Search
Close this search box.

هزینه مصرف برق چیلر و چیلر تراکمی آب خنک + نحوه محاسبه آن

مصرف برق چیلر

مصرف برق چیلر

میزان مصرف برق چیلر، یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در هزینه های جانبی و اقتصادی مصرف کننده به شمار می‌آید. به عبارت دیگر، مصرف برق دستگاه های چیلر به صورت مستقیم در هزینه های اقتصادی کاربران تاثیر دارد. محاسبه میزان برق سیستم های تهویه مطبوع، متناسب با چند فاکتور و متغیر صورت می گیرد.

هزینه برق دستگاه های چیلر، هزینه های مربوط به الکتروپمپ های آب اواپراتور، برج خنک کننده، الکتروموتور فن های بخش کندانسور و الکتروموتور الکتریکی قطعه کمپرسور را در بر می گیرد.

لازم به ذکر است که بیشترین میزان مصرف برق دستگاه های چیلر تراکمی به الکتروموتور اتصال یافته به کمپرسور مربوط می شود. همچنین، الکتروموتور متصل شده به پمپ آب بخش اواپراتور، دیگر مصرف کننده جریان برق در دستگاه های چیلر به شمار می رود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که این دو بخش مصرف کننده انرژی الکتریکی، در ساختمان کلیه چیلرهای تراکمی موجود می باشند. در چیلرهای تراکمی مدل هوا خنک یا هوایی، خنک سازی کندانسور به وسیله تعدادی فن صورت می گیرد. کارکرد و گردش این فن ها به وسیله نیروی الکتریکی صورت می پذیرد.

بر این اساس، در مصرف برق دستگاه های چیلر تراکمی هوا خنک، علاوه بر پمپ آب سرد و کمپرسور، مصرف برق الکتروموتور اتصال یافته به فن های سیستم نیز باید لحاظ شود.

بنابراین فرمول محاسبه مصرف برق چیلرهای تراکمی هوا خنک به شکل زیر خواهد بود:

پمپ آب سرد + کمپرسور+ الکتروموتورهای اتصال یافته به فن ها

مصرف برق چیلر تراکمی آب خنک

در چیلرهای تراکمی آب خنک یا آبی، خنک سازی کندانسور دستگاه به وسیله جریان آب صورت می گیرد. جریان آب در یک مبدل حرارتی از نوع shell and tube یا پوسته و لوله جاری می شود. آب موجود در کندانسور پوسته و لوله، ضمن جذب حرارت ماده مبرد، توسط پمپ آب، به برج خنک کننده سیستم انتقال پیدا می کند.

آبگرم در برج خنک کننده به وسیله فن خنک می گردد. بر همین اساس، برق مصرفی چیلر تراکمی آبی، شامل پمپ آب سرد، کمپرسور، پمپ آبگرم و موتور الکتریکی اتصال یافته به فن برج خنک کننده می شود.

ناگفته نماند که دستگاه های چیلر اعم از مدل تراکمی آب خنک و هوا خنک، برای کارکرد و عملکرد بهینه به مصرف انرژی، نیاز مبرم دارند. انرژی مورد نیاز این دستگاه ها به وسیله جریان برق و نیروی الکتریکی تامین می‌گردد.

بنابراین فرمول مورد نیاز برای محاسبه میزان برق مصرفی چیلرهای تراکمی آب خنک به شکل زیر خواهد بود:

پمپ آب سرد + کمپرسور + پمپ آبگرم + موتور الکتریکی

مصرف برق چیلر تراکمی آب خنک

مصرف برق مینی چیلرها

مینی چیلرها یا چیلرهای خانگی اغلب دارای مصرف کمی از برق هستند. این چیلرها در صنعت نیز گاهی به عنوان مینی چیلرها کاربرد دارند. در مورد مصرف برق مینی چیلرها باید عنوان کرد که مصرف برق ماشبهی با چیلرهای تراکمی هوا خنک دارند.

نحوه محاسبه مصرف برق چیلر

به طور کلی، در چیلرهای از نوع تراکمی، کمپرسور دستگاه برای تامین انرژی الکتریکی لازم برای کارکرد، نیاز به مصرف برق دارد. متناسب با آمپر لازم و مورد نیاز کمپرسور، انرژی الکتریکی مصرف می شود. متناسب با شرایط عملکرد، میزان برق مصرفی چیلرهای مدل آب خنک بیشتر از مدل های هوا خنک می باشد.

چنانچه تمایل دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص کمپرسور چیلر بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که محاسبه مصرف برق سیستم های تهویه بر اساس واحد کیلو وات بر ساعت (KW) صورت می گیرد.

مضاف بر این، غالبا در برچسب های موجود بر روی دستگاه و کاتالوگ، توان الکتریکی اجزا و قطعات سیستم به صورت کامل مشخص شده است. متغیرهای power consumption و input power، به نوعی دلالت بر این موضوع دارند. همچنین، برای محاسبه توان الکتریکی ورودی به دستگاه، شاخص های آمپر ورودی و ولتاژ بسیار کمک کننده می باشند.

به عنوان نمونه مصرف برق چیلر تراکمی از نوع هوا خنک با ظرفیت ۲۰ تن تبرید یا ۷۰ کیلو وات، در حدود ۱۵/۵ kw می باشد. مقدار ۱۵/۵ kw توان کل ورودی به دستگاه را نشان می دهد. برای به دست آوردن ضریب عملکرد (cop) این سیستم می بایست ظرفیت دستگاه (۷۰ کیلو وات ) را بر کل توان ورودی (۵/۱۵) تقسیم نمود. حاصل به دست آمده (۴/۵) ضریب عملکرد دستگاه را مشخص می کند.

از سوی دیگر، محاسبه قیمت برق مصرفی به صورت پله ای و بر حسب هر کیلو وات بر ساعت انجام می گیرد. با فرض کارکرد چیلر در فصل تابستان برای بازه ای در حدود ۸ ساعت در روز و ظرفیت کاری ۳۳ درصد، میزان برق دستگاه برای یک ماه رقمی در حدود ۱۲۲۷ کیلو وات بر ساعت برآورد می شود.

علاوه بر روش های گفته شده برای محاسبه مصرف برق چیلر، می توان از نرم افزارهای تولید شده در این زمینه نیز استفاده کنید. هر یک از کمپانی های بزرگ تولید کننده انواع چیلر ها، برای محاسبه برق مصرفی محصولات خود برنامه هایی را طراحی می کنند تا محاسبه این مقدار برای افراد ساده تر شود. این برنامه ها با دریافت برخی از پارامترها مانند میزان برق ورودی، اطلاعات دمایی و نوع گاز مبرد به کاررفته در تولید چیلر، مصرف برق را ارائه می دهند.

شایان ذکر است که برای محاسبه قیمت نرخ برق مصرفی چیلر می بایست کلیه متغیرها در یکدیگر ضرب شوند. سپس عدد به دست آمده در میزان برق مصرفی مشخص شده در قبض برق ضرب می شود. حاصل به دست آمده میزان برق مصرفی دستگاه های چیلر در طی یک ماه را نشان می دهد.

مصرف برق چیلر تراکمی آب خنک

عوامل تاثیرگذار بر مصرف برق چیلر

در میزان مصرف برق چیلر عوامل و پارامترهای مختلفی دخیل هستند. شرایط و اقلیم آب و هوایی منطقه، از مهم‌ترین پارامترها در این زمینه محسوب می شود. به طور معمول، میزان مصرف برق سیستم های تهویه مطبوع در مناطق دارای آب و هوای گرم و خشک و گرمسیری، با اقلیم های برخوردار از هوای معتدل متفاوت می باشد.

در اقلیم های گرم و خشک، سیستم های تهویه مطبوع در بسیاری از ساعات شبانه روز کار می کنند. این امر موجب افزایش مصرف برق و متعاقب آن، افزایش هزینه های اقتصادی می شود. همچنین، نوع معماری سازه و ساختمان و نوع مصالح به کار، از دیگر فاکتورهای تاثیرگذار بر مصرف برق دستگاه‌های چیلر می باشند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”بیشترین مقدار مصرف برق مربوط به کدام بخش از چیلرهای تراکمی می باشد؟” answer-0=”الکتروموتور متصل به کمپرسور از بیشترین میزان مصرف برق برخوردار است.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”برای محاسبه مصرف برق در چیلرهای هوا خنک، فن ها نیز محاسبه می شوند؟” answer-1=”بله در این چیلرها، موتورالکتریکی متصل به فن ها نیز باید محاسبه شود.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”آیا امکان استفاده از برنامه و نرم افزارها برای محاسبه میزان برق مصرفی چیلرهای تراکمی وجود دارد؟” answer-2=”بله هر کمپانی با توجه به مشخصات محصول خود برنامه ای را در اختیار کاربر برای محاسبه مصرف برق قرار می دهد.” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *