Search
Close this search box.

بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟ + معرفی انواع آن

بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟

بوستر پمپ آتش نشانی چیست؟ در اصل به معنی یک یا بیش از چند الکترو پمپ است که آن­ها را به صورت موازی به یکدیگر متصل می­کنند و در مجموع محصولی به دست می­آید که بوستر پمپ آبنامیده می­شود.

اساس تولید آن به این صورت است که فشار سیال موجود در لوله اصلی در یک حد مشخص نگه داشته شود و آن را بدون داشتن محدودیت در میزان استفاده از سیال طراحی کنند. این کار موجب می­شود تا ارتعاش فشار سیستم حذف شده و در صورت روشن و خاموش شدن آن، الکتروپمپ­ ها بتوانند فشار به دست آمده از مصرف سیال را جبران نمایند.

بوستر پمپ آتش نشانی چیست ؟ + خرید بوستر پمپ آتش نشانی

بوستر پمپ­ ها در چند نوع مختلف ساخته خواهد شد؟

  • بوستر پمپ دور متغیر:

امروزه با رشد جمعیت بسیار زیادی همراهیم و این موضوع سبب شده تا برای اسکان، موضوع انبوه سازی در جامعه ما رشد بسیار زیادی پیدا کند. در نتیجه ساختمان­های بلند مرتبه در سراسر شهرها ساخته شدند که تامین آب مصرفی آن­ها به یک معضل دچار شد.

برای این که بتوان آب مصرفی را به تمام طبقات رساند نیاز به بیش از یک پمپ در سیستم آن احساس می­ شد. به همین منظور با موازی ساختن چند پمپ در یک سیستم که به عنوان بوستر شناخته می­شد، برای تامین آب مصرفی تمامی خانوارها اقدام به عمل آوردند.

در بوستر پمپ­هایی که به صورت دو متغیره ساخته شدند بر اساس تکنولوژی، این قدرت را به وجود آورد تا بتوان سرعت دوران پمپ را اداره کرد. در واقع کنترل سرعت طبق حکم صادر شده از اینورترهایی که بر روی تابلو فرمان این نوع از بوسترها نصب شده امکان پذیر می­ باشد.

این دسته از پمپ­ها مزایای بسیار زیادی دارند که از جمله آن افزایش طول عمر پمپ­ها، کاهش میزان مصرف برق و پایین آمدن میزان لرزه­هایی که از شروع کار پمپ ناشی می­شود، خواهد بود. علاوه بر آن سیستم بوستر پمپ دور متغیر می­تواند، خروجی پمپ را بر طبق پالس­ هایی که از سنسور موجود بر روی بوستر پمپ دریافت می­شود، کنترل کند.

  • بوستر پمپ دور ثابت:

در این نوع از پمپ­ ها به شکل نوبتی پرشر سویچ­هایی که بر روی پوستر وصل می­شوند، طبق نیازی که در خطوط لوله احساس می­شود، فرمان­ها را دریافت می­کنند. در این نوع از بوسترها می­توان اختلاف فشاری را که معادل ۰.۵ بار است، نسبت به پمپ قبلی به وجود آورد. این کار می­تواند در شرایط بهینه امکان کنترل دبی و فشار مدار را به وجود بیاورد.

  • بوستر پمپ آتشنشانی:

یکی از مواردی که در دستور کار شهرداری اهمیت بسیار بالایی دارد، ارتقاء سطح ایمنی ساختمان­ ها و استفاده از سیستم­ های اطفاء حریق در ساخت و سازهای شهری است. بوستر پمپ­ های موجود در این نوع از سیستم­ ها، در مدار با فشار کاری بسیار بالایی قرار خواهند گرفت. این کار موجب می­شود تا سیال موجود برای اطفاء حریق به صورت کامل تامین گردد.

در این نوع از سیستم­ها از مدار فرمان بهره گیری می­شود ، تا در طی ۱۵ روز کاری بتواند به میزان ۱۵ ثانیه، استارت دوره­ای در سیستم را فراهم کنند، این کار می­تواند از خطر گیرپاژ پمپ­ ها جلوگیری کند .

این نوع از بوسترها با تامین تهویه در انواع مختلف تک پروانه­ ای، طبقاتی و … بر اساس نیاز مشتری تولید می­شود. بوسترهای پمپ آتشنشانی باید از دو پمپ مختلف تشکیل شده باشد تا بتوان در صورت بروز هر نوع مشکلی در پمپ اصلی، از پمپی که به عنوان رزرو در نظر گرفته شده استفاده کرد.

هنگامی که قرار است محاسبات بوستر پمپ آتشنشانی انجام شود باید به نوعی صورت پذیرد که هر کدام از الکتروپمپ­های موجود در بوستر بتوانند به تنهایی نیاز کاربر را جوابگو باشند .

افزایش طول عمر بوستر پمپ آتشنشانی:

برای این که بتوان طول عمر این سیستم را افزایش داد باید پارامترهای مختلفی را به شکل مداوم و دوره­ای مد نظر قرار داد. اگر این نوع از مشخصات را به ثبت برسانید می­توان در طی یک دوره آگاهی بیشتری را از شرایط پمپاژ به دست بیاورید.

آمپر مصرفی بوستر پمپ­های آتشنشانی:

در حالت عادی آمپر می­ تواند یکی از ساده­ ترین روش­ها برای اندازه گیری توان در بوستر پمپ­ ها باشد. این پارامتر بر روی تابلو پمپ به نمایش در می­ آید.

فشار مکش بوستر پمپ آتشنشانی:

این میزان برای احتساب هد پمپ و یا دریافت اطمینان از فشار متعادل مکش پمپ می­باشد. برای این که بتوان آن را محاسبه کرد باید با فشار سنج اندازه گیری شود.

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *