نصب داکت اسپلیت
طریقه راه اندازی و نصب داکت اسپلیت در افزایش بازدهی و کارایی و راندمان دستگاه، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. نصب دستگاه مطابق با الزامات و استانداردهای مربوطه، در کارکرد و عملکرد سرمایشی و گرمایشی سیستم تاثیر مطلوب و بسزایی برجای می گذارد.
از سوی دیگر، نصب و راه اندازی سیستم های تهویه مطبوع از نوع داکت اسپلیت، یک فرآیند کاملا تخصصی و مهارت محور می باشد. بر این اساس، نصب دستگاه به صورت غیر اصولی و غیر استاندارد، علاوه بر کاهش راندمان و کارایی، می تواند موجب آسیب دیدن اجزا و قطعات اصلی داکت اسپلیت شود.
یکی از مهم ترین موارد نحوه و طریقه نصب داکت اسپلیت، بررسی ابعاد و اندازه و ظرفیت سرمایشی و گرمایشی دستگاه می باشد. علاوه بر این، طراحی و پیاده سازی عملیات کانال کشی، نوع و نحوه لوله کشی میان پنل داخلی و خارجی و انتخاب محل مناسب برای جایگذاری کندانسور و یونیت داخلی، از دیگر موارد مهم و حائز اهمیت در این زمینه تلقی می گردد.
ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که نصب و پیاده سازی داکت اسپلیت به صورت توکار انجام می شود. به طور معمول، یونیت داخلی دستگاه در فضای داخلی سازه و در سقف کاذب نصب و به بهرهبرداری می رسد.
مراحل و طریقه نصب داکت اسپلیت
مرحله اول: نصب هواساز در سقف کاذب
اولین مرحله از مراحل نصب داکت اسپلیت به نصب و جایگذاری پنل داخلی یا هواساز دستگاه مربوط می شود. قرارگیری پنل داخلی می بایست به تبعیت از اصول و شرایط تعریف شده انجام شود. بر این اساس، نصب و پیاده سازی یونیت داخلی داکت اسپلیت در فضاهایی مانند سرویس بهداشتی یا حمام، سالن نشیمن و اتاق خواب، توجیه منطقی و عقلانی ندارد.
در این زمینه باید خاطر نشان نمود که بهترین مکان برای نصب و پیاده سازی یونیت داخلی و بخش هواساز دستگاه، در داخل سقف کاذب ورودی می باشد. همچنین، در هنگام نصب این بخش باید فضای کافی و موردنیاز برای انجام سرویس های دوره ای دستگاه لحاظ گردد.
مرحله دوم: پیاده سازی کندانسور دستگاه
نصب و پیاده سازی یونیت خارجی یا کندانسور، از دیگر مراحل نصب و راه اندازی داکت اسپلیت به شمار میرود. کندانسور از بخش های مهم و حائز اهمیت سیستم های داکت اسپلیت محسوب می گردد. قطعه کمپرسور به عنوان یکی از قطعات کلیدی و گران قیمت دستگاه، در محفظه داخلی کندانسور تعبیه شده است.
بر این اساس، نصب کندانسور باید با رعایت کلیه اصول و قوانین مربوطه و در مکان مناسب انجام شود. چراکه نصب غیر اصولی و نادرست یونیت خارجی داکت اسپلیت، کاهش طول عمر و کارایی و آسیب و صدمه دیدن کمپرسور و واحد تراکم دستگاه را به دنبال دارد.
مرحله سوم: عملیات کانال کشی
نصب و پیاده سازی و انجام عملیات کانال کشی، از مهم ترین بخش های نصب اسپلیت کانالی به شمار می آید. کانال کشی در کارکرد مطلوب و توزیع هوای مطبوع و مناسب در فضای داخلی، نقش برجسته و پر رنگی ایفا مینماید.
در هنگام انجام عملیات کانال کشی، مدنظر قرار دادن مسیر درست کانال کشی، ابعاد و اندازه مناسب کانال داکت اسپلیت و محل جانمایی دریچه مخصوص مکش و دهش، بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد.
بهترین مکان برای نصب و جایگذاری دریچه مکش دستگاه در محدوده ۷۰ الی ۱۰۰ سانتیمتر است.
مرحله چهارم: نصب و اجرای لوله های مسی
از دیگر مراحل نصب داکت اسپلیت، به نصب و پیاده سازی لوله های مسی یا سیم های رابط اختصاص پیدا می کند. لوله های مسی تعامل و ارتباط میان یونیت داخلی و یونیت بیرونی دستگاه را امکان پذیر می سازند.
گاز مبرد فشرده و کمپرس شده به وسیله کمپرسور، از طریق لوله های مسی به پنل داخلی و هواساز دستگاه انتقال یافته و پس از انجام فرآیند فیلتراسیون، در محیط داخلی توزیع می گردد. نصب لوله های مسی میبایست مطابق با نوع و مدل و طول مجاز و میزان ارتفاع دستگاه انجام گیرد.
مرحله پنجم: سیم کشی و برق کشی
از دیگر مراحل و طریقه نصب داکت اسپلیت می توان به مرحله برق کشی دستگاه، اشاره نمود. داکت اسپلیت برای راه اندازی و کارکرد و عملکرد بهینه، نیاز مبرم به جریان برق و نیروی الکتریسیته دارد. همچنین، برق مصرفی مورد استفاده دستگاه بسته به نوع و مدل، برق تک فاز یا سه فاز می باشد.
بر این اساس، جریان برق برای راه اندازی و انجام فرآیند سرمایش و گرمایش داکت اسپلیت، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که برق کشی دستگاه می بایست با رعایت کلیه اصول و نکات ایمنی و به صورت اصولی و صحیح انجام شود.
برای اطمینان حاصل کردن از انجام درست این فرآیند پس از اتمام سیم کشی و وصل کردن جریان برق، می توان دستگاه را فعال نمود. کارکرد و عملکرد بهینه و درست داکت اسپلیت، حکایت از انجام درست برق کشی سیستم دارد.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید