نحوه هواگیری داکت اسپلیت
هواگیری داکت اسپلیت از مهم ترین و موثرترین اقدامات در جهت افزایش بازدهی و کارایی مطلوب و بهینه دستگاه به شمار می رود. سیستم های تهویه مطبوع از نوع داکت اسپلیت دارای عملکرد دوگانه سرمایش و گرمایش می باشند. بر همین اساس، قابلیت نصب و بهره برداری از دستگاه در فصول سرد و گرم سال امکان پذیر می گردد.
از سوی دیگر، قبل از راه اندازی حالت گرمایش داکت اسپلیت، سرویس و تعمیر دوره ای و منظم این دستگاه، بیش از پیش اهمیت و ضرورت پیدا می کند. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که فرآیند انجام گرمایش داکت اسپلیت، با نصب کویل آبگرم اجرایی می شود.
با جریان پیدا کردن آبگرم در لوله های کویل و تماس سیال با سطح کویل، هوای گرم و مناسب به وسیله فن دمنده دستگاه و از طریق دریچه های خروجی، در فضای داخلی توزیع می شود. در این میان، وجود و نفوذ هوا در آب، به تدریج اختلال و مختل شدن بازدهی گرمایشی دستگاه را در پی دارد.
همچنین، وجود هوا در لوله های کویل آبگرم، از گردش و جریان یافتن آب به صورت کامل در مدار گرمایش جلوگیری می کند. این امر موجب سرد ماندن بخشی از کویل آبگرم و متعاقب آن، کاهش توان و قدرت حرارتی دستگاه می شود. دستگاه های داکت اسپلیت برای انجام فرآیند گرمایش، به جریان آبگرم نیاز مبرم دارند. آبگرم مورد نیاز این سیستم ها از طریق موتورخانه یا پکیج شوفاژ دیواری تامین میگردد.
لازم به ذکر است که هواگیری داکت اسپلیت با هدف ارتقا و افزایش توان گرمایشی و جلوگیری از اختلال در سیکل حرارتی دستگاه صورت می گیرد.
مراحل هواگیری داکت اسپلیت
پیش از اقدام به انجام فرآیند هواگیری داکت اسپلیت در ابتدا می بایست تمام موارد و اصول ایمنی را رعایت نمود. مضاف بر این، آماده کردن تجهیزاتی مانند نشت یاب، آچار شش گوش و آچار فرانسه، روند هواگیری دستگاه را تسهیل و تسریع می کند.
مرحله اول: اولین قدم در جهت هواگیری دستگاه، بررسی و ارزیابی لوله کشی ها و اتصالات و لوله ها می باشد. بر این اساس، در ابتدا می بایست از عدم وجود نشتی در لوله ها و اتصالات اطمینان حاصل نمود. در ادامه با کمک آچار شش گوش سوپاپ شیر مخصوص هواگیری را باز نموده و چند ثانیه (حدود ۱۰ ثانیه) منتظر مانده تا گاز موجود در آن تخلیه شود. پس از تخلیه شدن گاز، سوپاپ باز شده به وضعیت اولیه و بسته باز می گردد.
مرحله دوم: در این مرحله لوله های ماده خنک کننده یا گاز مبرد مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرند. این کار به منظور اطمینان حاصل کردن از عدم وجود نشتی در لوله ها و اتصالات می باشد. بنابراین، در صورت بروز نشتی بایستی نسبت به رفع و برطرف کردن آن اقدام نمود. استفاده از تجربه و تخصص تعمیرکاران و تکنسین های متخصص، در این زمینه کمک شایانی می نماید.
مرحله سوم: باز کردن سوپاپ سه طرفه در این مرحله صورت می گیرد. این فرآیند به منظور تخلیه کامل هوای نفوذ کرده به داخل سوپاپ انجام می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که باز کردن سوپاپ سه طرف باید با ابزار مناسب انجام گیرد.
مرحله چهارم: در این مرحله از هواگیری اسپلیت کانالی، پین مرکزی تعبیه شده در سوپاپ فشار داده شده و پس از گذشت چند ثانیه رها می شود. به منظور هواگیری دستگاه به صورت کامل، مناسب است که این فرآیند برای چندین مرتبه انجام شود.
مرحله پنجم: در آخرین مرحله باید نسبت به بستن پیچ و مهره های سوپاپ سه طرفه اقدام نمود. این کار پس از اطمینان حاصل کردن از انجام شدن هواگیری کامل دستگاه صورت می گیرد. پس از انجام این فرآیند، دستگاه داکت اسپلیت راه اندازی می شود.
دلایل هواگیری داکت اسپلیت
به طور کلی، هواگیری داکت اسپلیت برای افزایش عملکرد و راندمان و بازده سیستم، از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد. بهترین بازه زمانی برای انجام هواگیری، قبل از آغاز فصل سرد و کاهش دمای هوا میباشد.
در صورت عدم انجام این فرآیند، احتمال سرد شدن آبگرم موجود در لوله های کویل و کاهش توان گرمایشی دستگاه وجود دارد. به طور معمول، سیستم های تهویه از نوع داکت اسپلیت، برای انجام فرآیند گرمایش از آبگرم محیط استفاده به عمل می آورند.
ناگفته نماند که قبل از اقدام به انجام هواگیری دستگاه باید جریان برق دستگاه به صورت کامل قطع گردد. این کار در هنگام وارد شدن جریان آبگرم به لوله های کویل، مانع از بروز حوادثی مانند برق گرفتگی می شود. همچنین، به علت داغ بودن آب خروجی دستگاه، می بایست فاصله مناسب با لوله های داکت اسپلیت رعایت گردد.
در پایان باید اشاره نمود که برای جلوگیری از هرگونه خطر و حادثه احتمالی، مناسب است که فرآیند هواگیری سیستم های داکت اسپلیت، به وسیله نمایندگی های مجاز و تعمیرکاران و سرویس کاران متبحر و حرفه ای انجام شود.
نکات قابل توجه در هواگیری داکت اسپلیت
در زمان هواگیری داکت اسپلیت شما باید نکات ایمنی را رعایت کنید. اولین مرحله باید دقت کنید که داکت اسپلیت توسط برق و انرژی الکتریکی کار می کند. ولی برای راه اندازی سیستم گرمایشی آن باید از آب گرم استفاده شود. زمانی که قصد دارید سیستم گرمایشی را راه اندازی کنید؛ باید هواگیری انجام شود چرا که آب به دستگاه داکت اسپلیت وارد خواهد شد و باید بسیار مراقب باشید.
همچنین بهترین راه حل این است که به صورت کلی شما دستگاه را از برق خارج کنید تا از خطر برق گرفتگی در زمان هواگیری در امان باشید. همچنین در نظر داشته باشید که در هنگام هواگیری آب خروجی؛ آب جوش می باشد و باید بسیار مواظب باشید که توسط آب جوش خارج شده از لوله های داکت اسپلیت خود اسیبی وارد نشود و نکات ایمنی آن را مد نظر قرار دهید.
در صورتی که بخواهید از این خطرات در امان باشید؛ باید سعی کنید تا هواگیری داکت اسپلیت خود را به نمایندگان مجاز بسپارید و در کمترین زمان ممکن بدون هیچ دردسر هواگیری داکت اسپلیت را انجام خواهند داد.
زمان هواگیری داکت اسپلیت
هواگیری باید همیشه قبل از شروع سرد شدن هوا و احساس نیاز به گرم کردن فضای داخلی انجام شود. همانطور که ذکر شد برای گرم کردن محیط از آبگرم استفاده خواهد کرد و به خاطر وجود هوا در کویل؛ هواگیری از اقدامات ضروری می باشد.
مزایای هواگیری صحیح و اصولی
هواگیری و تخلیه کامل هوا از لوله ها و اتصالات در فصل زمستان آب گرم به خوبی در مدار جریان پیدا می کند و باعث می شود تا هوای مورد نیاز هواساز را تامین کند.
به این صورت در زمستان گرمایی مطلوبی تجربه خواهید کرد. از دیگر مزایای آن افزایش بازدهی دستگاه در کاهش مصرف انرژی بسیار موثر می باشد. در فصل گرما عوامل خنک سازی دستگاه با کیفیت بهتری انجام خواهد شد.
انواع شیر هواگیری داکت اسپلیت
شیر هواگیری دستی
هواگیری دستی از جمله شیرهای هواگیری می باشد که در دو مدل ولومی و بدون ولوم طراحی و روانه بازار می شود. شیر هواگیری ولومی برای هواگیری نیاز به ابزار خاصی ندارد برای خارج کردن هوای اضافی باز و بسته خواهد شد. باز و بسته کردن شیرهای با ولوم نیازمند ابزارهایی همچون پیچ گوشتی می باشد. شیر های ولومی به خاطر کاربری راحت و آسان بهینه تر و مطلوب تر می باشد.
شیر هواگیری اتوماتیک
شیر هواگیری اتوماتیک در مدل های جدید و پیشرفته طراحی و تعبیه خواهد شد. در نظر داشته باشید که فرآیند و مکانیزم تخلیه و خارج ساختن هوای اضافی توسط این مدل شیر هواگیری به صورت کاملا خودکار و اتوماتیک انجام خواهد شد.
این شیر درون محفظه تخلیه یک شناور مخصوص مخصوص تعبیه خواهد شد. در مواقعی که در لوله ها گاز و هوا تجمع کند؛ شناور شیر هواگیری خودکار کنار رفته و باعث می شود تا هوای اضافی از لوله ها خارج شود.
پس از اینکه هوا به صورت کامل خارج شد شناور شنی به وضعیت اولیه خود باز می گردد. بهتر است بدانید که شیر هواگیری داکت اسپلیت از بخشهای مهم و اساسی به شمار میرود که وجود این قطعه علاوه بر ارتقا و بهبود کیفیت عملکرد سیستم باعث میشود از مشکلات و ایرادات احتمالی مثل خرابی پمپ ها پوسیدگی و خوردگی لوله ها به نحو مطلوب جلوگیری کند.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید