کمپرسور چیلر

بررسی جامع کمپرسور چیلر + معرفی عملکرد و انواع مدل های آن

لطفا امتیاز دهید

کمپرسور چیلر

ساختار و ساختمان دستگاه چیلر (chiller) از قطعات و متعلقات مختلفی تشکیل شده است. کمپرسور، شیر انبساط، کندانسور و اواپراتور، از اجزای اصلی ساختمان این مدل از سیستم های تهویه مطبوع به شمار می روند. در این میان، کمپرسور چیلر از قطعات مهم و حائز اهمیت تعبیه شده در ساختار دستگاه محسوب می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فرآیند سیکل تبرید در سیستم های تهویه مطبوع، به وسیله قطعه کمپرسور انجام می پذیرد. کمپرسور سیستم های سرمایشی از طریق جریان الکتریکی راه اندازی می شود.

لازم به ذکر است که به منظور تکمیل کردن سیکل تبرید، کمپرسور دستگاه چیلر با فشرده سازی و کمپرس و متراکم کردن گاز مبرد، آن را به بخش کندانسور و اواپراتور سیستم انتقال می دهد.

در ساختار داخلی چیلرها، متناسب با نوع و مدل از کمپرسورهای مختلفی استفاده می شود. کمپرسور پیستونی (رفت و برگشت)، کمپرسور سانتریفیوژ (گریز از مرکز)، کمپرسور اسکرو (مارپیچی) و کمپرسور حلزونی یا اسکرال، از کمپرسورهای رایج و متداول طراحی شده برای دستگاه های چیلر تلقی می گردند.

فرآیند کارکرد و راه اندازی همه مدل های کمپرسور، از طریق جریان برق و نیروی الکتریسیته صورت می گیرد. ناگفته نماند که چیلر تراکمی از تجهیزات سرمایشی پرکاربرد برای استفاده در سازه ها و پروژه های مختلف و گوناگون قلمداد می گردد.

پروسه تولید برودت و سرمایش به وسیله این دستگاه از طریق فرآیند سیکل تراکمی اجرایی می شود. قطعه کمپرسور، مرکز و کانون اصلی چرخه تبرید سیستم های تهویه مطبوع مانند چیلر می باشد. پمپ کردن، متراکم کردن و فشرده سازی گاز مبرد، از عمده ترین وظایف قطعه کمپرسور به شمار می رود.

انواع مدل های کمپرسور چیلر

انواع مدل های کمپرسور چیلر

1- کمپرسور مدل اسکرو

در دستگاه های تبریدی، کمپرسور چیلر مدل اسکرو، از تجهیزات پرکاربرد و پراستفاده محسوب می شود. این نوع از کمپرسورها از دو مارپیچ یا روتور تشکیل می شوند. در اثر کارکرد و گردش روتورها، ضمن کشیده شدن گاز مبرد در بین دو روتور، فرآیند کمپرسور و فشرده سازی مبرد صورت می گیرد. هندسه و طراحی خاص روتورهای کمپرسور، موجب نیاز بالای این تجهیزات به روغن کاری فراوان شده است.

این مدل از کمپرسورها قابلیت هدایت هوای فشرده را با فشار و توان بالا به بیرون دارند. مصرف بهینه و پایین انرژی از مهم ترین مزیت های کمپرسورهای از نوع اسکرو می باشد. در مقایسه با کمپرسورهای پیستونی، کمپرسور اسکرو از مصرف انرژی 25 تا 30 درصد پایین تر برخوردار است. اشغال فضای کم و سطح صدای پایین و راندمان بالا، از ویژگی های شاخص کمپرسور مارپیچی محسوب می شود.

2- کمپرسور اسکرال

این مدل کمپرسور چیلر در ساختار خود از دو قطعه حلزونی متحرک و ثابت تشکیل می گردد. این قطعات با متصل شدن به الکتروموتور، چرخش و کارکرد کمپرسور و متعاقب آن، فشرده سازی گاز مبرد را انجام می دهند.

کمپرسورهای مدل اسکرال در ساختار بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع مانند داکت اسپلیت، چیلر و مینی چیلر، اسپلیت و سیستم های VRF، استفاده می گردد.

به طور معمول، ظرفیت کمپرسورهای اسکرال 3 الی 120 کیلو وات بوده و برای استفاده در پروژه های دارای ظرفیت بالا، از بهترین گزینه ها تلقی می گردند. بازدهی و راندمان بالا، تولید سطح صدای پایین، لرزش و ارتعاش بسیار کم و کیفیت ساخت مطلوب، از مهم ترین ویژگی های کمپرسور Scroll محسوب می شود. برخورداری این مدل کمپرسور از قطعات و متعلقات کم و ساختار آسان و ساده، موجب افزایش ضریب ایمنی و اطمینان این محصول شده است.

3- کمپرسور مدل پیستونی

کمپرسور چیلر پیستونی یا رفت و برگشتی، از دیگر کمپرسورهای پرکاربرد در صنعت تهویه مطبوع به شمار می‌رود. این مدل از کمپرسورها در سه نوع باز، نیمه هرمتیک (Hermetic) و هرمتیک موجود می باشند. عدم دسترسی به سیلندرها و برخورداری از محفظه کاملا آب بندی و جوشکاری شده، نمایانگر مفهوم هرمتیک می باشد.

کمپرسورهای پیستونی (Piston type) به نسبت دیگر مدل ها، در هنگام کارکرد سطح صدای بیشتری تولید می‌کنند. مصرف بهینه انرژی، طراحی ساده و آسان، قابلیت تعمیر، مناسب برای مناطق حاره ای و توان و قدرت بالا را می توان از مهم ترین مشخصات کمپرسور رفت و برگشتی برشمرد.

4- کمپرسور مدل گریز از مرکز

یکی دیگر از مدل های کمپرسور چیلر به کمپرسور گریز از مرکز یا سانتریفیوژ اختصاص پیدا می کند. ساختار این نوع کمپرسور از یک پروانه، شفت و محفظه مخصوص متشکل شده است. چرخش و کارکرد پروانه، موجب وارد شدن گاز مبرد به بخش مرکزی کمپرسور و پرتاب آن به اطراف با نیروی گریز از مرکز می شود. در نتیجه این فرآیند انرژی جنبشی به انرژی فشاری در بخش دیفیوزر تغییر حالت پیدا می کند.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که کارکرد و عملکرد کمپرسورهای سانتریفیوژ با گاز مبرد از نوع R410A صورت می گیرد. برای استفاده در ظرفیت های 700 کیلو وات معادل 200 تن تبرید، کمپرسورهای گریز از مرکز، از گزینه های مناسب و کاربردی قلمداد می گردند. حرکت یکنواخت و یکپارچه مبرد، لرزش و سطح صدای پایین این نوع کمپرسور را در هنگام کار رقم زده است.

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

09123434398

مطالب مرتبط

محاسبه ظرفیت ایرواشر

محاسبه ظرفیت ایرواشر

محاسبه ظرفیت ایرواشر ایرواشر دستگاهی است که دارای دو عملکرد سرمایش و گرمایش می باشد. گرمایش این سیستم از طریق... ادامه مطلب

مقایسه مصرف برق کولر گازی با کولر آبی

مقایسه مصرف برق کولر گازی با کولر آبی

مقایسه مصرف برق کولر گازی با کولر آبی کولر گازی از جمله سیستم هایی است که دو عملکرد سرمایش و... ادامه مطلب

تفاوت فیلتر شنی عمودی و افقی

تفاوت فیلتر شنی عمودی و افقی فیلتر شنی یکی از تجهیزاتی است که برای حذف ذرات معلق و آلاینده های... ادامه مطلب

مقایسه دستگاه تصفیه هوا با هواساز

مقایسه دستگاه تصفیه هوا با هواساز

مقایسه دستگاه تصفیه هوا با هواساز بهتر است بدانید امروزه تجهیزات زیادی برای پاکسازی و کنترل هوا در بازار موجود... ادامه مطلب

راهنمای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب

راهنمای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب

راهنمای انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب سیستم تهویه مطبوع از تجهیزات ضروری هر ساختمانی است که امروزه بسیار به آن... ادامه مطلب

محاسبه ظرفیت فن کویل

محاسبه ظرفیت فن کویل زمان خرید هر سیستمی باید به متناسب بودن ظرفیت آن با محیط توجه کرد. این کار... ادامه مطلب

دلایل پریدن فیوزهای مربوط به کولر گازی

دلایل پریدن فیوزهای مربوط به کولر گازی

دلایل پریدن فیوزهای مربوط به کولر گازی مشکلات زیادی در کولر گازی رخ می دهد که یکی از آن ها... ادامه مطلب

تفاوت فن کویل و کولر گازی

تفاوت فن کویل و کولر گازی

تفاوت فن کویل و کولر گازی سیستم های تهویه مطبوع در انواع مختلفی موجود است که تفاوت هایی با هم... ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *