Search
Close this search box.

نحوه هواگیری فن کویل + مزایا و نکات کلیدی جهت هواگیری فن کویل

اهمیت هواگیری فن کویل

اهمیت هواگیری فن کویل

هواگیری فن کویل از موثرترین و بهترین اقدامات در جهت بهبود و ارتقا بخشیدن عملکرد و کارایی دستگاه می‌باشد. هواگیری از پیش نیازهای اصلی و مهم برای راه اندازی مجدد و تعمیر دستگاه های فن کویل محسوب می شود.

فن کویل از جمله سیستم های تهویه مطبوع بوده که فرآیند انجام برودت و حرارت را با جریان پیدا کردن آب سرد یا آبگرم در لوله های کویل سرمایشی و گرمایشی انجام می دهند. بر این اساس، توزیع هوای گرم یا سرد به وسیله این دستگاه ها، مستلزم جریان یافتن آب در لوله ها می باشد.

در این میان، وجود ناخالصی و مواد ریز و معلق در آب، به تدریج مشکلاتی را در لوله های کویل فن کویل به وجود می آورد. از سوی دیگر، در آبگرم جریان یافته در کویل، همواره مقداری هوا وجود دارد. نفوذ این هوا در لوله های کویل، به تدریج موجب کاهش راندمان و بازدهی دستگاه می شود.

علاوه بر این، نفوذ هوا در لوله ها، با تولید سروصدای اضافی فن کویل در هنگام کار همراه است. در این شرایط، هواگیری فن کوئل، از بهترین راهکارها برای تخلیه هوای اضافی و افزایش راندمان و بازدهی دستگاه به شمار می رود.

اهمیت هواگیری فن کویل

نحوه هواگیری فن کویل

به طور معمول، فرآیند سرمایش و گرمایش محیط داخلی توسط فن کوئل ها، به وسیله کویل حرارتی دستگاه صورت می گیرد. بر این اساس، برای تولید برودت، جریان آب سرد در کویل حرارتی دستگاه به حرکت درآمده و پس از برخورد هوای محیط با سطح خنک کویل، هوای خنک از طریق بلوور فن دستگاه به محیط داخلی هدایت می شود.

به عبارت دیگر، اختلاف دمای ایجاد شده میان سیال آب و جریان هوا، موجب کاهش دمای هوا و انتقال آن به محیط می شود. این پروسه در فرآیند گرمایش دستگاه نیز به همین شیوه و روش انجام می شود. با این تفاوت که در حالت گرمایش، سیال آبگرم در لوله های کویل جریان پیدا می کند.

بروز هرگونه مشکل در سیکل کاری فن کویل، مختل شدن بار برودتی و گرمایشی دستگاه را به دنبال دارد. نفوذ هوا در لوله های کویل، از جمله این مشکلات می باشد. در صورت بروز این مشکل، هواگیری فن کویل اهمیت و ضرورت پیدا می کند.

انجام این فرآیند غالبا از طریق شیر یا پیچ هواگیری دستگاه اجرایی می گردد. بسیاری از شرکت های سازنده فن کویل، محل مشخصی را برای هواگیری لوله های کویل دستگاه طراحی نموده اند. در مدل‌های قدیمی فن کویل، این فرآیند با باز کردن پیچ هواگیری انجام می گرفت.

در مدل های جدیدتر، این فرآیند به وسیله شیر هواگیری فن کوئل به نحو مطلوب انجام می شود. برای خارج کردن هوای اضافی از لوله های کویل، می بایست ابتدا شیر هواگیری را پیدا نموده و با باز کردن آن به آرامی، نسبت به تخلیه هوای اضافی اقدام کنید.

با باز کردن شیر هواگیری، جریان آب از لوله ها خارج می گردد. همچنین، با لمس لوله های کویل می توان از وجود جریان آب در لوله ها اطمینان حاصل نمود. پس از پایدار شدن جریان آب خروجی از کویل، می توان شیر هواگیری دستگاه را به وضعیت اولیه برگرداند.

نحوه هواگیری فن کویل سقفی
همانطور که ذکر شد هواگیری فن کویل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد که باید سعی کنید قبل از شروع فصل زمستان اقدام کنید. نحوه هواگیری فن کویل سقفی نیز همانند دیگر فن کویل ها می باشد. به طور خلاصه می توانیم ذکر کنیم که مراحل هواگیری این دستگاه شامل مراحل زیر می باشد.
	چک کردن منبع حرارت یا برودت 
	 چک کردن جریان یافتن آب 
	 پیدا کردن پیچ یا شیر هواگیری 
	باز کردن شیر هواگیری
	 بستن شیر هواگیری و چک کردن دستگاه
به طور کلی می توان ذکر است که هواگیری فن کویل سقفی بسیار ساده و راحت می باشد. کافیست شما شیر هواگیری دستگاه را باز کرده و اجازه دهید که هوای موجود در کویل ها خارج شود. با توجه به اینکه این دستگاه ها درون سقف کاذب نصب می شوند؛ تفاوتی با دیگر انواع این سیستم ها ندارد. توجه داشته باشید در صورتی که آشنایی لازم درباره هواگیری و همچنین تخصص لازم را ندارید؛ توصیه می کنیم از کارشناسان در این زمینه کمک بگیرید. در غیر این صورت نه تنها نمی توانید مشکل را برطرف کرده بلکه مشکلات بسیاری را نیز به همراه خواهید داشت. برخی از نکات لازم را در انجام این فرآیند باید مد نظر قرار دهید تا به صورت اصولی و استاندارد بتوانید پیش بروید.

نحوه هواگیری فن کویل سقفی

همانطور که ذکر شد هواگیری فن کویل از اهمیت بالایی برخوردار می باشد که باید سعی کنید قبل از شروع فصل زمستان اقدام کنید. نحوه هواگیری فن کویل سقفی نیز همانند دیگر فن کویل ها می باشد. به طور خلاصه می توانیم ذکر کنیم که مراحل هواگیری این دستگاه شامل مراحل زیر می باشد.

  • چک کردن منبع حرارت یا برودت
  • چک کردن جریان یافتن آب
  • پیدا کردن پیچ یا شیر هواگیری
  • باز کردن شیر هواگیری
  • بستن شیر هواگیری و چک کردن دستگاه

به طور کلی می توان ذکر است که هواگیری فن کویل سقفی بسیار ساده و راحت می باشد. کافیست شما شیر هواگیری دستگاه را باز کرده و اجازه دهید که هوای موجود در کویل ها خارج شود. با توجه به اینکه این دستگاه ها درون سقف کاذب نصب می شوند؛ تفاوتی با دیگر انواع این سیستم ها ندارد.

توجه داشته باشید در صورتی که آشنایی لازم درباره هواگیری و همچنین تخصص لازم را ندارید؛ توصیه می کنیم از کارشناسان در این زمینه کمک بگیرید. در غیر این صورت نه تنها نمی توانید مشکل را برطرف کرده بلکه مشکلات بسیاری را نیز به همراه خواهید داشت. برخی از نکات لازم را در انجام این فرآیند باید مد نظر قرار دهید تا به صورت اصولی و استاندارد بتوانید پیش بروید.

مزایای هواگیری فن کوئل

بهبود عملکرد سیستم را می توان از مهم ترین مزیت های هواگیری فن کوئل قلمداد نمود. ایجاد سرمایش و گرمایش و متعاقب آن، توزیع هوای سرد و گرم به صورت یکپارچه و یکنواخت، مستلزم کارکرد بهینه و مطلوب قطعات فن کویل می باشد. بروز کوچک ترین مشکل و ایراد فنی در ساختار و اجزای فن کویل، مختل شدن فرآیند سرمایش و گرمایش دستگاه را به دنبال دارد.

هواگیری فن کویل ضمن افزایش بار برودتی و حرارتی سیستم، از بروز مشکلات بزرگ تر و جدی تر در ساختار دستگاه، جلوگیری می کند. علاوه بر این، انجام فرآیند سرویس و تعمیرات فن کویل، مانند هواگیری، طول عمر مفید و بالای دستگاه را در پی خواهد داشت.

اهمیت هواگیری فن کویل

نکات مهم و کاربردی

نکته اول: همانگونه که پیش از این عنوان گردید، با پایدار شدن جریان آب خروجی کویل، می توان نسبت به بستن شیر هواگیری دستگاه فن کویل اقدام نمود. در برخی مواقع، جریان آب خروجی علی رغم صبر کردن، پایدار نمی شود. این امر حکایت از بروز مشکل در کویل حرارتی دستگاه دارد.

مسدود شدن لوله ها و رسوب زدگی، از دلایل اصلی بروز این مشکل می باشد. در چنین شرایطی، استفاده از خدمات تخصصی تعمیرکاران، کمک شایانی می نماید.

نکته دوم: انجام فرآیند هواگیری فن کویل در مدل هایی که از شیر هواگیری برخوردار نیستند، این پروسه توسط پیچ هواگیری صورت می گیرد. در این حالت با باز کردن پیچ مخصوص هواگیری می توان هوای اضافی جمع شده در لوله های کویل را تخلیه نمود.

نکته سوم: در برخی مواقع علی رغم انجام فرآیند هواگیری، هیچگونه بهبودی در کارکرد و کارایی دستگاه مشاهده نمی شود. در این شرایط، به احتمال بسیار قوی، لوله کویل سیستم دچار گرفتگی و انسداد شده است. این امر موجب کاهش چشمگیر راندمان و کارایی دستگاه می شود.

مشکلاتی که در اثر عدم هواگیری فن کویل ایجاد می شود؟

بهتر است بدانید در صورتی که جهت هواگیری فن کویل اقدام نکنید؛ باعث می‌شود تا مشکلاتی برای دستگاه ایجاد شود. مهمترین مشکلی که ایجاد می شود می توان به این مورد اشاره کرد که در عملکرد دستگاه ایجاد کرده و کاهش راندمان آن را به همراه دارد. لازم است بدانید که ساختار فن کویل به گونه ای می باشد که زمانی که شروع به کار می کند؛ درون آن باید آب یا بخار آب جریان داشته باشد.

از دیگر قسمت‌های آن هوا وارد دستگاه شده که مانع از جریان درست آب یا بخار آب خواهد شد. البته در نظر داشته باشید که در برخی مواقع بروز این مشکلات باعث می شود تا شاهد کند شدن جریان آب باشید. اما به مرور زمان هوای موجود در دستگاه باعث خوردگی و زنگ زدگی فلز روی کویل خواهد شد و مشکلات بسیاری را به همراه دارد. در اثر گذشت زمان باعث خراب شدن و از کار افتادن دستگاه خواهد شد.

دلیل نیاز فن کویل به هواگیری

دلیل نیاز فن کویل به هواگیری

بهتر است بدانید که عملکرد انواع سیستم لوله کشی فن کویل امکان دارد پس از مدتی مختل شده و یا در زمان راه اندازی مجدد آن به خوبی کار نکنند که در اینجا باید هوای فن کویل را خالی کنید. از جمله علائم آن ایجاد سر و صدای آزار دهنده شبیه به قل زدن آب خواهد بود.

این صدا نشان از وارد شدن هوا به درون لوله ها و کویل سیستم شده است و باید هواگیری شود. از جمله اجزای فن کویل ها میتوان به شیر یا پیچ هواگیری فن کویل اشاره کرد. شیر هواگیری انواع مختلفی دارد و به دو صورت دستی و اتوماتیک وجود دارد که به شرح زیر است:

شیر هواگیری دستی

در صورتی که شیر هواگیری فن کویل شما از نوع دستی می باشد؛ جهت هواگیری با احتیاط پیچ ها را باز کنید. چرا که امکان دارد در زمان خارج شدن بخار آب و پاشیدن آب جوش و اطراف وجود دارد. شیر را به آرامی باز کنید و هوای درون سیستم خارج شود.

لازم است بدانید که شیر هواگیری دستی معمولا به دو روش در کویل ها مشاهده خواهد شد شیر معمولی که یک اهرم یا شیر فلکه دارد و پیچ که سوزن هواگیر نامیده شده و برای باز کردن آن باید سعی کنید از پیچ گوشتی استفاده نمایید.

شیر هواگیری اتوماتیک

بهتر است بدانید که سرویس مرتب و اصولی، هواگیری فن کویل در طول عمر و افزایش راندمان آن بسیار کمک خواهد کرد. چرا که عملکرد کویل حرارتی امکان دارد به مرور زمان دچار مشکل شده برخی از این مشکلات می توان به رسوب زدگی کویل حرارتی به دلیل ورود هوا به درون آن ناشی خواهد شد.

لازم است بدانید که خرابی فن کویل به دلیل ورود هوا به داخل آن بسیار شایع می باشد. به همین خاطر اگر مدت زمان زیادی از فن کویل استفاده نشده باشد؛ قبل از راه اندازی مجدد خالی کردن هوای فن کویل باید به صورت اصولی انجام شود.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *