Search
Close this search box.

کلکتور موتورخانه چیست؟

کلکتور موتورخانه چیست؟

کلکتور موتورخانه یکی از تجهیزات است که مربوط به سامانه لوله کشی می شود و در صنعت لوله کشی کاربرد دارد. کلکتور در صنعت لوله کشی به لوله های اطلاق می گردد که در موتورخانه به منظور منتقل نمودن مایعات کاربرد دارد. در واقع می توان این تجهیزات را یکی از شیوه های جدید به منظور تقسیم بندی آب سرد و گرم معرفی نمود.

بهره گیری از این شیوه در برطرف نمودن مشکلات احتمالی در سیستم لوله کشی کمک خواهد نمود. همچنین کارایی کلکتور را نمی توان تنها به این مورد نسبت داد. چرا که سبب توزیع یکسان آب سرد و گرم در تاسیسات گردش شده و به تبع تمامی ساکنین خواهند توانست یکسان از آب استفاده نمایند.

در کنار این موارد سبب متعادل سازی فشار آب خواهد شد و سهولت در تنظیم را به همراه خواهد داشت. در این مقاله از تاسیسات دات کام همراه ما باشید تا اطلاعات کاملی در خصوص کلکتور موتورخانه چیست؟ در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

کلکتور موتورخانه چیست؟

کلکتور موتورخانه چیست؟

اگر بخواهیم تعریف جامعی از موتورخانه چیست برای شما ارائه دهیم در این صورت کلکتور موتورخانه از لوله استوانه ای تشکیل شده است که که قطر آن بر اساس نیاز کاربرد متغیر می باشد. جنس بکار رفته از کروم، آلیاژ مس و یا فلز می باشد. در واقع می توان کلکتور را در رابطه با تجهیزات سرمایشی و گرمایشی دانست که ورودی و خروجی مایعات به آن هدایت می گردد.

با بیان یک مثال موضوع کلکتور موتورخانه چیست؟ را برای شما ساده خواهیم نمود. در دستگاه سرمایشی مانند چیلر که وظیفه سرد نمودن آب را برعهده دارد. آبی که به وسیله دستگاه چیلر سرد شده است از درون چیلر به کلکتور هدایت می گردد. سپس از سوی کلکتور به سمت قسمت های متعدد ساختمان هدایت می گردد.

ساخت کلکتور موتورخانه

در ادامه مبحث کلکتور موتورخانه چیست؟ در رابطه با طراحی و ساخت کلکتور موتورخانه گفتگو خواهیم کرد. به منظور راه اندازی و ایجاد کلکتور در گام اول شما بایست یک نقشه را پی ریزی نمایید. در گام قبل از اینکه کاری را انجام دهید این است که بایست قسمتی را بر روی دیوار برای جعبه در نظر بگیرید.

به یاد داشته باشید محلی که برای نصب و تعبیه این سیستم انتخاب کرده اید بایست به دور از رطوبت و همچنین در معرض نور خورشید نباشد؛ زیرا قرار گیری در مقابل این عوامل سبب آسیب به کلکتور خواهد شد. بهتر است محفظه کلکتور را درب دار انتخاب نمایید تا از بروز هرگونه مشکل احتمالی جلوگیری نمایید.

بعد از اینکه فرآیند مربوط به نصب و تعبیه جعبه کلکتور را انجام دادید زمان آن رسیده است که شیرها را بر روی بدنه کلکتور جای دهید. بهتر است برای این کار به سراغ شیرهای مهره دار و یا پرسی بروید که انتخاب بین آن ها به نیاز شما بستگی خواهد داشت. امیدواریم تا به اینجای مقاله کلکتور چیست؟ برایتان مفید بوده باشد.

از کلکتور موتورخانه در چه خانه های استفاده می گردد

در طول چند سال اخیر سامانه لوله کشی انشعابی دچار تحولاتی شده است و کلکتور تحت عنوان یک تجهیزات کارآمد بسیار بکار گرفته می شود. پیش از بهره گیری از کلکتور در سامانه لوله کشی با مشکلات بسیاری روبرو بوده ایم. به این صورت که از دو لوله موازی برای آب سرد و گرم بهره گرفته می شود که در ساختمان انشعابات آن راه پیدا می کرد و همین موضوع مشکلات بسیاری را به همراه داشت.

برای مثال فشار آب پایین، قطعی آب مشکلات بسیاری به خصوص در زمستان برای ساکنین ایجاد می کرد. بهره گیری از کلکتور تا حدودی این مشکلات را برطرف نموده است. در ساختمان های که مجهز به موتورخانه هستند امکان بارگیری سیستم کلکتور وجود دارد.

مزیت های سیستم کلکتور موتورخانه

در این قسمت از مقاله کلکتور موتورخانه چیست؟ در رابطه با مزیت های آن گفتگو خواهیم کرد. بهره گیری از این سیستم مزایایی را به همراه دارد که بدون شک منجر شده است که به عنوان یک جایگزین مناسب برای سامانه لوله کشی قدیمی به حساب آید. در اولین گام از مزیت های کلکتور می رسیم به هزینه ها که سبب کاهش هزینه های راه اندازی و تعبیه سامانه لوله کشی می شود.

در این صورت دیگر نیازی به پرداخت هزینه های سنگین وجود ندارد. از سوی دیگر اتصالات این سیستم در کف ساختمان تعبیه نمی گردد و پرتی لوله ندارند در نتیجه این امکان فراهم شده است که برای هر مصرف کننده ای به صورت مجزا تعبیه کرد. به این معنا که در سیستم های قدیمی مقدار مصرف آب در ساختمان ها مشترک بود و هزینه کلی بین ساختمان ها تقسیم می شود.

در صورتی که با بهره گیری از سیستم کلکتور این مشکل برطرف شده و این امکان را فراهم می سازد تا به صورت جداگانه باشد. یکی  دیگر از مشکلات سامانه لوله کشی سنتی کاهش فشار آب به ویژه در ساختمان های با تعداد واحد های بالا است. چرا که فشار آب در صورتی که کم باشد ساکنان را با مشکل روبرو خواهد کرد. بهره گیری از سیستم کلکتور به خوبی با تنظیم نمودن میزان آب این مشکل را پوشش می دهد.

*** بعضی از اشخاص کاربرد سیستم کلکتور را تنها محدود به ساختمان و منازل می دانند در حالی که از این سیستم در نیروگاه های صنعتی در درون بویلرها و در صنعت شیمیایی نیز بهره گرفته می شود. در نتیجه می توان پی برد که کاربرد آن تنها در ساختمان های مسکونی نمی باشد.

کلکتور موتورخانه چیست؟

قیمت کلکتور موتورخانه

هزینه های مربوط به خرید و نصب کلکتور به پارامتر های متعددی بستگی دارد. برای نمونه ساختمان های که از تعداد واحد های زیاد تشکیل شده اند نیازمند یک کلکتور قوی با قطر زیاد هستند. در ادامه فهرستی را برای شما مطرح خواهیم کرد که می توانند قیمت یک کلکتور و هزینه نصب آن در لوله کشی کلکتور را تعیین نماید.

  • واحد های یک ساختمان.
  • ارتفاع ساختمان که تعیین کننده قدرت کلکتور خواهد بود.
  • جنس و همچنین اندازه کلکتور و در کنار آن برند سازنده.

به دلیل وجود نوسانات در بازار نمی توان قیمت دقیقی برای کلکتور عنوان نمود. برای دریافت قیمت بروز شما می توانید با متخصصان ما در مجموعه تاسیسات دات کام همراه باشید.

کلام پایانی

همانگونه که مشاهده کردید کلکتور مزیت های همچون تنظیم فشار آب، کاهش هزینه های نصب سامانه لوله کشی، امکان دسترسی راحت به لوله ها به هنگام تعمیر و… را به همراه دارد. امیدواریم با مطالعه این مقاله از تاسیسات دات کام که تلاش بَر این بوده است که اطلاعات کاملی در خصوص کلکتور موتورخانه چیست؟ ارائه گردد برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *