Search
Close this search box.

اهمیت ترموستات چیلر + بررسی مشخصات و انواع ترموستات چیلر

ترموستات چیلر

ترموستات چیلر

ترموستات چیلر از قطعات کنترلی کاربردی و کارآمد مورد استفاده در این چیلر به شمار می رود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که در سیستم های تبریدی، از کنترل کننده های حرارتی با عنوان ترموستات استفاده می شود. این تجهیزات در برابر تغییرات و نوسانات دمایی بسیار حساس می باشند.

علاوه بر این، قطعه ترموستات در ساختار دستگاه های چیلر برای کنترل و مدیریت درجه دمای آب بخش اواپراتور کاربرد دارد. بر این اساس، کنترل سیکل تبرید تراکمی توسط ترموستات، با فعال سازی یا غیر فعال سازی کمپرسور دستگاه صورت می گیرد.

لازم به ذکر است که در سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر، درجه حرارت و دمای آب مربوط به اواپراتور باید در بازه معین و مشخصی ثابت بماند.

به طور معمول، پس از رسیدن درجه حرارت آب به میزان مشخص شده، می‌بایست چرخه سرما سازی دستگاه متوقف شود. پس از رسیدن دمای آب به میزان مشخص شده، بار دیگر کارکرد و راه اندازی چیلر به منظور آغاز پروسه جدید سرما سازی شروع می شود. کنترل و اعمال این فرآیندها از طریق ترموستات کنترلی چیلر صورت می گیرد.

مشخصات ترموستات چیلر

به طور کلی، ترموستات چیلر از ابزارهای پرکاربرد کنترلی برای تنظیم دما و درجه حرارت آب موجود در اواپراتور به شمار می آید. ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که در سیستم های تهویه مطبوع، برای بهینه سازی و کارکرد مطلوب و بهینه دستگاه از ترموستات بهره گرفته می شود.

این محصول متناسب با آخرین فناوری ها و تکنولوژی های جهانی و بین المللی طراحی و تولید می شود. همچنین، ترموستات های کنترلی چیلر با رعایت کلیه اصول و قواعد استاندارد ساخته و پرداخته می شوند. به طور معمول، ترموستات قابلیت کارکرد و عملکرد در فصول سرد و گرما (سرمایش و گرمایش) را دارد.

نصب راحت و راه اندازی آسان، قابلیت ثابت نگه داشتن دمای محیط در فصول سرد و گرم و طراحی مدرن و به روز را می توان از برجسته ترین ویژگی های ترموستات چیلر به شمار آورد.

این دستگاه ها با رساندن دمای آب به میزان تنظیم شده، نقش بسزایی در تکامل سیکل تبرید تراکمی چیلرها ایفا می نمایند. با استفاده از ترموستات، قابلیت کاهش یا افزایش ظرفیت برودت سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر به راحتی امکان پذیر می گردد. همچنین، رنج دمای کارکرد ترموستات منفی ۴۰ الی مثبت ۱۲۰ درجه سانتیگراد برآورد شده است.

ترموستات چیلر چگونه دستگاهی است؟

ترموستات چیلر، دستگاهی برای تشخیص تغییرات دما به منظور ثابت نگه داشتن دمای یک منطقه بسته اساساً. در سیستمی شامل رله ها، سوپاپ ها، سوئیچ ها و ..، ترموستات سیگنال هایی را تولید می کند، معمولاً الکتریکی، زمانی که دما از مقدار مورد نظر تجاوز کند یا از آن کمتر شود.

معمولاً برای کنترل جریان سوخت به مشعل، جریان الکتریکی به واحد گرمایش یا سرمایش، یا گاز یا مایع گرم شده یا خنک شده در ناحیه مورد استفاده قرار می گیرد. ترموستات همچنین عنصری در برخی از انواع سیستم ها، هشدار تشخیص حریق است.

ترموستات چیلر چگونه کار می کند؟

علم پشت ترموستات بسیار ساده است. با گرم شدن اشیا منبسط می شوند و با سرد شدن اشیا منقبض می شوند. این به عنوان انبساط حرارتی شناخته می شود و ترموستات های مکانیکی از آن برای روشن و خاموش کردن مدار الکتریکی استفاده می کنند. معمولاً نوارهای دو فلزی و دم پر از گاز را در بیشتر ترموستات ها خواهید دید.

نوار دو فلزی نامی است که به دو قطعه فلزبه هم متصل شده اند. نوار دو فلزی چیزی شبیه به یک پل در مدار الکتریکی است که به سیستم گرمایش خانه شما متصل است.

هنگامی که این پل “پایین” است، برق در سراسر مدار جریان می یابد و گرمایش روشن می شود. همانطور که خانه گرم می شود، نوار نیز افزایش می یابد، همانطور که یکی از فلزات بیشتر از دیگری منبسط می شود، نوار شروع به خم شدن بسیار کمی می کند. در نهایت، آنقدر خم می شود که مدار را باز می کند و پل “بالا” می رود. هنگامی که این اتفاق می افتد، برق قطع می شود و گرما را قطع می کند و اتاق را خنک می کند.

همانطور که حدس زده اید، نوار دوباره شروع به خنک شدن می کند و در نهایت به جای خود باز می گردد و اجازه می دهد تا گرمایش دوباره روشن شود. با یک دکمه دما، می توانید دمایی را که باعث می شود مدار خود به خود روشن و خاموش شود را تغییر دهید. مهم است که توجه داشته باشید که بالا بردن ترموستات چیلر خانه شما را سریع‌تر گرم یا خنک‌تر نمی‌کند تنها به سادگی به سیستم گرمایش یا سرمایش می گوید که چه زمانی روشن شود.

انواع ترموستات چیلر

به طور کلی، ترموستات چیلر از لحاظ ساختار و عملکرد در دو مدل ترموستات های دیجیتال و ترموستات های آنالوگ یا مکانیکی موجود می باشد.

ترموستات آنالوگ: ترموستات مکانیکی یا آنالوگ از حساسیت بسیار بالایی نسبت به دما برخوردار می باشد. کنترل و مدیریت چیلر توسط این مدل از ترموستات ها به وسیله بالب طراحی شده در انتهای آن صورت می گیرد. بر این اساس، در مواقع بر هم خوردن تعادل برودتی سیستم، قطعه ترموستات، تعادل را در دستگاه برقرار می نماید.

این مدل فاقد نمایشگر بوده و کارکرد آن بر مبنای سیستم آنالوگ انجام می پذیرد. بنابراین، تنظیم درجه حرارت مورد نظر توسط ترموستات آنالوگ، از طریق نشانگر مخصوص آن اجرایی می شود.

ترموستات های آنالوگ در جلوگیری از هدر رفت انرژی تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارند.

ترموستات دیجیتال: ترموستات الکترومکانیکی یا دیجیتال از مدل های پیشرفته ترموستات ها بوده که به علت کارایی و طول عمر بالا، در ساختار بسیاری از سیستم های تهویه مطبوع مورد استفاده قرار می گیرد. در ساختار این دستگاه ها ضمن حذف کلیه بخش های مکانیکی و متحرک، از گرماسنج مقاومتی، رله و سنسور مخصوص اندازه گیری دما استفاده شده است.

بر روی نمایشگر تعبیه شده برای این مدل، امکان مشاهده درجه حرارت دما میسر می شود. مضاف بر این، یک الی چهار خروجی برای ترموستات های دیجیتال در نظر گرفته می شود. هر کدام از این خروجی ها با عنوان یک مرحله شناخته می شوند.

انواع ترموستات چیلر

مکانیزم عملکرد ترموستات

به طور معمول، با رسیدن دمای آب و سیال وارد شده به اواپراتور، دستگاه چیلر باید خاموش شده و پس از افزایش دمای آب بار دیگر دستگاه به صورت اتوماتیک فعال شود. در این میان، ترموستات کنترلی چیلر متناسب با میزان سرمایش مورد نیاز سازه، دمای آب چیلر  را در محدوده مشخصی کنترل می کند.

برای محقق شدن این امر، ترموستات به صورت متناوب دستگاه را فعال و غیر فعال می کند. مدار آب مربوط به چیلر، یک مدار بسته بوده که فرآیند سرد شدن آب در اواپراتور دستگاه صورت گرفته و سپس برای سایر مصرف کننده ها مانند هواساز و فن کویل ارسال می شود.

ناگفته نماند که تنظیم و کنترل درجه حرارت آب و سیال وارد شده به اواپراتور از مهم ترین وظایف ترموستات چیلر به شمار می آید. با این وجود، صرفه جویی چشمگیر و قابل توجه در مصرف انرژی و به تبع آن، کاهش هزینه‌های اقتصادی و جانبی نیز از برجسته ترین مزایای ترموستات چیلر قلمداد می گردد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”آیا ترموستات چیلر دیجیتالی وجود دارد؟” answer-0=”بله، امروزه انواع دیجیتال با کارآیی متنوع در صنعت چیلر به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”ترموستات چیست؟” answer-1=”در صنعت تبرید کنترل کننده های حرارتی را ترموستات می نامند.” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”چند مدل ترموستات چیلر داریم؟” answer-2=”دو مدل. ترموستات چیلر آنالوگ و دیجیتال” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *