Search
Close this search box.

اجزای کپسول آتش نشانی

اجزای کپسول آتش نشانی

اجزای کپسول آتش نشانی

همانطور که می دانید کپسول آتش نشانی استوانه ای شکل بوده و برای خاموش کردن آتش سوزی ها مورد استفاده قرار می گیرد. بهتر است بدانید که این کپسول ها از جمله لوازم و تجهیزات بسیار کارآمد در هنگام آتش سوزی می باشد. با وجود مواد خاموش کننده ای که دارد می‌تواند ما را از حوادث مختلف در امان بدارد.

با وجود کپسول آتش نشانی و جعبه های آتش نشانی که در ساختمان ها وجود دارند امروزه کمتر شاهد آتش‌سوزی در ابعاد کوچک می باشیم. در این مطلب از وب سایت تاسیسات دات کام قصد داریم اجزای کپسول آتش‌ نشانی را مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

همانطور که می دانید کپسول آتش نشانی از قسمت های مختلفی تشکیل شده است .آشنایی با اجزای کپسول آتش نشانی که به طور کلی این قسمت ها شامل: ضامن، لوله لاستیکی، اهرم، دستگیره، لایه پلاستیکی، لوله خروج و سر لوله و …. می‌باشد. این کپسول ها دارای یک بدنه به صورت استوانه ای می باشد که جنس آن از نوع فولاد می باشد.

این محصول با آب یا یک نوع ماده مهار کننده آتش مثل دی اکسید کربن پر شده است. همچنین در کپسول های آتش نشانی با فشار اهرمی که در بالای کپسول قرار داده شده است می‌توانید موادی که در کپسول وجود دارد را به سمت آتش با فشار بسیار بالایی برسانید و آتش را خاموش نمایید.

اجزای کپسول آتش نشانی

ساختار و اجزای کپسول آتش نشانی

ساختار تمامی کپسول های آتش نشانی یکسان بوده و به شرح زیر می باشد؛

  •  بدنه

یکی از اجزای کپسول آتش نشانی؛ بدنه ان ها می باشد که معمولاً به صورت فلزی است. فلز و روش ساخت آن ها باید با استانداردهای مربوطه مطابقت داشته باشد. بدنه باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد که فشار کارکرد دستگاه به طور معمول تا دو برابر فشار ازمون را به خوبی تحمل خواهد کرد.

همچنین بدنه باید در برابر زنگ زدگی و خوردگی نیز از مقاومت بالایی برخوردار باشد. بر روی بدنه این محصول با توجه به کارخانه سازنده دستگاه امکان دارد که دستگیره، پایه و … نیز تعبیه شود. همچنین نام کارخانه سازنده، سال تولید، روش به کار انداختن، روش آزمون و اطلاعات دیگر نیز بر روی بدنه درج خواهد شد.

  • ساز و کار عمل کننده

کپسول آتش نشانی با توجه به نوع سازنده آن ها امکان دارد به یکی از انواع مکانیزم عمل کننده ضربه‌ای و اهرمی یا فلکه ای مجهز باشد.

  • لوله لاستیکی

یکی از اجزای کپسول آتش نشانی؛ لوله لاستیکی می باشد که این لوله ها دارای طول مناسب بوده و البته نوع کوچک آن یعنی یک کیلوگرمی همچنین برخی از انواع قدیمی نیز فاقد لوله پلاستیکی می باشد.

یکی از انواع لوله های تقویت شده است که با فشار معینی متناسب با فشار آزمون دستگاه به خوبی تحمل می کند. بهتر است بدانید این لوله از یک طرف به کپسول آتش نشانی و طرف دیگر به سر لوله و نازل پودر پاش اتصال داده می شود.

  • لوله پودر پاش یا نازل پودر پاش

برخی از کپسول ها مجهز به لوله پودر پاش می باشد. این سر لوله به طور معمول تولید شده و به صورت فشار دادن آن در هنگام عملیات اطفای حریق و مواد از سر لوله خارج شده و با برداشتن فشار خروج آن متوقف خواهد شد.

  • لوله سیفون

لوله سیفون به لوله داخلی هدایت کننده پودر گفته خواهد ش.د در داخل دستگاه کمی بالاتر از کف تا وجود دستگاه امتداد پیدا می کند.

  • ضامن

ضامن یا اشپیل یکی دیگر از اجزای کپسول آتش نشانی می باشد که از فشار به دستگیره کپسول جلوگیری خواهد کرد. در صورتی که از محل خود خارج شود یا از فرم خارج شود باعث می‌شود تا فشار دستگیره بر روی سوزن عملکرد خواهد شد و کپسول از حالت فعال خارج می شود. توجه داشته باشید که کنده شدن پلمپ زمین باعث راحت‌تر خارج شدن ضامن شده و سیلندر را از شارژ خارج خواهد کرد.

  • واشر گلویی

بهتر است بدانید که واشر گلویی آب بندی شیر کپسول آتش نشانی را بر عهده دارد یکی از اجزای کپسول اتش نشانی می باشد که با گذشت زمان و قرار گیری سیلندرها در معرض مواد شیمیایی آب و هوای گرم و سرد و رطوبت و شرایط محیطی نامناسب دچار ترک و پوسیدگی خواهد شد. در نتیجه گاز کامل تخلیه مواد به مرور از گلویی که تخلیه می‌شود و در هنگام نیاز کپسول آتش نشانی کارایی نخواهد داشت.  

اجزای کپسول آتش نشانی    

  • میلاب

یکی از اجزای کپسول اتش نشانی که وظیفه انتقال مواد از درون مخزن به سمت شیر و در نهایت تخلیه مواد از طریق شیلنگ و یا بیرون بوقی را به عهده دارد.

جنس این نوع میلاب ها از پلاستیک خشک بوده که بر اثر مرور زمان دچار شکستگی شده و خرد می‌شود و به سیلندر می ریزد. این اتفاق باعث می شود تا زمان استفاده مواد درون سیلندر تخلیه نشود. میلاب از قطعات مهم به شمار می رود که باید سالانه بازبینی کرده و در صورت نیاز نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

  • درجه یا مانومتر

مانومتر یا درجه در سیلندرهای تحت فشار به عنوان سوپاپ اطمینان عمل می‌کند. در صورتی که فشار گازها به درون سیلندر زیاد شود شیشه آن دچار شکستگی شده و گاز از پشت آن تخلیه خواهد شد و مانع ترکیدگی خود سیلندر می شود.

توجه داشته باشید در صورتی که درجه معیوب شده باشد گاز از سیلندر تخلیه شده و در هنگام استفاده از کپسول عمل نخواهد بود. استفاده از درجه موتوردار در سیلندر ها از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. در برخی موارد دچار افت شده و سیلندر را در حال شارژ و فعال و آماده نشان می دهد. در حالی که گاز آماده شدن تخلیه شده و سیلندر هنگام استفاده عمل نخواهد کرد.

در این مقاله از وبسایت تاسیسات دات کام سعی کردیم اجزای کپسول آتشنشانی را برای شما بازدید کنندگان گرامی ذکر کنیم. شما عزیزان با بهره مندی از این اطلاعات می توانید این محصول را تهیه کرده و در کاربرد مد نظر خود استفاده نمایید. مجموعه تاسیسات دات کام ارائه دهنده انواع کپسول های آتش نشانی می باشد که شما با اطمینان خاطر می توانید این محصولات را تهیه کرده و در مواقع لزوم از آن استفاده نمایید.

 بهتر است بدانید در هر جای ایران که باشید می توانید جهت سفارش این محصولات اقدام نمایید. در صورت نیاز به راهنمایی و مشاوره نیز می توانید با کارشناسان تاسیسات دات کام در تماس بوده و اطلاعات لازم را به صورت رایگان دریافت نمایید. جهت کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت https://tasisat.com مراجعه نمایید.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *