Search
Close this search box.

چیلر تراکمی بهمراه نکاتی جامع در ارتباط با چیلر

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی

چیلر تراکمی به معنای تجهیزات مرکزی می باشد که آب یا هوا را برای سیستم های تهویه مطبوع ساختمان خنک میکنند . یکی از ویژگی های مهمی که سیستم های تراکمی دارا می باشند تنوع پرشمار آن ها است که باعث شده بسیار فراگیر باشند و به غیر از ملاحظات اقتصادی هیچ گونه محدودیت دیگری ندارد. سیستم های تراکمی قابلیت بهره برداری دو فصلی را دارا می باشند.

روش طبقه بندی سیستم های تراکمی بر دو اساس زیر می باشد :

۱. روش اول براساس کمپرسور و کندانسور صورت می گیرد.
۲. روش دوم براساس اواپراتور ، نوع ماده مبرد و مرکزی و محلی بودن می باشد.

چیلرهای تراکمی دارای انواع مختلفی می باشند :

۱. چیلر تراکمی با کمپرسور رفت و آمدی
۲. چیلر تراکمی با کمپرسور پیچی
۳. چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرول
۴. چیلر تراکمی با کمپرسور گریز از مرکز

خرید انواع چیلر

چیلر تراکمی :

چیلر تراکمی دارای انواع مختلف کمپرسور از قبیل رفت و آمدی و یا سیلندر-پیستونی می باشد . که رایج ترین نوع کمپرسور های استفاده شده در این نوع چیلر ها بود اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی اسنفاده از این نوع چیلر ها محدود شده است . این نوع چیلر ها تا ظرفیت ۲۰۰ تن تبرید ساخته می شوند که ۱۶۰ تن آن از نوع رایج این چیلرها می باشند.

چیلر تراکمی با کمپرسور پیچی :

دمای اواپراتور این چیلر بین ۳۸ تا ۴۲ درجه فارنهایت است . نوع مبرد استفاده شده در این چیلر R22 می باشد . این نوع چیلر در مدل های مختلف از ظرفیت ۲۰ تا ۱۰۰۰ تن تبرید ساخته می شود . از این نوع چیلر برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرول :

ساختار چیلر های اسکرول بر اساس ویژگی ها ، کمی از چیلرهای پیچی ساده تر است . از ویژگی های مهم این سری از چیلر ها دارای صدای کم ، ارتعاشات کم می باشند که در نتیجه نیازی به استفاده کردن از صداگیر ندارد . همچنین در این چیلرها به جداکننده روغن نیازمند نیستیم . چیلرهای اسکرول تا ظرفیت های ۳۰۰ تن تبرید نیز مورد استفاده قرار می گیرند ولی به دلیل ظرفیت کم کمپرسور در ظرفیت های زیاد کمتر از چیلر اسکرول استفاده می شود.

چیلر تراکمی با کمپرسور گریز از مرکز :

در چیلرهای گریز از مرکز دو نوع گاز مبرد به نام های R123 و R134a استفاده می شوند . در گذشته از مبرد R11 استفاده می کردند . سیستم روان کاری چیلر گریز از مرکز شامل پمپ روغن ، صافی ، خنک کن و لوله ارتباطی است . دمای روغن بین ۱۲۵ تا ۱۵۰ درجه فارنهایت می باشد . نوع پروانه در چیلرها بنا بر فشار منفی یا مثبت متفاوت است. به این صورت که قطر پروانه های فشار منفی بسیار بزرگتر از قطر پروانه های فشار مثبت است. برای اطلاع از محصولات به تاسیسات دات کام مراجعه کنید.

نکاتی در ارتباط با چیلر :

در بسیاری از مکان ها برای تامین بار سرمایی استفاده از چند چیلر لازم است که ممکن است چیلر ها به صورت موازی و یا سری در یک مدار چیده شوند. چیلرهای تراکمی از دسته تجهیزات بسیار پر سرو صدا می باشند که لرزش زیادی نیز دارا هستند. در نتیجه موقعیت نصب آن ها بسیار حائض اهمیت می باشد. باید در موتورخانه ها از لرزه گیر ها در خطوط لوله و فونداسیون در نظر گرفته شود.

اطراف محل نصب چیلر باید بین ۱ تا ۱.۵ متر فاصله برای سرویس و انجام تعمیرات وجود داشته باشد و فضای جلو و یا پشت چیلر باید به اندازه طول آن با دیوار یا دستگاه های دیگر فاصله داشته باشد.

از آن جا که چیلرها بسیار دارای لرزش می باشند در نتیجه نباید لوله های برق به طور مستقیم روی چیلر متصل شوند. برای اتصال لوله های برق به تابلو باید از لوله فولادی قابل انعطاف استفاده شود تا لرزش چیلر به لوله های برق منتقل نشود.

چنانچه تجهیزات سرمایش تراکمی قابل نصب در فضای باز باشند مانند برخی کولر گازی ها ، باید توجه کرد که محل نصب حداقل ۲۰ فوت یا ۶ متر از هر نوع بازشوی ساختمان فاصله داشته باشد .

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *