Search
Close this search box.

مهم ترین تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت + معرفی ۵ تفاوت اصلی

تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

مهم ترین تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت در چیست؟ اسپلیت های کانالی و کولرهای گازی اسپلیت، نمونه ای از سیستم های تهویه مطبوع بوده که برای تولید و توزیع هوای خنک در سازه ها و پروژه های مختلف اعم از تجاری، اداری و آپارتمانی و مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. برخورداری از عملکرد دوگانه سرمایش و گرمایش، قابلیت استفاده و بهره برداری از این دستگاه ها را در فصل گرم و سرد سال امکان پذیر ساخته است.

علاوه بر این، اسپلیت و داکت اسپلیت در زمره سیستم های تهویه مطبوع DX یا انبساط مستقیم قرار دارند. با این وجود، دستگاه های سرمایشی و برودتی از نوع اسپلیت و داکت اسپلیت، از بسیاری لحاظ، از تفاوت های زیادی برخوردار می باشند.

مهم ترین تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

اصلی ترین تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

۱- از لحاظ شکل و ساختار

نوع شکل و ساختار کلی، یکی از تمایزها و تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت را نمایان می سازد. ساختار اصلی کولرهای گازی اسپلیت از دو یونیت مجزا و جداگانه تشکیل شده است. پنل خارجی دستگاه در فضای آزاد مانند حیاط یا بالکن نصب شده و با آماده سازی جریان مبرد، فرآیند ایجاد برودت و سرمایش را عملیاتی و سپس به سمت پنل داخلی دستگاه هدایت می کند.

این در حالی است که تولید و توزیع هوای خنک به وسیله اسپلیت های کانالی، با کمک مسیر کانال کشی به فضای داخلی منتقل می شود. جریان مبرد ابتدا در کمپرسور فشرده و متراکم شده و سپس به بخش واحد تقطیر و پنل داخلی نصب شده در داخل سقف کاذب ارسال می گردد.

گاز مبرد ضمن عبور از قسمت شیر منبسط کننده، با دمای بسیار پایین به کویل اواپراتور وارد می شود. پس از این فرآیند هوای خنک و مطبوع توسط پنل داخلی و با عبور از میسر کانال کشی در محیط داخلی انتشار پیدا می کند.

۲- فضای تحت پوشش

از دیگر تمایزهای اسپلیت و داکت اسپلیت می توان به ابعاد و فضای تحت پوشش این دستگاه ها، اشاره نمود. به طور معمول، داکت اسپلیت ها به علت برخورداری از یک پنل بیرونی و چندین پنل داخلی، قابلیت انجام فرآیند سرمایش و گرمایش چندین اتاق و فضا را به صورت همزمان و هماهنگ میسر می سازند. بنابراین، در کلیه بخش‌های فضا هوای یکسان و با درجه دمای تنظیم شده جریان پیدا می کند.

چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه راه اندازی سیستم گرمایش و گرمایش دستگاه داکت اسپلیت بدست آورید، پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله ” نحوه تنظیم سرمایش و گرمایش داکت اسپلیت ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.

در سوی مقابل، کولرهای گازی اسپلیت به علت برخورداری از یک پنل داخلی، تنها برای تامین سرمایش و گرمایش یک سالن یا اتاق محدود و کوچک مناسب و مفید هستند. برای استفاده در فضاهای دارای ابعاد و متراژ زیاد، کولرهای گازی قادر به تامین نیازهای سرمایشی و گرمایشی محیط نمی باشند.

بنابراین اسپلیت ها می توانند سرمایش و گرمایش چندین اتاق و فضا را به صورت همزمان فراهم سازند اما کولرهای گازی برای یک اتاق یا یک سالن مناسب هستند.

مهم ترین تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

۳- شدت صدای دستگاه در حین کارکرد

سطح و میزان صدا در هنگام عملکرد، دیگر تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت را رقم می زند.

اسپلیت‌های کانالی به علت ابعاد و اندازه بزرگ، از تجهیزات و قطعات بیشتر و بزرگ تری برخوردار می باشند. بر همین اساس، فن دمنده دستگاه در هنگام کارکرد، سطح صدای بالایی را تولید می کند. همچنین، بزرگ بودن اندازه فن دستگاه، افزایش میزان صدای اواپراتور را در پی دارد.

برای کاهش و به حداقل رساندن صدای تولید شده در هنگام کارکرد اسپلیت کانالی، می بایست از کانال های با قابلیت انعطاف پذیری و عایق های صوتی مخصوص استفاده نمود.

بنابر آنچه گفته شد، سطح صدای اسپلیت های کانالی، در مقایسه با کولرهای گازی بیشتر و بالاتر می باشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و تخصصی تر درخصوص علت افزایش سطح صدای داکت اسپلیت و همچنین آشنایی با راهکارهای کاهش صدای آن، پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله جامع و تخصصی ” علت افزایش سطح صدای داکت اسپلیت و راهکارهای کاهش آن ” بپردازید تا صفر تا صد آنچه را که باید در این خصوص بدانید بدست آورید.

۴- تنظیم مستقل دما

برای مقایسه و تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت ، مد نظر قرار دادن تنظیم دمای مجزا و مستقل این دستگاه ها، تاثیرگذار و موثر می باشد. کولرهای گازی قابلیت تنظیم دمای محیط را به صورت مستقل و متناسب با نظر و دلخواه کاربر، به سادگی فراهم می آورند. در طرف مقابل، این قابلیت برای سیستم های داکت اسپلیت وجود ندارد.

بر این اساس، همه سالن ها و اتاق ها کانال کشی شده، از یک دمای یکسان و مشترک برخوردار هستند. بنابراین، برای کاربران امکان تنظیم درجه دمای هر محیط به صورت مجزا عملا محقق نخواهد شد. در چنین شرایطی، انتخاب فن کویل و مینی چیلر، برای محقق ساختن این مهم، از گزینه های کاربردی محسوب می شود.

۵- توان و قدرت گرمایش

استفاده از گرمایش سیستم های تهویه مطبوع از نوع کولر گازی در فصول سرد سال، چندان مقرون به صرفه و مناسب نمی باشد. توان گرمایشی این دستگاه ها در فصل زمستان بسیار پایین و کم می باشد. علاوه بر این، استفاده از گرمایش دستگاه، موجب افزایش مصرف برق و متعاقب آن، بالا رفتن هزینه های اقتصادی و جانبی مصرف کننده می شود.

بر این اساس، برای تامین گرمایش فضا می بایست از یک سیستم حرارت مکمل نظیر هیتر یا بخاری گازی استفاده نمود. داکت اسپلیت ها فرآیند تولید و توزیع هوای گرم و مطبوع را از طریق کویل آبگرم انجام می دهند. با نصب این کویل و متصل کردن آن به اواپراتور، آبگرم تولید شده به وسیله پکیج و موتورخانه، در لوله های کویل به جریان افتاده و هوای گرم با توان بالا در محیط توزیع می شود.

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *