Search
Close this search box.

طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان

loole2-min

پس از تهیه نقشه های معماری و محاسباتی برای یک ساختمان تهیه نقشه های تاسیساتی لازم و ضروری می باشد. نقشه های تاسیسات شامل تاسیسات آبرسانی، فاضلاب، برودتی و حرارتی و گازرسانی و لوله کشی آب مصرفی می باشد. در این مطلب تصمیم داریم به مبحث طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.

طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان

انواع تاسیسات آبرسانی ساختمان

از جمله مهمترین بخش های تاسیسات مکانیکی هر ساختمان بدون‌شک شبکه آبرسانی می باشد. طراحی تاسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان تنها به رساندن آب با فشار مناسب به درون ساختمان نمی باشد.

بلکه باید حتماً تدابیری انجام شود تا آب بهداشتی و با کیفیت مناسب به درون ساختمان انتقال داده شود. به طور کلی می‌توان گفت که دو روش اصلی جهت طراحی تاسیسات ساختمان وجود دارند که در ادامه شرح می دهیم.

لوله کشی از پایین به بالا

در ادامه مبحث طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان باید ذکر کنیم که در حال حاضر مدل اصلی تاسیسات آبرسانی ساختمان در کشور از نوع لوله کشی از پایین به بالا می باشد. معمولاً در این روش لوله کشی از شبکه آبرسانی شهری به یک لوله رایزر اتصال داده می شود. لایزر در طبقات مختلف ساختمان به سمت بالا حرکت خواهد کرد.

در هر طبقه یک انشعاب از لوله رایزر به هر واحد انتقال داده خواهد شد. سپس درون هر واحد و تعداد مصرف کننده انشعاباتی در نظر گرفته خواهد شد. در این روش لوله کشی پمپ آب در قسمت پایین ساختمان تعبیه خواهد شد و آب با فشار مناسب به طبقات مختلف هدایت خواهد شد.

لوله کشی از بالا به پایین

با توجه به مبحث طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان باید ذکر کنیم که یکی از روش های آن اجرای لوله کشی از بالا به پایین می باشد. معمولا لوله کشی را به طور مستقیم و بدون انشعاب به سمت پشت بام ساختمان انتقال پیدا خواهد کرد. بر روی پشت بام ساختمان جهت ذخیره سازی آب تانکر های قرار دارند که به آن ها رایزر اتصال خواهند داد.

در ادامه لوله رایزر به سمت پایین برمی گردد؛ توسط عبور رایزر از طرف مقابل ساختمان به ازای هر واحد باید یک انشعاب در نظر گرفته شود. امروزه معمولا از این روش در محدود ساختمان هایی استفاده می شود.

نکات مهم در طراحی تاسیسات لوله کشی آب مصرفی

طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان از جمله مهمترین مواردی می باشد که باید جهت شروع زندگی در یک ساختمان به صورت دقیق اجرا شود. قبل از اجرای لوله کشی آب سرد و گرم ساختمان باید مسیرهای عبور لوله را با رشته‌های کاری دیگر مطابقت دهید.

در طراحی تاسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان معمولاً مبنای کار نقشه های از قبل طراحی شده می باشد. در نتیجه برای جلوگیری از تداخل بخش مختلف تاسیساتی پیش بینی های لازم باید انجام شود.

طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان

برخی از نکات مهم که باید به آن توجه داشته باشید به شرح زیر می باشد.

دقت به میزان فشار آب

بهتر است بدانید اگر میزان فشار آب به ساختمان بیش از حد پایین باشد؛ برای ساکنین ساختمان شرایط را سخت خواهد کرد. همچنین بالا بودن فشار آب نیز باعث می‌شود تا هدر رفت آب را به همراه داشته و باعث نشتی و ترکیدگی لوله و یا ورود آب تمیز به فاضلاب خواهد شد.

در نظر داشته باشید که میزان فشار آب در مکان های مختلف با یکدیگر متفاوت خواهد بود و باید در زمان طراحی لوله کشی سعی کنید تا میزان فشار آب منطقه را به خوبی بررسی کنید. در نظر داشته باشید که حداکثر فشار آب شبکه لوله کشی آب مصرفی معمولاً در پشت شیر های لوازم بهداشتی در وضعیت بدون جریان از چهار بار بیشتر خواهد بود.

توجه به سایز لوله

طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان باید به گونه ای باشد که سرعت زیاد جریان آب صدای مزاحمی ایجاد نکرده و همچنین کاهش طول عمر لوله ها را بر اثر خوردگی به همراه نداشته باشد. به عنوان مثال در نظر داشته باشید که اندازه لوله وان و ماشین ظرفشویی حدود ۱۵ میلی متر و سیک یا سینی و بیده نیز حدود ۱۰ میلیمتر، سینک آشپزخانه صنعتی ۲۰ میلیمتر باشد.

انتخاب فیتینگ یا اتصالات لوله ها

بهتر است بدانید لوله هایی که در لوله کشی آب گرم و سرد مصرفی در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند؛ باید از نظر جنس، اندازه با لوله ها تطابق داشته باشند.

همچنین جهت کار با لوله های انتخابی نیز مناسب باشد. در نظر داشته باشید فیتینگ هایی که در لوله کشی مسی مورد استفاده قرار می گیرند؛ معمولاً باید از نوع مسی یا آلیاژهای مس در اتصال لحیمی مویینگی یا اتصال فیتینگ فشاری باشند.

ذخیره سازی آب در ساختمان

توجه داشته باشید که قطع شدن نابهنگام آب از جمله مشکلاتی است که باید در طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان مورد بررسی قرار دهید. به همین خاطر باید ذخیره سازی آب را مد نظر قرار دهید.

در نظر داشته باشید که هدف از ذخیره سازی کنترل فشار آب مورد نیاز لوله کشی همچنین پخش آب مصرفی منطقه بندی توزیع آب در ساختمان های بلند، توزیع آب از بالا به پایین و حفاظت از شبکه آب شهری می باشد.

توجه به فشار معکوس

بهتر است بدانید که فشار معکوس از برگشتن جریان بر خلاف جهت اصلی در نتیجه فشار منفی در سیستم لوله کشی آب می گویند. در نظر داشته باشید که این نوع فشار زمانی ایجاد خواهد شد که فشار پایین دست در جریان اصلی بیشتر باشد.

جهت جلوگیری از برگشت جریان آب در سیستم لوله کشی از روش های مختلفی همچون فاصله هوایی، نصب شیر یکطرفه دوتایی، نصب خلا شکن اتمسفریک، نصب شیر اطمینان اختلاف فشار بین دو شیر و یک طرف و … می توان بهره مند شد.

توجه به عایق کاری لوله های آب

یکی از نکات بسیار مهم در طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان توجه به عایق کاری لوله ها می باشد. بهتر است بدانید که اگر عایق کاری لوله آب به درستی انجام نشود؛ باعث می شود تا در فصل زمستان ترکیدگی لوله آب را به همراه داشته باشد. اگر لوله دارای آب گرم باشد؛ علاوه بر ترکیدگی لوله باعث اتلاف حرارت آب با محیط شده و به همین خاطر لوله های آب گرم نیز باید به صورت کامل عایق کاری شوند.

طراحی تأسیسات لوله کشی آب مصرفی ساختمان

آشنایی با فروشگاه تخصصی تاسیسات دات کام

شما مخاطبان عزیز جهت تهیه و سفارش سیستم های تهویه مطبوع می توانید از طریق وب سایت https://tasisat.com/ اقدام نمایید. مجموعه تاسیسات دات کام همواره در تلاش است تا سیستم هایی را عرضه کنند که علاوه بر کیفیت بالا از نظر اقتصادی نیز مناسب و مقرون به صرفه باشد.

با اطمینان خاطر می توانید جهت سفارش اقدام نمایید. در هر مرحله از خرید که نیاز به راهنمایی و مشاوره داشته باشید کافیست از طریق شماره های ذکر شده با کارشناسان فروش این مجموعه در تماس باشید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *