گرمایش با چیلر
چیلر یک سیستم گرمایشی و سرمایشی برای واحدهای مسکونی بزرگ است. گرمایش با چیلر یکی از بهترین روشهایی گرم کردن فضا و محیطهای داخلی برای مکانهای بزرگ به شمار میرود. با ما همراه باشید تا با گرمایش با چیلر بیشتر آشنا شوید.
چیلرها با استفاده از لوله کشیهای اب سرد و گرم و با کمک فن کویلهای زیاد در داخل ساختمان ویا به دستگاه هواساز مرکزی وصل میشوند و ممکن است با روش دیگر که با کمک پمپ اب را به داخل کویلها منتقل کند.
البته دستگاه هواساز و همینطور فن کویلها شامل فنهایی هستند که هوا را به سرعت در میان کویلها به حرکت در اورده و در نهایت هوا را سرد یا گرم میکندو در کل ساختمان پخش میکند. از قسمتهای تشکیل دهنده چیلر بدنه آن است که باید در فضای باز قرار گیرد. از این رو جنس این بدنه باید در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقاومت داشته باشد به این دلیل انها را از جنس ورقهای اهنی ضد زنگ درست میکنند.
مهمترین قسمت تشکیل دهنده چیلرها کمپرسور است که در چیلرها بیشتر از کمپرسور اسکرو یا اسکرال استفاده میشود. چون این نوع کمپرسورها هم سرو صدای کمتری دارند و هم توان بیشتری دارند و البته درصد خراب شدن این نوع کمپرسورها کمتر است و نهگداری راحتی دارند.
قطعه بعدی ان کندانسور است که این قطعه عمل خنکسازی را با کمک جریان هوا برعهده دارد. البته با توجه به این ویژگی به این دستگاه مینی چیلر خنککننده نیز گفته میشود.
قسمت دیگر که تکمیلکننده کندانسور است فن نام دارد که هوای اطراف چیلر را به حرکت در میاورد. شیر انبساطی تعبیه شده در قسمت بعدی کندانسور باعث تکمیل سیکل تبریدی در چیلرهای اپارتمانی میشود. که در این مرحله سیال مبرد با گذر از کندانسور وارد شیر انبساطی میشود و برای وارد شدن به قسمت اوپراتور آماده میشود.
کویل حرارتی که در اوپراتور قرار دارد باعث تکمیل شدن سیکل تبریدی در چیلرها میشود. در این بخش از چیلرها از لولههای از جنس مس که دارای ضریب انتقال حرارتی بالایی هستند استفاده میشود. به طور کلی برای استفاده از گرمایش چیلرها باید به جریان اب گرم متصل شوند. البته در مجتمعهای اپارتمانی بزرگ برای تأمین اب گرم از بویلر یا همان دیگهای بخار موتورخانه استفاده میشود.
اما اکنون برای استفاده از مینی چیلرها دیگر نیاز به دیگهای بخار نیست ودر طراحی ساختمانها برای تأمین اب گرم از پکیجهای خانگی استفاده میشود. لازم به ذکر است که برای تأمین اب گرم منزل لام به یک سیستم گرمکننده است که میتوان از پکیجهای دیوار و یا زمینی استفاده کرد و در این حین میتوان اب گرم مورد نیاز چیلر را هم از ان تأمین کرد و باید لولههای پکیج را به چیلر وصل کرد.
برای گرمایش یونیت خارجی دستگاه باید از مدار خارج شود و برای گرم شدن فضا از فن کویلها کمک میگیرد.
به این صورت که اب گرم ساختمان با کمک لوله کشیهای انجام شده وارد فن کویلهای تعبیه شده میشود و در تمام قسمتهای خانه پخش میشود و جریان هوای در فن کویلها از کویل دستگاه میگذرد و بعد از گرم شدن وارد خانه میشود.
مزایای گرمایش با چیلر
این نوع گرمایش مزایای زیادی دارد. ابتدا اینکه برای گرمایش به سیستم جدیدی نیاز نیست. از این رو در هزینهها صرفهجویی میشود نکته دیگر این که این گرما در تمام خانه قابل مدیریت است.
از دیگر مزایای مینی چیلرهای اپارتمانی این است که مناسب سرمایش و گرمایش ساختمان هستند و به این دلیل که به دستگاه تهویه مطبوع نیاز ندارند در هزینهها صرفهجویی میشود.
از نکات قابل توجه دیگر در این مینی چیلرها این است که سرمایش انها به صورت هوا خنک طراحی شده است که این امر باعث صرفهجویی در مصرف اب میشود و لازم به ذکر است که حتی در مصرف برق نیز صرفهجویی میکنند.
چون این چیلرها دارای چند فن کویل است میتوان دمای قسمتهای مختلف ساختمان را تغییر داد. این سیستمها باید درفضای باز مانند حیاط خلوت و یا پشت بام نصب شوند که از نظر اشغال فضای درون ساختمان مناسب است.
در این سیستمها رطوبت هوا تأثیری در عملکرد دستگاه ندارد و در تمام مناطق اب و هوایی قابل استفاده است. این سیستمها نیاز به کولینگ تاور و حتی هواساز و موتور خانه ندارد که از مزیتهای ان به حساب میاید. البته این نوع چلیرهای خانگی معایبی نیز دارند مثلاً مینی چیلر برای ساختمانهای بزرگ مناسب نیست و باید از چیلر استفاده کرد.
در این سیستمها نمیتوان هوای خروجی را رطوبت زنی کرد و هوای خروجی ان خشک است. با توجه به ساختمان چیلرهای اپارتمانی به دو دسته یک پارچه و دو پارچه تقسیم میشوند.
در مدلهای یک پارچه که تک فاز هم هستند تمام قطعات مانند کمپرسور و کندانسور و منبع انبساط و پمپ در یک محفظه گذاشته میشوند و به طور کلی روی پشت بام و یا تراس قرار میگیرد.
در مدل چیلر اپارتمانی دو پارچه اوپراتور و پمپ در یک قسمت مجزا قرار میگیرند این محفطه برای جلوگیری از یخ زدگی لولهها در داخل ساختمان قرار میگرد و با کمک لولههای مسی به قسمت کندانسور متصل میشوند که این امر هم هزینههای بیشتری در پی دارد.
در تمامی مدلهای چیلر شامل یک ترموستات در درون دستگاه است که البته این توانایی را دارد که درون اتاقها هم نصب شود و برای راحتی برای کنترل دما میتوان این ترموستات را به وسیله سیم کشی به داخل خانه هدایت کرد.
نکاتی هنگام نصب چیلر
برای گرمایش با چیلر و نصب چیلر باید چند نکته را مد نظر گرفت ابتدا جهت وزش باد و انتخاب مکانی مناسب از نظر شدت باد است.
نکته دیگر این که چیلرها رو پشت بام نباید نزدیک یکدیگر قرار گیرند. پس باید دقت کرد نصب تعداد زیادی چیلر برای مجتمعهای بزرگ نیازمند یک نقشه است تا همه چیلرها به بهترین نحو عمل کنند.
برای نصب و گرمایش با چیلر باید دقت شود لولهها به درستی عایقکاری شوند تا از هر رفتن گرما جلوگیری شود. و موضوع مهم دیگر برق مورد نیاز دستگاه است که باید با تعبیه یک تابلو برق انجام شود تا بتوان اتصالات را به راحتی به ان وصل کرد.
اگر نیاز به توان بیشتر از ۸ کیلو وات باشد باید از برق سه فاز استفاده کرد. این کارهم باید توسط متخصصین انجام تا تمام اتصالات به درستی نصب شوند و بعد با استفاده از ریموت کنترل و ترموستات چیلر دستگاه روشن میشود. باید توجه داشت که ممکن است بعد از نصب چیلر تک فاز خانگی شما با پیغام ارور روبرو شوید.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
گرمایش با چیلر برای چه مکانهایی مناسب است؟
این روش گرمایش برای ساختمانهای بزرگ نظیر برجها بسیار مناسب است.
مهمترین قسمت چیلر چیست؟
مهمترین قسمت تشکیل دهنده چیلرها کمپرسور است.
مهمترین دلیل استفاده از چیلر برای استفاده از آن چیست؟
گرمایش با چیلر به دلیل هزینه مقرون به صرفه و مصرف کم انرژی برق بسیار محبوب و مورد استفاده است.
برای انتخاب بهترین چیلر از کجا باید بپرسید و مشاوره بگیرید؟
شما با مشاوره گرفتن از سایت تأسیسات دات کام برای گرمایش با چیلر به راحتی میتوانید بهترین مدل چیلر را با توجه به منزل و فضای داخلیتان انتخاب کنید.
آخرین دیدگاهها