Search
Close this search box.

بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه

filter2-min

مسئله موتورخانه وسیله ای می باشد که برای انتقال نهایی سوخت مایع، گاز به همراه هوا به اتاق اشتعال دیگ یا هر دستگاه دیگر مصرف کننده سوخت و احتراق و کنترل آن مورد استفاده قرار می گیرد.

به همین خاطر با توجه به اهمیت مشعل در ادامه مطلب تصمیم گرفتیم شما را با نحوه عملکرد و تنظیمات مشعل گازی موتورخانه آشنا کنیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر و بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه تا پایان مطلب همراه ما باشید.

معرفی مشعل موتورخانه

در ابتدای مبحث بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه لازم است که ابتدا با مشعل موتورخانه آشنا شوید. بهتر است بدانید یکی از بخش‌های بسیار مهم در موتورخانه به شمار می‌رود و در برخی مواقع به آن قلب موتورخانه می گویند.

هدف اصلی این بخش موتورخانه، گرمایش می باشد. در نظر داشته باشید که مشعل موتورخانه با تلفیق مقدار مشخصی از هوا و سوخت و برخورد این دو با یکدیگر اشتعال ایجاد شده است که انرژی را به انرژی گرمایشی تبدیل خواهد کرد.

به این صورت باعث گرم شدن آب در حال گردش درون دیگ می شود و گرما و انرژی گرمایی تولید شده توسط دو روش جابجایی و تشعشع به اطراف انتقال داده خواهد شد. به طور کلی می توان ذکر کرد که وظیفه مشعل تولید گرما و همچنین میزان شعله و دمای خود را نسبت به فرمان هایی که می گیرد؛ تنظیم خواهد کرد. به طوریکه می توان این سیستم ها می توانند در فرایند تعمیر موتورخانه بسیار مفید و مناسب دانست.

بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه

نحوه عملکرد مشعل های گازی موتورخانه

در ادامه مبحث بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه باید ذکر کنیم که این نوع مشعل های گازی دارای کارکرد خاصی می باشد. عملکرد آن به این صورت است که معمولاً از یک فیلتر گاز های طبیعی عبور خواهد کرد و درون این فیلترها با هوایی که داخل آن وجود دارد؛ ترکیب خواهد شد.

در این زمان اگر در این نقطه هوا کمتر از مقدار معین باشد و یا اینکه دبی مخصوص سوخت هم مقدار با مقدار هوا برابر نباشد؛ توسط سنسورهایی که در آن تعبیه شده در مشعل های گاز سوز به وسیله رله های کنترلی خاموش خواهد شد. نکته بسیار مهمی که باید مدنظر قرار دهید این است که اگر طبق برنامه پیش بروید ترکیب سوخت و هوا با یک شعله و جرقه در مسیرهای خروجی را پیدا می کند.

تنظیمات مشعل گازی موتورخانه

در ادامه مبحث بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه باید ذکر کنیم زمانی که مشعل خاک می گیرد؛ تمامی این خاک ها داخل آن توسط دینام کشیده خواهد شد که باید حتما جهت سرویس آن اقدام نمایید.

برخی از مشعل ها معمولاً دارای دمپر دستی می باشد و برخی دیگر جزو مشعل های صنعتی بوده که دمپر برقی دارند. لازم است بدانید که دمپر برقی توسط تابلو برق و رله کنترل کار می کند.

نحوه تنظیم و روشن شدن مشعل

یکی از مواردی که در بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه باید ذکر کنیم؛ این است که باید نحوه تنظیم و روشن شدن مشعل را بررسی کنید. برای تنظیم مشعل ابتدا باید به سراغ شیر گاز تدریجی رفت. به بخش بالای این شیر کله استارت می گویند که در آن روغن وجود دارد.

توجه داشته باشید که اگر در اطراف این شیر ها که در برند های مختلف موجود می باشد؛ روغن جمع شود یعنی کله استارت دچار خرابی شده و کار نمی کند. برای روشن شدن مشعل ابتدا باید استارت در نظر بگیرید تا به حالت انفجاری روشن نشود. چرا که روشن شدن به این حالت امکان دارد خطراتی به همراه داشته باشد.

برای شروع باید ترموستات را چرخانده تا با این کار مشعل و دینام اقدام به کار کرده و توسط چرخش دینام از طریق هوایی که درون لوله فلزی اتصال داده شده به پرشر هوا در جریان است فعال شده و مشکلی ندارد. پس از روشن شدن مشعل و کار کردن دینام پرشر هوا به دستور خواهد داد که سالم بوده و پس از ۳۰ ثانیه جرقه زده می شود.

پس از اینکه جرقه ایجاد شود؛ گاز راه افتاده و سوراخ های گاز که دور لوله گاز مشعل قرار دارد شروع به آتش گرفتن کرده و به این صورت حسگر یون تشخیص خواهد داد که شعله روشن بوده است یا خیر؟ در واقع باید بدانید که حسگر از یون توسط میله را تشخیص داده و به رله فرمان می دهد که مشعل در حال روشن شدن می باشد.

پرشر گاز

در ادامه مبحث بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه باید ذکر کنیم که پرشر گاز یکی از قطعات بسیار مهم در مشعل موتورخانه می باشد که اطلاع خواهد داد که گاز داخل مشعل وجود دارد یا خیر؟

بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه

برق اصلی مشعل

برق اصلی مشعل از تابلو برق موتورخانه به درون جعبه پایه رله وارد خواهد شد. علاوه بر این جعبه تقسیم کوچکی نیز قرار دارد که توسط یک ترمینال برق به آن وارد خواهد شد. توسط باز کردن جعبه ترمینال اصلی برق مشعل مشاهده خواهد شد. در واقع فاز و نول به درون این جعبه وارد می شوند و در کنار آن ها یک سیم ارت وجود دارد.

البته بهتر است بدانید که در ساختمان های قدیمی معمولا سیم ارت در موتور خانه ندارند که طبق جدیدترین قانون نظام مهندسی چاه ارت و سیم ارت باید برای تمامی پریز ها و سیستم های برق ساختمان تعبیه شود. توجه داشته باشید که در این مشعل سیم ارت وجود ندارد؛ اما چون دیگ بر روی زمین قرار دارد می توان آن را یک نوع ارت حساب کرد.

آشنایی با فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام

در این مقاله به بررسی عملکرد مشعل گازی موتورخانه پرداختیم. شما مخاطبان گرامی جهت سفارش و تهیه این نوع مشعل می توانید از طریق وب سایت https://tasisat.com/ اقدام نمایید.

به طور کلی باید ذکر کنیم که این مجموعه ارائه دهنده انواع سیستم های تهویه مطبوع ازجمله پکیج، کولر گازی، فن کویل، مشعل ها و … می باشد که این سیستم ها توسط برترین تولید کنندگان داخلی و خارجی تولید شده اند و به صورت کاملا اورجینال می باشد.

در هر مرحله از خرید که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید کافیست از طریق شماره هایی که در وبسایت درج شده است؛ با کارشناسان فروش مجموعه تاسیسات دات کام در تماس باشید و مشاوره های لازم را به صورت کاملاً رایگان دریافت نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”مشعل موتورخانه چیست؟” answer-0=”مشعلموتورخانه مقدار مشخص هوا و سوخت را ترکیب کرده و اشتعال ایجاد می شود. انرژی را به انرژی گرمایی تبدیل کرده و باعث گرم شدن آب در حال گردش در آن می شود.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”کار اصلی مشعل چیست؟” answer-1=”وظیفه مشعل تولید گرما و همچنین میزان شعله و دمای خود را نسبت به دستوراتی می‌گیرد؛ تنظیم خواهد کرد.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”به چه صورت می توان مشعل مورد نیاز برای استفاده در موتورخانه را تهیه و خریداری کرد؟” answer-2=”از طریق وب سایت https://tasisat.com/ می‌توانید انواع مشعل های مورد نیاز برای استفاده در موتورخانه را تهیه و خریداری کرد.” image-2=”” headline-3=”h2″ question-3=”” answer-3=”” image-3=”” count=”4″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *