Search
Close this search box.

خطاهای رایج چیلر + آموزش کامل عیب یابی و تعمیر چیلر

خطاهای چیلر

خطاهای رایج چیلر

سیستم تبرید تراکمی مانند چیلر از دستگاه های پرکاربرد و پراستفاده در حوزه ساختمان و صنعت به شمار می‌آیند. عملکرد بهینه و مناسب این دستگاه ها، هوای مطبوع و خنک را در گوشه و کنار فضا توزیع می نماید. در این میان، ایرادات فنی و خطاهای چیلر علاوه بر افزایش چشمگیر مصرف برق و انرژی، راندمان و ضریب برودتی سیستم را کاهش می دهد. همچنین، بروز نقص فنی در ساختار و قطعات چیلر، هزینه های زیاد و بعضا گزافی را به مصرف کننده تحمیل می کند.

بر این اساس، در صورت بروز هرگونه عیب و ایراد در ساختار دستگاه های چیلر، عیب یابی و برطرف کردن مشکل آن بیش از پیش اهمیت و ضرورت پیدا می کند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که عیب یابی دستگاه های چیلر یک فرآیند بسیار حساس و در عین حال دشوار می باشد. بررسی و ارزیابی قطعات و متعلقات فنی به منظور حذف مشکلات و آسیب های احتمالی، در معنا و مفهوم عیب یابی چیلر تعبیر می گردد.

از سوی دیگر، احتمال بروز عیب و ایراد در ساختار قطعات و اجزای سیستم های تهویه مطبوع همواره وجود دارد. بر همین اساس، آشنایی و آگاهی از برخی عیب ها و ایرادات، در رفع مشکلات ایجاد شده کمک شایانی می نماید.

خطاهای رایج چیلر

علت سرد نکردن چیلر

عوامل مختلفی در خنک نکردن هوای محیط توسط چیلر بستگی دارد که برخی از دلیل های آن می توان به افت ولتاژ، مشکل در سیم کشی، خرابی در ظرفیت خازن، خرابی و قطعی مکانیزم داخلی کمپرسور و … اشاره کرد. با بررسی این عوامل شما به راحتی می توانید مشکل را برطرف نمایید.

  صدای یونیت چیلر

 در برخی مواقع یونیت چیلر؛ صدا تولید می کند که باعث آزار و اذیت می شود. توجه داشته باشید که این خطا امکان دارد به دلیل شل بودن قطعات یا لرزش لوله ها و همچنین صدای خرابی بلبرینگ ها، کمبود شارژ گاز و …  باشد. در این صورت شما باید سریعتر جهت برطرف کردن آن اقدام نمایید.

علت نداشتن سرمای مطلوب با وجود کارکرد چیلر

نصب چیلر در ساختمان فراهم کردن هوای خنک در فصل گرم سال می باشد که اگر این فرآیند به درستی انجام نشود؛ بخش های مختلف باید توسط سرویس کاران بررسی شود. در صورت وجود خرابی نسبت به برطرف کردن آن اقدام شود. زمانی که چیلر کار می کند ولی سرمای مطلوبی وجود ندارد به دلایل مختلفی اتفاق می‌افتد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

خرید انواع چیلر

زمانی که چیلر با مشکلی روبرو شود باید خرابی های احتمالی در قطعات مختلف را بررسی کنید. سپس جهت اندازه گیری فشار گاز مبرد موجود در سیستم سرمایشی اقدام کنید، اگر مشکل برطرف نشد جهت بررسی کندانسور اقدام کنید و  از پاکیزه بودن آن اطمینان داشته باشید. پس از این مرحله می توانید به بررسی اواپراتور جهت انتقال صحیح حرارت بپردازید. در هر مرحله مشکلی وجود داشته باشد جهت برطرف کردن آن اقدام کنید.

صدای زیاد کمپرسور

صدای زیاد کمپرسور در حین فعالیت دستگاه یکی از مشکلات رایج می باشد که برخی از افراد با آن مواجه می شود. سر و صدای زیاد کمپرسور می ‌تواند به دلایلی همچون خرابی اویل پمپ یا خرابی یاتاقان باشد. در صورتی که شارژ گاز زیاد باشد نیز شما با این مشکل روبرو خواهید شد.

روشن نشدن کمپرسور

بهتر است بدانید عوامل مختلفی در روشن نشدن کمپرسور موثر می باشد که می توان به ایجاد مشکل در کمپرسور یا بسته بودن کمپرسور، آسیب در سوئیچ کنترل یا باز بودن کلید کمپرسور و همچنین مشکل در برق و … اشاره کرد که شما می توانید مشکلات را برطرف نمایید.

در اینجا برخی از مشکلات رایج چیلر را برای شما عزیزان بیان کردیم که شما می توانید هر یک را بررسی کرده تا مشکل چیلر را برطرف کنید. اما در نظر داشته باشید شما زمانی که مشکل در دستگاه ایجاد می شود؛ باید به سرویس کاران و تعمیرکاران مجرب و ماهر مراجعه نمایید. بدون شک در این صورت سریعتر و با هزینه کمتری می توانید جهت برطرف کردن مشکل اقدام نمایید. توجه داشته باشید که شما عزیزان می توانید راهنمایی‌های لازم را از کارشناسان خبره مجموعه تاسیسات دات کام بهره مند شوید.

رایج ترین خطاهای چیلر

۱- گرفتگی و کثیفی کندانسور

مسدود شدن و گرفتگی کندانسور، از شایع ترین خطاهای چیلر می باشد. این ایراد غالبا به علت تجمع گردوغبار بر روی سطح یا بخشی از کندانسور دستگاه بروز پیدا می کند. در نتیجه این امر قسمتی از کندانسور چیلر دچار انسداد و گرفتگی شده و فرآیند تبادل حرارت میان محیط پیرامون و بخش کندانسور به خوبی صورت نمی گیرد.

عدم دفع گرمای کندانسور، موجب بازدهی و راندمان و مختل شدن چرخه تبرید دستگاه می شود. به طور معمول، این خطا با حروف DC (Dirty Condenser) در نمایشگر سیستم نمایش داده می شود. برای رفع این مشکل، می بایست نسبت به رفع و زدودن آلودگی های ایجاد شده بر روی کندانسور اقدام نمود.

۲- خرابی و معیوب شدن کمپرسور چیلر

یکی دیگر از خطاهای رایج چیلر به خرابی و معیوب شدن قطعه کمپرسور دستگاه مربوط می شود. کمپرسور از اجزای حائز اهمیت برای انجام فرآیند سیکل تبرید تراکمی دستگاه های چیلر به شمار می رود. بروز هرگونه ایراد در این قطعه، مختل شدن چرخه تبریدی سیستم را به همراه دارد.

نشت گاز از سوپاپ های کمپرسور، می تواند خرابی این قطعه را دنبال داشته باشد. بر همین اساس، فرآیند فشرده سازی و متراکم کردن گاز مبرد به صورت کامل انجام نمی شود. این امر منجر به کاهش راندمان و بازدهی کمپرسور دستگاه می شود.

خرید انواع چیلر میدیا

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که این ایراد با علامت CF (Compressor failure) نشان داده می شود. با بررسی و ارزیابی دقیق می توان از سلامت کمپرسور دستگاه اطمینان حاصل نمود. چنانچه تمایل دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص کمپرسور چیلر بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید.

۳- کمبود گاز مبرد

کمبود و تخلیه گاز مبرد را می توان از دیگر خطاهای رایج چیلر برشمرد. گاز خنک کننده از بخش های اصلی سیکل تبرید تراکمی دستگاه های چیلر به حساب می آید. کاهش و کمبود ماده مبرد، ضمن کاهش راندمان و بازدهی سیستم، اختلال در فرآیند چرخه تبرید و سرما سازی را به دنبال دارد.

در مواقع کم بودن ماده مبرد از میزان مورد نیاز، سوپر هیت سیستم افزایش پیدا می کند. در نتیجه این امر فشار مکش قطعه کمپرسور بسیار کمتر از میزان لازم می شود. ظاهر شدن حروف RU (Refrigeration under charge) بر روی نمایشگر دستگاه، حکایت از بروز این ایراد در ساختار چیلر دارد.

خطاهای چیلر

۴- گرفتگی و انسداد شیر انبساط

گرفتگی شیر منبسط کننده یا انبساط، از دیگر مشکلات سیستم های تهویه از نوع چیلر قلمداد می گردد. به طور معمول، اکسپنشن ولو میان ورودی بخش اواپراتور و قسمت کندانسور چیلر نصب و پیاده سازی می شود. کاهش فشار و دمای ماده مبرد و کنترل و مدیریت جریان گاز مبرد، از مهم ترین وظایف این قطعه به شمار می رود. شیر انبساط در ایجاد سرمایش و ارتقای عملکرد چیلر تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد.

وجود ناخالصی در آب، سختی جنس آب و به حداقل رسیدن جریان وارد شده به اواپراتور، می تواند از علت های گرفتگی شیر انبساط دستگاه باشد.

با بررسی و ارزیابی پمپ ها و شیرهای عبوری چیلر می توان از کارکرد بهینه این قطعات مطمئن شد. در صورت انسداد مسیر می بایست نسبت به پاکسازی یا تعویض شیر انبساط مبادرت ورزید.

۵- یخ زدگی اواپراتور دستگاه

یخ زدگی و برفک زدگی قطعه اواپراتور از دیگر خطاهای چیلر بوده که به علل و دلایل مختلفی بروز پیدا می کند. عمل نکردن بخش Low pressure، خرابی و معیوب شدن فلوسوئیچ و عمل نکردن آنتی فریزر دستگاه، از مهم‌ترین علل بروز این ایراد می باشد.

یخ زدگی نیز از جمله مشکلاتی است که ممکن برای چیلر پیش بیاید. از رایج ترین علت های یخ زدگی اواپراتور در چیلر ها از کار افتادن آنتی فریز است که می تواند موجب از کار افتادن چیلر و ایجاد خطا شود. همچنین ممکن است فلوسوییچ چیلر تراکمی دچار عیب شود و چیلر خطا داشته باشد. همچنین ممکن از دتکتور فشار پایین عمل نکند و در نتیجه آن یخ زدگی اواپراتور ایجاد شود.

۶- کاهش بار برودتی سیستم

در بسیاری مواقع این مورد از خطاهای چیلر به علت نیم سوز شدن الکتروموتور ایجاد می شود. همچنین، کم شدن میزان شارژ گاز مبرد دستگاه از مقدار معمول و رسوب گرفتگی لوله های کندانسور، در بروز این ایراد مؤثر است.

۷- تخلیه فشار بالا

تخلیه فشار زیاد به شکل معمول یکی از خطاهای چیلر محسوب می شود که خطایی بسیار رایج بوده و می توان گفت که این مشکل با توجه به رژیم های بد هنگام تصفیه آب صورت می گیرد. ابتدا باید این مورد را بررسی کنید که اعضای ساختمان یا هر مکانی که در آن زندگی می کنید چه کاری و یا مسکونی رژیم تصفیه آب دقیق و درستی را اعمال میکنند.

مخصوصا اگر از برج خنک کننده به شکل باز استفاده می کنید باید به این مورد توجه داشته باشید که آلودگی ها از طریق هوا توسط حلقه آب کندانسور جذب نمی شوند زیرا باعث مسدود شدن لوله ها خواهد شد و همین مشکل بزرگی را برای چیلر بوجود می آورد. پس باید عایق بندی کندانسور در یک چیلر را جدی بگیرید.

۸- تخلیه فشار کم

خطای دیگر تخلیه فشار کم است که باعث خواهد شد دریچه ای که مربوط به مکش است بسته شود بنابراین این مورد نیز نیاز به بررسی مجدد دارد،شاید این نوع خطا کمی غیرمعمول است اما این احتمال دارد که رخ دهد، وقتی شارژ مبرد کاهش پیدا کند تخلیه فشار نیز کاهش پیدا کرده و باید در این مواقع حتما سیستم چک شود،این مشکل باید حتما رفع شود.

حال یک مورد دیگر وجود دارد که ممکن است دمای محیط کم شود. این باعث می شود که چیلرهای خنک کننده نتوانند به درستی کار خود را انجام دهند،در این مورد باید دوباره برنامه چیلر را مورد بررسی و تنظیم کنید.

۹- فشار کم مکش

وقتی شارژ مبرد کم شود باعث فشار کم مکش می شود، معمولا سیستم مورد نظر علامت هایی در این مورد نشان می دهد، ابتدا باید به دنبال نشتی باشید که به راحتی می توانید آن را پر کنید، البته باید فشار چیلر نیز باید بررسی شود زیرا و نباید چیلر دارای فشار بیش از حد باشد زیرا این احتمال وجود دارد که دریچه های تسکین دهنده ایمنی از حالت معمول خود خارج شوند.

یکی از مواردی که در این مورد باید بررسی شود سوپاپ انبساط مسدود شده است. باید آن را تمیز کنید و یا حتی در صورت وجود مشکل باید آن را عوض کنید. البته ممکن است در اپراتور نیز جریان کاهش پیدا کند پس باید همه شیرها و دریچه بای پس و یا هر نوع پمپ مربوط به چیلر را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهید و از این موضوع اطمینان حاصل کنید که همه سالم هستند و کار خود را دقیق انجام می دهند، خشک کن و صافی را مورد بررسی قرار دهید و در صورت مشکل آن را تمیز کنید.

یک دلیل دیگر برای فشار کم مکش این است که دمای آب کندانسور کاهش پیدا کرده است بنابراین می توانید این مورد را نیز به طور کامل بررسی کنید، حتی باید شیرهای بای پس را که به شکل معمول در اطراف برج های خنک کننده قرار دارد را تنظیم کنید.

رایج ترین و حیاتی ترین ارور چیلر

ممکن است گاهی اوقات چیلر دچار برخی ارور شود. ارور های این گونه معمولا به‌ دلیل مشخص و خاصی ایجاد نمی شوند و همچنین ممکن است گاهی اوقات به دلیل جلو گیری از مشکلات بزرگ تر است. رایج ترین این خطاها ارور E1، ارور E2، ارور E3، ارور E3، ارور E4 و ارور E5 است.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”چیلر چیست و چگونه کار می کند؟” answer-0=”چیلر دستگاهی است که ار گاز مبرد استفاده کرده و آن را سرد میکند تا عمل سرمایشی را در یک هواساز یا همان فن کوئل را به درستی انجام دهد.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”چگونه خطاهای چیلر را رفع کنیم؟” answer-1=”رفع کردن خطاها نیاز به نصاب حرفه ای دارد که خطاهای مشخص شده در بالا را به طور دقیق بررسی کنید.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”قیمت استفاده از چیلر در یک ساختمان چقدر است؟” answer-2=”چیلر به خاطر اینکه به صورت مرکزی عمل خواهد کرد دارای هزینه زیادی برای استفاده نیست.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *