Search
Close this search box.

بررسی جامع نحوه عملکرد سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت

سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت

سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت

سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت هوای گرم و سرد را متناسب با فصل سال در فضای داخلی توزیع می کند. فرآیند تولید سرمایش و گرمایش این مدل از سیستم های تهویه مطبوع، از طریق قطعات ریز و درشت تعبیه شده در ساختار دستگاه محقق می شود.

عملکرد و کارکرد داکت اسپلیت از بسیاری لحاظ مانند دستگاه های کولر گازی اسپلیت صورت می گیرد. با این تفاوت که پنل داخلی سیستم های کولر گازی، بر روی سطح دیوار طراحی و اجرا می گردد. اما یونیت داخلی اسپلیت های کانالی، درون سقف کاذب و به صورت توکار نصب و مورد بهره برداری قرار می گیرد.

یونیت بیرونی داکت اسپلیت به علت برخورداری از حجم و اندازه نسبتا بزرگ، در فضای بیرونی نصب شده و ارتباط و تعامل میان یونیت های داخلی و خارجی با استفاده از لوله های مسی صورت می گیرد.

همچنین، توزیع و انتشار هوای تولید شده به وسیله اسپلیت کانالی، نیازمند انجام کانال کشی در اتاق ها و قسمت های مختلف ساختمان می باشد. علاوه بر این، هوای تولید شده به وسیله این دستگاه، پس از عبور از فیلتر داکت اسپلیت و تصفیه شدن، با حداکثر توان و قدرت به فضای داخلی پرتاب می گردد.

باید خاطر نشان نمود که از لحاظ سیکل کاری، عملکرد سرمایش داکت اسپلیت همانند کولرهای گازی انجام می شود. اما سیکل گرمایش این دستگاه ها از تفاوت هایی برخوردار می باشد. بر این اساس، تولید و توزیع گرما توسط داکت اسپلیت با نصب و اتصال کویل آبگرم صورت می گیرد.

نحوه عملکرد سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت

بررسی سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت

۱- سیستم سرمایش

همانطور که عنوان گردید، سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت با همکاری و مشارکت اجزا و قطعات مختلفی عملیاتی می گردد. بر این اساس، سیستم سرمایش دستگاه به وسیله قطعات و متعلقات مختلفی مانند کمپرسور انجام می شود.

کمپرسور را می توان مهم ترین و اصلی ترین رکن سیستم سرمایش دستگاه داکت اسپلیت برشمرد.

در وهله نخست با تامین جریان الکتریکی مورد نیاز، قطعه کمپرسور یا واحد تراکم دستگاه راه اندازی می‌شود. پس از راه اندازی، گاز مبرد موجود در محفظه داخلی کمپرسور، متراکم، فشرده و خنک می گردد. گاز خنک شده توسط لوله های مسی یا رابط از بخش کندانسور، به پنل داخلی یا اواپراتور دستگاه انتقال پیدا می کند.

گاز مبرد پس از وارد شدن به شیر انبساط، از این بخش راهی کویل حرارتی تعبیه شده در اواپراتور داکت اسپلیت می شود. ماده مبرد پس از برخورد با لوله های کویل، سرد شده و از طریق فن دمنده به سمت دریچه های خروجی دستگاه هدایت می شود.

در این بخش، کلیه آلودگی ها و آلاینده های موجود در هوا به وسیله فیلتر تصفیه کننده جذب و فیلتراسیون می شود. در نتیجه هوای خنک با کیفیت و درصد اکسیژن بالا، در محیط داخلی جریان پیدا می کند. سیکل تبرید داکت اسپلیت تا رسیدن دمای محیط به شرایط ایده آل و مطلوب به صورت مستمر و مداوم ادامه می یابد.

شما کاربر گرامی می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه راه اندازی سیستم سرمایش داکت اسپلیت به مطالعه مقاله ” نحوه راه اندازی سرمایش داکت اسپلیت ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.

نحوه عملکرد سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت

۲- سیستم گرمایش

سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت با کارکرد و عملکرد بهینه خود، هوای گرم و سرد را به صورت یکپارچه و یکنواخت در سرتاسر محیط توزیع می نماید. این فرآیند در سیکل گرمایش دستگاه از طریق نصب کویل آبگرم به پنل داخلی اجرایی می گردد. به طور معمول، کویل آبگرم در مسیر کانال و جلوی اواپراتور سیستم نصب و اجرا می شود.

در این حالت، آبگرم مورد نیاز برای جریان پیدا کردن در کویل حرارتی از طریق موتورخانه یا پکیج شوفاژ دیواری تامین می گردد. آبگرم جریان یافته در لوله ها در اثر تماس با سطح گرم کویل، موجب تولید گرما شده که این گرما از طریق فن دمنده به محیط داخلی منتقل می شود.

استفاده از کویل آبگرم در سیستم گرمایش داکت اسپلیت، صرفه جویی چشمگیر در مصرف برق و انرژی را در پی دارد.

در این زمینه باید خاطر نشان نمود که استفاده از سیستم گرمایش بسیاری از دستگاه های تهویه مطبوع به علت افزایش مصرف انرژی و برق و متعاقب آن، بالا رفتن هزینه های مصرفی، چندان صرفه اقتصادی ندارد.

همچنین، کویل آبگرم یا Hot water coil، به صورت لوله های مارپیچی طراحی و از جنس مس ساخته می شود. گردش و جریان پیدا کردن آبگرم درون لوله و تماس و برخورد آن با سطح کویل، موجب تولید هوای گرم می گردد. چنانچه قصد دارید اطلاعات بیشتری در خصوص نحوه راه اندازی سیستم گرمایش دستگاه داکت اسپلیت بدست آورید، پیشنهاد می کنیم به مطالعه مقاله ” نحوه راه اندازی گرمایش داکت اسپلیت ” بپردازید تا هر آنچه باید را در این خصوص بدانید.

لازم به ذکر است که سیستم گرمایش و سرمایش داکت اسپلیت در مقایسه با کولرهای گازی اسپلیت، از ظرفیت بالاتر و بیشتری برخوردار می باشد. به همین جهت، قابلیت تهویه مطبوع محیط های بزرگ تری با استفاده از اسپلیت کانالی وجود دارد.

سیستم های داکت اسپلیت متناسب با نوع نیاز و نحوه کاربری، در مدلهای مختلف دور ثابت (معمولی) و دور متغیر (اینورتر) طراحی و به مرحله تولید می رسند. علاوه بر این، اسپلیت کانالی، از لحاظ جریان برق مصرفی در مدل های سه فاز و تک فاز ارائه می شود. معمولا، راه اندازی ظرفیت های ۴۸۰۰۰ به بالا، با جریان برق سه فاز و ولتاژ ۳۸۰ ولت صورت می گیرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و تخصصی تر درخصوص انواع داکت اسپلیت ها و نحوه عملکرد آنها پیشنهاد میکنیم به مطالعه مقاله جامع و تخصصی ” بررسی تمایز و تفاوت داکت اسپلیت اینورتر با معمولی ” بپردازید تا صفر تا صد آنچه را که باید دراین خصوص بدانید بدست آورید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *