آیا از اجزا سازنده بوستر پمپ ها اطلاع دارید؟
آیا از اجزا سازنده بوستر پمپ ها اطلاع دارید؟
a) پمپ
b) اتصالات
c) شاسی
d) تابلو برق
e) منبع دیافراگمی
f) کلکتورهای ورودی و خروجی
آیا از اجزا سازنده بوستر پمپ ها اطلاع دارید؟
در صورتی که هر کدام از اجزا سازنده بوسترها به درستی انتخاب نشوند، هنگام راه اندازی میتواند موجب گردد تا بوستر پمپ عملکرد نادرستی را داشته باشد.
به هر میزان که بهره گیری از بوستر پمپ میتواند موجب پایین آمدن هزینه و سهولت در حفاظت برای کاربر شود، انتخاب اشتباه آن نیز میتواند موجب افزایش مصرف و بالا رفتن هزینههای نگهداری و تعمیرات آن گردد، که در نتیجه آن عدم رضایت مصرف کننده را به دنبال خواهد داشت.
طراحی و محاسبه بوستر پمپ آتش نشانی:
زمانی که قرار است یک بوستر پمپ آتشنشانی را طراحی کرد مهمترین نکتهای که باید به آن توجه داشت تعیین مقدار آبی است که در این بوسترها مورد نیاز کاربر خواهد بود. معمولا برای این که حریق را در ساختمانهای مسکونی خاموش کرد، از جعبه های آتشنشانی استفاده میشود. در واقع هر کدام از این جعبه ها می توانند 800 متر مربع حریق را خاموش کنند.
تاسیساتی همچون بوستر پمپ آتشنشانی که در ساختمانها برای اطفاء حریق در نظر گرفته میشود، میتواند آتش سوزی را به مدت 30 دقیقه کنترل کند تا ماموران آتش نشانی خود را به محل مورد نظر برسانند. بوسترهای پمپ آتشنشانی باید بتوانند به میزان مورد نیاز سیال موجود را در فشار لازم پرتاب کنند.
کنترل، سرویس، نگهداری بوستر پمپ آتش نشانی:
- انتخاب پمپ: در ساخت این نوع از پمپهای آتشنشانی نمیتوان از پمپ طبقاتی عمودی یا افقی بهره گیری کرد.
- تعداد پمپها: پمپها قابلیت این را دارند که با استفاده از پمپ و یا بدون بهره گیری از آن ساخته شوند. در واقع جاکی پمپ می تواند فشار شبکه آتش نشانی را در طی زمان مشخص به صورت ثابت نگه دارد. با این کار میتوان در صورت عدم استفاده از بوستر، فشار ناشی از نشت آب را کنترل کرد.
- انتخاب نقطه کار بوستر آتشنشانی: در این مورد مهمترین موضوعی که باید به آن اهمیت ویژهای داد، منحنی مشخصه در پمپها است. اگر منحنی از شیب نسبتا کمی برخوردار باشد راندمان پمپ را تا حدودی تحت تاثیر قرار داده و آن را کم میکند.
- تنظیم فشار بوستر پمپ آتشنشانی: این مورد یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن توجه ویژهای داشت. تنظیمات در این زمینه باید به نحوی باشد که بر اساس منحنی مشخصه، تمامی تغییراتی که در فشار بوستر پمپ بر اساس حداقل و حداکثر مصرف آب آتشنشانی صورت گرفته باشد.
- اتصالات بوستر پمپ آبآتشنشانی: بر اساس استاندارد در ورودی و خروجی هر کدام از پمپهای بوستر، باید از یک شیر فلکه برای گسستن و پیوند سیال استفاده شود.
مشخصات بوستر پمپ آتش نشانی :
- در واقع بوستر پمپ گروههای صنعتی هستند که میتوانند با ترکیب کردن بیش از یک پمپ موجب افزایش سطح عملکرد پمپهای تکی باشند.
- توان آبدهی این نوع از تاسیسات، در زمینه هیدرانتهای محوطه بر اساس استاندارد حداقل به میزان 500 گالن در 60 ثانیه میباشد.
- بالاترین میزان آب مصرفی برای هر جعبه برابر با 190 لیتر در هر دقیقه است، که معادل 50 گالن میباشد.
- اعدادی که برای دبی و هد بر روی این دستگاهها عنوان شده، در واقع نشانگر حداکثر دبی و هد در آن میباشد.
- برای این که بتوان فشار آب را تامین نمود، بهترین نمونه از پمپها زمانی است که منحنی مشخصه آن، در محدوده استاندارد ظرفیت، دارای شیب نسبتا کمی باشد.
- حتما قطر فلنج رانش و مکش در پمپهای آتشنشانی نباید با قطر لوله اتصال یافته به آن برابر باشد. قطر لوله هایی که عملیات مکش و دهش را انجام میدهند باید به صورتی انتخاب گردد که حداکثر سرعت سیال موجود در لوله بیش از 2 متر بر ثانیه نباشد.
- هد بوستر به معنی هد هر کدام از پمپ ها میباشد و دبی در واقع دسته های دبی هر کدام از پمپها است.
- بوستر پمپ های آتشنشانی فاقد منبع تحت فشار هستند و حرف T که بر روی آن حک شده نشانه سه فاز بودن پمپ میباشد.
- بوسترهای پمپ زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که در سیستم آتشنشانی شاهد تغییر مصرف باشیم.
- پسوند مورد استفاده برای بوستر پمپ آتشنشانی معادل WO بوده و بدون تابلو برق میباشد. این نوع از بوسترها قابلیت نصب تابلو برق را به دو صورت دور ثابت و دور متغییر را دارند.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
آخرین دیدگاهها