Search
Close this search box.

پمپ های روتاری + معرفی انواع پمپ ها

اطلاعات پمپ روتاری

پمپ های روتاری

پمپ های روتاری دارای انواع مختلفی هستند که در زیر به معرفی آن ها می پردازیم :

  1. پمپ های دنده ای
  2. پمپ های تیغه ای
  3. پمپ های پیستونی
  4. پمپ های پیچی

این ۴ نوع پمپ جزء پمپ های جابه جایی طبقه بندی می شوند .

پمپ دنده ای :

در ساختار هندسی این نوع از پمپ ها درز بین دنده ها و پوسته بسیار کوچک است و یکی از چرخنده ها به محوری متصل است که از محفظه آب بندی عبور می کند و چرخنده دیگر هرزگرد است . دبی پمپ دنده ای دبی متوسط می باشد و در حین کار همواره حول دبی متوسط نوسان می کند .

پمپ های دنده ای معکوس پذیر هستند . به این معنا که با تغییر دادن جهت دوران چرخنده ها جهت جریان در لوله های متصل به پمپ نیز عکس می شوند .

پمپ های تیغه ای :

پمپ های تیغه ای به دو دسته تقسیم بندی می شوند در نوع اول مایع از محیط روتور و نوع دوم مایع از مرکز روتور وارد و خارج می شود .

هر دو نوع پمپ تیغه ای معکوس پذیر هستند یعنی با معکوس کردن جهت دوران ، جهت جریان در آن ها عکس می شود . این دسته از پمپها قابلیت تبدیل شدن به موتور هیدرولیکی را دارند . یعنی هرگاه مایع تحت فشار وارد آن ها شود ، روتور، گشتاوری روی محور ایجاد می کند .

خرید انواع پمپ

پمپ های پیستونی :

پمپ های پیستونی به دو دسته پمپ محوری و پمپ شعاعی تقسیم بندی می شوند . پمپ روتاری با پیستون محوری ، معکوس پذیر هستند . و قابلیت تبدیل پذیری را نیز دارند و می توان به عنوان موتور هیدرولیکی نیز به کار گرفته شوند .

پمپ روتاری با پیستون شعاعی نیز معکوس پذیر و تبدیل پذیر می باشند . هرگاه مایع تحت فشار وارد پمپ شود نیرویی که به هریک از پیستون ها وارد می شود باعث می شود تا انتهای آن ها روی سطح داخلی بلغزد و در نتیجه گشتاوری روی محور روتور ایجاد می شود که آن را به دوران در می اورد .

پمپ های پیچی :

طرح های متنوعی از پمپ های پیچی موجود است که تفاوتشان باهم در تعداد پیچ ها ، گام پیچ ها ، و جهت جریان است . دو طرح بسیار گسترده شامل پمپ های دو پیچ با گام کوچک و پمپ های سه پیچ با گام بزرگ که هر دوی آنها دو جریانی هستند . مایع از دو انتهای محور وارد دو پیچ یکی راستگرد و دیگری چپ گرد می شود و از مرکز محور خارج می شود .

کاربرد ها :

از نقاط ضعف پمپ های روتاری نده ای و تیغه ای و پیستونی ، محدودیت سرعت و ضربان دبی آن ها است . پمپ های پیچی معایب فوق را ندارند و دارای سرعت زیاد ، دبی خروجی یکنواخت ، فشار زیاد ، راندمان خوب و کارکرد بی صدا هستند . پمپ های پیچی بسیار گرانتر از پمپ های دنده ای و تیغه ای هستند . زیرا تولید مارپیچ های مخصوص آن ها مستلزم دسترسی به تکنولوژی پیچیده است .

نکات مهم در ارتباط با پمپ :

مزیت همه ی انواع پمپ های روتاری این است که می توان آنها را به طور مستقیم به موتور محرک وصل کرد و مزیت دیگر این پمپ ها خودپرشو بودن آن ها است .

عمده ترین کاربرد پمپ های روتاری انتقال سیالات لزج است . حداکثر ویسکوزیته مایع قابل انتقال را برای پمپ های سانتریفیوژ  ssu1000 و برای پمپ های رفت و برگشتی ۱۰۰۰۰ssu و برای پمپ های روتاری  ssu 100000  ذکر می کنند .

یکی دیگر از مزیت های پمپ های روتاری این می باشد که پدیده کاویتاسیون در پمپ های روتاری به اندازه ی پمپ های سانتریفیوژ و پمپ های رفت و برگشتی مخاطربه آمیز نیست .

این پمپ ها عموما برای روغن ها و مایعات مشابهی به کار می روند که گرمای نهان تبخیرشان بسیار کمتر از آب سرد است .به طوری که اگر حتی کاویتاسیون هم رخ دهد صدمات وارده بر قطعات کمتر خواهد بود .

موضوع حداقل فشار لازم در ورودی و محدودیت سرعت دورانی که در سایر پمپها به لحاظ کاویتاسیون مطرح می شود در پمپ های روتاری از جنبه ی دیگری نیز مطرح است .

 

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *