Search
Close this search box.

نحوه خاموش کردن آتش

نحوه خاموش کردن آتش

نحوه خاموش کردن آتش

آتش گرفتگی در سال های اخیر در جنگل‌ها و همچنین منازل مسکونی و کارگاهی رواج پیدا کرده است و به یک معضل تبدیل شده است. بنابر این لازم است هر فردی اطلاعات لازم را جهت خاموش کردن آتش کسب نماید. جهت آشنایی با نحوه خاموش کردن آتش با ما همراه باشید.

ابتدا لازم است بدانید که آتش از اکسیژن، سوخت و حرارت به وجود می‌آید که با حذف یکی از این موارد می توانید از پیشروی آن جلوگیری کرده و مانع خسارت زیاد شوید. بهتر است بدانید آتش بر اساس مواد آتش گرفته در کلاس های متفاوتی دسته بندی می شود.

نحوه خاموش کردن آتش

انواع خاموش کننده آتش

خاموش کننده های آتش از نظر مواد اطفای حریق به چهار دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

  1. خاموش کننده های حاوی آب
  2. خاموش کننده های پودری(کپسول آتش نشانی پودری)
  3. خاموش کننده های گاز کربنیک( کپسول اتش نشانیco2)
  4. خاموش کننده های حاوی هالوژنه
  • کپسول خاموش کننده حاوی آب

خاموش کننده های حاوی آب به صورت آب و گاز و آب و فوم وجود می باشد. خاموش کننده های آب و گاز از متداول ترین کپسول‌های آتش‌نشانی است که معمولاً در منازل و محیط‌های کاری مورد استفاده قرار می‌گیرد. جهت خاموش کردن مواد جامد سوختنی مانند چوب، کاغذ ، پارچه و… که دارای درجه خطر معمولی هستند مناسب می باشد.

نحوه خاموش کردن آتش با کپسول آتش نشانی آب و گاز به گونه ای است که آب داخل کپسول به سرعت تبدیل به بخار شده که این کار باعث می‌شود مقدار زیادی از حرارت اطراف حریق جذب شود. سپس مواد سوخت سرد شده و در نهایت از پیش روی آتش جلوگیری شده و آتش کم می‌شود.

بهتر است بدانید آب داخل کپسول های آتش نشانی علاوه بر خنک کردن از طریق تبدیل شدن به بخار از گسترش آتش جلوگیری می کند. آب به دلیل سنگینی جایگزین اکسیژن می‌شود و آن را از محل حریق دور می‌کند که باعث خفه شدن آتش می شود. توجه داشته باشید که استفاده از کپسول آتش نشانی آب و گاز برای خاموش کردن آتش کلاس A گزینه مناسبی می باشد.

  • کپسول های آتش نشانی پودری

پودرهای خاموش کننده به دسته های پودر شیمیایی و پودر خشک تقسیم می‌شوند. پودرهای شیمیایی برای مهار کردن آتش غیر فلزات استفاده می‌شود و پودر خشک برای مهار کردن آتش فلزات به کار برده می شود. بهتر است بدانید فشار گاز این کپسول را باید سالی یکبار یا هر دو سال یکبار بررسی کنید و درصورت نیاز را شارژ نمایید.

توجه داشته باشید کپسول های آتش نشانی پودری از مواد سمی تشکیل نمی‌شوند مواد شیمیایی است و در محیط های بسته باعث مشکلات تنفسی و کاهش بینایی می شود.

کپسول آتش نشانی پودری در وزن های مختلفی تولید و عرضه می شوند که برای تمامی مکان ها مناسب می باشند. مهم ترین ویژگی این محصول جلوگیری از گسترش آتش می باشد. زیرا عامل پودری به راحتی می تواند ۳عامل مثلث آتش را از بین ببرد.

جهت تشخیص کپسول های آتش نشانی پودری از کپسول‌های CO2 محفظه نگهداری مواد را بازبینی کنید. چون کپسول آتش نشانی دارای سه نقطه جوش در سطح بدنه می باشد. در صورتی که در سطح بدنه کپسول‌های CO2 جای جوش دیده نمی شود. یکی دیگر از راه های تشخیص این دو محصول از هم خروجی شیپوری شکل کپسول آتش نشانی پودری می باشد.

  • کپسول آتش نشانی CO2

یکی دیگر از خاموش‌کننده هایی که در نحوه خاموش کردن آتش به کار برده می‌شود؛ کپسول آتش نشانی CO2 می باشد. گاز دی اکسید کربن به دلیل وزن یک و نیم برابری هوا هنگام اطفاء حریق آتش را می‌پوشاند و جانشین اکسیژن هوا می‌شود.

به این صورت باعث خاموش کردن آتش می شود. بهتر است بدانید کپسول آتش نشانی CO2 در نحوه خاموش کردن آتش تجهیزات الکتریکی و آتش سوزی های کلاس B موثر می باشد.

بارزترین ویژگی این محصول این است که هیچگونه پسماند و کثیفی از خود به جا نمی گذارد که در اطفای حریق ناشی از آتش سوزی وسایل الکتریکی مهم می‌باشد. توجه داشته باشید که این محصول تنها خاموش کننده آتش رایانه و دیگر وسایل الکتریکی محسوب می‌شود.

کپسول آتش نشانی CO2 به دلیل رسانا بودن محبوب‌ترین خاموش کننده به شمار می‌رود. در فروشگاه‌ها و همچنین ساختمان‌های اداری و مکان‌هایی که بیشتر از تجهیزات الکتریکی استفاده می کنند به کار برده می‌شود.

نحوه خاموش کردن آتش

  • کپسول آتش نشانی هالوژنه

خاموش کننده ها لوژنه یکی دیگر از محصولات موثر در نحوه خاموش کردن آتش می باشد. این گاز هیچ گونه خطری برای انسان ندارد و در خاموش کردن آتش سوزی های گروهA ,B ,C مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه عملکرد این محصول به گونه ای می باشد که به دلیل سنگین بودن نسبت به هوا حریق را می پوشاند و با قطع واکنش شیمیایی اکسیژن هوا را از حریق دور کرده و در آتش اختلال شیمیایی ایجاد می کند که باعث می شود شعله های آتش از بین بروند.

توجه داشته باشید که کپسول های آتش نشانی هالوژنه در زمان تبخیر نمیماند و کثیفی از خود جا نمی گذارند که این عدم ماندگاری پسماند یکی از فواید این محصول به شمار می‌رود. بهتر است بدانید که گاز هالوژن به عنوان مایع تحت فشار در کپسول آتش نشانی ذخیره و هنگام آزاد شدن از کپسول در محیط به گاز تبدیل می شود.

وزن گاز هالوژن حدود ۴ الی ۵ برابر سنگین تر از هوا می باشد. به همین دلیل به سرعت روی آتش را مانند یک لایه می‌پوشاند. بهتر است بدانید خاموش‌کننده هالوژنه به ۳صورت تولید و عرضه می‌شوند. سقفی که به طور اتوماتیک عمل می‌کند.

نوع دیگر این محصول شیشه ای می باشد که به صورت پرتاب در داخل حریق باعث  اطفای آن می شود. نوع سوم کپسول های هالوژن به صورت استوانه ای می باشد. کپسول های آتش نشانی هالوژن در نحوه خاموش کردن آتش تمامی کلاس ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

امروزه وجود آتش نشانی در محل کار یا واحدهای ساختمانی ضروری می باشد. بنابراین لازم است افراد با توجه به محل کار و تجهیزات موجود در آن کپسول آتش نشانی مناسبی تهیه و نصب کنند. فروشگاه آنلاین تاسیسات دات کام کارشناسان خبره را جهت راهنمایی مشتریان در انتخاب کپسول آتش نشانی مناسب محل کار یا منزل خود در نظر گرفته است.

بازدید کنندگان عزیز می توانند به وبسایت https://tasisat.com مراجعه کرده و محصول مورد نظر خود را تهیه کنند. توجه داشته باشید که مجموعه تاسیسات دات کام ارائه دهنده انواع تجهیزات خاموش کننده آتش از جمله انواع کپسول های آتش نشانی می باشد. مشتریان عزیز می توانند محصول مورد نظر خود را از این مجموعه سفارش داده و در هر نقطه از ایران درب منزل تحویل بگیرند.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *