مصرف برق داکت اسپلیت
میزان مصرف برق داکت اسپلیت با هزینه های جانبی و اقتصادی مصرف کننده ارتباط مستقیم دارد. راه اندازی و کارکرد بهینه و مطلوب این مدل از سیستم های تهویه مطبوع با تامین انرژی الکتریکی لازم و مورد نیاز دستگاه صورت می گیرد.
اجزا و قطعات تعبیه شده در ساختار داکت اسپلیت برای انجام فرآیند سرمایش و توزیع هوای خنک، به جریان برق نیاز مبرم دارند. بر این اساس، قطعات و متعلقات استفاده شده در ساختار اسپلیت کانالی، هر کدام متناسب با نوع نیاز خود، از مصرف کننده های انرژی الکتریکی و جریان برق به شمار می آیند.
لازم به ذکر است که دستگاه های داکت اسپلیت بسته به نوع و مدل، با جریان برق از نوع تک فاز یا سه فاز طراحی و به مرحله تولید می رسند. علاوه بر این، متراژ و ابعاد محیط مورد استفاده، یکی از عامل های تعیین کننده در میزان مصرف انرژی و برق اسپلیت های کانالی به شمار می آید.
گفتنی است برای تعیین ظرفیت مناسب دستگاه، می بایست به ابعاد و اندازه فضا توجه ویژه ای مبذول داشت. بر این اساس، بالا بودن ظرفیت برودتی و سرمایشی داکت اسپلیت، می تواند مصرف برق و انرژی بیشتری را در پی داشته باشد. مضاف بر این، استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های به کار رفته موجب بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی و برق این دستگاه ها شده است.
محاسبه مصرف برق داکت اسپلیت
برای محاسبه مصرف برق داکت اسپلیت می بایست پارامترها و فاکتورهای مختلفی را لحاظ نمود. بر این اساس، فضای و ابعاد سازه و شرایط آب و هوایی منطقه، از مهم ترین مولفه ها در این زمینه محسوب می شوند.
برای تخمین مصرف برق دستگاه در ابتدا باید اطلاعات مربوط به توان ورودی داکت اسپلیت را به دست آورد. برای استخراج حداکثر توان دستگاه می توان از کاتالوگ و دفترچه راهنمای محصول کمک گرفت. به طور معمول، توان و قدرت داکت اسپلیت با عناوین Power input یا Total input و با واحد کیلو وات (KW) مشخص شده است.
اگر این میزان بر حسب کیلو وات نباشد می بایست آن را تبدیل کنید. برای تبدیل به کیلو وات کافی است از تبدیل واحد ها بهره مند شوید و آن مقدار را به کیلو وات تبدیل کنید چرا که هزینه ها بر حسب کیلو وات بر ساعت ذکر می شود.
پس از مشخص شدن توان دستگاه، با کمک قبض برق باید قیمت و هزینه مصرف برق را بر حسب هر کیلو وات بر ساعت یا شاخص kwh تعیین نمود. به منظور به دست آوردن و محاسبه مصرف برق اسپلیت کانالی، بایستی حداکثر توان دستگاه را در قیمت هر کیلو وات ساعت ضرب نمود.
با انجام این فرآیند عدد به دست آمده موید میزان مصرف برق دستگاه با حداکثر توان، در طی یک ساعت عملکرد می باشد.
با استفاده از این فرمول به راحتی میتوان میزان مصرف برق داکت اسپلیت را به صورت روزانه و ماهانه محاسبه و تعیین کرد.
موردی هست که باید در محاسبه هزینه مصرف برق به آن توجه داشت. واضح است که از برق در تابستان برای مصارف سرمایشی استفاده می شود. اما آیا برای مصارف گرمایشی در زمستان نیز از برق استفاده می شود؟ به طور کلی پاسخ مثبت است اما با توجه به اینکه دمای هوا در زمستان در بسیاری از مناطق کشور ما بسیار پایین است معمولا از برق استفاده نمی شود و گاز را به عنوان انرژی گرمایشی می پسندند.
راهکارهای بهینه برای کاهش مصرف برق اسپلیت کانالی
۱- تطابق داشتن ظرفیت و مساحت فضا
بدون تردید، انتخاب ظرفیت مناسب و همخوانی و تناسب داشتن با محیط مورد استفاده را می توان از بهترین اقدامات در جهت کاهش مصرف برق داکت اسپلیت برشمرد. دستگاه های داکت اسپلیت با ظرفیت های سرمایشی و گرمایشی متنوع و مشخص ساخته و پرداخته می شوند.
بر این اساس، متناسب با فضا و متراژ در دسترس میبایست نسبت به انتخاب و خرید داکت اسپلیت اقدام نمود. بنابراین، برای متراژهای کم، ظرفیت های پایین و برای فضاهای دارای مساحت بالا، ظرفیتهای بالا، مورد استفاده واقع می شوند.
۲- داکت اسپلیت اینورتر
انتخاب داکت اسپلیت های کم مصرف و مجهز به فناوری Inverter، از دیگر روش های کاربردی برای صرفه جویی در مصرف برق و انرژی محسوب می شود. بالاترین نرخ مصرف برق دستگاه های داکت اسپلیت به هنگام شروع به کار و فعال و غیر فعال شدن کمپرسور دستگاه مربوط می شود.
استفاده از فناوری اینورتر موجب حذف خاموش و روشن شدن متوالی کمپرسور و به تبع آن، صرفه جویی در مصرف انرژی شده است. ضمنا، سیستم های اینورتر از قیمت بالاتری در مقایسه با مدل های معمولی برخوردار هستند.
۳- سرویس دوره ای دستگاه
انجام فرآیند سرویس و تعمیر دستگاه، از دیگر نکات تاثیرگذار در کاهش مصرف برق داکت اسپلیت تلقی می گردد. دستگاه های از نوع داکت اسپلیت، به علت کارکرد و استفاده مداوم، به تدریج دچار آلودگی و گردوغبار می شوند.
تجمع ذرات گردوخاک بر روی قطعات دستگاه، موجب اختلال در کارکرد سیستم و متحمل شدن فشار بیشتر اسپلیت کانالی برای تولید و توزیع هوای خنک می شود. همین موضوع، مصرف بالای برق و انرژی دستگاه را رقم می زند. با انجام سرویس های دوره ای و تمیز کردن آلودگی ها و شستشوی فیلتر، مصرف برق سیستم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
۴- استفاده از ترموستات
نصب و اجرای ترموستات داخل اتاق ها، علاوه بر پایش و تنظیم دمای هوا، دور موتور داکت اسپلیت را کنترل و مدیریت می کند. ترموستات متناسب با نوع نیاز دمایی محیط، درجه مناسب را برای فضای داخلی تنظیم می کند. این قابلیت باعث توزیع هوای یکپارچه و مطبوع در فضای داخلی می شود. همچنین، از هدر رفت و مصرف بی رویه انرژی جلوگیری می شود.
شما کاربر گرامی می توانید با مطالعه مقاله ” ترموستات داکت اسپلیت چیست ؟ ” در خصوص نحوه عملکرد آن و مزایا و معایب فیلتر داکت اطلاعات جامع و کاملی کسب نمایید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
چه راهکارهایی برای کاهش مصرف برق اسپلیت کانالی وجود دارد؟
سرویس دوره ای دستگاه- استفاده از ترموستات_ تطابق داشتن ظرفیت و مساحت فضا_ داکت اسپلیت اینورتر
استفاده از ترموستات چه نتیجه ای دارد؟
نصب و اجرای ترموستات داخل اتاق ها، علاوه بر پایش و تنظیم دمای هوا، دور موتور داکت اسپلیت را کنترل و مدیریت می کند.
دستگاه های داکت اسپلیت با توجه به چع معیار هایی تولید می شوند؟
دستگاه های داکت اسپلیت بسته به نوع و مدل، با جریان برق از نوع تک فاز یا سه فاز طراحی و به مرحله تولید می رسند.