سرویس چیلر
سرویس چیلر یکی از اقدامات بهینه و کاربردی در جهت افزایش طول عمر و ارتقای بازدهی و راندمان این مدل سیستم تهویه مطبوع محسوب می شود. به عبارت دیگر، اطمینان حاصل کردن از عملکرد مطلوب و بهینه دستگاههای چیلر، مستلزم انجام سرویس های دوره های سیستم به صورت مستمر و منظم می باشد.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که سیستم های تهویه از نوع چیلر، قبل از راه اندازی و استفاده می بایست توسط سرویس کاران حرفه ای و باتجربه، سرویس و تعمیر شوند. در غیر این صورت، احتمال بروز خرابی و آسیب دیدن قطعات اصلی دستگاه افزایش پیدا می کند.
دستگاه های چیلر به علت کارایی و بازدهی بسیار بالا، در سازه ها و پروژه های مختلف صنعتی، تجاری، اداری و ساختمانی و مسکونی، در طیف وسیع و گسترده ای مورد استفاده واقع می شوند. طراحی و تولید این سیستم ها مطابق با استانداردهای جهانی و مجهز شدن به قطعات باکیفیت، نیازهای برودتی فضاهای گوناگون را به خوبی پاسخگو می باشد.
در این میان، سرویس و نگهداری اصولی و صحیح از چیلرها در افزایش بازدهی، طول عمر و جلوگیری از خرابی قطعات دستگاه، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. بر همین اساس، با انجام فرآیند سرویس و نگهداری چیلر، به راحتی می توان بسیاری از مشکلات و ایرادات فنی دستگاه را به میزان چشمگیری کاهش داد.
نحوه سرویس چیلر
به طور کلی، هدف از انجام فرآیند سرویس چیلر به صورت دوره ای و مرتب، کاهش و به حداقل رساندن از کار افتادگی و بروز نقص فنی در ساختار و قطعات دستگاه می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که سرویس، نگهداری و تعمیر سیستم قبل از شروع به کار و راه اندازی دستگاه صورت می گیرد. با انجام این فرآیند خرابی های ناگهانی و یکباره دستگاه به صورت قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
سرویس و نگهداری دستگاه های چیلر غالبا به صورت سالیانه، ماهیانه و دوره ای انجام می شود. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که سرویس سیستمهای تهویه مطبوع از نوع چیلر، یک فرآیند تخصصی و مهارت محور می باشد. بر همین اساس، انجام این فرآیند میبایست تحت نظر تعمیرکاران و سرویس کاران معتبر و کاربلد انجام شود.
لازم به ذکر است که یکی از اقدامات کاربردی در جهت ارتقای بازدهی چیلر، شستشو و نظافت منظم بخش کندانسور دستگاه می باشد.
کندانسور چیلر از بخش های حائز اهمیت و کلیدی موجود در ساختار این دستگاه ها به شمار می رود. کارکرد مداوم و پیوسته دستگاه موجب تجمع آلودگی ها و گردوغبار بر روی سطح کندانسور می شود. عدم زدودن آلودگی های ایجاد شده بر روی این قطعه، موجب کاهش راندمان و بازدهی و افزایش مصرف انرژی و برق می گردد.
بر همین اساس، رفع ذرات گردوغبار و آلاینده ها از سطح کندانسور سیستم اهمیت و ضرورت پیدا میکند. برای رفع آلودگی ها در ابتدا درب های ابتدایی و انتهایی کندانسور باز شده و سپس نسبت به نظافت و شستشوی سایر اجزا اقدام می شود. به علت جریان داشتن آب در لوله های چیلر، بسیاری از قطعات سیستم در معرض رسوبات قرار می گیرند.
از دیگر اقدامات کاربردی در جهت سرویس و نگهداری از چیلر، رسوب زدایی و رفع رسوبات از ساختار دستگاه می باشد. املاح موجود و ناخالصی های موجود در آب، از عمده ترین دلایل ایجاد رسوبات در قطعات چیلر، به ویژه بخش کندانسور می باشد. برای برطرف کردن رسوبات از محلول ها و مواد مخصوصی استفاده می شود. از این فرآیند با عنوان اسید شویی چیلر نام برده می شود.
شما کاربر گرامی می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه اسیدشویی چیلر به مطالعه مقاله ” اسید شویی چیلر + بررسی اهمیت و مزایای اسیدشویی چیلر و آموزش آن ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.
نکات مهم در هنگام سرویس چیلر
۱- بررسی کمپرسور: ارزیابی و بررسی کارکرد بهینه کمپرسور، از نکات ضروری و کاربردی در حین سرویس چیلر به شمار می رود. کمپرسور قلب تپنده سیستم های تهویه مطبوع، علی الخصوص دستگاه های چیلر تلقی میگردد. بروز عیب و ایراد در این قطعه، فرآیند برودتی سیستم را با اختلال مواجه می سازد.
بر این اساس، اطمینان حاصل کردن از سلامت یاتاق ها، تسمه ها و چرخ دنده های کمپرسور، در افزایش عمر مفید و کارایی این قطعه بسیار تاثیرگذار و مؤثر است. چنانچه تمایل دارید اطلاعات تخصصی تر درخصوص کمپرسور چیلر بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی ” آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید.
۲- آنالیز روغن دستگاه: از دیگر نکات حائز اهمیت در این زمینه، مطمئن شدن از کافی بودن میزان و سطح روغن دستگاه می باشد. روغن در بهبود و ارتقا بخشیدن قطعات و عملکرد سیستم بسیار تاثیرگذار است. کاهش سطح روغن چیلر می تواند منجر به خرابی و معیوب شدن قطعات و متعلقات فنی دستگاه شود. بر این اساس، بررسی و آنالیز روغن به صورت سالیانه، از بهترین راهکارها قلمداد می گردد.
۳- بررسی گاز مبرد سیستم: فرآیند سیکل تبرید و خنک سازی سیستم های چیلر، از طریق گاز مبرد صورت می گیرد. کمبود یا تخلیه گاز مبرد دستگاه، موجب اختلال در چرخه تبریدی سیستم می شود. از سوی دیگر، کافی بودن میزان گاز مبرد چیلر، حداکثر بازدهی و بهره وری را برای دستگاه به ارمغان می آورد.
توجه به کیفیت و جنس سختی آب و قطعات کنترلی دستگاه، از دیگر نکات حائز اهمیت در فرآیند سرویس چیلر محسوب می شود.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید