Search
Close this search box.

تفاوت چیلر جذبی و تراکمی + بررسی تمایزها و مقایسه چیلر تراکمی و جذبی

تفاوت چیلر جذبی و تراکمی

تفاوت چیلر جذبی و تراکمی

وجه تمایز و تفاوت چیلر جذبی و تراکمی در چیست؟ به طور کلی، چیلرهای تراکمی و جذبی، از سیستم های تهویه مطبوع کاربردی و کارآمد برای استفاده در سازه ها و پروژه های مختلف به شمار می روند. چیلرها با گرفتن و جذب گرمای محیط و انتقال آن به محیط دیگر، فرآیند سرمایش و تولید هوای خنک را تسریع و تسهیل می‌کنند.

به عبارت دیگر، دستگاه های چیلر ضمن تولید جریان آب سرد، با منتقل کردن سیال به سایر تجهیزات سرمایشی مانند فن کویل و هواساز، هوای خنک و مطبوع را در محیط داخلی انتشار می دهند.

بررسی تمایزها و تفاوت چیلر جذبی و تراکمی

۱- ضریب عملکرد (COP)

ضریب بازدهی یا ضریب عملکرد را می توان یکی از تمایزها و تفاوت چیلر جذبی و تراکمی قلمداد نمود. Cop یا ضریب بازدهی یک سیستم تهویه مطبوع، میزان مصرف بهینه و عملکرد مطلوب دستگاه را نمایان می سازد. به طور معمول، ضریب عملکرد یک سیستم سرمایشی، از تقسیم مقدار گرما و حرارت جذب شده از محیط پیرامون بر عملکرد و بازدهی انجام گرفته به وسیله دستگاه مشخص می شود.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که برچسب رتبه و گرید انرژی سیستم های تهویه مطبوع بر مبنای ضریب عملکرد و cop دستگاه تعیین می گردد.

 بر همین اساس، دستگاه های برخوردار از ضریب ۵/۳، غالبا رتبه انرژی A را به خود اختصاص می دهند. از سوی دیگر، ۱ الی ۸ ضریب عملکرد چیلرهای تراکمی می باشد. این در حالی است که ۵/۰ الی ۲/۱، ضریب بازدهی چیلرهای جذبی می باشد. بر این اساس، چیلرهای تراکمی از بازدهی و ضریب عملکرد بهینه تری در مقایسه با چیلرهای جذبی بهره می برند.

۲- سطح و میزان صدا

سطح صدای تولیدی در هنگام کارکرد، یکی دیگر از تمایزها و تفاوت چیلر جذبی و تراکمی را در بر می گیرد. به طور معمول، میزان صدای سیستم های تهویه مطبوع با واحد دسیبل (db) مشخص می شود. پایین بودن میزان و مقدار مشخص شده، حکایت از سطح صدای بهینه دستگاه در حین کارکرد دارد. در ساختار چیلرهای جذبی به نسبت چیلرهای تراکمی، قطعات و متعلقات مکانیکی کمتری تعبیه شده است.

بر همین اساس، سطح صدای تولیدی و لرزش و ارتعاش چیلرهای جذبی، در مقایسه با چیلرهای از نوع تراکمی کمتر می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که نصب چیلرهای تراکمی در فضای پشت بام یا موتورخانه، موجب انتقال میزان صدای کمتری به محیط داخلی می شود.

مقایسه چیلر جذبی و تراکمی

۳- وزن خالص دستگاه

از دیگر تفاوت ها و وجه تمایز چیلر تراکمی و جذبی می توان به وزن خالص این دستگاه ها، اشاره نمود. اگرچه چیلرهایی از نوع جذبی و تراکمی، از لحاظ ظرفیت با یکدیگر تقریبا برابر می باشند، اما از نظر وزن از تفاوت های زیادی برخوردار هستند. به طور معمول، چیلرهای جذبی دارای وزن بیشتری به نسبت مدل های تراکمی هستند.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که وزن چیلرهای جذبی، در حدود دو برابر چیلرهای تراکمی برآورد شده است. به همین جهت، جابجایی و حمل چیلر جذبی می بایست با انجام تمهیدات و اقدامات لازم و مقتضی انجام شود.

۴- موقعیت و فضای نصب

میزان فضای مورد استفاده برای نصب و پیاده سازی، دیگر تفاوت چیلر جذبی و تراکمی را رقم می زند. چیلرهای جذبی به علت برخورداری از تجهیزات بیشتر و بزرگ تر، متراژ و فضای بیشتری را جهت نصب و پیاده سازی به خود اختصاص می دهند.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فضای نصب چیلرهای تراکمی، در حدود ۴۰ الی ۶۰ درصد بیشتر از فضای نصب چیلرهای جذبی می باشد.

از سوی دیگر، ارتفاع چیلرهای جذبی، در مقایسه با دستگاه های چیلر تراکمی بلندتر می باشد. بر اساس بررسی های صورت گرفته، ارتفاع چیلرهای جذبی در حدود ۸/۱ الی ۳ متر بلندتر و بیشتر از مدل های جذبی عنوان گردیده است.

مقایسه چیلر جذبی و تراکمی

۵- نحوه نصب و نوع حمل و جابجایی

در مقایسه چیلر تراکمی و جذبی ، به چگونگی نصب و نحوه جابجایی و حمل این دستگاه ها مربوط می شود. بر این اساس، فرآیند جابجایی چیلرهای جذبی، به علت وزن زیاد، در طی چندین مرحله صورت می گیرد. دستگاه های چیلر تراکمی به علت برخورداری از ساختار یکدست و یکپارچه، در طی یک مرحله و به راحتی و آسانی حمل و جابجا می شوند.

۶- بازه قیمت

قیمت تمام شده، ششمین تفاوت اصلی چیلر جذبی و تراکمی را شامل می شود. به طور کلی، چیلرهای جذبی در مدل‌های شعله مستقیم و شعله غیر مستقیم یا تک اثره و دو اثره طراحی و تولید می شوند. در سوی مقابل، چیلرهای تراکمی در دو مدل هوا خنک و آب خنک موجود می باشند. مدل های شعله غیر مستقیم از قیمت نهایی حدود ۵۰ درصد بالاتر از مدل های تراکمی برخوردار هستند.

قیمت تمام شده چیلرهای جذبی مدل شعله مستقیم، دو برابر بیشتر از قیمت نهایی چیلرهای تراکمی می باشد. بر این اساس، از لحاظ بازه قیمت، چیلرهای تراکمی اعم از آب خنک و هوا خنک، از قیمت تمام شده مقرون به صرفه و بهینه تری بهره می برند.

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *