گرمایش بدون برق
در صورت استفاده نکردن از برق باید از یک منبع جایگزین استفاده کرد. در فصل زمستان ایجاد گرما امری مهم است پس با ما همراه باشید تا باروش های گرمایش بدون برق آشنا شوید.
انواع روشهای گرمایش بدون برق
برخی از روشهای گرمایش بدون برق به شرح زیر است:
گرمایش بدون برق با استفاده از سوزاندن
اگر حتی خط لوله گاز در دسترس نباشد میتوان با ساخت کوره برای سوزاندن چوب که سوخت اصلی ان است این مشکل را حل کرد. دستگاه مناسب در این زمینه دستگاه سوزاندن چوب و زغال چوب است که این سیستم برای گرما و پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرد.
در این دستگاه سوخت مورد نظر در یک اتاقک مخصوص سوزانده میشود و گرمای مورد نیاز تولید میشود ولی در این روش دقتی بر روی درجه حرارت وجود ندارد.
اما امروزه دیگهای بخاری تولید شده که که با تجزیه بر اثر حرارت و گاز انژکتور کلاسیک وجود دارد. معمولیترین روش گرمایش بدون برق و گاز استفاده از اب به عنوان حامل گرما است که این اب توسط دیگها گرم میشود و با استفاده باتری و لولههای مورد نظر گرما را به تمام مناطق منزل منتقل شود و شرایط خوبی را فراهم میسازد.
با توجه به این سیستمهای گرمایشی نمودار اتصال انها به دو صورت تک لوله و دو لوله هستند. در مدلهای تک لوله با اتصال سری رادیاتور که مطابق ان خنک کننده با استفاده از یک لوله از دستگاه تولید و خارج میشود.
در مدلهای دو لوله با استفاده از خط منبع تغذیه و برگشت در مدار سریال برای اتصال و سیله ها به لولهها که بر اساس ان مایع خنک کننده با یک لوله به دستگاه عرضه میشود و دیگری حذف میشود. در هر دو نوع این سیستم با کمک سیم کشی بالا و پایین انجام میشود.
در نوع تک لوله تخمگذار تامین در بالای دستگاه قرارمیگیرد و در نوع دو لوله قسمت تعبیه لولهها نسبت به دیگر دستگاههای گرمایشی ممکن است عمودی و یا افقی باشد از نوع تک بیشتر در ساختمانهای چند طبقه یا در کلبهها ی یک طبقه با اتاق زیر شیروانی مورد استفاده قرار میگیرد.
به این صورت که درون لوله ان از یک مخزن انبساط استفاده میشود و برای مایع خنک کننده هم یک لوله در یک شاخه جداگانه برای هر دستگاه نصب میشود.
گرمایش بدون برق با استفاده از بخاری
همچنین در ساختمانهای خصوصی کوچک از یک مدار گرمایشی افقی استفاده شده است. بهترین جایگزین برای گرمایش بدون برق در وسایل گرما ساز استفاده از گاز است.
از قدیمیترین وسایل گرما سازبخاری گازی است. این نوع بخاریها کم هزینه ترین سیستم گرمایشی به شمار میرود. این نوع بخاریها برحسب نیاز به صورت دیواری، زمینی و حتی در مدلهای بدون دودکش و همراه با دود کش هستند و البته در شکل ظاهر تنوع دارند و به صورت شومینه ای ومعمولی هستند.
در مدلهای شومینه ای ظاهری شبیه به شومینه دارند ولی در مقایسه با شومینه انرژی کمتری مصرف میکنند و بازده گرمای بیشتری دارند. ولی باید دقت داشت که گازی در نتیجه سوخت ان تولید میشود و هوای محیط ترکیب میشود باعث خشک شدن هوای محیط میشود که از عیوب بخاری به حساب می اید.
در هنگام استفاده از بخاریها باید به بعضی نکات توجه کرد. ابتدا برچسب انرژی بخاری است که نشان دهنده میزان مصرف انرژی و همچنین میزان گرمای تولید شده ان است. باید درهنگام خرید بخاری به متراژ ساختمان توجه کرد که مکانهای کوچک بخاری کوچک و ساختان های بزرگتر نیاز به بخاریهای بزرگتر دارد. نکته مهم دیگر دودکش بهاری است که باید به درستی نصب شود و همچنین دارای کلاهک اچ باشد و گازهای سمی را به درستی به فضای بیرون انتقال دهد.
با تست بدنه دودکش میتوان از سلامت ان اطمینان پیدا کرد که در صورت داغ بودن یعنی دودکش به درستی گازها را خارج میکند.
باید دقت داشت که برای محیطی با متراژ کمتر از ۵۰ متر باید بخاری دودکش دار استفاده کرد و برای محیطهای بزرگتر و حتی نیمه باز میتوان از بخاری بدون دودکش استفاده کرد. در هنگام روشن بودن بخاری رنگ شعله باید ابی باشد
پس باید شیشیه بخاری به صورتی باشد که رنگ شعله مشخص باشد که به این مورد باید در موقع خرید دقت کرد. که اگر رنگ شعله به صورت زرد و یا نارنجی باشد بخاری دارای اشکال است. همچنین باید بستهای شلنگ گاز مورد بررسی قرار گیرد تا هیچ گونه نشتی نداشته باشد.
در هنگام روشن بودن بخاری باید اکسیژن لازم برای سوختم موجود باشد پس باید درز پنجرهها و زیر در ها کمی باز باشد تا ایناکسیژن تامین شود. بخاریها نیز باید هر سه سال یک باز سرویس شوند تا بازدهی بهتری داشته باشند. از جمله مزایای بخاری میتوان به ارزان قیمت بودن و همچنین مصرف کم انرژی و بازده بالای گرما و نصب راحت و اسان و همینطور مستقل بودن درهر واحد و کمترین هزینه در تعمیر و نگه داری اشاره کرد.
نکات مهم در گرمایش بدون برق با استفاده از بخاری به شرح زیر است:
البته بخاری هم معایبی دارد. مانند خشک کردن هوای محیط و اشغال فضا و حتی خطر نشت گاز و تولید دوده روی دیوارها وپردها میتوان اشاره کرد. از دیگر گرم کنندهها شومینه است که این نوع وسایل با توجه به انرژی که مصرف میکنند گرمای کمی تولید میکنند و حتی لازم به یک گرم کننده از نوع دیگر هم هست. نکته دیگر این است منطقه احتراق اینها به صورت باز و در داخل ساختمان است که علاوه بر الودگی هوا در دسترس کودکان هم هست که ممکن است خطر افرین باشد.
گرمایش بدون برق با استفاده از رادیاتورها
نوع دیگر گرم کنندهها رادیاتورهای دیواری هستند که برای تولید گرما نیاز به پکیج و یا موتورخانه دارد که با گرم کردن با کمک بویلر و با انتقال باعث گرم کردن محیط میشود و این سیستم در قسمت باز و یا نزدیک پنجره قرار میگیرد که باعث گردش هوای مطبوع شده است.
انرژی مورد نیاز این رادیاتورها گاز شهری و یا گازوئیل است و همچنین تعداد پرهها و عرض انها در نام گذاری آنها تاثیر دارد. این نوع دستگاهها با توجه به جنس و نوع ساخت به چند دسته تقسیم میشوند.
- رادیاتورهای تک لوله ای که دراین نوع سیال منتقل دهنده گرما بخار است.
- رادیاتور دو لوله ای که در این نوع سیال انتقال دهنده گرما اب است.
- رادیاتور فولادی نوع دیگر است. رادیاتورهای قدیمی از جنس فولاد است وجنس پرهها از دو صفحه اهنی که دارای ضخامت ۱۲۵ میلی متر است ساخته شده که به وسیله جوش به هم متصل میشوندو تعداد این پرهها به متراژ محیط بستگی دارد.
- نوع دیگر رادیاتورهای الومینیومی یا همان پنلی است. که این نوع از تولیدات جدید رادیاتورها به حساب می اید. که از استحکام بالا و همچنین وزن کم و سایز کوچک تولید میشوند. این مدلها در تایمی کوتاه گرم میشوند البته از دیگر مزایای این مدل مقاومت در برابر خوردگی نگه داری ساده زیبایی و تنوع در مدل و تواید گرمای مطبوع است. از معایب ان هم میتوان به عدم توانایی ان در زیاد کردن طول رادیاتور است.
برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید
معمولیترین و راحتترین روش گرمایش بدون برق چیست؟
معمولیترین روش گرمایش بدون برق و گاز استفاده از اب به عنوان حامل گرما است که این اب توسط دیگها گرم میشود و با استفاده باتری و لولههای مورد نظر گرما را به تمام مناطق منزل منتقل شود.
یکی از قدیمیترین روشهای برای گرمایش بدون برق چیست؟
یکی از قدیمیترین روشها استفاده از بخاریهای گازی است که این بخاریها انواع مختلفی دارند.
انرژی لازم برای گرمایش بدون برق با استفاده از رادیاتورها از چه روشی تامین میشود؟
انرژی مورد نیاز این رادیاتورها گاز شهری و یا گازوئیل است.