Search
Close this search box.

داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر ؟ + بررسی تفاوت های داکت اسپلیت و چیلر

داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر

داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر ؟

داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر ؟ بدون تردید، انتخاب یک سیستم تهویه مطبوع کاربردی و کارآمد، همواره برای خریداران یک چالش و دغدغه جدی به حساب می آید. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب در رقم زدن یک محیط ایده آل و مملو از آسایش و راحتی برای مصرف کنندگان نقش بسزایی ایفا می نماید. علاوه بر این، در انتخاب تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، سطح کیفی، بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی و قیمت نهایی، از فاکتورهای تاثیرگذار به شمار می روند.

در این میان، انتخاب میان داکت اسپلیت و چیلر به عنوان تجهیزات شناخته شده و پرکاربرد سرمایشی، برای بسیاری از خریداران سخت و دشوار می باشد. مقایسه داکت اسپلیت و چیلر می تواند در این زمینه کمک شایانی نماید. در این موضوع که داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر باید خاطر نشان نمود که دستگاه های داکت اسپلیت فرآیند سرمایش را از طریق سیکل تبرید انجام می دهند.

خرید انواع چیلر

توزیع هوای خنک و مطلوب به وسیله سیستم داکت اسپلیت با انجام عملیات کانال کشی در محیط داخلی اجرایی می شود. همچنین، اسپلیت های کانالی هوای خنک را به صورت یکپارچه و یکنواخت در محیط توزیع می کنند. در سوی مقابل، عملکرد دستگاه های چیلر بر مبنای سیکل تبرید تراکمی و به وسیله آب سرد یا مبرد انجام می گیرد.

داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر

مهم ترین تفاوت های میان داکت اسپلیت و چیلر

۱- توان و قدرت

در این موضوع که داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر باید به این نکته اشاره نمود که حداکثر تناژ تبرید و توان حداکثری دستگاه های چیلر، در مقایسه با داکت اسپلیت بیشتر می باشد. به طور معمول، حداکثر تناژ تبرید سیستم های داکت اسپلیت در حدود ۵ تن تبرید برآورد شده است. این در حالی است که ظرفیت و توان چیلرها ۱۰ الی ۱۰۰۰ تن تبرید می باشد.

همچنین، در تناژهای پایین تر از ۱۰ تن تبرید نیز مینی چیلرها مورد استفاده قرار می گیرند. بنابراین، برای تناژهای بالا، سیستم های تهویه مطبوع از نوع چیلر، نیازهای سرمایشی و گرمایشی محیط را به خوبی برآورده می سازند. برای تناژهای کم، دستگاه های داکت اسپلیت مناسب و مفید می‌باشند.

۲- کاهش و تنظیم رطوبت

کاستن یا افزودن سطح رطوبت هوای وارد شده به فضای داخلی، از دیگر تمایزهای میان داکت اسپلیت و چیلر به حساب می آید. دستگاه داکت اسپلیت در حالت سرمایشی قابلیت رطوبت زدایی و کاهش میزان رطوبت هوا را دارند. در فصل گرم تابستان، مبرد با وارد شدن به کویل های اواپراتور و در اثر سرد بودن سطح کویل موجب کاهش رطوبت موجود در هوا می شود.

بر این اساس، قابلیت کاهش یا تنظیم رطوبت به وسیله داکت اسپلیت در فصل زمستان وجود ندارد. در سوی مقابل، چیلرها قابلیت تنظیم رطوبت موجود در هوا را در فصل تابستان و زمستان امکان پذیر می سازند. چیلرها با متصل شدن به سیستم های هواساز، فرآیند رطوبت گیری و رطوبت زنی را به نحو مطلوب انجام می دهند.

خرید انواع داکت اسپلیت

۳- پاکسازی و پالایش هوا

در این رابطه که داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر باید به نحوه فرآیند تصفیه و فیلتراسیون هوا به وسیله این دستگاه ها نیز توجه شود. داکت اسپلیت به علت برخورداری از حجم و اندازه کوچک و استاندارد و قرار گرفتن در فضای سقف کاذب، قابلیت اضافه کردن فیلترهای تصفیه کننده مختلف را با محدودیت مواجه می سازد.

این در حالی است که در ساختار دستگاه های چیلر، امکان افزودن انواع فیلترهای تصفیه هوا، در مسیر خروجی جریان هوا وجود دارد. این ویژگی در افزایش و ارتقای سطح کیفی و پاکیزگی هوا و افزایش سطح اکسیژن هوا تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد. بر این اساس، محیطی ایده آل، استریل شده و فاقد هرگونه آلودگی و مواد آلاینده در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

۴- سطح صدا

در ادامه مقوله داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر توجه کردن به سطح صدای این دستگاه ها در هنگام کارکرد می تواند تاثیرگذار و مؤثر باشد. سیستم های داکت اسپلیت برای توزیع هوای مطبوع در فضا، در ساختار خود از فن های دمنده قوی و قدرتمند برخوردار هستند. این فن ها در هنگام کارکرد سطح صدای بسیار بالایی را تولید می کنند. بنابراین، دستگاه های داکت اسپلیت در مقایسه با چیلرها، در هنگام انجام فرآیند سرمایش و گرمایش، سطح صدای بیشتری تولید می کنند.

مهم ترین تفاوت های میان داکت اسپلیت و چیلر

۵- گاز مبرد

فرآیند سرمایشی و برودتی اسپلیت کانالی متناسب با نوع و مدل، با گاز مبرد R22 یا R410A صورت می گیرد. گاز خنک کننده r410a به علت برخورداری از فشار کاری بالا، برای استفاده در مناطق گرمسیری و حاره ای، انتخاب مناسبی محسوب نمی شود. این نوع گاز بیشتر برای اقلیم های دارای رطوبت بالا و معتدل کاربرد دارد. در ساختار دستگاه های چیلر از مبردهای کم فشار از نوع R134A استفاده می گردد. بر همین اساس، چیلرها برای استفاده در اقلیم های حاره ای و گرمسیری، از راندمان و بازدهی بسیار بالایی برخوردار می باشند.

۶- نصب و اجرا

داکت اسپلیت ها برای توزیع هوای خنک و مطلوب در محیط، نیاز به انجام عملیات کانال کشی دارند. انجام کانال کشی هزینه های مربوط به نصب و اجرای این دستگاه ها را افزایش می دهد. از سوی دیگر، در صورت تغییر دکوراسیون، امکان جابجایی کانال های کشیده شده در سازه وجود ندارد. در سوی مقابل، چیلرها برای کارکرد به انجام لوله کشی نیاز دارند. هزینه های لوله کشی در مقایسه با کانال کشی بسیار مقرون به صرفه تر می‌باشد.

۷- بازه قیمت

در انتهای مقاله داکت اسپلیت بهتر است یا چیلر باید قیمت نهایی این دستگاه ها را مورد بررسی قرار داد. به طور معمول، قیمت سیستم های تهویه مطبوع، از مؤلفه های مهم و حائز اهمیت برای خریداران محسوب می شود. بر این اساس، قیمت نهایی دستگاه های داکت اسپلیت در مقایسه با چیلرها مقرون به صرفه و مناسب می‌باشد. به عبارت دیگر، در برخی موارد قیمت دستگاه های چیلر، دو تا سه برابر داکت اسپلیت ها برآورد می شود.

بر همین اساس، از نقطه نظر اقتصادی، خرید داکت اسپلیت برای خریداران از گزینه های کاربردی و کارآمد تلقی می گردد. همچنین، از لحاظ مصرف انرژی و برق، استفاده از داکت اسپلیت های اینورتر و کم مصرف، در کاهش هزینه های اقتصادی و مصرفی مصرف کننده ها بسیار تاثیرگذار و مؤثر می باشد.

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *