Search
Close this search box.

محاسبه ظرفیت ایرواشر

محاسبه ظرفیت ایرواشر

محاسبه ظرفیت ایرواشر

ایرواشر دستگاهی است که دارای دو عملکرد سرمایش و گرمایش می باشد. گرمایش این سیستم از طریق کویل های آب گرم انجام شده و سرمایش آن از طریق اسپری نازل آب انجام می شود. این دستگاه برای خنک کاری، رطوبت زنی و تمیز کردن هوا در محیط استفاده می شود.

این سیستم در ظرفیت های مختلفی موجود بوده و در صورت انتخاب درست می توان از عملکرد بالای آن بهره مند شد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره محاسبه ظرفیت ایرواشر در ادامه ما را همراهی کنید.

محاسبه ظرفیت ایرواشر

آشنایی با دستگاه ایرواشر

ایرواشر یکی از تجهیزات تهویه مطبوع است که قابلیت رطوبت زدایی بالایی دارد. لازم به ذکر است که محاسبه ظرفیت ایرواشر با توجه به کاربرد مدنظر از اهمیت بالایی برخوردار است این سیستم برای محیط هایی با شرایط آب و هوایی گرم و خشک و معتدل که رطوبت آن ۴۰ درصد است؛ مناسب می باشد.

خنک سازی این سیستم بدین صورت است که هوای خارجی را به داخل کشیده و به وسیله نازل ها آب بر روی هوا پاشیده شده و آن را خنک کرده سپس به محیط انتقال داده و آن را خنک می کند. در دماهایی که اخلاف دمای مرطوب و خشک محیط از ۱۸ درجه فارنهایت بیشتر باشد؛ این سیستم به خوبی جواب می دهد.

اجزای ایرواشر

  • بدنه

بدنه دستگاه ایرواشر دو جداره و از جنس ورق گالوانیزه است که جدار خارجی آن با رنگ پودری الکترواستاتیک پوشش داده شده است. جدار داخلی با آب تماس مستقیم داشته و برای جلوگیری از پوسیدگی باید ضخامت مناسبی داشته باشد. ضخامت ورق های گالوانیزه به کار برده شده در بدنه دستگاه ۰.۷ الی ۱.۵ میلی متر است.

  • فیلتراسیون

از قسمت های اصلی دستگاه ایرواشر فیلتراسیون آن است که بسته به نوع کاربری از فیلترهای مختلفی استفاده می شود. در زیر به بررسی این فیلترها می پردازیم:

  1. فیلتر آلومینیومی: این فیلتر از توری آلومینیومی ساخته شده و به صورت سینوسی روی هم قرار می گیرند. عمق این فیلتر اغلب ونتر از ۶ یا ۷ سانتی متر بوده و می تواند سه لایه، پنج لایه و یا دارای لایه های بیشتری باشد. این قطعه قابلیت شستشو داشته و می توان دوباره از آن استفاده کرد.
  2. فیلتر پلیتد: این قطعه از کاغذ، پنبه یا صفحات پلی استر ساخته شده و به صورت سینوسی چین خورده روی هم قرار گرفته اند. این فیلتر ذرات معلق هوا را گرفته و راندنان دستگاه را تا ۴۵ درصد افزایش می دهد.
  3. فیلتر کیسه ای: این نوع فیلترها به عنوان متداول ترین فیلترها شناخته شده و کیفیت هوا را بهبود می بخشد. عمر این فیلتر به نسبت دیگر فیلترها بیشتر بوده و ظرفیت نگهداری گرد و خاک بیشتری را دارد. جنس این قطعه از پارچه کتان یا پنبه بوده و قابلیت استفاده مجدد و شستشو را ندارد.
  • فریم

فریم دستگاه ایرواشر از پروفیل های آلومینیومی بوده و دارای استحکام بالایی است. ضخامت و جنس پروفیل ها باید طوری باشد که در برابر تغییرات دما و رطوبت مقاومت خوبی داشته باشد.

  • پمپ

از دیگر اجزای ایرواشر پمپ آن است که آب موجود در تشت را به پشت نازل ها منتقل می کند. برای انتخاب یک مپم مناسب باید افت فشار مسیر انتقال آب و میزان دبی آب را محاسبه کرد. برای محاسبه دبی با توجه به کلاس ایرواشر برای هر ۱۰۰۰ cfm مقدار ۴، ۶ و یا ۸ gpm آب در نظر بگیرید.

  • کنترل آلات

با استفاده از تجهیزات و کنترلرهای مختلف می توان عملکرد ایرواشر را کنترل کرد. عملکرد این دستگاه در کیفیت دمای خروجی هوا، دما و حجم آن موثر است.

  • دمپر

این قطعه در قسمت ورودی دستگاه قرار داشته و دبی هوای تازه یا برگشتی را کنترل می کند. جنس این قطعه از پروفیل آلومینیومی با پره های airfoil است که با مکانیزم چرخ دنده ای و هوابندی لاستیک های مخصوص تولید می شود. این قطعه را می توان به صورت دستی و یا با موتور کنترل کرد. استفاده از این قطعه برای کنترل دبی هوای ورودی الزامی بوده و در مجرای ورودی هوا استفاده می شود. دمپر هوای برگشت در گرما بایستی بسته بوده و در سرما باز باشد تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود.

  • فن

این قطعه به عنوان قلب ایرواشر شناخته شده و وظیفه دارد فشار منفی در دستگاه ایجاد کرده و با مکش هوا از بیرون و منتقل کردن آن به داخل فشار مثبت ایجاد کند. فن ها به طور کلی دو دسته هستند که شامل فن فوروارد و فن بکوارد می شود.

فن فوروارد در دستگاه هایی استفاده می شود که در محیط های چون اداری، تجاری، صنعتی و مسکونی با افت فشار کاربرد دارند. نوع اتصال این فن به الکتروموتور از نوع تسمه و پولی است. فن بکوارد نیز در سیستم هایی با افت فشار بالا استفاده می شود.

نحوه محاسبه ظرفیت ایرواشر

ایرواشر در سه کلاس ۴، ۶ و ۸ قرار می گیرد که در زیر به بررسی محاسبه ظرفیت هر کدام از این ایرواشر ها می پردازیم. لازم به ذکر است که به عنوان مثال شهر شیراز را با دمای مرطوب ۶۱ درجه فارنهایت و دمای خشک ۹۵ درجه فارنهایت درنظر می گیریم.

محاسبه ظرفیت ایرواشر

  1. محاسبه ظرفیت ایرواشر کلاس ۴: این سیستم دارای یا ردیف نازل با دبی پایین بوده و خنک سازی و رطوبت زنی کمی دارد. اگر دمای محیط ۹۵ درجه فارنهایت باشد و بار برودتی فضا ۳۰۰۰۰ btu باشد برای محاسبه ظرفیت باید طبق فرمول زیر پیش بروید: cfm=0.045×۳۰۰۰۰=۱۳۶۱ cfm
  2. محاسبه ظرفیت ایرواشر کلاس ۶: در این کلاس نازل ها بیشتر بوده و دارای مقدار دبی متوسط است. به ازای هر ۱۰۰۰ cfm دبی جریان آب مقدار هوای عبوری برابر با ۶ gpm می باشد. با توجه به مثال شهر شیراز باید ذکر شود ظرفیت ایرواشر در این کلاس با استفاده از این فرمول cfm=30000÷۲۵.۷۰۴=۱۱۶۷cfm محاسبه می شود.
  3. محاسبه ظرفیت ایرواشر کلاس ۸: این ایرواشر دارای دو ردیف نازل بوده و رطدبت زنی و خنک سازی بیشتری دارد.‌ در این کلاس به ازای هر ۱۰۰۰ cfm دبی جریان آب هوای عبوری مقدار ۸ gpm می باشد.‌ فرمول محاسبه در اینجا به شرح زیر است:

خرید دستگاه ایرواشر

شما مخاطبین گرامی برای خرید دستگاه ایرواشر کافیست از طریق فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام اقدام کنید. تمامی دستگاه هایی که توسط این مجموعه عرضه می شوند؛ از کیفیت بالایی برخوردار بوده و همچنین دارای ضمانت و اصالت کالا می باشند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=” دستگاه ایرواشر چیست؟” answer-0=” این دستگاه از تجهیزات تهویه مطبوع است که قابلیت رطوبت زدایی بالایی دارد.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”انواع فیلترهای ایراوشر کدامند؟” answer-1=” فیلتر آلومینیومی، پلیتد، کیسه ای” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”فن و الکتروموتور ایرواشر از طریق چه اتصالی به هم متصل می شوند؟ ” answer-2=”اتصال تسمه و پولی” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *