثر توان سرمایشی به صورت دائم می باشد از این سیستم استفاده می شود.
چیلر تراکمی رفت و برگشتی یا پیستونی: بهتر است بدانید نوع دیگر چیلر تراکمی پیستونی است. این سیستم به چیلر ضربه ای نیز معروف بوده و کمپرسور به کار رفته در آن از نوع پیستونی می باشد. این نوع چیلر دارای ظرفیت بین ۲۰ الی ۱۲۵ تن تبرید بوده و در برخی مواقع تا ۴۵۰ تن تبرید نیز می رسد. برای مناطق گرم و مرطوب این نوع چیلر مناسب بوده و بازدهی بالایی از خود ارائه می دهد.
چیلر تراکمی اسکرو: این سیستم مجهز به کمپرسور اسکرو بوده و متشکل از دو روتور مارپیچی شکل می باشد. این سیستم اغلب در ظرفیت های ۵۰ الی ۴۵۰ تن تبرید تولید می شود که البته گاهی تا ۸۰۰ تن تبرید نیز ساخته می شود.
-
چیلر جذبی
لازم به ذکر است این سیستم بر پایه ی بخار عملکرد خود را انجام داده و از ابزوربر، پمپ و ژنراتور استفاده می کند زیرا کمپرسور ندارد. این نوع سیستم به انواع مختلف چیلر جذبی آب گرم، چیلر جذبی بخار و چیلر جذبی شعله مستقیم تقسیم می شود که با هم تفاوت هایی دارند.
آشنایی با کاربرد چیلر در ساختمان
کاربرد چیلر در ساختمان بدین صورت است که سیال سرد شده توسط لوله کشی به سیستم هایی چون فن کویل و هواساز فرستاده می شود. سپس در آنجا با هوای محیط تبادل حرارتی انجام شده و گرمای محیط گرفته شده و خنک می شود. از این سیستم در ساختمان های اداری، بیمارستان ها و مطب های می توان استفاده کرد و شاهد بازدهی بالای آن بود. همچنین این سیستم در ساختمان های مسکونی، سالن ها و … نیز برای تامین آب مورد نیاز مبدل های حرارتی چون فن کویل استفاده می شود.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید