Search
Close this search box.

نشانه ها و علائم سوختن موتور کولر گازی + ۷ نشانه اصلی

نشانه های سوختن موتور کولر گازی

سوختن موتور کولر گازی

معیوب شدن و سوختن موتور کولر گازی یکی از مشکلات آزاردهنده و بعضا ناخوشایند این مدل از سیستم های تهویه مطبوع محسوب می شود. کمپرسور قلب سیستم های تهویه مطبوع از جمله کولر گازی تلقی می گردد. سیکل سرمایش کولرهای گازی از قطعه کمپرسور شروع می شود.

متراکم سازی و فشرده کردن گاز مبرد به وسیله این قطعه صورت می گیرد. پس از کمپرس شدن ماده مبرد، قطعه کمپرسور آن را با فشار به کندانسور و از آنجا به یونیت داخلی دستگاه هدایت می شود. در نتیجه این فرآیند هوای خنک و مطبوع تولید و در فضا جریان پیدا می‌کند.

معیوب شدن کمپرسور کولر گازی سیکل تبرید تراکمی را با اختلال مواجه می سازد. این امر موجب مختل شدن چرخه ایجاد سرمایش دستگاه و عدم توزیع هوای خنک و مطبوع در محیط داخلی می شود. در این زمینه باید خاطر نشان نمود که کمپرسور از قطعات مهم و در عین حال گران قیمت دستگاه های کولر گازی به شمار می آید. بر همین اساس، معیوب شدن این قطعه، هزینه های زیاد و بعضا گزافی را به مصرف کننده تحمیل می کند.

علائم سوختن موتور کولر گازی

علائم سوختن موتور کولر گازی

۱- روشن نشدن کمپرسور

عدم کارکرد و روشن نشدن کمپرسور، یکی از نشانه های سوختن موتور کولر گازی محسوب می شود. در این حالت علی رغم تنظیم دما بر روی بازه مشخص شده، درجه دما حتی با کارکرد کولر گازی به محدوده مورد نظر نمی رسد. در چنین شرایطی می بایست دستگاه کولر گازی را فورا خاموش نمود. سپس به منظور رفع مشکل از تکنسین های کاربلد و متبحر و متخصص کمک گرفت.

۲- انتشار باد گرم از دستگاه

از دیگر علائم سوختن کمپرسور کولر گازی، توزیع باد گرم از دریچه های دستگاه می باشد. در مواقع بروز خرابی در کمپرسور، این قطعه قادر به پمپ کردن گاز مبرد نبوده که در نتیجه این امر بار خنک کنندگی دستگاه به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

همچنین، بروز نشتی در سیستم منجر به کاهش گاز مبرد و اعمال فشار زیاد به کمپرسور می شود. از دست دادن گاز مبرد، به تدریج می تواند خرابی و معیوب شدن کمپرسور دستگاه را در پی داشته باشد.

۳- لرزش و ارتعاش پنل خارجی دستگاه

در برخی موارد لرزش و تکان خوردن پنل بیرونی در هنگام کارکرد، می تواند دال بر خرابی و معیوب شدن کمپرسور دستگاه باشد. در این شرایط غالبا کمپرسور دستگاه به سختی استارت می خورد. این امر به علت بروز مشکل در قطعه کمپرسور ایجاد می شود.

همچنین، تولید سروصدای زیاد کندانسور دستگاه در حین کار، از خرابی و عملکرد نادرست واحد تراکم کولر گازی ناشی می شود. شنیدن صداهایی مانند کلیک، جیغ و هرگونه صدای غیر عادی، دلیلی بر خرابی و متعاقب آن، سوختن موتور دستگاه کولر گازی می باشد.

۴- افزایش غیر عادی هزینه های مصرفی

یکی دیگر از نشانه های سوختن موتور کولر گازی در افزایش هزینه های جانبی مانند هزینه های مربوط به قبض برق نمود پیدا می کند. مصرف غیر عادی قبض برق، در مقایسه با ماه های قبل، می تواند دلیلی بر خرابی واحد تراکم دستگاه باشد.

در این شرایط کمپرسور به منظور خنک سازی محیط انرژی و برق بیشتری را مصرف می کند. این امر علاوه بر اعمال فشار زیاد به قطعه کمپرسور، افزایش هزینه های برق و انرژی را به دنبال دارد.

۵- کاهش بار سرمایشی دستگاه

کاهش محسوس جریان هوا و بازدهی سرمایشی دستگاه را می توان از مهم ترین نشانه های سوختن موتور کولر گازی قلمداد نمود. در بسیاری مواقع این نشانه از اصلی ترین نشانه های هشدار دهنده بروز نقص فنی در ساختار دستگاه محسوب می شود.

با بررسی دریچه خروجی هوا می توان از شدت یا ضعیف بودن جریان هوا اطمینان حاصل نمود. در صورت خنک نبودن و ضعیف بودن جریان باد خروجی، ریشه را باید در خراب و معیوب بودن کمپرسور جستجو کرد.

علائم سوختن موتور کولر گازی

۶- بروز نشتی در اطراف کندانسور

مشاهده قطرات آب یا رطوبت در اطراف پنل بیرونی دستگاه، به احتمال قوی نمایانگر بروز نشتی در سیستم می‌باشد. شکستگی یا مسدود شدن لوله درین یا تخلیه آب، می تواند از دیگر عامل های نشت در اطراف کندانسور قلمداد گردد.

در صورت عدم توجه و جدی نگرفتن این موضوع، به تدریج، مشکلات بزرگ تر و حادتری برای کولر گازی ایجاد می شود. همچنین، این امر منجر به زنگ زدگی، خوردگی و استهلاک کمپرسور سیستم می گردد.

۷- داغ شدن بیش از اندازه موتور

داغ شدن بیش از حد مجاز کمپرسور، از دیگر نشانه های سوختن موتور کولر گازی به حساب می آید. در صورت مواجه شدن با این مشکل، به احتمال بسیار بالا، موتور دستگاه در حال خراب شدن و سوختن می باشد. همچنین، در اثر داغ شدن بیش از حد کمپرسور، کلید کولر به صورت مستمر پریده و دستگاه خاموش می شود.

با بررسی یونیت بیرونی می توان از کارکرد و عملکرد کمپرسور دستگاه اطمینان حاصل نمود. در صورت داغ بودن بیش از حد واحد تراکم، دستگاه را خاموش کرده و می بایست از خدمات تخصصی تعمیرکاران مجاز استفاده نمود.

برای مشاوره رایگان با کارشناسان خبره تاسیسات دات کام و راهنمایی برای بهترین خرید با شماره های زیر تماس بگیرید

۰۲۱-۷۷۶۵۵۳۸۸

۰۹۱۲۳۴۳۴۳۹۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *