Search
Close this search box.

محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

مخزن ذخیره آب ساختمان تانکری است که حجم زیادی از آب را درون خود نگه داشته و در زمان های لازم می توان از آن استفاده کرد. این مخزن در انواع مختلف مستطیلی، بیضی یا استوانه ای موجود بوده و در ابعاد مختلف ساخته می شود. برای آنکه با کمبود آب مواجه نباشید؛ باید محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان را بلد باشید. در ادامه همراه ما باشید تا درباه مخزن ذخیره آب ساختمان و محاسبه حجم آن اطلاعات بیشتری به دست آورید.

محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

آشنایی با مخزن ذخیره آب ساختمان

مخزن ذخیره آب ساختمان یک مخزن مناسب است که برای ذخیره کردن آب استفاده می شود. از قدیم برای جلوگیری از هدر رفتن آب در روزهای بارانی آن را در مکان مناسبی جمع می کردند تا در روزهایی که نیاز دارند استفاده کنند. مخزن ها انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی هایی داشته و در نوع استفاده با هم متفاوت هستند. لازم به ذکر است که قبل از خرید مخزن باید محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان را انجام داده و نوع مناسب را انتخاب نمایید.

برای محاسبه این حجم باید با ظرفیت اسمی، واقعی و قابل استفاده آشنا باشید. ظرفیت اسمی زمانی است که مخزن تا لبه پر می شود و ظرفیت واقعی حداکثر سطحی است که مخزن قابلیت پر شدن را دارد‌. ظرفیت قابل استفاده واقعی همان حجم آب قابل استفاده در مخزن است که بین بالاترین سطح آب و در پایین مخزن محاسبه می شود.‌

روش های نصب مخزن ذخیر آب

برای نصب مخزن ذخیره آب روش های مختلفی وجود دارد که با توجه به مساحت و مکان نصب بایستی یکی را انتخاب کرد. در زیر در مورد هر کدام از این روش ها به صورت مختصر توضیحاتی ارائه می دهیم:

  • نصب مخزن آب بر روی زمین: رایج ترین روش نصب مخزن بر روی زمین است که تراز بودن سطحی که مخزن بر روی آن قرار می گیرد؛ بسیار اهمیت دارد. قبل از آنکه نصب را شروع کنید؛ از یکنواخت و هموار بودن سطح مطمئن شوید.
  • نصب مخزن آب به صورت هوایی: در این روش مخزن ذخیره آب در ارتفاع بلندی نصب می شود که بایستی از فونداسیون ایمن و مناسب استفاده شود. در این روش فشار آب زیاد است؛ زیرا ارتفاع بر روی فشار آب تاثیر مثبتی دارد. به ازای هر ۱۰ متر اختلاف ارتفاع ۱۴.۵ پی اس آی و یا ۱ بار فشار ایجاد می شود.

نحوه محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

برای محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان باید تعداد افراد ساکن در آن را ضربدر واحدهای ساختمان‌ کرد. به طور میانگین در صورتی که یک ساختمان ۱۰ واحد بوده و در هر واحد ۴ نفر سکونت داشته باشند باید از فرمول ۴۰=۱۰×۴ استفاده کرده و تعداد تمام افراد ساکن را به دست آورید. سپس آب مصرفی هر واحد را ۲۵۰ لیتر در متر مکعب در نظر گرفته و حال تعداد کل افراد ساکن را در این عدد ضرب می کنیم سپس عدد به دست آمده منبع ذخیره مورد نیاز برای ساختمان است.

این فرمول عبارت است از ۴۰×۲۵۰=۱۰۰۰ که نشان می دهد برای ساختمانی با مشخصات فوق یک منبع ۱۰۰۰ لیتری نیاز است. البته لازم به ذکر است که اغلب در ظهر مصرف آب افزایش یافته و در صبح و ساعات پایانی شب مصرف آب کاهش پیدا می کند؛ بنابراین در انتخاب منبع ذخیره دقت کنید.

ویژگی های لازم برای مخزن ذخیره آب ساختمان

حجم مخزن را بسیار بزرگ انتخاب نکنید؛ چون بهتر است آن را همیشه با آب تازه پر کرد. مخزن هایی چون پلی اتیلن یا پلاستیک های تقویت شده با شیشه که تایید شده اند؛ انتخاب کنید. مطمئن شوید که مخزن برای آب آشامیدنی مناسب باشد؛ زیرا در صورتی که جنس آن متفاوت باشد، برای این مورد مناسب نمی باشد‌. دیگر ویژگی که مخزن ذخیره آب ساختمان باید داشته باشد؛ درب استاندارد و سرریز است. این کار از ورود گرد و غبار و حشرات به آب جلوگیری کرده و آب آلوده نمی شود.

مخازن پلی اتیلن مخصوصا سه لایه آنتی باکتریال برای ساختمان مناسب هستند؛ چون از رشد میکروب و جلبک زدن جلوگیری می کنند. مخزن را عایق بندی کنید تا آب در معرض نور آفتاب قرار نگرفته و سالم بماند. ناگفته نماند که مخزن سه لایه آنتی باکتریال به سایه بان یا عایق بندی نیازی ندارد. همچنین مخزن را به صورت دوره ای بررسی کرده و از سالم بودن آن، عدم رسوب و سالم بودن اتصالات اطمینان حاصل کنید.

محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

عوامل موثر در تعیین حجم مخزن ذخیره آب ساختمان

تعداد افراد در خانه: هر چقدر تعداد افراد ساکن در ساختمان بیشتر باشد؛ باید حجم مخزن نیز بیشتر باشد، زیرا آب زیادتری مصرف می شود.

سرانه آب مورد نیاز: براساس عادت ها و با توجه به فصل های مختلف سرانه آب از یک خانه به خانه ای دیگر متفاوت است.

میزان هزینه و زیربنای ساختمان: می توانید براساس تطابق ظرفیت مخزن با مساحت محلی که مخزن را نصب کرده اید، محاسبه حجم آب مصرفی را انجام دهید. فضای در دسترس و هزینه ها در حجم ساختمان محدودیت کمتری ایجاد می کنند. بنابراین محاسبات دقیق براساس تطبیق ظرفیت مخزن و فضا و هزینه ها امری غیر ضروری است.

آشنایی با تاسیسات دات کام

جهت تهیه و سفارش مخزن ذخیره آب ساختمان می توانید از طریق فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام اقدام کنید. در هر مرحله از خرید که نیاز به راهنمایی و اطلاعات بیشتر داشته باشید؛ کافیست با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”روش های نصب مخزن ذخیره آب به چه صورت است؟” answer-0=” نصب بر روی زمین و نصب به صورت هوایی” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”نحوه محاسبه حجم مخزن ذخیره آب ساختمان به چه صورت است؟” answer-1=” تعداد افراد ساکن در ساختمان را ضربدر تعداد واحدها کرده سپس در ۲۵۰ لیتر آب هر واحد ضرب می کنیم.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”عوامل موثر در تعیین حجم مخزن ذخیره آب کدامند؟ ” answer-2=”تعداد افراد در خانه، سرانه آب مورد نیاز، میزان هزینه و زیربنای ساختمان” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *