Search
Close this search box.

بررسی و مقایسه انواع سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

بررسی و مقایسه انواع سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

بررسی و مقایسه انواع سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی در مدل ها، ظرفیت ها و یرندهای مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند‌. این سیستم ها با توجه به عملکرد و ویژگی هایی که دارند؛ در محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در این مبحث قصد داریم به بررسی و مقایسه انواع سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی بپردازیم. اگر تمایل به آشنایی بیشتر درباره این مبحث دارید؛ پیشنهاد می شود در ادامه همراه ما باشید.

آشنایی با سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

سیستم های تهویه مطبوع دارای تنوع بالایی هستند و هر کدام دارای نوع عملکرد، کاربرد، قیمت، ویژگی ها و … می باشند. این سیستم ها در کیفیت زندگی انسان موثر بوده و باید در انتخاب نوع مناسب آن دقت کرد تا نتیجه دلخواهی که می خواهید را به دست آورید. این سیستم ها به طور کلی به دو دسته مستقل و مرکزی تقسیم می شوند که بهتر است با آن ها آشنا شوید تا بتوانید تصمیم و انتخاب بهتری داشته باشید.

بررسی و مقایسه انواع سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

انواع سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

سیستم های تهویه مطبوع مستقل

کولر گازی و اسپلیت: یکی از سیستم های تهویه مطبوع مستقل کولر گازی و اسپلیت است که دارای دو عملکرد سرمایشی و گرمایشی می باشد. این سیستم ها در انواع مختلف و با ظرفیت های گوناگونی موجود بوده و می توان در فضاهای مختلف از آن استفاده کرد.‌ این سیستم ها براساس سیکل تبرید و با استفاده از مبرد عملکرد خود را انجام می دهند. این دستگاه مزیت های فراوانی دارد که از جمله آن می توان به نصب راحت، ایمنی بالا و ایجاد دمای یکنواخت در محیط در مدت زمان کوتاه اشاره کرد. کولر گازی هایسنس، کولر گازی ایران رادیاتور، کولر گازی جی پلاس و … از جمله پرکاربردترین این دستگاه ها می باشند.

داکت اسپلیت: این سیستم تهویه مطبوع مستقل عملکرد سرمایشی خود را بر مبنای مبرد و عملکرد گرمایشی را با استفاده از آب گرم انجام می دهد. آب گرم مورد نیاز برای سیستم از موتورخانه و پکیج فراهم شده و از طریق لوله کشی به دستگاه راه پیدا می کند. این دستگاه نیاز به کانال کشی دارد تا بتواند به همه جای محیط دسترسی داشته باشد.

مینی چیلر: این دستگاه در دو نوع هوا خنک و آب خنک تولید شده و در ظرفیت های مختلفی در بازار موجود می باشد. این دستگاه مصرف انرژی کمی داشته و به نسبت کولر گازی به طور چشمگیری باعث کاهش هزینه ها می شود. این دستگاه در ظرفیت های پایینی موجود بوده و برای فضاهایی که مساحت زیادی ندارد؛ می توان از این دستگاه استفاده کرد.

سیستم های تهویه مطبوع مرکزی

سیستم های تهویه مطبوع مرکزی شامل چیلر همراه با فن کویل هواساز و سیستم VRF می باشد.

سیستم تهویه مطبوع مرکزی چیلر: این سیستم های سرمایشی و گرمایشی طی فرآیند تراکم بخار حرارت را از آب گرفته و آن را خنک می کنند. چیلرها در دو نوع تراکمی و جذبی موجود بوده و در ساختمان های مختلف آب مورد نیاز برای سیستم هایی چون فن کویل را فراهم می کنند‌. چیلرهای تراکمی با انرژی برق کار کرده و مصرف برق بالایی نسبت به نوع جذبی دارند. چیلر جذبی نیز خنک کردن هوا را از طریق انرژی حرارتی انجام می دهد و مصرف انرژی آن پایین تر است. بنابراین می توان گفت نوع جذبی این سیستم ها مصرف بیشتری بین کاربران دارد.

سیستم تهویه مطبوع مرکزی VRF: خرید تجهیزات و اجرای اولیه این سیستم بسیار پر هزینه می باشد؛ ولی نسبت به سیستم های مستقل مصرف برق کمتری دارد. با استفاده از این سیستم می توان دمای محیط های مختلف را کنترل کرد و کیفیت هوا را ارتقا داد.‌ طول عمر این سیستم به طور متوسط ۲۵ سال می باشد و دارای مزایای زیادی است. کندانسور این دستگاه در پشت بام و تراس نصب شده و در ظرفیت های مختلفی موجود می باشد.

معرفی اجزای سیستم های تهویه مطبوع

منابع حرارت: این منابع اغلب حرارت را با الکتریسیته یا مصرف سوخت تولید می کنند‌. این منابع براساس سیالی که گرم می کنند؛ به نام های مختلفی شناخته می شوند. منابعی که سیال گاز را گرم می کنند؛ کوره و منابع حرارتی که سیال مایع را گرم می کنند، دیگ نامیده می شوند.

منابع برودت: از دیگر اجزای سیستم های تهویه مطبوع منابع برودتی است هر چقدر سرعت تبخیر ماده در آن بیشتر شود میزان سرمای تولیدی بیشتر می شود. این منبع همان چیلر است که بر اثر بخار شدن مبرد سرما را تولید می کند.

مخزن انبساط: این مخزن در سیستم های تمام آب وجود داشته و وظیفه دارد حجم سیال را کنترل کند تا به سیستم فشار وارد نشود. منع انبساط فقط در مدل دیاگرامی موجود است.

پمپ: پمپ وظیفه دارد سیال را به حرکت درآورده و در دو نوع جریان عمودی و محوری به کار می رود.

کویل ها: در سیستم های تهویه مطبوع کویل ها تبادل حرارتی را برعهده دارند و براساس عملکرد به دو دسته سرمایشی و گرمایشی تقسیم می شوند. کویل ها براساس سیال به سه دسته آب به آب، هوا به هوا و آب به هوا یا برعکس تقسیم می شوند.

هواکش: وظیفه جا به جایی هوای سرد و گرم که از کویل ها عبورمی کند بر عهده هواکش می باشد. این قطعه در دو نوع جریان محور و گریز موجود بوده و نقش مهمی در این سیستم ها ایفا می کند‌.

علل استفاده از سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

برای کنترل رطوبت و رطوبت دهی می توان از این دستگاه ها استفاده کرد. همچنین سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی به کنترل دمای محیط کمک می کنند و باعث تعادل گرما و سرما در محیط می شوند. با استفاده از این سیستم ها می توان تصفیه هوا را انجام داده و آلودگی های آن را رفع و پاکسازی کرد.

همچنین با این سیستم ها می توان در محیط های بیمارستانی و پزشکی هوا را ضدعفونی کرد.‌ در محیط هایی چون آکواریوم که تغییرات دما و رطوبت آن بسیار مهم است؛ می توان از این سیستم ها استفاده کرد.

بررسی و مقایسه انواع سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

خرید سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی

برای خرید سیستم های تهویه مطبوع مستقل و مرکزی از طریق وبسایت https://tasisat.com/ اقدام کنید. برای انتخاب بهتر این دستگاه ها کارشناسان فروش تاسیسات دات کام شما عزیزان را راهنمایی خواهند کرد. تمامی این سیستم ها دارای ضمانت و گارانتی معتبر می باشند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

[sc_fs_multi_faq headline-0=”h2″ question-0=”سیستم های تهویه مطبوع مستقل کدامند؟ ” answer-0=”کولر گازی و اسپلیت، داکت اسپلیت و مینی چیلر” image-0=”” headline-1=”h2″ question-1=”سیستم های تهویه مطبوع مرکزی کدامند؟ ” answer-1=”سیستم VRF و چیلر ه همراه فن کویل یا هواساز” image-1=”” headline-2=”h2″ question-2=”علل استفاده از سیستم های تهویه مطبوع در محیط چیست؟ ” answer-2=”کنترل رطوبت و رطوبت دهی، کنترل دمای محیط، تصفیه هوا، تعادل گرما و سرما، ضدعفونی بیمارستان ها” image-2=”” count=”3″ html=”true” css_class=””]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *