Search
Close this search box.

بررسی جامع موتور چیلر + بررسی ویژگی ها و مهمترین وظایف آن

موتور چیلر

موتور چیلر

سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر برای تامین آب سرد و سرمایش مورد نیاز سایر دستگاه ها نظیر فن کویل و هواساز در طیف وسیعی مورد استفاده واقع می شوند. فرآیند شروع به کار سیکل تبرید تراکمی دستگاه های چیلر از طریق قطعه موتور یا کمپرسور سیستم شروع میشود. در ساختمان هر مدل از چیلرها موتور یا کمپرسور تعبیه می گردد.

موتور چیلر انرژی الکتریکی لازم و مورد نیاز برای انجام فرآیند سرمایش دستگاه را تامین می سازد.

بر همین اساس، کمپرسور یا موتور، یکی از مهم ترین قطعات به کار رفته در آناتومی دستگاه های چیلر به شمار می‌رود. سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر با کاهش و خنک کردن دمای سیال، زمینه مناسب برای ایجاد سرمایش و بار برودتی سایر دستگاه ها را فراهم می آورند.

در سیکل کارکرد چیلر جریان سیال وارد دستگاه شده و پس از کاهش درجه حرارت و خنک سازی آن، به سایر سیستم ها مانند هواساز یا فن کویل ارسال می شود. در ادامه این فرآیند جریان آب با دمای بالا بار دیگر به سیستم چیلر بر می گردد. برای انجام این سیکل، قطعات و اجزای مختلفی مانند کمپرسور چیلر مشارکت دارند.

موتور چیلر چیست

اهمیت موتور چیلر

مکانیزم عملکرد چیلر بر اساس سیکل تبرید تراکمی صورت می گیرد. برای شروع و به اتمام رسیدن این چرخه، مراحل مختلفی انجام می شود. اولین مرحله سیکل تبرید تراکمی، فشرده سازی و متراکم کردن ماده مبرد به وسیله موتور چیلر می باشد. پس از فشرده سازی گاز مبرد، این ماده به وسیله کمپرسور به حرکت درآمده و فشار گاز آن افزایش پیدا می کند.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که طی شدن یک چرخه به صورت کامل و تکرار پی در پی آن، در معنا و مفهوم سیکل کاری تعبیر می گردد. بر این اساس، در سیکل تبریدی سیستم های چیلر، ماده مبرد به صورت پی در پی در یک خط جریان حرکت می کند. بنابراین، آغاز پروسه سرما سازی و ایجاد سرمایش توسط چیلر از قطعه کمپرسور سیستم آغاز می گردد.

تقطیر، منبسط کردن یا انبساط و تبخیر، از دیگر مراحل اصلی سیکل تبرید تراکمی سیستم های چیلر به شمار می‌آید. به طور معمول، فرآیند تقطیر به وسیله بخش کندانسور دستگاه صورت می گیرد. کندانسور به عنوان نوعی مبدل حرارتی، قابلیت تبدیل کردن ماده مبرد از حالت گاز به وضعیت مایع را امکان پذیر می سازد. در اثر این فرآیند، حرارت از ماده مبرد گرفته می شود.

علاوه بر این، فرآیند انبساط از طریق شیر انبساط دستگاه اجرایی می‌گردد. کنترل و مدیریت فشار و دمای ماده مبرد وارد شده به بخش اواپراتور، بر عهده اکسپنشن ولو یا شیر انبساط می باشد. همچنین، فرآیند تبخیر در سیکل کاری این سیستم ها به وسیله اواپراتور انجام می شود. ساختار متمایز اواپراتور، تسریع فرآیند تبادل حرارت را میسر می سازد.

مهم ترین وظیفه موتور چیلر

مهم ترین وظیفه موتور چیلر

به طور کلی، فشرده سازی و افزایش فشار گاز مبرد در سیکل تبرید تراکمی به وسیله قطعه کمپرسور یا موتور چیلر انجام می شود. افزایش فشار گاز مبرد علاوه بر افزایش دمای تقطیر سیال، سبب تامین انرژی لازم برای انجام شدن این سیکل می گردد. بنابراین، با افزایش یافتن فشار گاز مبرد، امکان تقطیر سیال در بخش کندانسور دستگاه محقق می شود.

موتورهای چیلر بسته به نوع دستگاه در مدل های مختلفی طراحی و به مرحله تولید می رسند. کمپرسور پیستونی، سانتریفیوژ، روتاری، اسکرو و اسکرال، از رایج ترین موتورهای چیلر تلقی می گردند.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که کمپرسور قلب چرخه تبرید تراکمی چیلرها قلمداد می شود.

  • کمپرسور پیستونی: این مدل از موتورهای چیلر، از تجهیزات پرکاربرد در صنعت تبرید به حساب می‌آیند. مکانیزم عملکرد کمپرسورهای رفت و برگشتی یا پیستونی از طریق حرکت رفت و برگشتی پیستونی و یک سیلندر صورت می گیرد. برخورداری از ظرفیت های متنوع، نگهداری و تعمیر راحت و طراحی ساده، از ویژگی های این مدل محسوب می شود.
  • کمپرسور سانتریفیوژ: کمپرسورهای سانتریفیوژ، فشرده سازی و متراکم کردن ماده مبرد را از طریق نیروی گریز از مرکز انجام می دهند. در صنعت تبرید از این نوع کمپرسورها با عنوان موتورهای گریز از مرکز نیز نام برده می شود. برای استفاده در چیلرهای دارای ظرفیت بالا، این نوع کمپرسورها مناسب هستند.
  • کمپرسور روتاری: در ساختار کمپرسورهای روتاری از یک روتور و یک سیلندر استفاده شده است. فشرده سازی ماده مبرد در فضای میان سیلندر و روتور انجام می گیرد. بهینه سازی مصرف انرژی، بازدهی عالی و مناسب برای ظرفیت های پایین، از ویژگی های کمپرسور چیلر روتاری قلمداد می گردد.
  • کمپرسور اسکرو: در ساختار این مدل از موتور مارپیچی یا اسکرو استفاده می شود. تولید سطح صدای پایین، کارایی و راندمان مناسب و لرزش و ارتعاش کم، از مشخصات کمپرسور مارپیچی به شمار می رود.
  • کمپرسور اسکرال: کمپرسور یا موتور چیلر حلزونی یا اسکرال، از دو صفحه حلزونی شکل متشکل شده که یکی از صفحه ها متحرک و دیگری ثابت می باشد. لرزش و ارتعاش پایین، کارکرد آرام و سطح صدای پایین، از مزایای این مدل تلقی می گردد.

موتور چیلر

قیمت چیلر

در این مقاله برای شما بازدید کنندگان عزیز موتور چیلر را قرار دادیم. لازم است که درباره قیمت این دستگاه نیز بدانید. همان طور که می دانید چیلر از جمله سیستم هایی می باشد که در انواع جذبی و تراکمی در بازار موجود است. به همین خاطر قیمت آن نیز در حال نوسان می باشد.

شما بازدید کنندگان عزیز قیمت به روز این سیستم ها را می توانید در وب سایت https://tasisat.com/ مشاهده نمایید. عوامل دیگری همچون کیفیت ساخت، برند سازنده، نوسانات ارز و دلار، مدل محصول، ظرفیت آن و … نیز بسیار موثر می باشد. مجموعه تاسیسات دات کام همواره در تلاش است تا محصولاتی را عرضه دهد که از کیفیت بالایی برخوردار بوده و همچنین از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه باشد.

خرید چیلر

با توجه به اینکه امروزه تنوع سیستم های تهویه مطبوع بسیار بالا است. به همین خاطر شما باید سعی کنید در هنگام تهیه محصولات حتماً با افرادی که آشنایی کامل با این سیستم ها دارد؛ مشورت نمایید.

در این صورت می توانید محصول مناسبی را تهیه کنید. البته در نظر داشته باشید که مجموعه تاسیسات دات کام جهت راهنمایی شما خریداران عزیز کارشناسان فروش ویژه ای را در نظر گرفته است که تمامی اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار می دهند.

به این صورت با توجه به کاربرد مد نظر خود می توانید محصول مناسب را تهیه و خریداری کنید. توجه داشته باشید که شما بازدید کنندگان عزیز از سراسر ایران می توانید جهت سفارش این محصول توسط فروشگاه آنلاین تاسیسات دات کام https://tasisat.com/ اقدام نمایید. امیدواریم از عملکرد و کارایی فوق‌العاده‌ این سیستم ها بهترین نحوه استفاده را ببرید.

چنانچه تمایل دارید اطلاعات تخصصی تر و دقیق تری را درخصوص انواع کمپرسورهای چیلر بدست آورید، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله تخصصی “ آشنایی با انواع کمپرسور چیلر ” بپردازید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *